• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Kızlar bebiş kilo almıyor ya 2 gün önce de 3210 gr yine öyle. Sarılık ilerlemiş 13 küsür dedi. Bi kere sağdım 120 ml süt çıktı ama o kadar geliyor olsa kilo alırdı diyor doktor, hepsini ememiyordur diyor. 2 saatte 1 değil baya yarım saatte bi emziriyorum gak dese guk dese memeye alıyorum aktif de emiyor niye olmuyor sizce
Sütün yağlı mı değil acaba sağdığın sütten anlarsın üstte yağ ne kadar birikiyor

Kızlar bebiş kilo almıyor ya 2 gün önce de 3210 gr yine öyle. Sarılık ilerlemiş 13 küsür dedi. Bi kere sağdım 120 ml süt çıktı ama o kadar geliyor olsa kilo alırdı diyor doktor, hepsini ememiyordur diyor. 2 saatte 1 değil baya yarım saatte bi emziriyorum gak dese guk dese memeye alıyorum aktif de emiyor niye olmuyor sizce
Süt var aslında memede uyuyor diyordun o devam ediyor mu? Öncelikle kendin en azından gün aşırı duş almaya çalış ve bol su iç sütün iyice artacaktır. Sarılık 5-6. günlerde pik yapar demişti doktor sonra düşermiş. Bebiş eğer aktif emmiyorsa uyukluyorsa soy mutlaka altını aç. Ben mesela bir memeyi emziriyorum bakıyorum uyukluyor hemen o ara zaten kirletmiş oluyor hemen altını açıyorduk uykusu açılsın diye 24 derece de kısa kollu zıbın ile emzirebilirsin ben öyle yapıyorum.Çok kilo kaybettiği için 4.günden sonra her emzirme sonrası Mochi ile akan sütleri topladım enjektör ile verdim ben ama çok hızlı çektiği için meme de gerginlik başladı meme reddi yapar diye bu süreci çok devam ettirmedim. 2-3 gün sonra bıraktım zaten gün geçtikçe daha düzgün emiyorlar.

Süt var aslında memede uyuyor diyordun o devam ediyor mu? Öncelikle kendin en azından gün aşırı duş almaya çalış ve bol su iç sütün iyice artacaktır. Sarılık 5-6. günlerde pik yapar demişti doktor sonra düşermiş. Bebiş eğer aktif emmiyorsa uyukluyorsa soy mutlaka altını aç. Ben mesela bir memeyi emziriyorum bakıyorum uyukluyor hemen o ara zaten kirletmiş oluyor hemen altını açıyorduk uykusu açılsın diye 24 derece de kısa kollu zıbın ile emzirebilirsin ben öyle yapıyorum.Çok kilo kaybettiği için 4.günden sonra her emzirme sonrası Mochi ile akan sütleri topladım enjektör ile verdim ben ama çok hızlı çektiği için meme de gerginlik başladı meme reddi yapar diye bu süreci çok devam ettirmedim. 2-3 gün sonra bıraktım zaten gün geçtikçe daha düzgün emiyorlar.
2 gündür çok güzel emiyor aralıksız emiyor ya ondan şaşırdım aslında. Sık emzirdim o yüzden 2 saati de beklemedim bilmiyorum çok üzüldüm

Sadece ön sütü alıyo desem bi memede 20 dakikadan aşağı kalmıyor da aslında
Hani meme yumuşuyor ya ondan sonra çektiği süt en yağlı süt zor gelir onu makine bile zor çeker ama bebek çekebilir olmadı ön sütü az sağ ondan sonra emzir emmesi güzelde son süte çabuk ulaşır ilk başta aktif emer sonra yavaşlar emme o yüzden ilk sütü sağ dedim

Hani meme yumuşuyor ya ondan sonra çektiği süt en yağlı süt zor gelir onu makine bile zor çeker ama bebek çekebilir olmadı ön sütü az sağ ondan sonra emzir emmesi güzelde son süte çabuk ulaşır ilk başta aktif emer sonra yavaşlar emme o yüzden ilk sütü sağ dedim
Öyle yapayım bugün kaç dakika sağsam ön süt sağılmış olur? Baya çenesinden falan akıyor çocuğun yağlı olan kısma ulaşmış olsam belki o kadar akmayacaktır daha yoğun olduğu için

Çişli bez sayısı nasıl? Bizim doktorumuz bebeğim beslenip beklenmediğini çişli bez sayısından anlarız demişti. En az Yumurta ağırlığında 5 bez olması gerekiyor günlük demişti
4-5 çişli bezi de var. Doktor da şaşırdı sen ne kadar sıvı alıyorsun diyor en az 3.5 lt alıyorum, bebeğin çişli bezi iyi, sağılan süt miktarı iyi, emince uyuyor, o bu şu ama 2 günde 2 gr bile almamış

Aktiv süt sağma makinesi ile değil ama manuel bir pompa ile sıkmadan 5 -10 dk süt toplarsınız tazyik yapmadan ön süt toplanır. Sonra yağlı süt olan o memeyi bebek emer. Bir de bebeklerde büyüdükçe emme gücü artıyor ve memeyi daha iyi kavrıyor.

