• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Bugün 6.gündü ve göbeğimiz düştüüu
Yazmak istedim ama hastane kontrolünden kosturmacadan yazamadım.
İşitme testinden geçtik şükür. Bebom doğumda beri 50 gram keybetmiş sadece. Sarılık yok. D vitamini verdi. Sutumu sordu 2 saatte 2 memeden 60 ml dedim epey iyi artık yavaş yavas mamayla vedalaşın dedi. Sütüm de bayaa arttı. 1-2 güne mamayı bırakırız. Sütünü hemen sağma bebeği besle kalanı sağ dedi kaç gündür boyle yapiyodum zaten.
Eveeeet diğer bomba dahiliyeciye gittik. Diyete gerek yok,insülini ve ölçmeyi kesiyoruz dedi 👏🏼👏🏼👏🏼
Kadın doğumcumla da gayet iyiydi.Tamamen bantı çıkardı. Ultrasonla baktı her şey yolunda

Memelerim iyi durumda olsa yine neyse de bu durum beni çok fazla zorluyor. Bugün başım da çatlıyor ya. Hamilelik boyunca baş ağrısı neydi unutmuştum resmen zonkluyor şu an parol aldım ve her zamanki gibi hiçbir işe yaramadı.
Bugün şöyle bi reels çıktı karşıma. Çok hoşuma gitti gerçek meme ile göstermeleri djdjd çoğunuz öğrenmişsinizdir belki ama ben yine de faydalanan olursa diye atayım dedim

kizlar bebekler yataginda uyuyormu benimki koyar koymaz uyanip tekrar kucak istiyor. bir tek babjorn ana kucaginda birsz daha iyi gunduz hep orda yatti. gece yatagina koyuyorum emzirip ama ne mumkun hic yatasi yok orda

Bizimki tüm gün reflü yatağında uyuyor gece o yatakla beraber beşiğe koymamıza rağmen biliyormuş gibi uyanıyor. Beşiği asla sevmedi. Ya da sessizliği mi sevmiyor bilemiyorum gündüz çok rahat çocuk gece olunca ayarları bozuluyor. Şu an emiyor mesela oysa bir saat olmamıştı emeli. Salondayız ışığı ve tv’yi kapattım şak uyandı. Çözeriz yakında bi kendimize gelelim de.
Bizimki de sevmedi beşiği. Gündüz reflü yatağında ya da bi tane küçük beşik var onda yatıyor. Gece memede. Yani emerek uyumuyor da memenin üstünde yatıyor, ben de hafif yatay pozisyonda kafamı bi yere yaslayıp uyuyorum

Memelerim iyi durumda olsa yine neyse de bu durum beni çok fazla zorluyor. Bugün başım da çatlıyor ya. Hamilelik boyunca baş ağrısı neydi unutmuştum resmen zonkluyor şu an parol aldım ve her zamanki gibi hiçbir işe yaramadı.
memelerim iyi de yorildum ben de artik sut kalmadi bosa emiyor aksam uykum geliyor gunduz sakin uyuyor ama ben de gunduz uyuyamam. kucak istiyor gece asla anne yaninda yatmak istemiyor

Tecrübeli anneler size sorularım var.
1. Size de eve geçince sadece parol mu verdiler? Çok ağrı olunca Başka birşey de içe biliyor muyuz ?
2. Bebiş 3600den 3200e düştü. Emiyor gibi görünüyor ama aşırı kaka yaptığı için kilo düşüşü yaşıyor. Pazartesi doğdu 8 kakalı bez, 9 şişli bez yapmıştır. Çocuk doktoru mama başlar mı?
3. Evde pansuman yapıyor muyuz?
4. Bir memeyi emip diğer memeyi emmeme olayı nedir ya? Birini güzel kavrıyor, diğerinde sinir oluyor. Göğüs başımda var aslında ama hemşire bu taraf daha ufak diyor? Öneriler nedir? Göğüs ucu silikonu mu? Koltuk altı yatırması mı?

1. Size de eve geçince sadece parol mu verdiler? Çok ağrı olunca Başka birşey de içe biliyor muyuz ?
2. Bebiş 3600den 3200e düştü. Emiyor gibi görünüyor ama aşırı kaka yaptığı için kilo düşüşü yaşıyor. Pazartesi doğdu 8 kakalı bez, 9 şişli bez yapmıştır. Çocuk doktoru mama başlar mı?
4. Bir memeyi emip diğer memeyi emmeme olayı nedir ya? Birini güzel kavrıyor, diğerinde sinir oluyor. Göğüs başımda var aslında ama hemşire bu taraf daha ufak diyor? Öneriler nedir? Göğüs ucu silikonu mu? Koltuk altı yatırması mı?
Bana yanı sıra Brufen de verdiler canım ama o da paroldan çok farklı değil bence. Bir arkadaş majezik arveles de kullandığını belirtmişti ama ben sorduğumda süte geçeceği için önermiyoruz dediler.
Arda da 4 kilo doğup 3650ye düşmüştü 3. gün. Çok kaybetmiş dediler. Bize hastaneden çıkmadan mama önermişlerdi ilk 3 gün. Ben bir defa verdim bence çok gaz sancısı oldu bir daha vermedim. Devamlı emzirdim, 5. gün kontrolünde 3750 geldi. Artışa geçince hiç kullanmadan atlattık gibi oldu sarılık durumunu. Yani mama olayı tamamen sana kalmış canım doktor kullanın der kilo kaybı olduğu zaman.
Yaraya hiçbir şey sürmüyoruz, beni özellikle tembihlediler sadece kuru tut hiçbir şey sürme diye. Duştan sonra falan dikkat et.
Dördüncünün cevabını bilemiyorum. Bizimki silikon ucu reddediyor mesela. Dün aldım ama çok acıdıkları için maalesef tutmadı. O da her çocuğa göre bir şey değil 😒

