• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Bebiş uyumadığında ne yapıyorsunuz? Yani oyalamak mı lazım uyutmaya çalışmak mı lazım? Benim kv (bıktınız biliyorum nskg) artık oynamak istiyo diyo niye gece oynatayım ki çocuğu
Uyanıkken bende öyle tutuyorum konuşuyorum bakınıyor dinliyor gibi kart gösterdim siyah beyaz ama çok bakmadı sanki😄

Benim reflü yatağı bi garip anam, geçen out'a atmıştım kız şey dedi seninki reflü değil tansiyon yatağı gibi dnfm ayakları yukarıda kafası aşağıda kalıyor ben anlamadım. Şu ayak desteğini aşağı kaydırdım yine kafası gömük

Eki Görüntüle 3528933
Benimki de aynısı ama baya seviyor ya gece de bunda yatırıyorum ilk günler direkt park beşikte yatırmıştım ama böyle daha sevdi. Banada bazen ortası göçük geliyor

Oyun halısı/matı ya da piyanolu şu jimnastik merkezi diye geçen zımbırtılar ne zaman kullanılıyor canlar? Erken mi daha almak için? Yerler de soğuk bi yandan hani tummy time için en azından düz oyun halısından alsam mı dedim
Kız ben onu kurdum oyun halısını piyanolu olanı tabiki öyle oynamıyor ama oyuncaklar hareket ettikçe onlara bakıyor ya da müziği dinliyor biz 49 günlüğüz kanepenin üzerinde koyuyorum diğer büyük olan süngerimsi oyun halısını daha açmadım hep kanepe üstü yaptım çünkü etkinlikleri

Bu arada ben çişimin geldiğini asla hissetmiyorum ya, sondadan dolayı böyle oluyormuş. Resmen saatlerce yapmıyorum, eşim falan hatırlatıyor 😒 sizde de böyle mi
Benim 19 gün oldu ve gerçekten çişim gelmiyor sanki normalde hamilelik öncesi falan da çok gelirdi normalde. Şimdi günde 2 kez çişe gidiyorum bazen. Birde yaparken böyle değişik hissediyorum sonuna doğru gıdıklanır gibi bir his oluyor içimde 😄normale döner diye bekliyorum geçici olduğunu umarak

Benim artık sinirlerim çok bozuldu kızlar. Mama verelim diyor kv. Niye diyorum toparlansın diyor. Yani gerektiğinde verdim yine gerekirse yine veririm mama düşmanı değilim ama toparlansın diye emen çocuğa niye mama vereyim anlamıyorum, zaten gece biraz daha rahat uyusun diye veriyoruz 1 kere, doymazsa gün içinde de veriyoruz ama keyfi verilir mi yav. Eşim de surat yaptın kimse senin suratını çekmek zorunda değil falan diyor bana. 2-3 gün kaka yapmadı bu bebek doymuyor doysa bağırsağı dolardı dediler, dün gün içinde birkaç kere yaptı bu sefer de yine mama yaramıyor demeye getirdiler konuyu. Robot mu bu çocuk günde 1 kere yapsın diye yazılım yükleyelim bari. Sabah altını aldım kaka yoktu şükür diyor kv. Niye şükür dedim çok sık kakalarsa kilo alamaz diyor. Daha dün Osman Gönülal'ın videosunu izledi her beslenmeden sonra kaka yapan bebek videosunu, adam gayet normal bi şey diyordu. E normal diyorlar diyorum sen onlara bakma diyor. Kime bakıcam ya doktora bakmıcam da. Gerizekalı eşim arkamda dursa bişi dicem diyemiyorum da suçlu ben çıkıyorum çünkü cidden oturup bağıra bağıra ağlayasım geliyor
Allah sabır versin ya her şeye bir şey buluyor. Emiyor da bebişin gerektiği zaman mama veriyorsun zaten her şeyde mama vermeye gerek yok emen çocuğa. Eşin keşke biraz daha annesine karşı durabilse annesine hiç kıyamıyor ama sen üzülüp yıpranıyorsun ya. 🥺

Kız ben onu kurdum oyun halısını piyanolu olanı tabiki öyle oynamıyor ama oyuncaklar hareket ettikçe onlara bakıyor ya da müziği dinliyor biz 49 günlüğüz kanepenin üzerinde koyuyorum diğer büyük olan süngerimsi oyun halısını daha açmadım hep kanepe üstü yaptım çünkü etkinlikleri
Ben de 1 aydan sonra alayım bari ikisini de illaki kullanılacak bi ara

Allah sabır versin ya her şeye bir şey buluyor. Emiyor da bebişin gerektiği zaman mama veriyorsun zaten her şeyde mama vermeye gerek yok emen çocuğa. Eşin keşke biraz daha annesine karşı durabilse annesine hiç kıyamıyor ama sen üzülüp yıpranıyorsun ya. 🥺
Eşim annesi konuşurken he diyor odaya geçince sen haklısın diyor. Ben haklıysam bi haklısın desene içerde de 🤦🏿‍♀️

Kızlar sizin göbekler ne durumda benim top gibi kaldı içi su dolu sanki hala hamile gibiyim 5 aylık tahmini ne zaman gider bu 🥺

