• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Az önce bizimki heryerime sıçtı🤣🤣ne koltuk kaldi ne üst başım bezini değiştirirken bacaklarını kaldirmamla halletti heryeri 🤣🤣
Bizimkide dün banyo küvetine yaptı 😂 üstelik ne zaman altını temizleyip, değiştirecek olsam o saniyelik bez geçiş süreciyle çiş yapıyor bütün kıyafetleri çiş oluyor 😕

Bizimkide dün banyo küvetine yaptı 😂 üstelik ne zaman altını temizleyip, değiştirecek olsam o saniyelik bez geçiş süreciyle çiş yapıyor bütün kıyafetleri çiş oluyor 😕
Sen nerelerdesinnn? Başlarda buralardaydın sonra bir daha görmedik doğurmuş gelmişsin ☺️ Ne zaman doğum yaptın, kaç haftalık doğdu, nasıl oldu doğumun, boyu kilosu nasıldı bebişin anlatsana biraz 🥰

Sen nerelerdesinnn? Başlarda buralardaydın sonra bir daha görmedik doğurmuş gelmişsin ☺️ Ne zaman doğum yaptın, kaç haftalık doğdu, nasıl oldu doğumun, boyu kilosu nasıldı bebişin anlatsana biraz 🥰
Ay ben deli gibi yoğundum ya. Başta tatildeydim. Sonra okul iş ev birde evde tadilat vardı. Sonra Türkiye’den misafir geldi puff aklımı kaçıracaktım. Hamilelik mide bulantısıyla geçti tam 38+0 da doğurdum. Erken doğuracağım belliydi zaten kıçım koltuk görmedi maalesef 😕Küçük bi bebek geldi oğlumla kıyaslarsam. 2.700 kilo 48 cm oldu normal doğum. Doğum sürecim biraz düzensiz kasılmalarla falan ilerledi derken suni sancı verdiler bir saat sancı sonrası epidural yaptılar harika bir doğum oldu 🙃 zaten burda süreç hızlı ilerlemiyorsa eğer direkt epidural mis gibi ☺️

Doğumdan bir gün önce yaşadığım şeye bakın. Arayan herkes kadın erkek herkes ama neden normal düşünmüyor, niye kolaya kaçıyor diye annemi darlıyor. Bana demeye çekindikleri için. Dün teyzemi uyardım akşam, bu sabah yine dua etsin akşama normal bile olur inşallah diyor. En son teyzeme patladım annem de kimseyi kırma va diye bana kızınca ona da patladım. Eşim de tepki gösterdi haklı olarak. Ona da tavır aldı annem. Doktor bana pıhtı oluşursa kabız bile olmaman lazım ıkınmamak için dedi. Ben ne yapayım şimdi, doğum öncesi olacak iş mi bu?
Yani bu aşırı değerli fikirlerini beyan etmeseler bir yerleri mi şişiyor acaba anlamıyorum gerçekten. Bizde birtek eşimin anneannesi saçma sapan konuşabilir o da firavundan hallice bir asırdır falan yaşıyor, sallamıyorum. Tamam biz de istedik normal doğum da olmuyorsa olmuyordur veya canım istemiyordur, sana ne yav sana mı kaldı tasası

Kızlar size bisey soracağım. Benim bebiş 15 günlük oldu. Sezeryan doğum süt hemen yoğun gelmez dediler ama benim hala artmadı. Sağdığımda iki göğüsten toplam 30 cc çıkıyor :KK43: mecburen mama takviyesi veriyorum. Mamadan kesmek sütü arttırmak istiyorum bol su içiyorum, hoşaf içiyorum, sık emziriyorum ama artmıyor. Bugün eşim lactamil diye bisey almıs deneyelim diye. Deneyen var mı? Ya da öneriniz var mı nasıl artar bu süt? Ne kadar gelmeli normalde?
Üzülme lütfen çiçeğim hiç olmasa da problem değil ki senin var, bazen 1 ayı bile buluyormuş istenilen miktarda olması. Ben 28 yaşındayım neredeyse bir damla anne sütü almamışım domuz gibiyim maşallah 😂 Bir de bebek emdiğinde daha fazla alıyormuş sütü, sağım seni yanıltabilir o yüzden. Ben hem çok araştırdım hem doktorum tavsiye etti bu takviye en iyisiymiş, en az 4 en fazla 6 tablet alman gerekiyormuş. Bestlakla kombinasyon yapacağım ben bunu, istersen sen de danış doktoruna ve lütfen üzülme ❤️

