Canım herkesin deneyimi farklı ama kendi tecrübemden yola çıkarak yazıyorum :)Sezaryen olan hanımlar, şimdi ben süreci hiiiç bilmiyorum. Normal doğum gibi saatlerce süren bir şey yok sanırım 1-2 saat içinde gidiyorsunuz doğuma, hazırlıklarım salı günü yapılacak o gün direkt alınacağım muhtemelen, neyse.
1- Kalabalık istemiyorum ama annemi ve eşimi istiyorum, haliyle kv kp de gelir ayıp olur çünkü. Çıktığınızda nasıl oluyorsunuz, hemen sancı, zorlanma vs oluyor mu? Ona göre belki sadece eşimle olmak isteyebilirim.
2- Sezaryene girebiliyormuş eşim, çıt kırıldım bi tip biraz bayılabiliyor çok kan vs oluyor mu? Gelmesin ona göre.
3- Eşim benimle kalmak istiyor ama bebek bakımı vs hiç bilmez. Ben de eşimle kalmak istiyorum açıkçası, annem de olur problem değil ama becerebilir miyiz ikimiz sizce? Siz nasıl yaptınız? İki kişi kalsın istemiyorum.
4- Diğer ziyaretçiler 2.gün gelir muhtemelen, ilk gün zor geçer diye tahmin ediyorum. Siz nasıl yaptınız?
5- Komik olacak belki ama oje/makyaj vs yapıp giren var mı doğuma? Sezaryen olursam süslü püslü girmek istiyordum bir tık
6- Mamayı hastaneden veriyorlar mı? Kaşık biberon aldım, ekstra normal biberon alayım mı?
7- Uyuşukluk ne zaman geçiyor?
8- Ameliyathanede ne kadar kaldınız? Ameliyathaneden bebişle mi çıkıyorsunuz yoksa bebe önce mi çıkıyor?
Vakti olup cevaplayan olursa çok sevinirim
Çok teşekkürler beybi. Eşim karar vermedi henüz, bakalım ben istiyorum girmesini. İki kişi fazla olur gibi, oda çok büyük değil, onu bir doktorla da konuşayım ben ona göre yapalım. Doğum 1 ocak olursa resmi tatil olduğu için herkes gelebilir, onu halletmem lazım. Kpeder dışarda bekler zaten tüm gün kalacağını da sanmıyorum.Canım herkesin deneyimi farklı ama kendi tecrübemden yola çıkarak yazıyorum :)
1) spinal olduğunda doğum sonrası ağrı hissetmiyorsun. Belden aşağısı uyuşuk oluyor ve ağrı kesici veriyorlar. Bebeği sana verdiklerinde süt vermen lazım. Kp dışarıda beklerse gelsin.
2) eşin sezeryana girsin çünkü o ana birlikte tanık olursunuz muhteşem olur. Zaten eşin kan vs görmeyecek arada perde var. Ben eşim girsin isterdim ama hastane izin vermedi. Anestezicinin elini tuttum artık :)
3) gece eşin ve annen seninle kalsın. Çünkü uykuları geliyor. Biri uyur diğeri nöbet tutar. Arada eşini çay kahve almaya yollarsınız. Bir de yürürken yardımcı olur sana.
4) diğer ziyaretçiler kesinlikle 2.gün gelmeli. Ben öyle yaptım. Toparlanmıştım ve fotoğraf çekimi yapıldı. Rahat oldu. İlk gün kimseyi görmek istemiyorsun. 2.gün her gelene maske verin.
5)abartmamak şartı ile hafif makyaj yapabilirsin.
6) kaşık biberon ve mama yanında olsun yeterli olur.
7) uyuşukluk tamamen iki saate geçmiş oluyor.
8) ameliyathanede 40 dakika falan kaldım.
9) bebişi sen görüyorsun öpüyorsun sonra çocuk doktoru alıyor kontrol ediyor. Odaya yolluyorlar:)
Hastanede yan odalar boştu bizim. Eşimle ablamlar nöbetleşerek gidip uyudular.Çok teşekkürler beybi. Eşim karar vermedi henüz, bakalım ben istiyorum girmesini. İki kişi fazla olur gibi, oda çok büyük değil, onu bir doktorla da konuşayım ben ona göre yapalım. Doğum 1 ocak olursa resmi tatil olduğu için herkes gelebilir, onu halletmem lazım. Kpeder dışarda bekler zaten tüm gün kalacağını da sanmıyorum.
