• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Ben de benzer sorun yaşıyorum süt sağonca çıkıyor biraz ama kesinlikle yetmiyor tek meme emziriyorum. Sağıp 100cc veriyorum verdiğim gibi aranmaya devam ediyor daha bir haftalık akşamları ya da hiç durmazsa mama da veriyorum. Mamayı kesmek sağmayı kesmek sadece emsin istiyorum ama yetmiyor hiç😔 yarım saat emiyor uyuyor çektiğim an aranmaya devam ediyor. Kısır döngüye girmişim gibi hissediyorum. Çözümünü bulursan bana da haber ver.
100 icebiliyor mu ya maşallah oldu mu o kadar mideleri. Bizim yarın 1 aylik olacak hala 60-70 max

İki memeyi verince uyuyor genelde içmiyor. Düne kadar iki memeyi veriyordum aslında yeterince alamıyor mu diye bugün sağdım. Onu da içti. 1 haftalık daha mama da en az 60 içiyor içince. Mama içince uyuyor ama memeden sonra hep aranıyor. Ne yapacağımı bilemedim. Doğru bu diyorum ama olmuyor pratikte. Kilo da almamış doğru dürüst beşinci gün kontrolünde sınırda çıkmıştı 3500 doğdu 3200 çıktı alsın artık dedi doktor ama yetmiyor. O kadar içmeye almıyor da. Bu arada sen hangi markayla sağıyorsun sağmayı dikkate alma doyuyorsa. Çekim güçleri çok farkediyor.
Canım ben emzirme danışmanından dinlemiştim mama içen bebeğin uyumasının sebebi mamada ki şeker oranındanmış çocuk onu sindirmekte zorlanıyor anne sütü gibi çabuk sindirilmediği için uyku yapıyor çocukta senin sütünden sonra aranmasının tek sebebi memede kalmak istemesi olabilir birde ön sütü mü veriyorsun sadece bir memeyi tamamen boşaltana kadar emzir örneğin ilk ağladı verdin meme bıraktı sonra tekrar arandı tekrar aynı meme ver son süt en yağlı olan süttür çocuğun kilo almasını sağlayan süt yani

Doktorlar diyor her aranma doymama belirtisi değil duygusal bağ için de memeden durmak istiyorlar kimisi alışkanlık için bile meme de duruyor öyle aranan bebek aç demek yanlış olur kilo takibi ve bez sayısı için takip yapıcaz kızlar benimde 15 gün oldu doğum yapalı strese girersin böyle 🙏🏻
Kilo da sınırda çıktı doğum kilosundan sınıra kadar düşmüş maalesef. Evet zamana ihtiyacımız var sanırım. Zamanla füzene girecektir umarım🙏🏻

Ay şöyle küçücük konulara takılmak beni deli ediyor sanane ister deldirir ister deldirmez sana mı kaldı kadın yani git işine bak.

Ağlamışsın kıyamam ama birax çekinirler belki emzirmek bide gerçekten gzüel ve gerekli sütü de artırıyor yani kaşıkla mı verceksin emzricekmisin biberon mu bunların hepsine karar verecek tek kişi sensin. Gerçekten anlamıyorum insanları
Aynen öyle kendinize gelin çıkışindan sonra kimse ağzını açmıyor şu an ayarı aldılar 😂

Aynen o yöntemle uyanıyor ama bazen hiççç açmıyor gözünü . Kendi kendine uyanması ne kadar sürdğ
4. Günden sonra yanlış hatırlamıyorsam mama süt yedikçe toparlandı anne karnında olmadığını anladı yavaş yavaş yine değişkenlik gösteriyor ama uyanıyor geçte olsa en kötü üç saate yakın

Bebişim çok gerginsin şuan aynı duyguları hissediyorum seninle ama konuşanları maalesef tek tek susturamıyoruz. Annen en azından sana söylemesin böyle şeyleri daha rahat edersin. O da konuşurken dinleme sen de hiç bir insanla muhatap olma boşver.
Dua eder zaten herkes sana biz birbirimize dua ederiz yeter 🩵

