• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Oyun halısı/matı ya da piyanolu şu jimnastik merkezi diye geçen zımbırtılar ne zaman kullanılıyor canlar? Erken mi daha almak için? Yerler de soğuk bi yandan hani tummy time için en azından düz oyun halısından alsam mı dedim
Çok uzun süre aktif kalamıyor diye ben henüz halı olaylarına girmedim ama göbeği düştü ertesi gün başladım yüz üstü egzersizlere. Bazen yatağın üstünde bazen emzirme yastığını kullanarak. 2. Aydan sonra piyanolu halıyı da cingiraklari da çıkarırım. Şimdilik sadece sağdan soldan hisirtili sesler çıkarıp zeka kartlarını kullaniyorum

Benim 19 gün oldu ve gerçekten çişim gelmiyor sanki normalde hamilelik öncesi falan da çok gelirdi normalde. Şimdi günde 2 kez çişe gidiyorum bazen. Birde yaparken böyle değişik hissediyorum sonuna doğru gıdıklanır gibi bir his oluyor içimde 😄normale döner diye bekliyorum geçici olduğunu umarak
Ben de öyle ya, hiç belirti yok bi gidiyorum 5 litre işiyorum sjjdks

Çok uzun süre aktif kalamıyor diye ben henüz halı olaylarına girmedim ama göbeği düştü ertesi gün başladım yüz üstü egzersizlere. Bazen yatağın üstünde bazen emzirme yastığını kullanarak. 2. Aydan sonra piyanolu halıyı da cingiraklari da çıkarırım. Şimdilik sadece sağdan soldan hisirtili sesler çıkarıp zeka kartlarını kullaniyorum
Ben daha hiçbir şey kullanmadım ya nasıl kullanacağımı bilemediğimden. babynestdunyasi Uyku Ve Oyun Minderi Pamuk Kumaş Babynest Fiyatı, Yorumları - Trendyol şöyle minderim var aslında bunun üstünde de yapılabilir bi süre. Yüz üstü koyup önüne zeka kartı mı koyuyosun

Eklentiler

• IMG_20250102_163448.jpg
    IMG_20250102_163448.jpg
    111,8 KB · Görüntüleme: 63
Ben daha hiçbir şey kullanmadım ya nasıl kullanacağımı bilemediğimden. babynestdunyasi Uyku Ve Oyun Minderi Pamuk Kumaş Babynest Fiyatı, Yorumları - Trendyol şöyle minderim var aslında bunun üstünde de yapılabilir bi süre. Yüz üstü koyup önüne zeka kartı mı koyuyosun
Herhangi bir şeye ihtiyacın da yok aslında kendi muslinini bir yastığa ser önce sırt üstünden kartların siyah beyaz tarafını göster sağdan sola soldan sağa hareket ettirip takip etmesini sağla bunu elinle de yapabilirsin. Hisirtili kitap ya da cingiragi sağ tarafında salla oraya dönsün sol tarafında salla oraya dönsün.. yüz üstünde de aynı şeyleri yapabilirsin. Ellerinden destek alacak şekilde koyman lazım hem biraz biraz kendini kaldıracak hem yine takip yapacak. Yüzüstünü düz zeminde de yaptırmaya çalış yastikla da dene her türlü faydalı.

Attığın minderde sırt üstü egzersizler olur da yüz üstü olmaz gibi geldi.

hic mama vermeden sadece emzirmeyle ilerleyen var mi? sagim yapmadan bir tek emzirerek devam eden, birsey danisacagim
Baştan beri meme ile ilerliyorum mama vermedim hiç sağım da yapmıyorum sırayla bir o memeden bir diğerinden gidiyorum. 3840 doğdu 3615 hastaneden çıktı. 17.gününde 4200 idi doktor iyi dedi. İnşallah iyi ilerliyoruzdur.

Probiyotik ne veriyorsunuz canım, biogaia mı?

Sağlık ocağı genelde telefonla sorarak muayene ediyor beni 😀 Kan değerlerine bakılması çok iyi olmuş ama boy kilo ölçümü için hiç gidesim gelmiyor, evde ben ölçeyim bebe ağlamadan konu kapansın 😀
Sağlık ocağının tartısı yanlış bence yani 1 gün arayla hastanede 3725 sağlık ocağı 3500 tartmıştı bizimkini hepsi fark ediyordur ama daha kalitesizdir belki tartıtları

Benim 19 gün oldu ve gerçekten çişim gelmiyor sanki normalde hamilelik öncesi falan da çok gelirdi normalde. Şimdi günde 2 kez çişe gidiyorum bazen. Birde yaparken böyle değişik hissediyorum sonuna doğru gıdıklanır gibi bir his oluyor içimde 😄normale döner diye bekliyorum geçici olduğunu umarak
Ya çok ilginç bende öyle günde en fazla iki kez gidiyorum tuvalete ama o kadar birikmiş oluyor ki bir de afedersin aşırı tazyikli geliyor ben daha önce taş ameliyatı oldum böyle olmamıştı bu niye böyle oldu ya sinir bozucu düzelir mi acaba bu durum

Başka bir soru daha geliyor. Şimdi ben emzirdikten sonra gaz çıkarmaya çalışıyorum ama uykusu olsa da olmasa da genellikle ağzından gaz çıkarmıyor, direkt pırtla birlikte azıcık kaka çıkıyor bebeden. Sizce ağzından çıkarması mı lazım? Gazı/kakası olduğunda huzursuz oluyor zaten, çıkarmadığında gayet iyi görünüyor 🤷‍♀️
Bende uğraşıyorum bazen çıkıyor bazen çıkmıyor ama çıkarmayınca bazen kusuyor o yüzden uğraşıyorum çıksın diye osman gönülal mıydı doktor o da uğraşın çıkması için diye öneriyordu. Ama gece falan bazen asla çıkmıyor yatırıyorum kafasını yan çevirp

