• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 84 40,2%
  • erkek

OY: 109 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    209
Benim eşim de zorla obez yapılanlardan, baya ameliyatlı yani. Mercan’ın yanakları dolmuş sütün yaramış annesi diye tebrik niyetiyle sarıldı bana allah razı olsun sjfkdkdk aptallar ya yağlarınızda boğulun
Eve gelirken börekleri paket yaptırıp getiriyor mu, süt yapar ye diye 😂

Bugün slinge geçip huzur buldum aşırı tavsiye iki makine çamaşır yıkadım yemek yaptım
IMG_0823.jpeg

Hastanede ufak şeker iğnesi gibi bir şeyle aldılar topuğundan kanı, sağlık ocağında en büyük iğnenin bi küçüğüyle aldılar baya ağladı yavrum topuğu da morardı. Normalde şu iğneyle yapıyor benim doktorum bebek aşılarını, normal iğneyi benim yüreğim kaldırmıyor valla. Ya bu şırıngadan alır götürürüm eczaneden olmazsa da götürmeyeceğim bacaktanmış bir de
Bizde de iğne batırıp sıkarak almışlardı hastanede de sağlık ocağında da ama aşıyı sanki öyle büyük iğne değildi bizim ya olsa dikkatimi çekerdi

Kizlar benim bebek philipsin biberonunu emerek uyumaya basladi geceleri buna yakin bi emzik var mi bibs aliyordu artik onu almiyor

Seninkinin markası ne 😆 terazi burcuyum ben kafamı karıştırın hadi 😅
Bende hem hava temizleyici var xiaomi hemde su hazneli buhar makinesi var canım su hazneli olanı trendyoldan aldım hemde ışıklı gece için bebişe iyi oluyo istediğim renk ışığı açıyorum fiyatıda baya uygun 450 liraya almıştım 😄

Eklentiler

• IMG_5401.jpeg
    IMG_5401.jpeg
    66,2 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_5402.jpeg
    IMG_5402.jpeg
    79,5 KB · Görüntüleme: 51
Emzirme danışmanı meme reddi durumunda ilk uykudan uyandığında emzirmeyi bir de şırıngayla önce sütü biraz memeye süt koymuştu emdikçe şırıngayla biraz daha verirsiniz demişti. Red etmelerinin sebebi genelde çünkü biberonda ilk emdikleri anda süt gelmesi ama memeden bir süre sonra süt gelmesi olabiliyormuş tahammülleri yok beklemeye demişti. Umarım çözülür bir an önce.
Nasıl olduysa buraya yazdıktan sonra 2 kez emdi bi anları bi anlarını tutmuyo inşallah böyle devam eder beybi 😄

Öylesine bir saatte şeker ölçtüm yemekten aşağı yukarı 1.5 saat sonra falan 151 çıktı 😞 Artık hiç rahatsızlık hissetmeyince kalmadı herhalde demiştim. 27 günlük olduk bugün hiç ölçmedim daha önce her şeyi bol keseden yedim içtim. Bu şeker kalıcı mı oldu naptı 🥺😭

Hastanede ufak şeker iğnesi gibi bir şeyle aldılar topuğundan kanı, sağlık ocağında en büyük iğnenin bi küçüğüyle aldılar baya ağladı yavrum topuğu da morardı. Normalde şu iğneyle yapıyor benim doktorum bebek aşılarını, normal iğneyi benim yüreğim kaldırmıyor valla. Ya bu şırıngadan alır götürürüm eczaneden olmazsa da götürmeyeceğim bacaktanmış bir de
Sağlık ocaklarındaki her şeyi doktorlar kendi ceplerinden alıyormuş bir ödenek falan yokmuş. Belki o yüzden ocaktan ocağa farklılık vardır.Doktorlarin seçimine hassasiyetine göre. Bizim siringamiz büyük degildi normal bir enjektorden farklıydı görseldeki gibiydi ona eminim. Alıp götürsen muhtemelen kabul ederler ya da öncesinde sorarsın.

Ayrıca 2. Ayda yapılan verem aşısını bulmak da sıkıntılıymış. Eskiden istediğin gün gidip yaptirabiliyordun ellerinde mutlaka oluyordu. Sonra sadece cumaya çektiler bakanlık o zaman gönderiyor diye. Şimdi de dediler ki geldiğinde biz sizi arayacağız 1 hafta once 1 hafta sonra olabilir ne zaman gelirse.

Oyun halısı/matı ya da piyanolu şu jimnastik merkezi diye geçen zımbırtılar ne zaman kullanılıyor canlar? Erken mi daha almak için? Yerler de soğuk bi yandan hani tummy time için en azından düz oyun halısından alsam mı dedim

Kızlar bizim bebiş 14 gün yogunbakımda kaldığı için sürekli şırıngayla beslendi ve emzik gibi bişeyi emdiriyorlardı sakinleştirmek için şimdi mememi tutmuyor sürekli sağım yapıp şırınga ile veriyorum nasıl aşarız bu durumu of of 🥺
kuzum K kzkzkzkz de söylemiş bebe memendeyken üstten şırıngayla süt akıtabilirsin. arkadaşım öyle yapmıştı. emmiş ama inş hep emer ☺️
Bende hem hava temizleyici var xiaomi hemde su hazneli buhar makinesi var canım su hazneli olanı trendyoldan aldım hemde ışıklı gece için bebişe iyi oluyo istediğim renk ışığı açıyorum fiyatıda baya uygun 450 liraya almıştım 😄
hava temizleyiciden memnun musun canım

Oyun halısı/matı ya da piyanolu şu jimnastik merkezi diye geçen zımbırtılar ne zaman kullanılıyor canlar? Erken mi daha almak için? Yerler de soğuk bi yandan hani tummy time için en azından düz oyun halısından alsam mı dedim
tummy time icinde erken sanirim. yani tam hatirlamiyorum ne zaman baslamistik ama 2-3 ay olmustu herhalde

belki ilk ameliyatin diye ya da yasindan dolayi daha hizli toparliyor olabilirsin.. ya da herkes de farkli etkisi vardir benim ustume yapisti agrilar hep boyle yasayacakmisim gibi karamsarlik geliyor 😕
duzelecek belki de ama coook yavas iyilesiyorum bunaldim cidden
Anca yazabiliyorum inşallah daha iyisindir şimdi. Sanırım her doğum her sezeryan farklı ya bide tekrar aynı yerlerin işlem görmesi de etkiliyordur belki🥹🙏hepimiz çabucak daha da iyi olalım

kuzum K kzkzkzkz de söylemiş bebe memendeyken üstten şırıngayla süt akıtabilirsin. arkadaşım öyle yapmıştı. emmiş ama inş hep emer ☺️

hava temizleyiciden memnun musun canım
Memnunum canım ama kapasite olarak bu model yalnızca bi odada etkili gibi geniş çaplı bi etkisi yok ama mesela eşim banyoda saç spreyi sıkıyor makine hemen devreye giriyo veya yemek pişirirken o kokuyu algılıyor o açıdan güzel

Hayırrr 😄 hatta hastaneye gidişlerimiz bile bi olay koşa koşa gidip geliyoruz 😄 doğumdan önce 15-20 gün sonra çıkalım diyorduk burda ben kendim 1 ayda ancqk toparladım 🫣
Aynı aynı gerçekten😄laftaymış bazı şeyler. Evde de aşırı kalın giydirmesemde sarıyorum kalın battaniyeye falan yapmam dediklerni yapıyormuş insan

Back