Birinin doğum şekli hakkında konuşmak falan ne münasebet bu insanlar kim ya canın öyle istedi sadece belki onlara ne gerçekten çok moralim bozuluyor bunları okudukça. Sıkma canını yavrum bebeğin geliyor inan çok güzel bir şey kokusu falan🥹🥹ben sezeryandan da oldukça memnunum valla sen bebek dışında kimse önemli değil
Çok çok üzüldüm, insanların böyle düşünmelerine değil ama annemim bile beni anlamamasına. İyi ki varsınız kızlar❤️

Çok çok üzüldüm, insanların böyle düşünmelerine değil ama annemim bile beni anlamamasına. İyi ki varsınız kızlar❤️
Yaaaa üzülmek yok bugün yarın bebişlerimize kavuşcaz bu gece nasıl uyucaz onu düşünelim biz 😁
benim kv yarın 8.30da hastaneye gelcekmiş nasıl püskürtceğimi düşünüyorum sanırım suni sancıyı o vercek bana djdjdjd annemi ikna ettim küsmeden tamam madem sen önden bi git biz arkadan geliriz dedi. Ama kv 🥲🥲🥲

Yaaaa üzülmek yok bugün yarın bebişlerimize kavuşcaz bu gece nasıl uyucaz onu düşünelim biz 😁
benim kv yarın 8.30da hastaneye gelcekmiş nasıl püskürtceğimi düşünüyorum sanırım suni sancıyı o vercek bana djdjdjd annemi ikna ettim küsmeden tamam madem sen önden bi git biz arkadan geliriz dedi. Ama kv 🥲🥲🥲
Ay 8.30 da mı ndndndjd kvler genel olarak karın ağrısı zaten bir de sancı olacak desene😅 off en iyisi kimseye bişey demeden gidip doğurup gelmek de 😅

Ay 8.30 da mı ndndndjd kvler genel olarak karın ağrısı zaten bir de sancı olacak desene😅 off en iyisi kimseye bişey demeden gidip doğurup gelmek de 😅
Valla eşime dedim söyleme doktor kontrolü diye gidelim 2-3 saat sonra söyleriz. Olur mu öyle şey dedi koşarak haber verdi. Şimdi durdursun bakalım nasıl durdurcak ben topu ona attım. 😁 10 yaşında kardeşi var o da okula gitmicekmiş sanki sezaryen olcam da 2 saate herşey bitecekmiş gibi 🤣🤣 kv aramış hala dönmedim nasıl konuşacağımı düşünüyorum 🥲🥲

Benim annemle kayınvalidem de gelmişti. 6 saat sürdü suni sanci ile doğum surecim. Hastane önlüğü ile duruyordum, arkası cırt cırtlı ama belli bir aşamadan sonra açılıyordu yürürken falan. Annem de gelip gelip onu kapatiyordu zhshsgs. Popomu görmek istemeyen çıkabilir odadan şu an onu dusunecek durumda değilim demiştim 😂 Benden edep beklediler sanırım ama o durumda edep medep umrumda değildi.

Valla eşime dedim söyleme doktor kontrolü diye gidelim 2-3 saat sonra söyleriz. Olur mu öyle şey dedi koşarak haber verdi. Şimdi durdursun bakalım nasıl durdurcak ben topu ona attım. 😁 10 yaşında kardeşi var o da okula gitmicekmiş sanki sezaryen olcam da 2 saate herşey bitecekmiş gibi 🤣🤣 kv aramış hala dönmedim nasıl konuşacağımı düşünüyorum 🥲🥲
Ay doğru senin sezaryen de değil, napcaklar kız o kadar zaman kdjdjd bir de suni sancı süredebilir yani seni mi izleyecekler 😅

Benim annemle kayınvalidem de gelmişti. 6 saat sürdü suni sanci ile doğum surecim. Hastane önlüğü ile duruyordum, arkası cırt cırtlı ama belli bir aşamadan sonra açılıyordu yürürken falan. Annem de gelip gelip onu kapatiyordu zhshsgs. Popomu görmek istemeyen çıkabilir odadan şu an onu dusunecek durumda değilim demiştim 😂 Benden edep beklediler sanırım ama o durumda edep medep umrumda değildi.
Ay doğru senin sezaryen de değil, napcaklar kız o kadar zaman kdjdjd bir de suni sancı süredebilir yani seni mi izleyecekler 😅
Baksana popomu görmeye gelceklermiş 🤣🤣🤣 T thekiss07 kız sen nasıl sabrettin o durumda konuşmadılar mı mesela? Ben seslerine tahammül edeceğimi hiç sanmıyorum 🫢🫢

