• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Annemin yokluğunu fırsat bildi, rabbim çıkarır acısını ben inanıyorum bu zamana kadar hep öyle gördüm bu da öyle olacak eminim

Aynen öyle yapıyorum yapcak bişi yok

40? Snfkf ek gıda planı yapıyodu diyorum ya
Oh no no no no 😂 Planlar değişsin bence shhshs

Ay sezaryen de hiçbir şey yok kdjdnd dayak yemiceksem yani… sadece belden iğne yapılırken huylu olduğum için gıdıklandım o kadar diyim, şuan yürümeyi bekliyorum ama 1 saat sonra uyuşukluk geçmeye başlamıştı. Aman aman bi ağrım yok ama ağrı kesicilerden heralde. Pıhtı sorunu yüzünden bana kum torbası koydular, o ağırlık yapıyor sadece. Onun dışında gayet konforluydu, sen ne olduğunu anlayana kadar bebek çıkmış oluyor, dikiş kısmı uzun daha çok
Ağzın bal yesin ya ajfksjsl bu gece de gayet iyiydim rahattım dersen koşarak girerim sezaryene 🤪 ben de huyluyum ya. Emzirmeye başladın mı mama falan mı veriyorlar şimdi süreç nasıl? Çıkışta direkt kreşe gideceği için stok lazım o kuzuya 🥲🥰

kuzu benim başım da fenaydı iki gündür. panadol yazdı doktorum iyi geldi bana. süte de karışmıyormuş. günde 3 tane içebilirsin dedi. @edahandro doktorunuza sorup deneyin isterseniz.
Not aldım canım. Bugün biraz kekik yağı masajı yaptım, sonra bir şeyler yedim, iki tane üst üste parol içtim, duş aldım sıcak su tuttum falan derken nispeten hafifledi. Su içiyorum devamlı da yeniden nüksetmesin o şekilde diye :(

Kociş duymasın biz bebeği yıkadık kızlar 🤭
13. gündeyiz göbek bağının düşeceği yok çocuğun cildi eskidi durduğu yerde shsjjs Valla 5 dk da yıkadık kuruladık kurutma makinesi falan da tuttum göbeğe uzaktan uzaktan. Sonra da karnını doyurdum anında uyudu meleğim mışıl mışıl 🥰🧿

Kızlar bebiş kilo almıyor ya 2 gün önce de 3210 gr yine öyle. Sarılık ilerlemiş 13 küsür dedi. Bi kere sağdım 120 ml süt çıktı ama o kadar geliyor olsa kilo alırdı diyor doktor, hepsini ememiyordur diyor. 2 saatte 1 değil baya yarım saatte bi emziriyorum gak dese guk dese memeye alıyorum aktif de emiyor niye olmuyor sizce
120 ml mi maşallah kız sana 🤩 Emzirme sonrası kaşık biberonla falan da besliyor musun kuzum? Bir müddet öyle takviyeli mi gitsen? Mama veriyor muydun?

Ağzın bal yesin ya ajfksjsl bu gece de gayet iyiydim rahattım dersen koşarak girerim sezaryene 🤪 ben de huyluyum ya. Emzirmeye başladın mı mama falan mı veriyorlar şimdi süreç nasıl? Çıkışta direkt kreşe gideceği için stok lazım o kuzuya 🥲🥰
Senin de benim gibi canın çok tatlı değildi kumral bence benzer süreçler yaşarız, az önce yürüdüm hemşire nasıl hemen kalktınız biz 10 dakika baş dönmesi mide bulantısı seansı yaşarız dedi ndjdndd yürürken de hiç zorlanmadım, sancılı adet geçiriyorsan anlarsın hemen o duyguyu. Acının ilk anında yürümek gibi ama öyle öldüm bittim bişey değil. Mama henüz vermedik, emdi gibi ama süt az tabi. Mama takviyesi yapalım dediler, hiç itiraz etmedim açıkçası korktum aç kalır diye🥲

120 ml mi maşallah kız sana 🤩 Emzirme sonrası kaşık biberonla falan da besliyor musun kuzum? Bir müddet öyle takviyeli mi gitsen? Mama veriyor muydun?
Veriyoruz cano normalde her emzirme sonrası veriyoduk çünkü güzel emmiyodu ama dün çok iyi emdi diye 2 kere verdik, ememiyor mu anlamadım :(

