ben programımı ayarlasınlar diye uğraşıcam. yardımcı olmazsa okul çıkarım izne artık.Ben hamilelikte sorunum oldugu halde cok zor aldim
bu çaresizlik hissini çok iyi biliyorum. çoğumuz benzer duygular yaşıyoruz. önceki çocuğumda da bunu yaşamıştım ben o da çok zordu ama çok güzel anlar da oldu. bu zorluklar geçecek. ömürlerinin minicik bir bölümü işte böyle yaygarayla geçiyor. umarım en kısa sürede sakinler ve mutlu bebecikler olurlarÇok yorgunum. Biraz önce eşime bu çocuk nasıl büyüyecek dedim, sarıldım ağladım, ağlıyorum. Çünkü gerçekten bilmiyorum. İlkinde de bu duyguyu yaşadım, büyüyecek biliyorum ama bu kadar zorluk yaşamak mı bu kadar zor olması mı bana bazen fazla geliyor. Bir günde kaç defa emziriyorum, kaç defa uyutmaya çalışıyorum bilmiyorum. Sürekli kucakta tutmaktan çok yorgunum ama asıl beni tüketen şey emek vermeme rağmen beceriksizlik hissi yaşamak. Elimden gelen, bildiğim her şeyi yapıyorum ama olmuyor işte bazen, bebeği mutlu edemiyorum ve bu beni çok üzüyor. Çok şükür hayattayız ve saglıklıyız, yarın yeni bir gün olacak ve böyle hissetmeyecegim ama şimdi böyle hissediyorum işte ne yapayım. İyi olalım, bebekler büyüsünler
Netten araştırdım şimdi bende alfa 60 dan büyük beta 55 den küçük olması gerekiyormuş değerleriNeye dikkat etmek gerekiyor acaba
Ben de alfa beta onları bilmiyorum canım. Doktorun dediği kadar biliyorum
Biraz önce aynı durumu bende yaşadım nasıl geçecek bugünler diye ağladım ama buna da ihtiyacımız var. Nasıl bebekler ağlayarak stresi atıyorsa bizimde stresimizi ifade ederek atmaya ihtiyacımız var. Bana bu dönemde ağlamak çok iyi geliyor :)Çok yorgunum. Biraz önce eşime bu çocuk nasıl büyüyecek dedim, sarıldım ağladım, ağlıyorum. Çünkü gerçekten bilmiyorum. İlkinde de bu duyguyu yaşadım, büyüyecek biliyorum ama bu kadar zorluk yaşamak mı bu kadar zor olması mı bana bazen fazla geliyor. Bir günde kaç defa emziriyorum, kaç defa uyutmaya çalışıyorum bilmiyorum. Sürekli kucakta tutmaktan çok yorgunum ama asıl beni tüketen şey emek vermeme rağmen beceriksizlik hissi yaşamak. Elimden gelen, bildiğim her şeyi yapıyorum ama olmuyor işte bazen, bebeği mutlu edemiyorum ve bu beni çok üzüyor. Çok şükür hayattayız ve saglıklıyız, yarın yeni bir gün olacak ve böyle hissetmeyecegim ama şimdi böyle hissediyorum işte ne yapayım. İyi olalım, bebekler büyüsünler
Ergonomik kanguru falan önerdi mi? Böyle durumlarda öneriyorlar geneldeGeçiçiymiş eğer dikkat edersek birde bebeklerin şeyleri daha çabuk kaynar daha çabuk iyileşirmiş bir aya düzelir dikkat ederseniz dedi bakalım inşallah düzelir. Dikkat edilmesi gereken totoyu çok baskılamayacaksın alt değiştirirken gaz masajında bacakları birleştirip karna çok baskılamayacaksın bacaklar birleşik şekilde taşınmayacak kangurada vs
