Ben emzik veriyorum ama çok uzun süre tutmuyor severek emiyor gibi emerken sanki ama değiştirmeli miyim ?benimkide emiyor sonra emzik yapiyor memeyi ben nuk emzige baslattim yoksa aliskanlik yapardi gece uykularini unut ondan sonra :)
Bizimkide dün banyo küvetine yaptıAz önce bizimki heryerime sıçtıne koltuk kaldi ne üst başım bezini değiştirirken bacaklarını kaldirmamla halletti heryeri
Sen nerelerdesinnn? Başlarda buralardaydın sonra bir daha görmedik doğurmuş gelmişsinBizimkide dün banyo küvetine yaptıüstelik ne zaman altını temizleyip, değiştirecek olsam o saniyelik bez geçiş süreciyle çiş yapıyor bütün kıyafetleri çiş oluyor
Sağol canikom 4 kiloyu bulur mu diye düşünüyorum, 2 hafta önce 2600dü 700 gram birden almış. Sağlıklı olsun tabi de umarım almaz o kadarKumraladamavituna1 3615 miş canım 37+0’da.
Ay ben deli gibi yoğundum ya. Başta tatildeydim. Sonra okul iş ev birde evde tadilat vardı. Sonra Türkiye’den misafir geldi puff aklımı kaçıracaktım. Hamilelik mide bulantısıyla geçti tam 38+0 da doğurdum. Erken doğuracağım belliydi zaten kıçım koltuk görmedi maalesefSen nerelerdesinnn? Başlarda buralardaydın sonra bir daha görmedik doğurmuş gelmişsinNe zaman doğum yaptın, kaç haftalık doğdu, nasıl oldu doğumun, boyu kilosu nasıldı bebişin anlatsana biraz
Yani bu aşırı değerli fikirlerini beyan etmeseler bir yerleri mi şişiyor acaba anlamıyorum gerçekten. Bizde birtek eşimin anneannesi saçma sapan konuşabilir o da firavundan hallice bir asırdır falan yaşıyor, sallamıyorum. Tamam biz de istedik normal doğum da olmuyorsa olmuyordur veya canım istemiyordur, sana ne yav sana mı kaldı tasasıDoğumdan bir gün önce yaşadığım şeye bakın. Arayan herkes kadın erkek herkes ama neden normal düşünmüyor, niye kolaya kaçıyor diye annemi darlıyor. Bana demeye çekindikleri için. Dün teyzemi uyardım akşam, bu sabah yine dua etsin akşama normal bile olur inşallah diyor. En son teyzeme patladım annem de kimseyi kırma va diye bana kızınca ona da patladım. Eşim de tepki gösterdi haklı olarak. Ona da tavır aldı annem. Doktor bana pıhtı oluşursa kabız bile olmaman lazım ıkınmamak için dedi. Ben ne yapayım şimdi, doğum öncesi olacak iş mi bu?
Üzülme lütfen çiçeğim hiç olmasa da problem değil ki senin var, bazen 1 ayı bile buluyormuş istenilen miktarda olması. Ben 28 yaşındayım neredeyse bir damla anne sütü almamışım domuz gibiyim maşallahKızlar size bisey soracağım. Benim bebiş 15 günlük oldu. Sezeryan doğum süt hemen yoğun gelmez dediler ama benim hala artmadı. Sağdığımda iki göğüsten toplam 30 cc çıkıyormecburen mama takviyesi veriyorum. Mamadan kesmek sütü arttırmak istiyorum bol su içiyorum, hoşaf içiyorum, sık emziriyorum ama artmıyor. Bugün eşim lactamil diye bisey almıs deneyelim diye. Deneyen var mı? Ya da öneriniz var mı nasıl artar bu süt? Ne kadar gelmeli normalde?