Baksana popomu görmeye gelceklermiş 🤣🤣🤣 T thekiss07 kız sen nasıl sabrettin o durumda konuşmadılar mı mesela? Ben seslerine tahammül edeceğimi hiç sanmıyorum 🫢🫢
Ben cagirmadim ki kendileri geldiler, annem halime üzülüp hadi sezaryen yap deyip durdu 😃 kayınvalidem normal doğumu bir başarı olarak gördüğü için sürekli kendi normal doğumunu anlatıp durdu 😂 bir yerden sonra kulaklarımı tikadim doguma odakladim kendimi yoksa cekilmezdi haklisin😃

Ben cagirmadim ki kendileri geldiler, annem halime üzülüp hadi sezaryen yap deyip durdu 😃 kayınvalidem normal doğumu bir başarı olarak gördüğü için sürekli kendi normal doğumunu anlatıp durdu 😂 bir yerden sonra kulaklarımı tikadim doguma odakladim kendimi yoksa cekilmezdi haklisin😃
Ayy peygamber sabrı varmış sende 🤣 ben annemi ikna ettim gelmicem dedi. Çünkü kendisi de aynı süreci yaşadı ve yapılcak bişey olmadığını çok iyi biliyor 😁 ayy onu geçtim de senin 6 saat mi sürmüştü? Nasıldı suni sancılar çok zor muydu? Epidural yaptırmış mıydın

Ayy peygamber sabrı varmış sende 🤣 ben annemi ikna ettim gelmicem dedi. Çünkü kendisi de aynı süreci yaşadı ve yapılcak bişey olmadığını çok iyi biliyor 😁 ayy onu geçtim de senin 6 saat mi sürmüştü? Nasıldı suni sancılar çok zor muydu? Epidural yaptırmış mıydın
Evet sabırlı bir insanım normalde de😃 11.45 te fitil yerlestirdiler, 2 saate hafif adet sancısı gibi oldu. 4 saat sonunda şiddetlendi. 6. Saatte suyum geldi ve kapanış 😃 5. Saatte doktorum geldi epidural ister misin diye sordu, emin olamadim o an. Sen hemen doğuracak gibisin vermeyelim epidural dedi gitti. Gerçekten de yarım saat sonra falan tam acilma oldu. Doğumhaneye giderken yolda doguracaktim kafasi çıkmıştı bebisin öyle diyeyim😁 nihayetinde 3 kere ikindim 9 dkda dogurmusum. Dogumhaneye girmemle bebisin doğum saati arasında 9 dk var yani. Çok zordu diyemem benim tek sıkıntım basurum cikmis ve sonrasında patlamış. O zorladı beni sadece. Sizin de su gibi akar gider inşallah 🙏

Evet sabırlı bir insanım normalde de😃 11.45 te fitil yerlestirdiler, 2 saate hafif adet sancısı gibi oldu. 4 saat sonunda şiddetlendi. 6. Saatte suyum geldi ve kapanış 😃 5. Saatte doktorum geldi epidural ister misin diye sordu, emin olamadim o an. Sen hemen doğuracak gibisin vermeyelim epidural dedi gitti. Gerçekten de yarım saat sonra falan tam acilma oldu. Doğumhaneye giderken yolda doguracaktim kafasi çıkmıştı bebisin öyle diyeyim😁 nihayetinde 3 kere ikindim 9 dkda dogurmusum. Dogumhaneye girmemle bebisin doğum saati arasında 9 dk var yani. Çok zordu diyemem benim tek sıkıntım basurum cikmis ve sonrasında patlamış. O zorladı beni sadece. Sizin de su gibi akar gider inşallah 🙏
Allahım maşallah ne güzel olmuş öyle seni fazla zorlamadan. İnşallah darısı başıma 🥹🥹

Kızlar size başka soru 😃 ben açık tenliyim eşimde açık tenli. Ama bizim bebek esmer gibi doğdu sanki koyu ten rengi. Elleri daha açık renk. Benim ailem esmer normalde. Bizim bebek esmer kalır mı sizce 😃 bu şekilde mi kalır? Bu arada kas ve kirpikleri açık renk ama teni koyu

Back