Yok hayır denemedim ama kilosu düşme noktasının sınırında olduğu için sanırım yeterli gelmiyor ondan aranıyor bir hafta oldu ama kilo hep düşmüş😔
Ama ilk hafta kilo düşüyor zaten 2. Hafta artmaya başlıyor canını sıkma. Bak 2700 dü doğdu benim kız ilk hafta düştü 2. Hafta günlük 30 gr falan artmaya başladı bazen 60 gr alıyordu günlük. Şuan sanırım 3 kilo oldu

Insanlar cok canimi sikiyor , az kilo aldi aa demekki sutun yagli degil mama ver diyolar belli evet yagli degil ama boyle olunca da demekki ben bakamiyorum cocuguma diyorum bencillik yapiyorum meme diye diretmekte diye dusunuyorum. Oyle cok bisey de yiyemiyorum sanirim oyuzden de sutum kaliteli gelmiyo :KK43: moralim cok bozuluyor.
Valla şimdi linç yemeyeceksem diyorum ki hiçbir mama senin sütün gibi yarayışlı ya da kaliteli olmaz. Bence diretmen bencillik değil bilakis hemen başka çözüm araman kolaycılık olurdu. Bu cümleyi sadece senin için kuruyorum lütfen başka kimse üzerine alınmasın 🙏
Az kilo almasının bir sürü nedeni olabilir. En başta da yapısal olabilir. Kız bebek ve sen zayıf yapıda birisin neden bununla ilgisi olmasın? Çişli bez sayısı yeterli mi? Sarılık riskini atlattı mı? Uykuları düzgün mü? Sana veri verebilecek şeyler bunlar bence. Kimseye bakıp sütüne kalitesiz deme moralini bozma 🙏

Not aldım canım. Bugün biraz kekik yağı masajı yaptım, sonra bir şeyler yedim, iki tane üst üste parol içtim, duş aldım sıcak su tuttum falan derken nispeten hafifledi. Su içiyorum devamlı da yeniden nüksetmesin o şekilde diye :KK43:
benim doktorun baş ağrısı için önerileri kahve, bol su ve uyku. uyku kısmı imkansız gibi de bakalım 😅 ben bugün daha iyiyim baş ağrısı konusunda. bi de oturma uzan mümkün olduğunca demişti. senin de daha fazla artmadan biter gider inş

Veriyoruz cano normalde her emzirme sonrası veriyoduk çünkü güzel emmiyodu ama dün çok iyi emdi diye 2 kere verdik, ememiyor mu anlamadım :KK43:
Bence bir süre daha sağım sütü vermeye devam et. Mama sana kalmış bir şey diyemeyeceğim ama sağım sütü verirsen en azından biraz daha emin olursun içtiği miktardan. Bir de hemen kilo artışı bekleme bazı çocuklar ilk hafta boyunca veriyor sonra almaya başlıyor. İlla ki alacak 🙏

benim doktorun baş ağrısı için önerileri kahve, bol su ve uyku. uyku kısmı imkansız gibi de bakalım 😅 ben bugün daha iyiyim baş ağrısı konusunda. bi de oturma uzan mümkün olduğunca demişti. senin de daha fazla artmadan biter gider inş
Ay bak kahveyi unuttuk bugün yaaaa. Hemen içmeliyiz shsh Ben hayatım boyunca suyu çok içemedim ya yine yapamıyorum yine yapamıyorum. Hamilelikte şekerin yüksek olduğu anlarda çok içiyordum sadece shshhshs Oradan da anlıyorum ki yükselmiyor artık 😅 Şu an bir uzandım bakalım sırtım da fenaydı zaten. Beyimden masaj sözünü aldım. Kırkım çıkıp da Karın üstü yatmaya başladığımda iyi bir yer bulup masaj yaptıracağım birkaç seans başka türlü rahatlamayacak bu sırt 😂

Kızlar ben çıktım, 8.55 gibi doğum oldu. Gayet rahattım, hiçbir acı sızı hissetmedim. Bebiş gerçek bir tospikmiş, iyi ki sezaryen oldum dedim. 4440 gram 54 cm doğdu, 38+1’de doğmuş oldu
Oy maşallah 🧿 Az daha beklesen 5 kilo da doğarmış desene 🥰 Gözün aydın sağlıkla büyüt tospiğini canım. Sana şimdi çok iş düşüyor tospik doyurmak doğum sonrası daha zor 🤣🤣