Insanlar cok canimi sikiyor , az kilo aldi aa demekki sutun yagli degil mama ver diyolar belli evet yagli degil ama boyle olunca da demekki ben bakamiyorum cocuguma diyorum bencillik yapiyorum meme diye diretmekte diye dusunuyorum. Oyle cok bisey de yiyemiyorum sanirim oyuzden de sutum kaliteli gelmiyo :( moralim cok bozuluyor.

4-5 çişli bezi de var. Doktor da şaşırdı sen ne kadar sıvı alıyorsun diyor en az 3.5 lt alıyorum, bebeğin çişli bezi iyi, sağılan süt miktarı iyi, emince uyuyor, o bu şu ama 2 günde 2 gr bile almamış
Bezin dolu dolu olması gerekiyor. Biz kızımda kirli durmasını istemezdik hemen değişiyordur. O zaman tam sayılmıyor.

Insanlar cok canimi sikiyor , az kilo aldi aa demekki sutun yagli degil mama ver diyolar belli evet yagli degil ama boyle olunca da demekki ben bakamiyorum cocuguma diyorum bencillik yapiyorum meme diye diretmekte diye dusunuyorum. Oyle cok bisey de yiyemiyorum sanirim oyuzden de sutum kaliteli gelmiyo :KK43: moralim cok bozuluyor.
Bebeklerin günlük alması gereken 20 30 gram var eğer o kadar alıyorsa üzülmeyin hiç. Mama da çok kötü bir şey değil burada. Mamayla da memeyle de çocuğa bakılır. Herkes her şeyi biliyor malesef bu süreçte 🤷🏼‍♀️ o yuzden duymamak görmemek gerekiyor. Bir bebegi annesinden daha fazla sevecek ve düşünecek değiller ya.

Bezin dolu dolu olması gerekiyor. Biz kızımda kirli durmasını istemezdik hemen değişiyordur. O zaman tam sayılmıyor.
Az bişi ıslanınca ağlıyor bizimki de ama ne zaman açsak o çizgi tamamen mavi olmuş oluyor, hiç tartmadım bi de öyle hesapliyim
hamilelikte kullandığın vitamine devam ediyor musun canım. ben mom vital kullanıyorum. bu bitince de elenetal yazmış doktor onu alıcam. sürünün kalitesini arttırır dedi doktorum
Yok cano onu zaten sonradan da bırakmıştım iyice kusturmaya başladığı için. Elenatal 3 mü alsam ben de doktor bişi demedi ama

Öyle yapayım bugün kaç dakika sağsam ön süt sağılmış olur? Baya çenesinden falan akıyor çocuğun yağlı olan kısma ulaşmış olsam belki o kadar akmayacaktır daha yoğun olduğu için
30-40 ml sağ canım sen tamamen ön sütü almamazlıkta olmasın oda yararlı bebeğe zaten sonra zaten midesi büyüdükçe sağmana gerek kalmayacak kendi ulaşacak o süte şimdi minnak midesi ondan çabuk doluyor

Insanlar cok canimi sikiyor , az kilo aldi aa demekki sutun yagli degil mama ver diyolar belli evet yagli degil ama boyle olunca da demekki ben bakamiyorum cocuguma diyorum bencillik yapiyorum meme diye diretmekte diye dusunuyorum. Oyle cok bisey de yiyemiyorum sanirim oyuzden de sutum kaliteli gelmiyo :KK43: moralim cok bozuluyor.
Yemekle aranda sıkıntı varsa canım vitamin takviyeleriyle yağlandırırsın sende sütü balık yağ gerçekten işe yarıyor benimki sarılık ilk çıktığında kilosu 200 gr kaybetmişti 6 gün sonra ölçtüğümüzde üzerine 300 gr almıştı balık yağı ve vitamin kullanıyordum o sıra bende

Az bişi ıslanınca ağlıyor bizimki de ama ne zaman açsak o çizgi tamamen mavi olmuş oluyor, hiç tartmadım bi de öyle hesapliyim

Yok cano onu zaten sonradan da bırakmıştım iyice kusturmaya başladığı için. Elenatal 3 mü alsam ben de doktor bişi demedi ama
ben devam ediyorum kuzu biz çıkarken bebek 2935ti 2 gün sonra gittiğimizde 3070 olmuştu. direkt vitaminden midir bilemiyorum tabi ama benimki de memede yaşıyor. ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum

Back