Bana 6 saatte 1 parol 12 saatte 1 arveles verdi doktor. Bu arada ne kadar kullanıcam bunları onu ya söylemedi ya da ben unuttum hala içmeye devam ediyorum bırakmalı mıyım acaba

Bana yanı sıra Brufen de verdiler canım ama o da paroldan çok farklı değil bence. Bir arkadaş majezik arveles de kullandığını belirtmişti ama ben sorduğumda süte geçeceği için önermiyoruz dediler.
Arda da 4 kilo doğup 3650ye düşmüştü 3. gün. Çok kaybetmiş dediler. Bize hastaneden çıkmadan mama önermişlerdi ilk 3 gün. Ben bir defa verdim bence çok gaz sancısı oldu bir daha vermedim. Devamlı emzirdim, 5. gün kontrolünde 3750 geldi. Artışa geçince hiç kullanmadan atlattık gibi oldu sarılık durumunu. Yani mama olayı tamamen sana kalmış canım doktor kullanın der kilo kaybı olduğu zaman.
Yaraya hiçbir şey sürmüyoruz, beni özellikle tembihlediler sadece kuru tut hiçbir şey sürme diye. Duştan sonra falan dikkat et.
Dördüncünün cevabını bilemiyorum. Bizimki silikon ucu reddediyor mesela. Dün aldım ama çok acıdıkları için maalesef tutmadı. O da her çocuğa göre bir şey değil 😒

Bana 6 saatte 1 parol 12 saatte 1 arveles verdi doktor. Bu arada ne kadar kullanıcam bunları onu ya söylemedi ya da ben unuttum hala içmeye devam ediyorum bırakmalı mıyım acaba
Kızlar peki yatakta başınız yukarda olacak şekilde yatın dediler mi? Sağa sola dönebiliyor musunuz?

Kızlar peki yatakta başınız yukarda olacak şekilde yatın dediler mi? Sağa sola dönebiliyor musunuz?
Dönüyorum ben cano hastanedeki ve evdeki ilk geceler dönemedim ameliyatın 3. Günü dönebilmeye başladım şu an rahat dönüyorum, yukarda olsun demediler hiç, onu ilk spinal ameliyatımda (diz) demişlerdi ama 1 hafta başın yukarda olsun diye.

Dönüyorum ben cano hastanedeki ve evdeki ilk geceler dönemedim ameliyatın 3. Günü dönebilmeye başladım şu an rahat dönüyorum, yukarda olsun demediler hiç, onu ilk spinal ameliyatımda (diz) demişlerdi ama 1 hafta başın yukarda olsun diye.
Benimki spinal epidural karışık ondan belki yukarda yat dedi. Ayaklarım inanılmaz şiş. Peki kaçıncı gün göğsümüzü sağmaya başliyoruz?

Benimki spinal epidural karışık ondan belki yukarda yat dedi. Ayaklarım inanılmaz şiş. Peki kaçıncı gün göğsümüzü sağmaya başliyoruz?
Ne zaman şişerse 😅 benim yine 3. Gün taş gibi olmuştu bebo iyi emmediği için, sağdım ben. Şimdi solu yine emmiş sağı pek emememiş olabildiğince sağ veriyorum ama olmazsa yine sağıcam

canim ben ibufren ve parasetamol donusumlu kullaniyorum evde.
3 gun hastajede kaldim o zaman daha agir agri kesici verildi morfin turu
benimki emiyor sorun cikmadi 100 gr kilo vermisti hastaneden ciktigimizda 3. gunun sonunda
ben mama takviyesi yaptim hastanede sonra gitgide azalttim sutum arttikca, hem sut yavas geliyor engel olmuyor dedi hemsireler hastanede hem de ben iyi degildim sezaryen sonrasi kendi bedenimle ugrasirken o ara sutle ilgilenemedim mama verdik
simdi tamamen meme devam ediyoruz sorun olmuyor

Ne zaman şişerse 😅 benim yine 3. Gün taş gibi olmuştu bebo iyi emmediği için, sağdım ben. Şimdi solu yine emmiş sağı pek emememiş olabildiğince sağ veriyorum ama olmazsa yine sağıcam
Makineyi çok sık kullanma bebiş bence bak benim uçlar sanki makineden sonra kötü oldu 9-10. günlerde…

Bence elinle sağım yapabilirsin. Onun için beklemene gerek yok hem sütün çoğalsın hem memelerin şiş kalmasın. Ama makine için acele etmemeni öneririm. Uçları sündüre sündüre sağdığı için benim meme uçlarını sanki daha hassas bir hale getirdi.

Back