Sezaryen olan hanımlar, şimdi ben süreci hiiiç bilmiyorum. Normal doğum gibi saatlerce süren bir şey yok sanırım 1-2 saat içinde gidiyorsunuz doğuma, hazırlıklarım salı günü yapılacak o gün direkt alınacağım muhtemelen, neyse.
1- Kalabalık istemiyorum ama annemi ve eşimi istiyorum, haliyle kv kp de gelir ayıp olur çünkü. Çıktığınızda nasıl oluyorsunuz, hemen sancı, zorlanma vs oluyor mu? Ona göre belki sadece eşimle olmak isteyebilirim.
2- Sezaryene girebiliyormuş eşim, çıt kırıldım bi tip biraz bayılabiliyor çok kan vs oluyor mu? Gelmesin ona göre.
3- Eşim benimle kalmak istiyor ama bebek bakımı vs hiç bilmez. Ben de eşimle kalmak istiyorum açıkçası, annem de olur problem değil ama becerebilir miyiz ikimiz sizce? Siz nasıl yaptınız? İki kişi kalsın istemiyorum.
4- Diğer ziyaretçiler 2.gün gelir muhtemelen, ilk gün zor geçer diye tahmin ediyorum. Siz nasıl yaptınız?
5- Komik olacak belki ama oje/makyaj vs yapıp giren var mı doğuma? Sezaryen olursam süslü püslü girmek istiyordum bir tık
6- Mamayı hastaneden veriyorlar mı? Kaşık biberon aldım, ekstra normal biberon alayım mı?
7- Uyuşukluk ne zaman geçiyor?
8- Ameliyathanede ne kadar kaldınız? Ameliyathaneden bebişle mi çıkıyorsunuz yoksa bebe önce mi çıkıyor?
Vakti olup cevaplayan olursa çok sevinirim
Ben bir deneyeyim madem cevaplamayı telefon elimdeyken
1- İlk çıktığında sezaryenden kaynaklı baş ağrısı, bulantı vs hissetmezsen gayet iyi oluyorsun. Belden aşağısı yok zaten o nedenle ağrı acı da sıfır. O ara bol bol meme ile oyna süt getirmeye çalış. Zaten ebeler de sana yardımcı olacaktır. Bana çıktıktan 2 saat sonra birkaç yudum su ve ardından kahve içirdiler. Ben toplamda 2 fincan Türk kahvesi içtim öyle bardak bardak içmedim baş ağrısı ve bulantım olmamıştı. Benim ziyaretçim oldu 3-4 ayrı grup ama rahatsız etmedi, oturacak yer yoktu odada herkese göre gelenler de kısa kaldı. Birileri gelecekse bence anestezi etkisindeyken gelsinler sen rahat olursun.
2- Eşin ameliyat sırasında baş ucunda olur bence, aradaki perdeden hiçbir şey göremez senin gibi. Bebeğin ilk halinden ürpermezse ya da senin bulantı kusma durumun olup onu görüp ürpermezse ameliyat kesiğini göreceğini zannetmiyorum. Onu öyle bir açıda tutarlar.
3- Gecesi tamamen size bağlı ben ve eşim kalsak yapamazmışız mesela çalışanları çok yorarmışız. Ben asla bebeği yataktan alıp koyabilir durumda değildim ilk gece. Altını falan da açamazdım. Sık sık ağrı kesici yapılıyor olsa da hassasiyet çok yüksek oluyor. Vücuduna yük bindirmek istemiyorsun, biraz eğik duruyorsun falan kolay değil. Siz bilirsiniz ama bence annen de olsa daha iyi sanki.
4- Bunun cevabını ilk soruda vermişim
5- Ben makyajlı, saçlarım fönlü gittim. Hatta suyum gelince hastanedekiler başta normal doğuma geldim sandı ve sabahın 6sındaki o halim bence daha komik görünmüştür. Kız suyu gelir gelmez sabahın köründe makyaj yapmış falan demişlerdir
Ama asla pişman olmazsın. Doğum sonrası yapman zor olur oturduğun yerden bile olsa.
6- Hastanede veriyorlar evet biz kullanmadık ama ihtiyaç olsa mama var demişlerdi. Biberonu kullandıracak hastane olduğunu İnan hiç sanmıyorum. Onlar genelde şırınga ile çözüyorlar. Kaşık Biberon de işine yarar kesinlikle yanına al. Damla damla sağım yapar onu damlatırsın ağzına saatte bir iki saatte bir. İnşallah ilk günden başlar sütün gelmeye
7- Ben 4 saate kalmadan bacaklarımı oynatmaya başlamıştım sağa sola sallayabiliyordum ama kaldıramıyordum o kadar güç gelmemişti. tamamen gelmesi 6-7 saat diyebilirim. Bu arada bana spinal anestezi yapıldı ama ayrıca epidural almadım. Tüm ilaçlar damardan verildi. Sabah yatışın yapılır yapılmaz sıvı takviyesine başlanıyor. İlk antibiyotik de doğumdan evvel yapıldı bana. Hatta alerji yaptı hemen arkasından kortizon verdiler o esnada. Sonra tüm gün damar yolundan besleme yapılıyor. Bazen de kalçadan yapılıyor ağrı kesiciler. Dikloron mesela. 3-4 saate kalmadan sürekli ağrı kesici yapıyorlar sen talep etmeden bile. 12 saat arayla da damardan antibiyotik veriliyor.
8- Ameliyathaneden bebekle çıkılıyor evet. Bizimkini sedyede sağ kolumun üzerine yatırdılar asker arkadaşım gibi çıktık
Hatta eşim uzaktan sedyeyi görüp bebeği getirecekleri o küçük yatağı göremeyince küçük çaplı baygınlık yaşamış çocukta bir şey var galiba getirmediler diye
Ben odaya girerken biz geldiiik demiştim bir bakmış ki bebek yanımda. O cümle ve o an hayatım boyunca en unutamayacağım an oldu dedi
Genellikle de anne ile beraber çıkarıyorlar odadan. Benim dikişlerim atılırken yan tarafta benim görüş açımda çocuk doktoru bebeğin muayenesini yapıyordu ısı altında. Sonra ebe ablası giydirdi hazırladı getirdi yanıma foto falan çektiler.
Ekstra bilgi olarak bizim doktorumuz ten temasını bebeği karnımdan çıkarır çıkarmaz karnımın üzerine koymak şeklinde yapıyormuş. Ben o ara bir şey hissettim gibi oldu karnımda ama emin de olamadım his olarak meğer 4 kilo bir ağırlıkmış emin olamadığım ağırlık
Tepeden bana gösterdiler ağladı falan, sonra giydirince de yanak yanağa değdirdiler.
Sonda sen uyuşunca takılıyor. Ameliyat başlamadan. Ben çok ürperiyordum ondan ama ne takılıyken ne de çıkarılınca hiçbir şey hissetmedim acı olarak.
Hastanede ne kadar yürürsen o kadar iyi. Gece gündüz deme çık koridorda sık sık yürü. Ben yürümeme rağmen dizden aşağım davul gibi şişti ve 5 günde indi o ödemler. Yürümesem ne olurmuş bilmiyorum. İlk çiş korktuğum kadar acıtmadı gaz çıkarmak da aynı şekilde, ayağa kalkmak da aynı şekilde. Beni en çok zorlayan kulunç ağrısı olmuştu bahsetmiştim. O da herkeste olan bir şey değil. Olursa da 3 güne falan geçiyor.