Canım benim yorgun olman çok çok normal, sen de insansın yahu. Biz bir tane çocuk birkaç gün uyumayınca isyan bayrağını çekiyoruz, sen çok olgun ve sabırlısın. Bebeğin eminim ki çok mutludur seninle, ama sen de biliyorsun ki olay tamamen mizaç. Bazı bebekler tüm gün böyle temas istiyor işte, bir sebebi yok. Senin onu mutlu etmemenle hiçbir alakası yok, ayrıca kızların çok çok şanslı senin gibi şahane anneleri olduğu için. Hepsi geçecek, öperimÇok yorgunum. Biraz önce eşime bu çocuk nasıl büyüyecek dedim, sarıldım ağladım, ağlıyorum. Çünkü gerçekten bilmiyorum. İlkinde de bu duyguyu yaşadım, büyüyecek biliyorum ama bu kadar zorluk yaşamak mı bu kadar zor olması mı bana bazen fazla geliyor. Bir günde kaç defa emziriyorum, kaç defa uyutmaya çalışıyorum bilmiyorum. Sürekli kucakta tutmaktan çok yorgunum ama asıl beni tüketen şey emek vermeme rağmen beceriksizlik hissi yaşamak. Elimden gelen, bildiğim her şeyi yapıyorum ama olmuyor işte bazen, bebeği mutlu edemiyorum ve bu beni çok üzüyor. Çok şükür hayattayız ve saglıklıyız, yarın yeni bir gün olacak ve böyle hissetmeyecegim ama şimdi böyle hissediyorum işte ne yapayım. İyi olalım, bebekler büyüsünler
Ben hamilelikte sorunum oldugu halde cok zor alduhiç aklıma gelmemişti. herhangi bir sorun yokken de alınabiliyor mu
Ben okul onceciyim oyuzden direk ucretsiz alicamben programımı ayarlasınlar diye uğraşıcam. yardımcı olmazsa okul çıkarım izne artık.
ben lisedeyim hocam. 15 saat yaparlarsa annem bakar ama tüm gün bırakmayı ben de istemiyorum. yapmazlarsa ayrılıcam ben de. hayırlısı hakkımızdaBen hamilelikte sorunum oldugu halde cok zor aldu
Ben okul onceciyim oyuzden direk ucretsiz alicam
Çok yorgunum. Biraz önce eşime bu çocuk nasıl büyüyecek dedim, sarıldım ağladım, ağlıyorum. Çünkü gerçekten bilmiyorum. İlkinde de bu duyguyu yaşadım, büyüyecek biliyorum ama bu kadar zorluk yaşamak mı bu kadar zor olması mı bana bazen fazla geliyor. Bir günde kaç defa emziriyorum, kaç defa uyutmaya çalışıyorum bilmiyorum. Sürekli kucakta tutmaktan çok yorgunum ama asıl beni tüketen şey emek vermeme rağmen beceriksizlik hissi yaşamak. Elimden gelen, bildiğim her şeyi yapıyorum ama olmuyor işte bazen, bebeği mutlu edemiyorum ve bu beni çok üzüyor. Çok şükür hayattayız ve saglıklıyız, yarın yeni bir gün olacak ve böyle hissetmeyecegim ama şimdi böyle hissediyorum işte ne yapayım. İyi olalım, bebekler büyüsünlerb
Yaa kiyamam ayni seyleri yasayan biri olarak sariliyorum sana . Gececek demek istiyorum ama sen daha tecrubelisin bu konuda. Benimde hicbisey hayal ettigim gibi degil daha iyiye gitmesi gerekirken daha kotuye gidiyor sanki. Ama gunun sonunda kucagimda tuttugum mucizeye ne olursa olsun sukrederken buluyorum kendimiÇok yorgunum. Biraz önce eşime bu çocuk nasıl büyüyecek dedim, sarıldım ağladım, ağlıyorum. Çünkü gerçekten bilmiyorum. İlkinde de bu duyguyu yaşadım, büyüyecek biliyorum ama bu kadar zorluk yaşamak mı bu kadar zor olması mı bana bazen fazla geliyor. Bir günde kaç defa emziriyorum, kaç defa uyutmaya çalışıyorum bilmiyorum. Sürekli kucakta tutmaktan çok yorgunum ama asıl beni tüketen şey emek vermeme rağmen beceriksizlik hissi yaşamak. Elimden gelen, bildiğim her şeyi yapıyorum ama olmuyor işte bazen, bebeği mutlu edemiyorum ve bu beni çok üzüyor. Çok şükür hayattayız ve saglıklıyız, yarın yeni bir gün olacak ve böyle hissetmeyecegim ama şimdi böyle hissediyorum işte ne yapayım. İyi olalım, bebekler büyüsünler
