• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Aa hadi bakalım hayırlı haberler inşallah, sonuçta birinden birinde doğuracağız, hepsi fake olmayacak 😂

Çünkü gitsem süpürme işini yapacaktı ve bu fikir beni gerdi biraz galiba. Yani doktor bebek için her şey yolunda rahat ol diyor, ok. O zaman neden 40'ı geçer geçmez dürtme, ittirme ihtiyacı duyuyor ve beni şu güne kadar gelmezse şunu yaparız diye şartlıyor? İyi kadın ona bir şey demiyorum ama bu şartlama beni strese sokuyor. 42 haftadan sonrası geç doğum olarak görülüyormuş, o zaman her şey yolundaysa neden kontrolleri sıklaştırarak salamıyoruz 🤷🏻‍♀️ Boşvermiş değil ama rahat hissetmek istiyorum, birisi tik tak saatine bakıp beni gözleyince de o rahatlık olmuyor. Ya çok negatif konuşup sizi de gerdim mi :KK43: Sitemim bu sisteme 😀
çıktım hem doktor hem nstden. Alttan muayene yapmadı bile. Suyu biraz azalmış dedi sınırdaymış çarşambaya gün verdi suni sancı başlatcakmış. Nste 1 gram sancı çıkmadı yine baya da uzun durdum. Doktor normal doğuma çok odaklı ama artık suyu azalınca sıkıntı dedi. Bugün ya da yarın neden değil çarşamba onu anlamadım. Suyunun azalması biraz gerdi sanırım beni ama normalmiş. Bence sen de bi git bakalım suyuna falan bakar en azından ya nasıl gitmeden durabiliyorsun 😁

Ya bizimde bugün aşımız vardı canımızdan can gitti birde sulu gözlerle bana bakması mahvoldum. Acaba senin yediğin bir şey mi dokundu ona bağırsakları bozdu
Onu hasta edicek bişey de yemedim geldik doktordan 1 kilo almış takip edelim dedi huzursuzluğu ve kusma olmadığı için devam ederse kaka tahlili yaparız dedi aşı olduk birde bebek egzamasi başladı bizde diğer kızımda olmuştu krem kullanmıştım geçmişti bir günde yine aynı kremleri aldık gaz damlalarının bazıları yapar dedi bakalım takipteyiz

Yok bizde direk kan aldılar ya öyle bir şey yoktu sanırım keşke olaydı baya bağırıyor kan alınırken
Ay evet bazı hastanelerde var ne güzel çünkü aşırı agliyo kan alınırken bizim hastanede de yoktu koskaca medipol yani ama belkide megada vardır bilmiyorum

kiz o ne zibin ustu tulum yeter daha pijama nesi.. 26 da fazla. bir sorayım hastane kaç derecede tutuyor bırda. uyurken ince penye battaniye ortuyor hastane bir de dur resim gondereyim. ben battaniyeyi yariya indiriyorun bazen
24 mus hastanede oda sordum simdi

Eklentiler

• IMG_3989.jpeg
    IMG_3989.jpeg
    154,5 KB · Görüntüleme: 96
Kayınvalide küstü bana... Zıbın üstü tulum vardı altında ekstra pijama ve çorap da var gayet yeterli yani ev yine 26 falan galiba. Yelek getirdi giydirmek için. Anne doktor kat kat giydirmeyin dedi aha özellikle sordum bak sor oğluna dedim. İyi siz bilirsiniz de o öyle görmüş de. Başka bi konuda da Allah kimsenin eline muhtaç etmesin falan diyor. Oturdum ağladım gerçekten çok kalbim kırılıyor
Bugün eşim de annemi uyardı. Bizimki aynı şekilde giyinikken battaniye ile kundaklamış ve üzerine de kalın battaniye örtmüş annem. Eşim de öğle arası geldi öyle gördü evin ısısı 27 derece olmuş tek kat bir şey örtün de bu kadar sarıp sarmalayın iyi değil dedi. Anne bu sefer o haklı, yapma lütfen çocuk belki de uyumuyor bayılıyor yani dedim. Bizimkinin gözü iki gündür çapaklanıyor akıyordu. Annem de dedi ki geceleri yanınızda götürünce örtmüyorsunuz çocuğun gözü ağrıyor işte çocuklar sıcağı sever dedi. Ama gerçekten ev çok sıcak hadi ben ateş atıyorum da onlar için de sıcak. E haliyle çocuk için de sıcak yani.

