2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Canım herkesin deneyimi farklı ama kendi tecrübemden yola çıkarak yazıyorum :)
1) spinal olduğunda doğum sonrası ağrı hissetmiyorsun. Belden aşağısı uyuşuk oluyor ve ağrı kesici veriyorlar. Bebeği sana verdiklerinde süt vermen lazım. Kp dışarıda beklerse gelsin.
2) eşin sezeryana girsin çünkü o ana birlikte tanık olursunuz muhteşem olur. Zaten eşin kan vs görmeyecek arada perde var. Ben eşim girsin isterdim ama hastane izin vermedi. Anestezicinin elini tuttum artık :) bir el olursa iyi olur
3) gece eşin ve annen seninle kalsın. Çünkü uykuları geliyor. Biri uyur diğeri nöbet tutar. Arada eşini çay kahve almaya yollarsınız. Bir de yürürken yardımcı olur sana.
4) diğer ziyaretçiler kesinlikle 2.gün gelmeli. Ben öyle yaptım. Toparlanmıştım ve fotoğraf çekimi yapıldı. Rahat oldu. İlk gün kimseyi görmek istemiyorsun. 2.gün her gelene maske verin.
5)abartmamak şartı ile hafif makyaj yapabilirsin.
6) kaşık biberon ve mama yanında olsun yeterli olur.
7) uyuşukluk tamamen iki saate geçmiş oluyor.
8) ameliyathanede 40 dakika falan kaldım.
9) bebişi sen görüyorsun öpüyorsun sonra çocuk doktoru alıyor kontrol ediyor. Odaya yolluyorlar:)
Not: doğumdan önceki gece kendine kuru dut kayısı hoşafı yap yanına al inanılmaz süt geliyor o gün :) depend almayı unutma. Hiç korkma çok rahat geçecek

Çok teşekkürler beybi. Eşim karar vermedi henüz, bakalım ben istiyorum girmesini. İki kişi fazla olur gibi, oda çok büyük değil, onu bir doktorla da konuşayım ben ona göre yapalım. Doğum 1 ocak olursa resmi tatil olduğu için herkes gelebilir, onu halletmem lazım. Kpeder dışarda bekler zaten tüm gün kalacağını da sanmıyorum.

Hastanede yan odalar boştu bizim. Eşimle ablamlar nöbetleşerek gidip uyudular.
Sabah doğuma girince refakatçi kalacak kişi gece çok yorgun oluyor canım ama onu sen planlarsın artık. Eşini girmesi konusunda ikna et. Kan görmeyecek zaten arada perde olacak :) bir de eşine sakinleştirici yapsınlar mis gibi doğum olur çocuk dünyaya gelince annemin babamın sakinliğine bak be der

Canım bu arada dikiş konusunu doktorunla konuş. Bazı doktorlar eriyen dikiş yapıyor bazıları eski usul gibi alınması gereken dikiş. Ben sormadığım için doktora dikiş aldırmaya gittim bir de onla uğraştım. Acımadı ama eriyen daha iyi olurdu sanki. Estetik yapıştırma dikiş mi dersin. Kumraladamavituna1

Bizde pişik sorunu var 16 günlüğüz lavabonun içinde belden aşağısını yıkıyoruz çok dolu dolu yaptıysa genelde günde 2-3 kez yıkamaya çalışıyoruz.
Canım sadocrem var pişik için. Mustelanın yanında onu aldım çok iyi hemen geçirir aklında olsun. Bir de altını değiştirdiğinde çok iyi kurula çok az havalandır ve kremleri öyle sür. Bebek bezinide değiştirmenizi öneririm. Farklı marka daha iyi gelebilir

Tamam canım çok teşekkür ederim hiç araştırmamıştım, salı günü kontrolüm var tekrar, plesenta yukarı çıkmadıysa sezaryen öncesi hazırlıklar oluyormuş sanırım anestezi vs için orda her şeyi sorarım.