Bebek büyümüş çıkmış maşallahKızlar ben çıktım, 8.55 gibi doğum oldu. Gayet rahattım, hiçbir acı sızı hissetmedim. Bebiş gerçek bir tospikmiş, iyi ki sezaryen oldum dedim. 4440 gram 54 cm doğdu, 38+1’de doğmuş oldu
Canım sadocrem var pişik için. Mustelanın yanında onu aldım çok iyi hemen geçirir aklında olsun. Bir de altını değiştirdiğinde çok iyi kurula çok az havalandır ve kremleri öyle sür. Bebek bezinide değiştirmenizi öneririm. Farklı marka daha iyi gelebilirBizde pişik sorunu var 16 günlüğüz lavabonun içinde belden aşağısını yıkıyoruz çok dolu dolu yaptıysa genelde günde 2-3 kez yıkamaya çalışıyoruz.
Tamam canım çok teşekkür ederim hiç araştırmamıştım, salı günü kontrolüm var tekrar, plesenta yukarı çıkmadıysa sezaryen öncesi hazırlıklar oluyormuş sanırım anestezi vs için orda her şeyi sorarım.Canım bu arada dikiş konusunu doktorunla konuş. Bazı doktorlar eriyen dikiş yapıyor bazıları eski usul gibi alınması gereken dikiş. Ben sormadığım için doktora dikiş aldırmaya gittim bir de onla uğraştım. Acımadı ama eriyen daha iyi olurdu sanki. Estetik yapıştırma dikiş mi dersin.Kumraladamavituna1
ilk cocugumda yapmistik ama gobek bagi falan dusunce ilk bir kac hafta degil sorma duzenli olarak ilik suyun altinda muslukta hizlica yikamistik ilk zamanlar her kakadan sonra degil gunde bir kez aksam mesela sonra kaka sayisi dusup miktari artinca her kakadan sonraS seydaseydas merhabalar bebegin poposunu kakadan sonra yikiyorum demistiniz ona ne zman basladiniz ve nasil yaptiniz acaba ?
canim esinle sen bakarsin gitsin bence artik. duzgun psikoloji herseyden onemli bebek bakmak oyle zor degil eger ameliyat agrinda gectiyse kalmasina gerek yok aslinda. ise donunce madem evden de calisiyorsun bir bakici ayarlarsiniz yarim gunluk dahi olsa hem ev islerine yardim eder hem bebek bakar maasini verirsin yapacak birsey yok esinin maasi sizi gecindirirse kira ve giderler olarak, senin maasinda bakiciya gider inan kafan rahatlar. tr de bulunur bence cocuk bakan apartmanda ese dosta haber salsan sabah gelse senin mesai bitimine kadsr kalsaYoook yav, ne gönül alması allasen :)) ara beni altı alınacağı zaman -tamam. Yemek ye sütün gelsin -tamam. Bebeğin deterjanı bu muydu? -evet modunda gidiyoruz.