Kalsiyumla alakası olabilir mi? Ben hamileyken topallıyordum hatırlarsan, şuan takviye almama rağmen eğilip kalkarkren baya zorlanıyorumAmeliyat olduğum dizim felaket ağrıyor ya. Ameliyattan sonra 4-5 ay ağrıdı pişman olmuştum geçmedi diye sonra geçti ufak ufak. Şimdi aynı ağrılar son hız geri geldi
Bilmiyorum ki biraz az tüketiyorum kalsiyumu cidden artırayın bi önce bakalım. Süt gaz yapar diyolar diye korkuyorum tüketmeye, kefir içiyorum sadeceKalsiyumla alakası olabilir mi? Ben hamileyken topallıyordum hatırlarsan, şuan takviye almama rağmen eğilip kalkarkren baya zorlanıyorum
Evet ikisinde de aynı şeyler var kuzumYok ya her birinin gelişimi farklı işte kuzum. Geriden falan gelmiyordur o. Dediğin gibi 40. Haftada Doğan'la 36. Haftada doğan bir olmaz bence de. Her çocuk farklı. Bak şimdi tekrar okudum kitabı. Birinci ayın sonunda yapması olasıdır diyor. İkinci ayın sonunu okudum, onda da bunları yapar diyor. Yani birinci ayda yapması şart değil anladığım kadarıyla kuşum.
Ya bi gülüverseydiBizimkide 36 da doğdu ama sosyal gelişimi normal gidiyor sadece boy kilo eksik doğduğu için 40 haftalık olan bebekle aynı olmuyor ama diğer şeylerde normal gidiyor bence bebekten bebeğe değişiyor o tür şeyler haftasını tamamlayan bebekte geriden gelebilir
Kullanıyorum ancak bir kaç damla kadar burnu yumuşasın diye ancak götürdüm doktora ciğerlerinde vs bir şey olmadığı için pek önemsemedi galiba bebektir kusar dedi geniz akıntısını yutmuştur sümüğünü yutmuştur kusar dediSerum fizyolojik sıkıyor musun? Eğer sıktıysan sumukleri yutup sonra kusabilir. Ya da yine geniz akıntısı varsa yutmus kusmus olabilir. Devam ederse çok miktarda kusarsa ben bi doktora danisirdim ama.
Evet öyleymişMukus, tükürük ve süt diyor doktorlar ona, bizimki de hep mukuslu kusuyor kötü bi şey değil diye biliyorum.
Bez değiştirirken ayaklarından tutup kaldırıyoruz ya aslında bu yanlış bir hareketmis kalça cikigina sebep olabiliyormus. yan çevirip altına bezi koymak lazim. Ben de her zaman uygulayamiyorum ama maalesefNeye dikkat etmek gerekiyor acaba
Ben de alfa beta onları bilmiyorum canım. Doktorun dediği kadar biliyorum
Canım yeni başladın sayılır sen. Her gün 5-10 dk bile dursa zamanla artar süresi. Senlik bir şey yok bence. Yüz üstü koyuyorsun eller altta kalmıyor başıyla ayni hizada oluyorsa. (Bu sayede güç alıp dönmeyi de ogreniyorlar) gerisi Ata BeydeBebişleriniz başını ne derece tutabiliyor hanımlar ya, tummy time yapayım diyorum yatıp kalıyor arada çabalıyor ama çok değil. Doktor da yapın muhakkak kafasının bi tarafı düzleşmiş boynu yamuk kalır dedi ama yapamıyor muyum acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?