Anca yazabiliyorum inşallah daha iyisindir şimdi. Sanırım her doğum her sezeryan farklı ya bide tekrar aynı yerlerin işlem görmesi de etkiliyordur belki🥹🙏hepimiz çabucak daha da iyi olalım
ya ilginc bir sekilde iki gun once birsen iyilestim nasil oldu anlamadim ben de ama sabah cok iyi uyandim agrim sizim kalmamisti sezaryen yerim bile gecmis sanki kendi eski karnim gibi hissettim. hala erken biliyorum ama hızlı bir iyileşme oldu kısa sürede

Mama verince memeye gelmiyor kumral, rahat geliyor kaşıktan şıkdık şıkdık içmek. Mamayı azalttık çocuk emmeye başladı. Mama kadar ağır olmadığı için o kadar rahat uyuyakalmıyor hemen, doymadı diyor. Sıçsa doymadı sıçmasa doymadı vallahi sinirlerim bozuldu. Başka doktora 13'üne randevu aldım tam 1 aylık olacak, özel muayenehane olduğu için daha ilgilenir sorularımıza cevap verir onu bekliyorum. Ha çok da bişi fark etmeyecek al doktor videosu izleyip o ne anlar diyor kadın. Evdeki tartı birebir doğru ölçmüyor ama en azından artışa bakıyoruz almış gibi de duruyor. Yüzü çöktü dedi geçen gün de ya nereye çökecek 20 günlük bebek daha bu
Doğduğu zamana göre zayıf duruyor zaten bebekler ödemi gittiği için bizim full yanaktı neredeyse şimdi daha kilolu olduğu halde çok daha ufak duruyor. Dediği bu sanırım da son derece normal bir durum zaten. Gittiğin doktora da sorarsın emiyor da bebeğin emdikçe sütte artıyor gerçekten. Tamamen bırak der belki gittiğin doktor

Kızlar sizin göbekler ne durumda benim top gibi kaldı içi su dolu sanki hala hamile gibiyim 5 aylık tahmini ne zaman gider bu 🥺
gobek benim de kaldı bir mktar evet sanki 4-5 aylık gibi ama kendi göbeğim gibi değil rahim gibi hala. daha da kuculecek bence rahim bir kac haftaya
ben hala hamilelik oncesi kislik montumun fermuarini kapatamiyorum ordan da anliyorum inmedigini gobegimin

Doğduğu zamana göre zayıf duruyor zaten bebekler ödemi gittiği için bizim full yanaktı neredeyse şimdi daha kilolu olduğu halde çok daha ufak duruyor. Dediği bu sanırım da son derece normal bir durum zaten. Gittiğin doktora da sorarsın emiyor da bebeğin emdikçe sütte artıyor gerçekten. Tamamen bırak der belki gittiğin doktor
Zaten bi tartar doktor aldıysa ne ala, başka doktor bu diğeri mama konusunda katıydı her meme sonrası verin diyodu ama bazı doktorlar memeye daha ağırlık veriyomuş belki bu doktor onlardandır.

Ahhh inşallah ya. Allah razı olsun bu mesajın öyle iyi geldi ki 🥹 ağladım açıldım biraz tek başına çok zormuş. 3.günden beri eşimle, 20 günden sonra da tek bakıyorum hiç böyle tahmin etmemiştim çok zormuş. Ama bu yazdıklarınızı okumak iyi geliyor. Çok teşekkür ederim 🙏 dediğin gibi yaza rahat edicez inşallah
Tek başına çok zor ama güzelliğini de yaşayacaksın, öyle düşün. Benim eşim 13. gün işe başladı. Başlamadan önce çok ağlıyordum yalnız kalacağım yapamazsam diye. İlk sabah giderken uğurlamadım, böylece ağlamadım da 😀 Yemeği, dağınıklığı hiç takmıyorum. Eve kimseyi kabul edemiyoruz, onu da takmıyorum. İstediğim gibi sağlıklı güzel beslenemiyorum, bunu biraz taksam da bunun da zamanı gelecek. Büyük kızımı çok özledim, onun da zamanı gelecek. Ciddi ciddi kucağımda bebekle çişe gidiyorum daha ne diyim 😂 Bebe yapışık olduğu için istediğim kadar sık duş alamıyorum, buna canım sıkılıyor biraz ama ne yapayım, bu dönemi normal zaman gibi görüp standartları aynen sürdürmeyi beklemek yanlış, gerek yok.

Ama sonrasi bal kaymak olacak, kendimize güvenimiz tam olacak. İlkinde bu yoktu bende, annem bebek 6 aylıkken bizi birkaç saat yalnız bırakmaya başlayınca ağlayıp yalvarmıştım gitme diye. Şu an o zamana göre çok daha iyi ve sağlıklı hissediyorum çok şükür. Baharla birlikte sen gör neler olacak 🥰🤍

Sezaryenden sonra bir bacağım spor yapmış gibi et keser ya öyle ağrıyor. Üst tarafı özellikle normal mi acaba ya. İki bacağım olsa anlayacağım ama sadece sol bacak böyle. Bunu yaşayan var mı acaba?
Benimde sol bacak öyle sanki böyle dün bay spor yapmışım da onun ağrısı var gibi. Bir tık azaldı son günlerde. Anesteziden kaynaklı demekli

Back