Benim ikinci doğumum bu ikisindede aynı senin gibi oldum benimde bebişim yarın 14 günlük olucak. Bugün doktor geldi muayene ve bilgi vermek için falan onla konuştuk.Edindiğim tecrübelere ve doktor tavsiyedine dayanarak söylüyorum. 1. Öğlen uykusu uyu fırsatın varsa bebekle birlikte uyku ve dinlenme süper sütü artırıyor su iç bol bol uyu. 2 saat uyusan göğüslerin davul gibi uyanıyorsunKızlar size bisey soracağım. Benim bebiş 15 günlük oldu. Sezeryan doğum süt hemen yoğun gelmez dediler ama benim hala artmadı. Sağdığımda iki göğüsten toplam 30 cc çıkıyormecburen mama takviyesi veriyorum. Mamadan kesmek sütü arttırmak istiyorum bol su içiyorum, hoşaf içiyorum, sık emziriyorum ama artmıyor. Bugün eşim lactamil diye bisey almıs deneyelim diye. Deneyen var mı? Ya da öneriniz var mı nasıl artar bu süt? Ne kadar gelmeli normalde?
Belki gazı vardır memede sakinleşiyordur. Emzik denedinizmi?Ben de benzer sorun yaşıyorum süt sağonca çıkıyor biraz ama kesinlikle yetmiyor tek meme emziriyorum. Sağıp 100cc veriyorum verdiğim gibi aranmaya devam ediyor daha bir haftalık akşamları ya da hiç durmazsa mama da veriyorum. Mamayı kesmek sağmayı kesmek sadece emsin istiyorum ama yetmiyor hiçyarım saat emiyor uyuyor çektiğim an aranmaya devam ediyor. Kısır döngüye girmişim gibi hissediyorum. Çözümünü bulursan bana da haber ver.
benimki de pek sevemedi emzik. ya yataginda yatiyormu bebis emdikten sonra benimki emiyor yerine koyuyorum agliyor kucak ya da meme istiyor surekliBen emzik veriyorum ama çok uzun süre tutmuyor severek emiyor gibi emerken sanki ama değiştirmeli miyim ?
Spinal olduğunu düşünürsek çıkınca zaten uyuşuk oluyorsun. Benim ağrımın gelmesi akşamı bulmuştu orada da yaptıkları ağrı kesici iyi gelmişti. Öyle kıvranarak bi ağrı çekmedim şükür.Sezaryen olan hanımlar, şimdi ben süreci hiiiç bilmiyorum. Normal doğum gibi saatlerce süren bir şey yok sanırım 1-2 saat içinde gidiyorsunuz doğuma, hazırlıklarım salı günü yapılacak o gün direkt alınacağım muhtemelen, neyse.
1- Kalabalık istemiyorum ama annemi ve eşimi istiyorum, haliyle kv kp de gelir ayıp olur çünkü. Çıktığınızda nasıl oluyorsunuz, hemen sancı, zorlanma vs oluyor mu? Ona göre belki sadece eşimle olmak isteyebilirim.
2- Sezaryene girebiliyormuş eşim, çıt kırıldım bi tip biraz bayılabiliyor çok kan vs oluyor mu? Gelmesin ona göre.
3- Eşim benimle kalmak istiyor ama bebek bakımı vs hiç bilmez. Ben de eşimle kalmak istiyorum açıkçası, annem de olur problem değil ama becerebilir miyiz ikimiz sizce? Siz nasıl yaptınız? İki kişi kalsın istemiyorum.
4- Diğer ziyaretçiler 2.gün gelir muhtemelen, ilk gün zor geçer diye tahmin ediyorum. Siz nasıl yaptınız?
5- Komik olacak belki ama oje/makyaj vs yapıp giren var mı doğuma? Sezaryen olursam süslü püslü girmek istiyordum bir tık
6- Mamayı hastaneden veriyorlar mı? Kaşık biberon aldım, ekstra normal biberon alayım mı?
7- Uyuşukluk ne zaman geçiyor?
