2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Bilmiyorum ki anam sağıp dolaba atmıştım sonra baktığımda üstünde yağ birikmişti ama bayadır sağmadım. Tahin helvası vs yiyorum yağlandırsın diye yine de
Ravia diye bir yağ varmış sanırım baya etkiliyormuş, ben de ondan aldım. Koyu kıvamlı ve sarı renge yakın olması gerekiyormuş sanırım doyuruculuk için

Ravia diye bir yağ varmış sanırım baya etkiliyormuş, ben de ondan aldım. Koyu kıvamlı ve sarı renge yakın olması gerekiyormuş sanırım doyuruculuk için
Bende aldim bi kacgundur iciyorum insallah ise yarar. Gerci ben tatli kasigi iciyorum

ben yapmadım hiç ama annem bizi öyle uyutuyormuş. güvende hissediyorlar sanırım.
Benimki hala 2 saatte 1 emiyor ya asla arası açılmıyor aksine kısalıyor. Mamayı bıraktım diye daha sık mı acıkıyor acaba.
benim de aynı. hatta dün 2 saat içerisinde beş kere emzirdim. sağlık ocağı tartısı yanlış değilse küvezden çıktığımızdan ber günlük ortalama 50 gr almış. yani yetiyor süt sadece mememizi seviyorlar bence

Ben de haftaya gitcem mamayı kestikten sonra ilk defa tartılacak bakalım ne çıkcak

Bizde henüz bir gelişme yok. Sürekli emme istemiyor ama oyle emzireyim gazını cıkarayım bırakayım uyusun asla. Hele bugün krizlerdeyiz resmen valla benim de sinirim bozuldı iyicene ne gece dogru dürüst uyudu ne gündüz bagırınıyor sürekli. kucakta veya ayakta uyusa tutucam ona bile razıyım da oyle bile uyuyamıyor ki gazdan. Ne zaman nerde nasıl ne kadar uyudugumuz karman corman yani bir gün bir güne uymuyor. Gaz sancılarımın bitmesini bekliyorum en azından bir gece rutini oluşturmak için. İnşallah bu sefer başarabilirim amin

Benimki hala 2 saatte 1 emiyor ya asla arası açılmıyor aksine kısalıyor. Mamayı bıraktım diye daha sık mı acıkıyor acaba.
Benimki de maksimum 2 saat bazen 1.5 saatte bir oluyor. Dogru dürüst uyumadıgı için de z3 saatte biri gördüğümüz nadirdir. Sütüm de yağlı aslında sagıp poşete koyunca birikiyor üstte görüyorum aslında ama bnm bebiş oburiks heralde bilemedim

Daha bugün bana yardıma gelen abla dedi ben cocuklarımı 40 gün yüzlerini örtüp uyuturdum öyle güzel uyurlardı diye ama benimki sapkası kaysa az gözüne dogru gıcık olup aglıyor kapattırmıyor yüzünü. Belki de yenidoğdugu zamandan itibaren yapmak gerekti bilmiyorum

2 saatte 1 alarm kuruyorum gece, 1.5 saat sonra ağlıyor. Daha bu sabaha karşı ilk defa alarmı duydum o da 1 saat 45 dakikaya kurmuştum yani 15 dakika uzattı süreyi sadece dkgk

Link var mı eylül

Bu ikisini önerdi arkadaşım, emme süresi uzun diyince. Sütü yağlandırıyormuş, böylece daha doyurucu oluyormuş

Dün gece yaşananlar:

Memeyi görünce bile kıyamet koparmak,
Ayakta sallanmaya hayır,
Asla yapmayacağım demiştim ama battaniye ile sallanmaya hayır,
Kucakta uyumaya hayır,
Emzige hayır,
Omuzda uyumaya hayır.

Artık dedim ben başka bir yol bilmiyorum Allahım nolur yardım et. Her akşam aynı şeyler yaşanıyor harfiyen, her akşam ikimiz de ağlıyoruz. En son aklıma büyük kızımda yaptığım bir şey geldi. Tatlı kaşığına mememden süt sağdım, ağzına döktüm, hemen peşine memeyi soktum. Emme, uyuma, kapanış. Benim için tükeniş. Gün boyu kucakta, memede ama akşamki 2-3 saat süren krizlerde 10 katı yoruluyorum. Her gün ne yapacağımı şaşırıyorum. Elimden gelen her şeyi yapıyorum ama olmuyor. Kaka yapsa hızlıca değiştirsem bile kriz çıkıyor uyku yüzünden ve sonra yukarıdakiler tekrarlanıyor. Allahım bizlere sağlık, kolaylık, çare versin, yol göstersin

Ohooo neler yapiyorum , dun fileyi cikardik yavas yavas ayaklarini islatarak basladik daha rahatti ama bakicaz
Bizimkide file sevmiyordı basıyordı çığlığı sonra keşfettim küvetin içine suyu doldurdum az ayaklarını soktum önce öyle bir sevdi ki şimdi üstünü soyuyorum ya anlıyor banyo yapacağını nasıl heyecanlanıyor

Çocuk emzik alıyorsa emzik gerçekten çok büyük nimet
Aman benimki alıyor da noluyor gaz sancısıyla ıkınırken emzik memzik kalmıyor agızda bu sefer ona sinirleniyor her türlü fenalardayız
Amin kardeş amin. Gercekten o hiç birseyin işe yaramadıgı kriz anları o derin caresizlik insanı cok yıpratıyor. Hayırlısıyla 4. Aya ulaşınca uyku düzenimiz olmazsa bu sefer bir danışmanlık almayı düşünüyorum. Gazın bittiğini varsayıyorum tabi. Yoksa ben de saat saymaktan artık geceleri kafayu yiyorum. 1.5 -2 saat ugrastıgımı bilirim kızımı uyuturken sonra sabaha kadar yarım saatte bir falan uyanıyordu bu dediğim cocuk 1 yasında falan ac desen ac değil boklu desen değil. Elimde telefonda netflix dizileri izleye izleye cocuk sallıyordum cıldırmamak için. Allahım aynı seyleri yaşamak istemiyorum. Su anki en büyük gerginliğim ondan onu farkettim ya aynı seyler olursa ya gecmezse ya 2 sene yine uyuyamazsak diye. Geleceği düşünüp simdiki zamandaki sabrımdan calıyorum ama elimde de değil. O yüzden gerekirse uyku egitimi alıcam gerekirse aglatıcam ki cok karşıydım ama gergin anne gergin bebek otekisi daha kötü cocuk için.

Yok canım hiç merak etme sizin durum gaz bitince biter. Benim büyük doktorları şaşırtacak derecede gazliydi ama gazı bitince uykusu düzelmişti. Her akşam saatlerce battaniyede sallardik, akşamın sonunda ellerim açılmazdı hemen o tutuş şeklinde kalırdı.

Ben de akşam halimizi bir uzman görse de yardım etse yol gösterse istiyorum ama kim ne yapabilir bilmiyorum. Çocuk öyle bir ağlıyor ki sebep gaz da değil bence, bez değiştiriyorum ya da gazını çıkarıyorum bir an ağzına meme sokmuyorum ya bu. Çocuğun mizacı yani. Bu nasıl değişecek zamanla hiç bilmiyorum. Allahım sen bizim elimizden tut, akıl sağlığımızı koru. Gerçekten şu 3. ay sağlıkla bir geleydi.

Allahım bizim yavrularımıza da bu banyo heyecanını nasip kısmet et bir dahakine ben de böyle deneyeceğim

Sen seç, ben de aynısından alayım Kumraladamavituna1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…