Bugün eşim de annemi uyardı. Bizimki aynı şekilde giyinikken battaniye ile kundaklamış ve üzerine de kalın battaniye örtmüş annem. Eşim de öğle arası geldi öyle gördü evin ısısı 27 derece olmuş tek kat bir şey örtün de bu kadar sarıp sarmalayın iyi değil dedi. Anne bu sefer o haklı, yapma lütfen çocuk belki de uyumuyor bayılıyor yani dedim. Bizimkinin gözü iki gündür çapaklanıyor akıyordu. Annem de dedi ki geceleri yanınızda götürünce örtmüyorsunuz çocuğun gözü ağrıyor işte çocuklar sıcağı sever dedi. Ama gerçekten ev çok sıcak hadi ben ateş atıyorum da onlar için de sıcak. E haliyle çocuk için de sıcak yani.
Küstü mü seninki de yoksa benimkine mi has

Kayınvalide küstü bana... Zıbın üstü tulum vardı altında ekstra pijama ve çorap da var gayet yeterli yani ev yine 26 falan galiba. Yelek getirdi giydirmek için. Anne doktor kat kat giydirmeyin dedi aha özellikle sordum bak sor oğluna dedim. İyi siz bilirsiniz de o öyle görmüş de. Başka bi konuda da Allah kimsenin eline muhtaç etmesin falan diyor. Oturdum ağladım gerçekten çok kalbim kırılıyor
Ay burda kaynanayinen seven arkasından en iyi konuşanlardan biri sendin sununda yaptığına bak..Allah aşkına senin başına gelen durumun farkında mı değil duymadı mi tövbe Yarabbi kimsenin eline asıl seni muhtaç etmesin şu durumda iki kat anne olması gerekirken sana

cok fazla canim ya ben simdi sordum hastane 24 derecede tutuyormus.

çıktım hem doktor hem nstden. Alttan muayene yapmadı bile. Suyu biraz azalmış dedi sınırdaymış çarşambaya gün verdi suni sancı başlatcakmış. Nste 1 gram sancı çıkmadı yine baya da uzun durdum. Doktor normal doğuma çok odaklı ama artık suyu azalınca sıkıntı dedi. Bugün ya da yarın neden değil çarşamba onu anlamadım. Suyunun azalması biraz gerdi sanırım beni ama normalmiş. Bence sen de bi git bakalım suyuna falan bakar en azından ya nasıl gitmeden durabiliyorsun 😁
Yaa ne diyorsun Çarşamba mı 🥹🥹 Demek ki çarşambaya kadar idare eder diye düşündü, onu hesaplamıştır o sen kafana takma canım 🥰 kontrollü olmak istiyorum, her gün gel bakayım desin giderim dert etmem. Ben sadece hemen müdahale yanlısı değilim ama madem sen de doğuracaksın giderim ne yapayım tek başıma 🥹😂
Ben teknik kısmı bilemem tabi ama 40 haftayı geçince plesenta yaşlanması, oksijensiz kalma, kan akışında falan problemler olabiliyormuş. Su da azalıyor diye biliyorum. O yüzden sık çağırıyorlarmış canım. Bebeğin fazla kalması çok da iyi değilmiş yani 🤷‍♀️
Sık gitmeye varım dediğim gibi, o hiç sorun değil. Bakalım ama her şey yolundaysa dürtmeyelim benim derdim. En son cuma gittim işte çok şükür her şey yolundaydı. Kafama takılan bu oluyor. Madem her şey yolunda, istediği zaman gelsin ne var demek istiyorum ama diyemiyorum, normal doğum yaptıracak birisini zor buldum, yemiyor 😂

Çocuklar bence sıcağı hiç sevmiyor. Oğlumu temmuz ayında Antalya gibi bı yerde doğum yaptım benim kaynanam polar battaniye getirmiş kendi getirdi diye sırf onu örtup hastaneden öyle çıkmamı istedi. Penye bile kalın diye iki üç gün kala gidip ince muslinlerden aldık. Hastanede sesi çıkmayan çocuk eve bı geldi bangır bangır ağlıyor. Hemen prof kaynanam teşhis koyup ay bunun çiş sorunu var çatlayacak demeye başladı.( Bu arada bebekler böbrekte kristaller olurmuş onu atarlarmis doğdukları zaman) Bezinde turuncumsu çiş gorurseniz korkmayın ilk gunler çok normalmiş. Çocuk ondan da değil ev 9 kat esintiliydi klimamiz yoktu ihtiyaç duymadığımız için. Ama biz idare edebilirken o çocuğa öyle bir sıcak geldi de akşam esintisi daha serin olunca mışıl mışıl uyudu. Yani alıştıkları bir vücut ısısı var ve o dengede kalmak istyolar ne soğuk ne sıcak hiçbirini sevmiyolar. Size göre yeterli olduğunu düşündüğünüz şeyi giydirip çocuk aglamyosa o çocuk üşümüyodur..elleri ayakları soğuk oluyo üşüdügu anlamına gelmiyor. Bildiğim kadaryla ensesi ve göğüs kısmı soğuk ise üşüme durumu o şekilde oluyormus