Eklentiler

• IMG_5988.jpeg
    IMG_5988.jpeg
    137,2 KB · Görüntüleme: 27
Sezaryen olan hanımlar, şimdi ben süreci hiiiç bilmiyorum. Normal doğum gibi saatlerce süren bir şey yok sanırım 1-2 saat içinde gidiyorsunuz doğuma, hazırlıklarım salı günü yapılacak o gün direkt alınacağım muhtemelen, neyse.

1- Kalabalık istemiyorum ama annemi ve eşimi istiyorum, haliyle kv kp de gelir ayıp olur çünkü. Çıktığınızda nasıl oluyorsunuz, hemen sancı, zorlanma vs oluyor mu? Ona göre belki sadece eşimle olmak isteyebilirim.
2- Sezaryene girebiliyormuş eşim, çıt kırıldım bi tip biraz bayılabiliyor çok kan vs oluyor mu? Gelmesin ona göre.
3- Eşim benimle kalmak istiyor ama bebek bakımı vs hiç bilmez. Ben de eşimle kalmak istiyorum açıkçası, annem de olur problem değil ama becerebilir miyiz ikimiz sizce? Siz nasıl yaptınız? İki kişi kalsın istemiyorum.
4- Diğer ziyaretçiler 2.gün gelir muhtemelen, ilk gün zor geçer diye tahmin ediyorum. Siz nasıl yaptınız?
5- Komik olacak belki ama oje/makyaj vs yapıp giren var mı doğuma? Sezaryen olursam süslü püslü girmek istiyordum bir tık 🤪
6- Mamayı hastaneden veriyorlar mı? Kaşık biberon aldım, ekstra normal biberon alayım mı?
7- Uyuşukluk ne zaman geçiyor?
8- Ameliyathanede ne kadar kaldınız? Ameliyathaneden bebişle mi çıkıyorsunuz yoksa bebe önce mi çıkıyor?

Vakti olup cevaplayan olursa çok sevinirim ❤️

Kızlar size bisey soracağım. Benim bebiş 15 günlük oldu. Sezeryan doğum süt hemen yoğun gelmez dediler ama benim hala artmadı. Sağdığımda iki göğüsten toplam 30 cc çıkıyor :KK43: mecburen mama takviyesi veriyorum. Mamadan kesmek sütü arttırmak istiyorum bol su içiyorum, hoşaf içiyorum, sık emziriyorum ama artmıyor. Bugün eşim lactamil diye bisey almıs deneyelim diye. Deneyen var mı? Ya da öneriniz var mı nasıl artar bu süt? Ne kadar gelmeli normalde?
Benim ikinci doğumum bu ikisindede aynı senin gibi oldum benimde bebişim yarın 14 günlük olucak. Bugün doktor geldi muayene ve bilgi vermek için falan onla konuştuk.Edindiğim tecrübelere ve doktor tavsiyedine dayanarak söylüyorum. 1. Öğlen uykusu uyu fırsatın varsa bebekle birlikte uyku ve dinlenme süper sütü artırıyor su iç bol bol uyu. 2 saat uyusan göğüslerin davul gibi uyanıyorsun
2. Stres yok.
3. Bebek uyuyorsa uyandırma emzirmek için max 4 saat bekleme süren var
4. Çok sık emzirdiğinde göğüsünün dolduğunu hissetmiyorsun en az 2,5 3 saat aralıkla emzir. Yine göğsün dolmuyor ama …
Hatta ben 2 saat önce emzirdiysem uyanırsa emzik veriyorum ağzına uyutmaya çalışıyorum tekrar meme vermiyorum.
5. Bu benim formülüm sıcak su torbası yanlardan süt bezlerimin olduğu yere.
ilk bebeğimde annelik psikolojisi doymuyor sanmıştım ama çocuk gazı olduğunda ağlıyor altı kirleniyor ağlıyor bende acıktı sanıp hep meme veriyordum. Yalnız kızım uykudan uyanınca anlıyorum ya gazı var ya altı kirli sorun giderince geri uyuyor. Zaten acıkınca farklı ağlıyor.

