2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,3%
  • erkek

OY: 108 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    206
Bu arada ben çişimin geldiğini asla hissetmiyorum ya, sondadan dolayı böyle oluyormuş. Resmen saatlerce yapmıyorum, eşim falan hatırlatıyor 😒 sizde de böyle mi
hamilelikte dakika başı tuvalete gittikten sonra bana da çok garip gelmişti bu durum. yani hissiyat yok diyemem ama o kadar su içmeye çok az ihtiyaç hissediyorum gerçekten. ilk günler daha da azdı, şimdi biraz daha iyi ama hamilelik öncesi için de konuşuyorum, normalde bu sıvı tüketimiyle tuvalete çok yakın yaşamam lazım ama gelmiyor. gidecek vaktimiz olmadığını düşününce belki bu da Allah’ın bir annelik hikmetidir diyorum:)

İyi geceler kızlar.Küvette yıkamakta file dışında daha kullanışlı veya küvet dışında kullanışlı bir yöntem uygulayan var mı?Yarın 11 günlük olacağız annem çarşamba evine dönüyor birlikte 3 kez yıkadık sonuncuda ben yıkıyordum o destekliyordu ama bana çok zor geldi şimdiden gözüm korkuyor.Sizler nasıl yıkıyorsunuz?Bir arkadaşım duşta ten teması yaparak birlikte yıkanmış o da zor olmaz mi ki?
O ten tena temasla dediğin ile ben yıkayamazdım çok tehlikeli korkardım yani. Biz eşimle beraber yıkadık kimseden yardım almadan . Küvetine ona özel büyük bir havlu almıştım onu katlayıp koyuyorum ucunu da başına gelecek şekilde küvetin kenarına doğru yukarıya çıkarıyorum alttan sol elimle sırtını tutuyorum sağ elimle de yıkıyorum eşim suyu döküyor bazen ben kendim de alabiliyorum bu pozisyonda biz rahat yıkadık bu şekilde. Ve korkmayıp kendinden emin olursan her şey daha kolay oluyor emin ol ♥️

Kızlar doktor sarılık başlangıcı var dedi yüzünde neler yapayım çok çaresiz hissediyorum sütüm de tam gelmedi 4 günlük şu an bebeğim

Her saat emzşr dedi sadece sen ne kadar mama veriyordun sütüm de çok yok bende mamaya başlayacağım
Ben doyana kadar verdim her emzirme sonrası. Bazen 30 bazen 45 bazen 60 oldu bu gün gün midesi büyüdükçe. Sen de 1 ölçekle başlayabilirsin vermeye ama korkma geçer düzenli beslendikçe

4.30'dan beri ayaktayım beşiğe koyduğum an uyanıyor diye kucakta kaldık geceden beri
Ee kucakta uyumuyor mu niye ayaktasiniz 4.30dan beri? Ben yatağa koymuyorum artık olmuyor çünkü uyanıyor çocuk, zorlamanın anlamı yok gibi geldi. Emzirip gazını çıkarıp kucakta uyutuyorum, en azından ikimiz de uyuyoruz bu şekilde.

Ee kucakta uyumuyor mu niye ayaktasiniz 4.30dan beri? Ben yatağa koymuyorum artık olmuyor çünkü uyanıyor çocuk, zorlamanın anlamı yok gibi geldi. Emzirip gazını çıkarıp kucakta uyutuyorum, en azından ikimiz de uyuyoruz bu şekilde.
Kafamı koyuyorum bi yere de aman burnu mu kapandı aman boğulur mu korkusuyla uyuyamadım ki :(

Uyandırmak için neler yaptınız çok uyuyor benimki
Sarılıktandır canım şekeri düşüyordur, soy sadece zıbınla kalsın, yüzünü ıslak bi pamukla sil, ayağını biraz mıncır topuktan, burnunu sık. Biraz rahatsız edecek şeyleri bulmak lazım ben hepsini tek tek yapıyordum anca kendine geliyodu

Kafamı koyuyorum bi yere de aman burnu mu kapandı aman boğulur mu korkusuyla uyuyamadım ki :KK43:
Yok ben de uyuyamıyorum öyle hatta bilinçsizce uyuyacak gibi olursam eşimi uyandırıyorum bize bak diye.