Küstü mü seninki de yoksa benimkine mi has
Söylendi biraz. İyi alın üşütün çocuğunuzu siz bilirsiniz dedi. Bak annecim eskiden evlerde soba varmış bir oda soğuk bir oda sıcakmış dengesizlik varmış çocukları sarıp sarmalamışlar ama bu evlerde gerek yok, aşağı yukarı her oda aynı sıcaklıkta ve gayet sıcak zaten dedim. Biz de eskiden böyle ince battaniyelere sarmazdık zaten dedi. Battaniye asla ince değil bu arada demek ki eskiden keçeye falan sarmışlar bizi shsjjs Hastanede de anne ne giyerse bir kalını diye söylemişlerdi. Hadi ben doğru bir örnek değilsem de babasının giydiğinin bir kalını olsun ama bu şekilde çok kalın yani.

Söylendi biraz. İyi alın üşütün çocuğunuzu siz bilirsiniz dedi. Bak annecim eskiden evlerde soba varmış bir oda soğuk bir oda sıcakmış dengesizlik varmış çocukları sarıp sarmalamışlar ama bu evlerde gerek yok, aşağı yukarı her oda aynı sıcaklıkta ve gayet sıcak zaten dedim. Biz de eskiden böyle ince battaniyelere sarmazdık zaten dedi. Battaniye asla ince değil bu arada demek ki eskiden keçeye falan sarmışlar bizi shsjjs Hastanede de anne ne giyerse bir kalını diye söylemişlerdi. Hadi ben doğru bir örnek değilsem de babasının giydiğinin bir kalını olsun ama bu şekilde çok kalın yani.
He bizimki de öyle diyor çocuk sizin çocuğunuz, hasta olur ama öyle diyorsanız öyle olsun diyor

Umarım barışmaz diyeyim hislerimi sen anla ajfkskdsk yüz verme allah peygamber aşkına yaaaaa hepimiz zor tutuyoruz kendimizi kötü bir şey yazmamak için snckslsl
Orangegreysky Orangegreysky Gerçekten benim de hislerim bunlar. Kaç gündür sen daha da üzülme diye yazmıyorum ama gerçekten benim bile kalbim kırıldı buradan. Kötü söz söylemek istemiyorum. Allah yardımcın olsun, kalbine ferahlık, evladına sana sağlık sıhhat versin. Kayınvaliden tam bir hayal kırıklığı oldu, Allah'a havale ediyorum. Allah hepimizi kalbi sevgiyle, merhametle, cömertlikle dolu iyi insanlarla karşılaştırsın 🙏🏻🫂

Çocuklar bence sıcağı hiç sevmiyor. Oğlumu temmuz ayında Antalya gibi bı yerde doğum yaptım benim kaynanam polar battaniye getirmiş kendi getirdi diye sırf onu örtup hastaneden öyle çıkmamı istedi. Penye bile kalın diye iki üç gün kala gidip ince muslinlerden aldık. Hastanede sesi çıkmayan çocuk eve bı geldi bangır bangır ağlıyor. Hemen prof kaynanam teşhis koyup ay bunun çiş sorunu var çatlayacak demeye başladı.( Bu arada bebekler böbrekte kristaller olurmuş onu atarlarmis doğdukları zaman) Bezinde turuncumsu çiş gorurseniz korkmayın ilk gunler çok normalmiş. Çocuk ondan da değil ev 9 kat esintiliydi klimamiz yoktu ihtiyaç duymadığımız için. Ama biz idare edebilirken o çocuğa öyle bir sıcak geldi de akşam esintisi daha serin olunca mışıl mışıl uyudu. Yani alıştıkları bir vücut ısısı var ve o dengede kalmak istyolar ne soğuk ne sıcak hiçbirini sevmiyolar. Size göre yeterli olduğunu düşündüğünüz şeyi giydirip çocuk aglamyosa o çocuk üşümüyodur..elleri ayakları soğuk oluyo üşüdügu anlamına gelmiyor. Bildiğim kadaryla ensesi ve göğüs kısmı soğuk ise üşüme durumu o şekilde oluyormus
Hepsine katılıyorum canım ben de o kadar kitap okudum video izledim bunlarla ilgili gel gör ki anneleri aşamıyoruz 🥲 Nedense hepsinde de bu sarıp sarmalama takıntsı da var yani.

Back