gozun aydin saglikli guzel bir omru olsunKızlar ben çıktım, 8.55 gibi doğum oldu. Gayet rahattım, hiçbir acı sızı hissetmedim. Bebiş gerçek bir tospikmiş, iyi ki sezaryen oldum dedim. 4440 gram 54 cm doğdu, 38+1’de doğmuş oldu
3 güne kadar normal dedi doktorumKızlar bebiş dünden beri kaka yapmıyor gaz çıkarıyor ama bakıyorum kaka yok normal mi ne zamana kadar yapmazsa sıkıntı olur
Canım bebeklerin günü ilerledikçe sarılık değeri de yükselir, ilk gün olsa 13 yüksek bi değer ama senin gününe göre gayet iyi bir değer. Sütün de gayet iyi görünüyor. Bebekler emerken yoruluyor kalori harcıyorlar yarım saatte bir çok sık bi Aralık , dinlenemeden tekrar besleniyor kilo almama sebebi belki o olabilir . İstersen o aralığı biraz uzat belki etkisi olurKızlar bebiş kilo almıyor ya 2 gün önce de 3210 gr yine öyle. Sarılık ilerlemiş 13 küsür dedi. Bi kere sağdım 120 ml süt çıktı ama o kadar geliyor olsa kilo alırdı diyor doktor, hepsini ememiyordur diyor. 2 saatte 1 değil baya yarım saatte bi emziriyorum gak dese guk dese memeye alıyorum aktif de emiyor niye olmuyor sizce
Bende 2 veya 3 veriyorum keşke sütüm çok olsa da vermesemGece 3 kere falan takviye şeklinde veriyorum
Mustela hep sürdük ama yine de pişik oldu bence çok bariyer görevi görmedi. Bezimiz primaydı şuan onu da değiştirdik. Islak mendil kullandık bir ara ondan da değil çünkü pamuk kullandığımız da pişik oldu. Doktor hamazinc yazdı bepanthol ve b-good pişik kremi var elimde deneye deneye ilerliyoruz ne işe yararıyor bulmaya çalışıyoruz. Düzeliyor sonra tekrar oluyor. Doktor asitli şeyler yeme dedi portakal mandalina vs de yemiyorum. Sudocrem aklımda olmadı onu da alayım. Altını yeteri kadar havalandıramıyoruz soyunca çok ağlıyor ama sürekli yıkıyoruz her gün duş aldırıyoruz.Canım sadocrem var pişik için. Mustelanın yanında onu aldım çok iyi hemen geçirir aklında olsun. Bir de altını değiştirdiğinde çok iyi kurula çok az havalandır ve kremleri öyle sür. Bebek bezinide değiştirmenizi öneririm. Farklı marka daha iyi gelebilir
4. Gün kontrole gitmiştik biz de 3830 dogdu 3540la cıkmıştık hastaneden, 4. Gün kontrolunde 3545 cıktı yine. Doktor iyi dedi almamış ama vermemişti de en azından dedim emmesi iyi. Sarılık degerine hiç bakmadı emzirmeye devam dedi yolladı. Yeni başladıysa güzel emmeye bence o artık bundan sonra almaya başlar. Bizimki oyle oldu.2 gündür çok güzel emiyor aralıksız emiyor ya ondan şaşırdım aslında. Sık emzirdim o yüzden 2 saati de beklemedim bilmiyorum çok üzüldüm
Sütüm var canım ya az önce sağdım yine baya çıkıyor ama yaramıyor mu anlamadım, yine almazsa emzirme danışmanına yönlendiricem dedi4. Gün kontrole gitmiştik biz de 3830 dogdu 3540la cıkmıştık hastaneden, 4. Gün kontrolunde 3545 cıktı yine. Doktor iyi dedi almamış ama vermemişti de en azından dedim emmesi iyi. Sarılık degerine hiç bakmadı emzirmeye devam dedi yolladı. Yeni başladıysa güzel emmeye bence o artık bundan sonra almaya başlar. Bizimki oyle oldu.
Sana da tavsiye edeyim lacmix içinde omega da var multivitaminler de süt arttırıcı cemenotu ekstresi de ben bir dene derim sabah akşam 2 kere günde
Bizimde sleepy kullanırken pişik olmuştu bildiğin çocuğun totosu kanamıştı hamazinc iki mi üç kere sürdüm iyileşti sonrada bezi değiştirdim molfixe geçtik çok şükür bir daha kızarmadı bile müstelada öyle arada sürüyorum her gün sürmekte sanki pek sağlıklı değil gibi sanki iyice havasız kalıyor gibiMustela hep sürdük ama yine de pişik oldu bence çok bariyer görevi görmedi. Bezimiz primaydı şuan onu da değiştirdik. Islak mendil kullandık bir ara ondan da değil çünkü pamuk kullandığımız da pişik oldu. Doktor hamazinc yazdı bepanthol ve b-good pişik kremi var elimde deneye deneye ilerliyoruz ne işe yararıyor bulmaya çalışıyoruz. Düzeliyor sonra tekrar oluyor. Doktor asitli şeyler yeme dedi portakal mandalina vs de yemiyorum. Sudocrem aklımda olmadı onu da alayım. Altını yeteri kadar havalandıramıyoruz soyunca çok ağlıyor ama sürekli yıkıyoruz her gün duş aldırıyoruz.
Ben 10. Gününden sonra kullanmaya başlamıştımKızlar ana kucağını ne zaman kullanabiliyoruz kilo sınırı vs var mıydı ? (mama, babyjörn ..tarzı olanlar)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?