Bence bir süre daha sağım sütü vermeye devam et. Mama sana kalmış bir şey diyemeyeceğim ama sağım sütü verirsen en azından biraz daha emin olursun içtiği miktardan. Bir de hemen kilo artışı bekleme bazı çocuklar ilk hafta boyunca veriyor sonra almaya başlıyor. İlla ki alacak 🙏
Doktor üzüldüm falan dedi beni de üzdü ne bileyim :(

Kızlar merhaba. İlk kontrole geldik 3840 doğmuştu, hastaneden 3615 ile çıktık kilosu 3635 olmuş. Sarılık cihazla 13 çıktı kan aldılar sonucu 19 ve üzeri çıkarsa yatar dediler. Sadece emziriyorum. Aslında normal bir durum ama bakamıyor muyum diye ağladım🥺bakamazsam iyi gelmezsem ına korkusu çok yüksek inşallah normal çıkar

Doktor üzüldüm falan dedi beni de üzdü ne bileyim :KK43:
Hayır yaaa. Bak bizimki 4 kilo doğdu biliyorsun ertesi gün taburcu olana kadar çiş yapmadı, 100 gram kaybetmiş. Doktor dedi beslenememiş demek ki çiş çıkışı olmalıydı dedi. Kaka yaptı 4 kez ama çiş yapmadı. Ki bana midesi bezelye kadar demişlerdi. Saat başı 3-5 damla gitse ağzına o bile yeter demişlerdi. O kadar da verdim yani. Neyse son anda çişini yapınca taburcu olduk. 3. Gün kontrolüne gittiğimizde 350 gram vermişti. Çok vermiş dedi doktor. Oysa benim bildiğim ilk hafta ağırlığının onda birini kaybetmeleri normal. Mama veriyor musun dedi. Vermiyorum dedim. Tamam bir devam et bakalım iki gün sonra yeniden görelim dedi. O ara daha sık emzirdim kaşık biberonla da verdim devamlı. 5. gün gittiğimizde 100 gramı geri almıştı. 3750 olmuştu. Yüzü sarı biraz ama başka yerinde yok test yine yapmıyorum dedi gönderdi bizi. Hiç bakmadılar bile sarılığına. Atakuş kaç günlük oldu? Kilo düşmesi de bir yerde pik yapacak sonra pozitife dönecek 🙏

Senin de benim gibi canın çok tatlı değildi kumral bence benzer süreçler yaşarız, az önce yürüdüm hemşire nasıl hemen kalktınız biz 10 dakika baş dönmesi mide bulantısı seansı yaşarız dedi ndjdndd yürürken de hiç zorlanmadım, sancılı adet geçiriyorsan anlarsın hemen o duyguyu. Acının ilk anında yürümek gibi ama öyle öldüm bittim bişey değil. Mama henüz vermedik, emdi gibi ama süt az tabi. Mama takviyesi yapalım dediler, hiç itiraz etmedim açıkçası korktum aç kalır diye🥲
Yok tatlı değildir pek ama hayatımda hiç dikiş atılmadı bana, ameliyatım da kapalı olmuştu. O kadar ağrılıdır ki adetlerim her ay serum/iğne ve 2 gün raporlu geçiyordu eşim veya babam kucağında acile götürüyordu hep 🥲 işime yarayacaksa ne alâ🤓 iyi yapmışsın sarılıktan çekiniyorum ben mama desteği önemli bence ilk günlerde.

Sezaryen olan hanımlar, şimdi ben süreci hiiiç bilmiyorum. Normal doğum gibi saatlerce süren bir şey yok sanırım 1-2 saat içinde gidiyorsunuz doğuma, hazırlıklarım salı günü yapılacak o gün direkt alınacağım muhtemelen, neyse.