Ben akşam 9 gibi başladım gece uykusu için emzirmeye, uyuyakalarak emdiği için kısa aralıklarla sürekli istedi dalamadı. 12den 3 buçuğa kadar alt değiştirme gaz çıkarma hariç sürekli memedeydi. O kadar zor daldı ki inanılmaz bitkin düştüm emzirmekten.
O uyuyunca da uyuyamadım kayınvalidemleri yolcu ettim 4te. Evde yalnız kalınca korktum 5 te zorla uyudum.

Sonra oğluş ara sıra mızıldansa da 8 buçuğa kadar durdu. Artık nasıl yorulduysa. Şimdi de vicdan yapıyorum çok mu aç kaldı diye 🤦‍♀️ Gerçi öncesinde çok emdi ya ondan acıkmamıştır diye düşünüyorum 😔

Yok ben de uyuyamıyorum öyle hatta bilinçsizce uyuyacak gibi olursam eşimi uyandırıyorum bize bak diye.

Ben akşam 9 gibi başladım gece uykusu için emzirmeye, uyuyakalarak emdiği için kısa aralıklarla sürekli istedi dalamadı. 12den 3 buçuğa kadar alt değiştirme gaz çıkarma hariç sürekli memedeydi. O kadar zor daldı ki inanılmaz bitkin düştüm emzirmekten.
O uyuyunca da uyuyamadım kayınvalidemleri yolcu ettim 4te. Evde yalnız kalınca korktum 5 te zorla uyudum.

Sonra oğluş ara sıra mızıldansa da 8 buçuğa kadar durdu. Artık nasıl yorulduysa. Şimdi de vicdan yapıyorum çok mu aç kaldı diye 🤦‍♀️ Gerçi öncesinde çok emdi ya ondan acıkmamıştır diye düşünüyorum 😔
Acıksa ağlamıyo mu? Mızıldanmaları normal bence aç olsa uykudan uyanırdı ya kötü hissetme kendini hiç.

Ben de uyukluyorum hafif hafif ama işte kuş uykusu mu derler ne derler 1 dk 2 dk maks.

Acıksa ağlamıyo mu? Mızıldanmaları normal bence aç olsa uykudan uyanırdı ya kötü hissetme kendini hiç.

Ben de uyukluyorum hafif hafif ama işte kuş uykusu mu derler ne derler 1 dk 2 dk maks.
Çok acıkınca sallasan da durmuyor zaten. Acıkmaya başlarken mızıldanıyor ama uyku daha tatlı geliyor. O an alsam emer ama 5-10 dk sürmez geri döner uykuya. Sonra da 1-2 saat sürmez yine acıkıp uyanır. Ben de hem uzun uykusu bölünmesin uzun uyumaya alışsın diye o an sallayıp geciktiriyorum açıkcası. Ben de uykum açılmadan biraz daha fazla uyumuş oluyorum. Ama bütün gece ayaktaydım onu da yapmasam güne enerjim kalmaz sütüm de gelmez. Yine de vicdan yapıyorum.

4.30'dan beri ayaktayım beşiğe koyduğum an uyanıyor diye kucakta kaldık geceden beri
Gece 10.30dan 12e kadar ugrasıp zor uyuttum 12.30da geri uyandı 1 saat ugrastım uyudu bir kere daha uyandı emdi uyudu. Sonra 4.30da kalktı ben zaten beşiği denemiyorum bile artık anında uyandıgı için 6 yı geciyordu heralde kucagımda uyudu 9a kadar uyumuşuz oyle. Ben alıştım artık kucak işine ya oyle uyuyarak da alıyorum uykumı yoksa uyumadan tüm gün başım agrıyor

Her saat emzşr dedi sadece sen ne kadar mama veriyordun sütüm de çok yok bende mamaya başlayacağım
Daha cok minik oyuzden 1 kasik 30ml su her 3 saatte bir. 2.5 saatte bir emzir 3 saatte bir mama ver dedi bana. Sadece Her saat emzir nedir yahu sutun azsa zamanla gleecek ama bu surecte de belki mamayla desteklemen gerekir.

Back
X