Oh maşallah hoş gelmiş minik kuzu 🥰 Doğum sürecinin güzel geçmesine de çok sevindim 🥰 Ne zaman doğdu canım kaç günlük oldu şu an?

Ben de benzer sorun yaşıyorum süt sağonca çıkıyor biraz ama kesinlikle yetmiyor tek meme emziriyorum. Sağıp 100cc veriyorum verdiğim gibi aranmaya devam ediyor daha bir haftalık akşamları ya da hiç durmazsa mama da veriyorum. Mamayı kesmek sağmayı kesmek sadece emsin istiyorum ama yetmiyor hiç😔 yarım saat emiyor uyuyor çektiğim an aranmaya devam ediyor. Kısır döngüye girmişim gibi hissediyorum. Çözümünü bulursan bana da haber ver.
Belki gazı vardır memede sakinleşiyordur. Emzik denedinizmi?

Sezaryen olan hanımlar, şimdi ben süreci hiiiç bilmiyorum. Normal doğum gibi saatlerce süren bir şey yok sanırım 1-2 saat içinde gidiyorsunuz doğuma, hazırlıklarım salı günü yapılacak o gün direkt alınacağım muhtemelen, neyse.

1- Kalabalık istemiyorum ama annemi ve eşimi istiyorum, haliyle kv kp de gelir ayıp olur çünkü. Çıktığınızda nasıl oluyorsunuz, hemen sancı, zorlanma vs oluyor mu? Ona göre belki sadece eşimle olmak isteyebilirim.
2- Sezaryene girebiliyormuş eşim, çıt kırıldım bi tip biraz bayılabiliyor çok kan vs oluyor mu? Gelmesin ona göre.
3- Eşim benimle kalmak istiyor ama bebek bakımı vs hiç bilmez. Ben de eşimle kalmak istiyorum açıkçası, annem de olur problem değil ama becerebilir miyiz ikimiz sizce? Siz nasıl yaptınız? İki kişi kalsın istemiyorum.
4- Diğer ziyaretçiler 2.gün gelir muhtemelen, ilk gün zor geçer diye tahmin ediyorum. Siz nasıl yaptınız?
5- Komik olacak belki ama oje/makyaj vs yapıp giren var mı doğuma? Sezaryen olursam süslü püslü girmek istiyordum bir tık 🤪
6- Mamayı hastaneden veriyorlar mı? Kaşık biberon aldım, ekstra normal biberon alayım mı?
8- Ameliyathanede ne kadar kaldınız? Ameliyathaneden bebişle mi çıkıyorsunuz yoksa bebe önce mi çıkıyor?

Spinal olduğunu düşünürsek çıkınca zaten uyuşuk oluyorsun. Benim ağrımın gelmesi akşamı bulmuştu orada da yaptıkları ağrı kesici iyi gelmişti. Öyle kıvranarak bi ağrı çekmedim şükür.

Bilmiyorum 2'yi ben tek girdim 😅

Yani bende malum kv vardı alt açmayı vs o yaptı normalde hemşireler yardım eder mi bilmiyorum ama her seferinde edemezler galiba. Sen kaldırıp indirip alt açabilecek durumda olmuyosun pek, eşin tek başına halledebilir mi bilemiyorum. Ben tuvalete bile eşimle girdim oturup kalkamadığım için biraz fazla yük binebilir kendisine.

Bende ziyarete ilk gün geldiler zaten ayaklarım daha açılmamıştı 😅

Makyaj yaptım giderken, oje konusunda emin değilim şu parmağına oksijen aletini takıyolar ya oje engelleyebiliyomuş onu.

