Canım herkesin deneyimi farklı ama kendi tecrübemden yola çıkarak yazıyorum :)Sezaryen olan hanımlar, şimdi ben süreci hiiiç bilmiyorum. Normal doğum gibi saatlerce süren bir şey yok sanırım 1-2 saat içinde gidiyorsunuz doğuma, hazırlıklarım salı günü yapılacak o gün direkt alınacağım muhtemelen, neyse.
1- Kalabalık istemiyorum ama annemi ve eşimi istiyorum, haliyle kv kp de gelir ayıp olur çünkü. Çıktığınızda nasıl oluyorsunuz, hemen sancı, zorlanma vs oluyor mu? Ona göre belki sadece eşimle olmak isteyebilirim.
2- Sezaryene girebiliyormuş eşim, çıt kırıldım bi tip biraz bayılabiliyor çok kan vs oluyor mu? Gelmesin ona göre.
3- Eşim benimle kalmak istiyor ama bebek bakımı vs hiç bilmez. Ben de eşimle kalmak istiyorum açıkçası, annem de olur problem değil ama becerebilir miyiz ikimiz sizce? Siz nasıl yaptınız? İki kişi kalsın istemiyorum.
4- Diğer ziyaretçiler 2.gün gelir muhtemelen, ilk gün zor geçer diye tahmin ediyorum. Siz nasıl yaptınız?
5- Komik olacak belki ama oje/makyaj vs yapıp giren var mı doğuma? Sezaryen olursam süslü püslü girmek istiyordum bir tık
6- Mamayı hastaneden veriyorlar mı? Kaşık biberon aldım, ekstra normal biberon alayım mı?
7- Uyuşukluk ne zaman geçiyor?
8- Ameliyathanede ne kadar kaldınız? Ameliyathaneden bebişle mi çıkıyorsunuz yoksa bebe önce mi çıkıyor?
Vakti olup cevaplayan olursa çok sevinirim
1) spinal olduğunda doğum sonrası ağrı hissetmiyorsun. Belden aşağısı uyuşuk oluyor ve ağrı kesici veriyorlar. Bebeği sana verdiklerinde süt vermen lazım. Kp dışarıda beklerse gelsin.
2) eşin sezeryana girsin çünkü o ana birlikte tanık olursunuz muhteşem olur. Zaten eşin kan vs görmeyecek arada perde var. Ben eşim girsin isterdim ama hastane izin vermedi. Anestezicinin elini tuttum artık :) bir el olursa iyi olur
3) gece eşin ve annen seninle kalsın. Çünkü uykuları geliyor. Biri uyur diğeri nöbet tutar. Arada eşini çay kahve almaya yollarsınız. Bir de yürürken yardımcı olur sana.
4) diğer ziyaretçiler kesinlikle 2.gün gelmeli. Ben öyle yaptım. Toparlanmıştım ve fotoğraf çekimi yapıldı. Rahat oldu. İlk gün kimseyi görmek istemiyorsun. 2.gün her gelene maske verin.
5)abartmamak şartı ile hafif makyaj yapabilirsin.
6) kaşık biberon ve mama yanında olsun yeterli olur.
7) uyuşukluk tamamen iki saate geçmiş oluyor.
8) ameliyathanede 40 dakika falan kaldım.
9) bebişi sen görüyorsun öpüyorsun sonra çocuk doktoru alıyor kontrol ediyor. Odaya yolluyorlar:)
Not: doğumdan önceki gece kendine kuru dut kayısı hoşafı yap yanına al inanılmaz süt geliyor o gün :) depend almayı unutma. Hiç korkma çok rahat geçecek