S seydaseydas merhabalar bebegin poposunu kakadan sonra yikiyorum demistiniz ona ne zman basladiniz ve nasil yaptiniz acaba ?
ilk cocugumda yapmistik ama gobek bagi falan dusunce ilk bir kac hafta degil sorma duzenli olarak ilik suyun altinda muslukta hizlica yikamistik ilk zamanlar her kakadan sonra degil gunde bir kez aksam mesela sonra kaka sayisi dusup miktari artinca her kakadan sonra

Yoook yav, ne gönül alması allasen :)) ara beni altı alınacağı zaman -tamam. Yemek ye sütün gelsin -tamam. Bebeğin deterjanı bu muydu? -evet modunda gidiyoruz.
canim esinle sen bakarsin gitsin bence artik. duzgun psikoloji herseyden onemli bebek bakmak oyle zor degil eger ameliyat agrinda gectiyse kalmasina gerek yok aslinda. ise donunce madem evden de calisiyorsun bir bakici ayarlarsiniz yarim gunluk dahi olsa hem ev islerine yardim eder hem bebek bakar maasini verirsin yapacak birsey yok esinin maasi sizi gecindirirse kira ve giderler olarak, senin maasinda bakiciya gider inan kafan rahatlar. tr de bulunur bence cocuk bakan apartmanda ese dosta haber salsan sabah gelse senin mesai bitimine kadsr kalsa

Canım bebeklerin günü ilerledikçe sarılık değeri de yükselir, ilk gün olsa 13 yüksek bi değer ama senin gününe göre gayet iyi bir değer. Sütün de gayet iyi görünüyor. Bebekler emerken yoruluyor kalori harcıyorlar yarım saatte bir çok sık bi Aralık , dinlenemeden tekrar besleniyor kilo almama sebebi belki o olabilir . İstersen o aralığı biraz uzat belki etkisi olur

Mustela hep sürdük ama yine de pişik oldu bence çok bariyer görevi görmedi. Bezimiz primaydı şuan onu da değiştirdik. Islak mendil kullandık bir ara ondan da değil çünkü pamuk kullandığımız da pişik oldu. Doktor hamazinc yazdı bepanthol ve b-good pişik kremi var elimde deneye deneye ilerliyoruz ne işe yararıyor bulmaya çalışıyoruz. Düzeliyor sonra tekrar oluyor. Doktor asitli şeyler yeme dedi portakal mandalina vs de yemiyorum. Sudocrem aklımda olmadı onu da alayım. Altını yeteri kadar havalandıramıyoruz soyunca çok ağlıyor ama sürekli yıkıyoruz her gün duş aldırıyoruz.

Kızlar ana kucağını ne zaman kullanabiliyoruz kilo sınırı vs var mıydı ? (mama, babyjörn ..tarzı olanlar)

2 gündür çok güzel emiyor aralıksız emiyor ya ondan şaşırdım aslında. Sık emzirdim o yüzden 2 saati de beklemedim bilmiyorum çok üzüldüm
4. Gün kontrole gitmiştik biz de 3830 dogdu 3540la cıkmıştık hastaneden, 4. Gün kontrolunde 3545 cıktı yine. Doktor iyi dedi almamış ama vermemişti de en azından dedim emmesi iyi. Sarılık degerine hiç bakmadı emzirmeye devam dedi yolladı. Yeni başladıysa güzel emmeye bence o artık bundan sonra almaya başlar. Bizimki oyle oldu.
Sana da tavsiye edeyim lacmix içinde omega da var multivitaminler de süt arttırıcı cemenotu ekstresi de ben bir dene derim sabah akşam 2 kere günde

Sütüm var canım ya az önce sağdım yine baya çıkıyor ama yaramıyor mu anlamadım, yine almazsa emzirme danışmanına yönlendiricem dedi

Bizimde sleepy kullanırken pişik olmuştu bildiğin çocuğun totosu kanamıştı hamazinc iki mi üç kere sürdüm iyileşti sonrada bezi değiştirdim molfixe geçtik çok şükür bir daha kızarmadı bile müstelada öyle arada sürüyorum her gün sürmekte sanki pek sağlıklı değil gibi sanki iyice havasız kalıyor gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…