Bize mama getirdiniz mi dediler yok dedik gidin alın dediler ama bi tane de kendileri getirdiler biz alana kadar. Şırıngayla veriyolar ve verdirtiyolar, normal biberon kullanmadık.

Ben 11'de girdim uyuşukluk 4-5 gibi falan geçmişti sanki, en azından ayaklarım hareket ediyodu yani.

12 küsürde çıktım ben 1 saati çok az geçmişti. Bebeği gösterdiler koklattılar, burası soğuk annesi babaya götürüyoruz dediler o önden çıktı. Hastaneden hastaneye çok fark ediyormuş bu ama

Spinal olduğunu düşünürsek çıkınca zaten uyuşuk oluyorsun. Benim ağrımın gelmesi akşamı bulmuştu orada da yaptıkları ağrı kesici iyi gelmişti. Öyle kıvranarak bi ağrı çekmedim şükür.

Bilmiyorum 2'yi ben tek girdim 😅

Yani bende malum kv vardı alt açmayı vs o yaptı normalde hemşireler yardım eder mi bilmiyorum ama her seferinde edemezler galiba. Sen kaldırıp indirip alt açabilecek durumda olmuyosun pek, eşin tek başına halledebilir mi bilemiyorum. Ben tuvalete bile eşimle girdim oturup kalkamadığım için biraz fazla yük binebilir kendisine.

Bende ziyarete ilk gün geldiler zaten ayaklarım daha açılmamıştı 😅

Makyaj yaptım giderken, oje konusunda emin değilim şu parmağına oksijen aletini takıyolar ya oje engelleyebiliyomuş onu.

Bize mama getirdiniz mi dediler yok dedik gidin alın dediler ama bi tane de kendileri getirdiler biz alana kadar. Şırıngayla veriyolar ve verdirtiyolar, normal biberon kullanmadık.

Ben 11'de girdim uyuşukluk 4-5 gibi falan geçmişti sanki, en azından ayaklarım hareket ediyodu yani.

12 küsürde çıktım ben 1 saati çok az geçmişti. Bebeği gösterdiler koklattılar, burası soğuk annesi babaya götürüyoruz dediler o önden çıktı. Hastaneden hastaneye çok fark ediyormuş bu ama
Sağol çiçeğim. Sen nasılsın son durum ne?

Ben bir deneyeyim madem cevaplamayı telefon elimdeyken ☺️

1- İlk çıktığında sezaryenden kaynaklı baş ağrısı, bulantı vs hissetmezsen gayet iyi oluyorsun. Belden aşağısı yok zaten o nedenle ağrı acı da sıfır. O ara bol bol meme ile oyna süt getirmeye çalış. Zaten ebeler de sana yardımcı olacaktır. Bana çıktıktan 2 saat sonra birkaç yudum su ve ardından kahve içirdiler. Ben toplamda 2 fincan Türk kahvesi içtim öyle bardak bardak içmedim baş ağrısı ve bulantım olmamıştı. Benim ziyaretçim oldu 3-4 ayrı grup ama rahatsız etmedi, oturacak yer yoktu odada herkese göre gelenler de kısa kaldı. Birileri gelecekse bence anestezi etkisindeyken gelsinler sen rahat olursun.

2- Eşin ameliyat sırasında baş ucunda olur bence, aradaki perdeden hiçbir şey göremez senin gibi. Bebeğin ilk halinden ürpermezse ya da senin bulantı kusma durumun olup onu görüp ürpermezse ameliyat kesiğini göreceğini zannetmiyorum. Onu öyle bir açıda tutarlar.

3- Gecesi tamamen size bağlı ben ve eşim kalsak yapamazmışız mesela çalışanları çok yorarmışız. Ben asla bebeği yataktan alıp koyabilir durumda değildim ilk gece. Altını falan da açamazdım. Sık sık ağrı kesici yapılıyor olsa da hassasiyet çok yüksek oluyor. Vücuduna yük bindirmek istemiyorsun, biraz eğik duruyorsun falan kolay değil. Siz bilirsiniz ama bence annen de olsa daha iyi sanki.

