• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
ben devam ediyorum kuzu biz çıkarken bebek 2935ti 2 gün sonra gittiğimizde 3070 olmuştu. direkt vitaminden midir bilemiyorum tabi ama benimki de memede yaşıyor. ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum
Ben bi 5 dakika ön süt sağıp deneyeyim bugün. Su gibi akıyor bebeğin çenesinden onu da içesiye yoruluyor belki son süte mi geçemiyor anlamadım

Bebeklerin günlük alması gereken 20 30 gram var eğer o kadar alıyorsa üzülmeyin hiç. Mama da çok kötü bir şey değil burada. Mamayla da memeyle de çocuğa bakılır. Herkes her şeyi biliyor malesef bu süreçte 🤷🏼‍♀️ o yuzden duymamak görmemek gerekiyor. Bir bebegi annesinden daha fazla sevecek ve düşünecek değiller ya.
12.5 gm almis gunluk mecbur mamayi arttiricam . Sarilik bitti cok sukur. Ekstra takviye alicam kendime

Kızlar bebiş kilo almıyor ya 2 gün önce de 3210 gr yine öyle. Sarılık ilerlemiş 13 küsür dedi. Bi kere sağdım 120 ml süt çıktı ama o kadar geliyor olsa kilo alırdı diyor doktor, hepsini ememiyordur diyor. 2 saatte 1 değil baya yarım saatte bi emziriyorum gak dese guk dese memeye alıyorum aktif de emiyor niye olmuyor sizce
O kadar geliyordur da kısa aralıkla emzirince tam mide bosalmadan yeniden verince az içiyorlar. Doktor bana da öyle bi uyarı da bulunmuştu. Bir de yapısal da olabilir canım. Benim kızımda sütüm daha çoktu daha güzel emiyordu ama az kilo alıyordu, oğlan tosuncuk çıktı.

O kadar geliyordur da kısa aralıkla emzirince tam mide bosalmadan yeniden verince az içiyorlar. Doktor bana da öyle bi uyarı da bulunmuştu. Bir de yapısal da olabilir canım. Benim kızımda sütüm daha çoktu daha güzel emiyordu ama az kilo alıyordu, oğlan tosuncuk çıktı.
Kısa aralıklarla emzirmek iyi bişi değil mi o zaman

Kızlar ben çıktım, 8.55 gibi doğum oldu. Gayet rahattım, hiçbir acı sızı hissetmedim. Bebiş gerçek bir tospikmiş, iyi ki sezaryen oldum dedim. 4440 gram 54 cm doğdu, 38+1’de doğmuş oldu
Maşallah canım gözün aydın olsun 🤩 iyilesme sürecini de kolaylikla atlatırsın umarim 🙏

Kısa aralıklarla emzirmek iyi bişi değil mi o zaman
Her bebek için belki ayni değildir ama bana öyle dedi doktor biraz da gaz birikiyor bagirsaklarinda. Huzursuzluk yapmıyor diye rahattım ama biriktikce zorlar refluyu de tetikler dedi doktor. Aralıklı ve daha gözü açık emince kilo alımı da güzel oldu.

Kızlar ben çıktım, 8.55 gibi doğum oldu. Gayet rahattım, hiçbir acı sızı hissetmedim. Bebiş gerçek bir tospikmiş, iyi ki sezaryen oldum dedim. 4440 gram 54 cm doğdu, 38+1’de doğmuş oldu
Oiiiyyy tam zamanında gelmiş kuzu, hoş gelmiş ❤️ çok sevindim iyi olmanıza. Yenidoğanlar oldu mu yav tospiğe? 😂 arada haber verirsin bize de ❤️

Öyle yapayım bugün kaç dakika sağsam ön süt sağılmış olur? Baya çenesinden falan akıyor çocuğun yağlı olan kısma ulaşmış olsam belki o kadar akmayacaktır daha yoğun olduğu için
Ön sütte laktoz var bildiğim kadarıyla beyin gelişimi için önemli, ön sütü tamamen sağmasanız daha iyi olur sanırım. Profilinizde bir memeyi tutmada zorluk yaşadığını söylemiştiniz diye hatırlıyorum, instada şöyle biri var onun bu tavsiyesi belki işinize yarar emzirirken

Ön sütte laktoz var bildiğim kadarıyla beyin gelişimi için önemli, ön sütü tamamen sağmasanız daha iyi olur sanırım. Profilinizde bir memeyi tutmada zorluk yaşadığını söylemiştiniz diye hatırlıyorum, instada şöyle biri var onun bu tavsiyesi belki işinize yarar emzirirken

Hallettik onu da 🥹 5 dk sağsam yeter herhalde 5 dkda bitmez ön süt

2 gündür çok güzel emiyor aralıksız emiyor ya ondan şaşırdım aslında. Sık emzirdim o yüzden 2 saati de beklemedim bilmiyorum çok üzüldüm
Ben en başlarda emiyor mu çekiyor mu emzik gibi mi yapıyor anlayamıyordum sürekli yanımdakilere soruyordum yutkunuyor mu aktif emiyor mu diye çişli bez sayısından anlaşılıyor en garanti doyup doymadığı bizimkisi az az kilo almaya başladı günde 8-9’dan fazla çişli bez oluyordu. 6’dan az olmaması lazım dedi doktor.

Back