8- Ameliyathanede ne kadar kaldınız? Ameliyathaneden bebişle mi çıkıyorsunuz yoksa bebe önce mi çıkıyor?
Vakti olup cevaplayan olursa çok sevinirim
Sağol çiçeğim. Sen nasılsın son durum ne?Spinal olduğunu düşünürsek çıkınca zaten uyuşuk oluyorsun. Benim ağrımın gelmesi akşamı bulmuştu orada da yaptıkları ağrı kesici iyi gelmişti. Öyle kıvranarak bi ağrı çekmedim şükür.
Bilmiyorum 2'yi ben tek girdim
Yani bende malum kv vardı alt açmayı vs o yaptı normalde hemşireler yardım eder mi bilmiyorum ama her seferinde edemezler galiba. Sen kaldırıp indirip alt açabilecek durumda olmuyosun pek, eşin tek başına halledebilir mi bilemiyorum. Ben tuvalete bile eşimle girdim oturup kalkamadığım için biraz fazla yük binebilir kendisine.
Bende ziyarete ilk gün geldiler zaten ayaklarım daha açılmamıştı
Makyaj yaptım giderken, oje konusunda emin değilim şu parmağına oksijen aletini takıyolar ya oje engelleyebiliyomuş onu.
Bize mama getirdiniz mi dediler yok dedik gidin alın dediler ama bi tane de kendileri getirdiler biz alana kadar. Şırıngayla veriyolar ve verdirtiyolar, normal biberon kullanmadık.
Ben 11'de girdim uyuşukluk 4-5 gibi falan geçmişti sanki, en azından ayaklarım hareket ediyodu yani.
12 küsürde çıktım ben 1 saati çok az geçmişti. Bebeği gösterdiler koklattılar, burası soğuk annesi babaya götürüyoruz dediler o önden çıktı. Hastaneden hastaneye çok fark ediyormuş bu ama
Ben bir deneyeyim madem cevaplamayı telefon elimdeykenSezaryen olan hanımlar, şimdi ben süreci hiiiç bilmiyorum. Normal doğum gibi saatlerce süren bir şey yok sanırım 1-2 saat içinde gidiyorsunuz doğuma, hazırlıklarım salı günü yapılacak o gün direkt alınacağım muhtemelen, neyse.
1- Kalabalık istemiyorum ama annemi ve eşimi istiyorum, haliyle kv kp de gelir ayıp olur çünkü. Çıktığınızda nasıl oluyorsunuz, hemen sancı, zorlanma vs oluyor mu? Ona göre belki sadece eşimle olmak isteyebilirim.
2- Sezaryene girebiliyormuş eşim, çıt kırıldım bi tip biraz bayılabiliyor çok kan vs oluyor mu? Gelmesin ona göre.
3- Eşim benimle kalmak istiyor ama bebek bakımı vs hiç bilmez. Ben de eşimle kalmak istiyorum açıkçası, annem de olur problem değil ama becerebilir miyiz ikimiz sizce? Siz nasıl yaptınız? İki kişi kalsın istemiyorum.
4- Diğer ziyaretçiler 2.gün gelir muhtemelen, ilk gün zor geçer diye tahmin ediyorum. Siz nasıl yaptınız?
5- Komik olacak belki ama oje/makyaj vs yapıp giren var mı doğuma? Sezaryen olursam süslü püslü girmek istiyordum bir tık
6- Mamayı hastaneden veriyorlar mı? Kaşık biberon aldım, ekstra normal biberon alayım mı?
7- Uyuşukluk ne zaman geçiyor?
8- Ameliyathanede ne kadar kaldınız? Ameliyathaneden bebişle mi çıkıyorsunuz yoksa bebe önce mi çıkıyor?
Vakti olup cevaplayan olursa çok sevinirim
İyiyim kuzucum en azından kendimi daha rahat hissediyorumSağol çiçeğim. Sen nasılsın son durum ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?