4- Bunun cevabını ilk soruda vermişim 😅

5- Ben makyajlı, saçlarım fönlü gittim. Hatta suyum gelince hastanedekiler başta normal doğuma geldim sandı ve sabahın 6sındaki o halim bence daha komik görünmüştür. Kız suyu gelir gelmez sabahın köründe makyaj yapmış falan demişlerdir 😂 Ama asla pişman olmazsın. Doğum sonrası yapman zor olur oturduğun yerden bile olsa.

6- Hastanede veriyorlar evet biz kullanmadık ama ihtiyaç olsa mama var demişlerdi. Biberonu kullandıracak hastane olduğunu İnan hiç sanmıyorum. Onlar genelde şırınga ile çözüyorlar. Kaşık Biberon de işine yarar kesinlikle yanına al. Damla damla sağım yapar onu damlatırsın ağzına saatte bir iki saatte bir. İnşallah ilk günden başlar sütün gelmeye 🙏

7- Ben 4 saate kalmadan bacaklarımı oynatmaya başlamıştım sağa sola sallayabiliyordum ama kaldıramıyordum o kadar güç gelmemişti. tamamen gelmesi 6-7 saat diyebilirim. Bu arada bana spinal anestezi yapıldı ama ayrıca epidural almadım. Tüm ilaçlar damardan verildi. Sabah yatışın yapılır yapılmaz sıvı takviyesine başlanıyor. İlk antibiyotik de doğumdan evvel yapıldı bana. Hatta alerji yaptı hemen arkasından kortizon verdiler o esnada. Sonra tüm gün damar yolundan besleme yapılıyor. Bazen de kalçadan yapılıyor ağrı kesiciler. Dikloron mesela. 3-4 saate kalmadan sürekli ağrı kesici yapıyorlar sen talep etmeden bile. 12 saat arayla da damardan antibiyotik veriliyor.

8- Ameliyathaneden bebekle çıkılıyor evet. Bizimkini sedyede sağ kolumun üzerine yatırdılar asker arkadaşım gibi çıktık 😅 Hatta eşim uzaktan sedyeyi görüp bebeği getirecekleri o küçük yatağı göremeyince küçük çaplı baygınlık yaşamış çocukta bir şey var galiba getirmediler diye 😅 Ben odaya girerken biz geldiiik demiştim bir bakmış ki bebek yanımda. O cümle ve o an hayatım boyunca en unutamayacağım an oldu dedi 😂 Genellikle de anne ile beraber çıkarıyorlar odadan. Benim dikişlerim atılırken yan tarafta benim görüş açımda çocuk doktoru bebeğin muayenesini yapıyordu ısı altında. Sonra ebe ablası giydirdi hazırladı getirdi yanıma foto falan çektiler.
Ekstra bilgi olarak bizim doktorumuz ten temasını bebeği karnımdan çıkarır çıkarmaz karnımın üzerine koymak şeklinde yapıyormuş. Ben o ara bir şey hissettim gibi oldu karnımda ama emin de olamadım his olarak meğer 4 kilo bir ağırlıkmış emin olamadığım ağırlık 😂 Tepeden bana gösterdiler ağladı falan, sonra giydirince de yanak yanağa değdirdiler.
Sonda sen uyuşunca takılıyor. Ameliyat başlamadan. Ben çok ürperiyordum ondan ama ne takılıyken ne de çıkarılınca hiçbir şey hissetmedim acı olarak.

Hastanede ne kadar yürürsen o kadar iyi. Gece gündüz deme çık koridorda sık sık yürü. Ben yürümeme rağmen dizden aşağım davul gibi şişti ve 5 günde indi o ödemler. Yürümesem ne olurmuş bilmiyorum. İlk çiş korktuğum kadar acıtmadı gaz çıkarmak da aynı şekilde, ayağa kalkmak da aynı şekilde. Beni en çok zorlayan kulunç ağrısı olmuştu bahsetmiştim. O da herkeste olan bir şey değil. Olursa da 3 güne falan geçiyor.

Back