1- Kalabalık istemiyorum ama annemi ve eşimi istiyorum, haliyle kv kp de gelir ayıp olur çünkü. Çıktığınızda nasıl oluyorsunuz, hemen sancı, zorlanma vs oluyor mu? Ona göre belki sadece eşimle olmak isteyebilirim.
2- Sezaryene girebiliyormuş eşim, çıt kırıldım bi tip biraz bayılabiliyor çok kan vs oluyor mu? Gelmesin ona göre.
3- Eşim benimle kalmak istiyor ama bebek bakımı vs hiç bilmez. Ben de eşimle kalmak istiyorum açıkçası, annem de olur problem değil ama becerebilir miyiz ikimiz sizce? Siz nasıl yaptınız? İki kişi kalsın istemiyorum.
4- Diğer ziyaretçiler 2.gün gelir muhtemelen, ilk gün zor geçer diye tahmin ediyorum. Siz nasıl yaptınız?
5- Komik olacak belki ama oje/makyaj vs yapıp giren var mı doğuma? Sezaryen olursam süslü püslü girmek istiyordum bir tık 🤪
6- Mamayı hastaneden veriyorlar mı? Kaşık biberon aldım, ekstra normal biberon alayım mı?
7- Uyuşukluk ne zaman geçiyor?
8- Ameliyathanede ne kadar kaldınız? Ameliyathaneden bebişle mi çıkıyorsunuz yoksa bebe önce mi çıkıyor?

Vakti olup cevaplayan olursa çok sevinirim ❤️
Hastaneye göre değişen soruları es geçmekle birlikte.

Ameliyathanede bebeği tartıp sarıp yanağıma dokundurdular sonrasında 1 saat müşahade odasında bekledik o sırada hemşire mememe tutup emzirtti 5 10 dk sonra odaya geçtik. Ayaklarım 1 saatte uçları falan kımıldatabilmeye başladım ama tam hissetmiyordum tabii sadece kontrol edilebilir olmuştu. 17.46 da bebek doğdu 8 gibi odaya geldim sanırım gece 12 gibi yürüttüler beni. Öncesinde ağrı kesici yaptılar bir odaya geçince birde yürüme öncesi. Kalkarken değişik his oluyor sadece böyle göbek aşağı gider gibi acı ağrı asla değil. Gayet rahat kalktım yürüdüm çok kolaydı acı ağrı olmadı sadece garip hissediyordum karnımı. Sonra geri uzandım. Eşim kaldı ilk gün ikimiz idare ettik hatta başta uyuyakaldı falan ben tek kalkma dedikleri halde kalkıp bebekle ilgilendim yürüyüş yaptım odada yavaş yavaş. Ağrı acı hissetmedim söylediklerim dışında ağrı kesici de yapılmadı ekstra gerekte olmadı zaten. 🙏seninki daha da kolay geçsin inşallah.
Bide benim epidural sanırım yani tek kez yapılan uyuşma öyle yni bence kolaydı inşallah seninde çok güzel geçer yavru. Benim 2.günde annem kaldı eşim yorgundu bide . Sende öyle yapabilirsin hem ilk günü ailecek geçirmiş olursunuz

Hayır yaaa. Bak bizimki 4 kilo doğdu biliyorsun ertesi gün taburcu olana kadar çiş yapmadı, 100 gram kaybetmiş. Doktor dedi beslenememiş demek ki çiş çıkışı olmalıydı dedi. Kaka yaptı 4 kez ama çiş yapmadı. Ki bana midesi bezelye kadar demişlerdi. Saat başı 3-5 damla gitse ağzına o bile yeter demişlerdi. O kadar da verdim yani. Neyse son anda çişini yapınca taburcu olduk. 3. Gün kontrolüne gittiğimizde 350 gram vermişti. Çok vermiş dedi doktor. Oysa benim bildiğim ilk hafta ağırlığının onda birini kaybetmeleri normal. Mama veriyor musun dedi. Vermiyorum dedim. Tamam bir devam et bakalım iki gün sonra yeniden görelim dedi. O ara daha sık emzirdim kaşık biberonla da verdim devamlı. 5. gün gittiğimizde 100 gramı geri almıştı. 3750 olmuştu. Yüzü sarı biraz ama başka yerinde yok test yine yapmıyorum dedi gönderdi bizi. Hiç bakmadılar bile sarılığına. Atakuş kaç günlük oldu? Kilo düşmesi de bir yerde pik yapacak sonra pozitife dönecek 🙏
6 günlük kuzum bugün. :(

Back