Baştan beri meme ile ilerliyorum mama vermedim hiç sağım da yapmıyorum sırayla bir o memeden bir diğerinden gidiyorum. 3840 doğdu 3615 hastaneden çıktı. 17.gününde 4200 idi doktor iyi dedi. İnşallah iyi ilerliyoruzdur.
Masallah ne guzel benim kiz doymuyor ama mama da artik iyi gelmiyor meme -mama seklinde ilerliyorum . Gurul gurul karni cocugun hic huzurlu uyuyamiyor ama benden de geciyo olsbilir bende de feci gaz var. Kilosunu da asiri merak ediyorum. Ama aldi yani hissediyorum agirlasti artik.

Bence yaptı çünkü ben ne zaman eltimle bi araya gelsem ne altını alırdı bebeklerin ne mamasını yedirirdi. Ben de içimden diyodum hiç bebeğiyle ilgilenmiyor. Her şeyi kv yapmak isteyince o da bi yerden sonra saldı demek ki neden bilmiyorum ya uğraşamadı ya eşinden çekindi ya işine geldi. Mama hazırlayacaktı bi kere kv bizdeydi arayıp mamanın yerini ve nasıl yapılacağını sormuştu yani öyle diyim anla sen
Senin eltin de baya salmış ya benim kokumla uyuyor falan dese kv delirirdim. Annesi gibi olmaya alışmış diğerlerinin eltin de hep ona bırakmış her şeyi senden de aynısını bekliyor

Masallah ne guzel benim kiz doymuyor ama mama da artik iyi gelmiyor meme -mama seklinde ilerliyorum . Gurul gurul karni cocugun hic huzurlu uyuyamiyor ama benden de geciyo olsbilir bende de feci gaz var. Kilosunu da asiri merak ediyorum. Ama aldi yani hissediyorum agirlasti artik.
Bir şekilde alıyorlar gerekirse mama kesinlikle verilmeli de zaten. Kıyamam. Birde gaz geçiyor gibi geliyo banada fasulye yedim bir kez bende aşırı gazlıydım bebekte. Bir tık dikkat ediyorum yediklerime

Tek başına çok zor ama güzelliğini de yaşayacaksın, öyle düşün. Benim eşim 13. gün işe başladı. Başlamadan önce çok ağlıyordum yalnız kalacağım yapamazsam diye. İlk sabah giderken uğurlamadım, böylece ağlamadım da 😀 Yemeği, dağınıklığı hiç takmıyorum. Eve kimseyi kabul edemiyoruz, onu da takmıyorum. İstediğim gibi sağlıklı güzel beslenemiyorum, bunu biraz taksam da bunun da zamanı gelecek. Büyük kızımı çok özledim, onun da zamanı gelecek. Ciddi ciddi kucağımda bebekle çişe gidiyorum daha ne diyim 😂 Bebe yapışık olduğu için istediğim kadar sık duş alamıyorum, buna canım sıkılıyor biraz ama ne yapayım, bu dönemi normal zaman gibi görüp standartları aynen sürdürmeyi beklemek yanlış, gerek yok.

Ama sonrasi bal kaymak olacak, kendimize güvenimiz tam olacak. İlkinde bu yoktu bende, annem bebek 6 aylıkken bizi birkaç saat yalnız bırakmaya başlayınca ağlayıp yalvarmıştım gitme diye. Şu an o zamana göre çok daha iyi ve sağlıklı hissediyorum çok şükür. Baharla birlikte sen gör neler olacak 🥰🤍
Ay aynı benim yaşadıklarım 🥹 ev, yemek, beslenme hepsi aynı. Eşimin işe gittiği ilk günler o işten dönünce yiyebilmiştim bişeyler öyle aç kalmıştım😔 şimdi daha iyiyim en azından hızlıca peynir ekmek yapıp yiyorum 😄 inşallah hepimiz bahara rahat edicez dimi 🙏💞
Allah sizden razı olsun, hepinizden 🙏💞 etrafımda ya herkesin desteği var, ya herkes bana yorum yapacak bişey buluyor o yüzden hiç iyi gelmiyorlar bana 😔 burası iyi geliyor bir tek 🙏💞

Herhangi bir şeye ihtiyacın da yok aslında kendi muslinini bir yastığa ser önce sırt üstünden kartların siyah beyaz tarafını göster sağdan sola soldan sağa hareket ettirip takip etmesini sağla bunu elinle de yapabilirsin. Hisirtili kitap ya da cingiragi sağ tarafında salla oraya dönsün sol tarafında salla oraya dönsün.. yüz üstünde de aynı şeyleri yapabilirsin. Ellerinden destek alacak şekilde koyman lazım hem biraz biraz kendini kaldıracak hem yine takip yapacak. Yüzüstünü düz zeminde de yaptırmaya çalış yastikla da dene her türlü faydalı.

Attığın minderde sırt üstü egzersizler olur da yüz üstü olmaz gibi geldi.
Yüz üstü de emzirme yastığını koyarım dediydim bi denerim bakalım 1 aylık olunca

Bir şekilde alıyorlar gerekirse mama kesinlikle verilmeli de zaten. Kıyamam. Birde gaz geçiyor gibi geliyo banada fasulye yedim bir kez bende aşırı gazlıydım bebekte. Bir tık dikkat ediyorum yediklerime
Ben ac geziyorum ya bakliyat bulgur vb tuketmiyorum. Neredeyse sebze bile yemiyorum ama farketmiyor :(

Back