• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Kayınvalidelerinizi gördükçe benimkine ısınmaya başladım, bi şans mı versem acaba. Kadın son olaylarda nasıl sıkıldıysa anne en iyisini bilir karışılmaz falan diyor ahfksjdksj
Börekçi teyzeye şükredecek duruma geldik cidden 😂 en kötü huyu karbonhidrat sevgisi ahdjdjd

Döndün mü evine, işler yoluna girdi mi 🩷

Yaa ne diyorsun Çarşamba mı 🥹🥹 Demek ki çarşambaya kadar idare eder diye düşündü, onu hesaplamıştır o sen kafana takma canım 🥰 kontrollü olmak istiyorum, her gün gel bakayım desin giderim dert etmem. Ben sadece hemen müdahale yanlısı değilim ama madem sen de doğuracaksın giderim ne yapayım tek başıma 🥹😂

Sık gitmeye varım dediğim gibi, o hiç sorun değil. Bakalım ama her şey yolundaysa dürtmeyelim benim derdim. En son cuma gittim işte çok şükür her şey yolundaydı. Kafama takılan bu oluyor. Madem her şey yolunda, istediği zaman gelsin ne var demek istiyorum ama diyemiyorum, normal doğum yaptıracak birisini zor buldum, yemiyor 😂
Cuma gittiysen normalmiş gerçi ben salı gitmiştim ondan merak ettim iyice 😁 benim doktor en az müdahale yanlısı sanki hemşire de diyor başka doktor olsa şimdiye almıştı bu doktor sonuna kadar bekliyor diye. Kaka yapmasından korkuyor sadece onu da anlamanın şuanlık yolu yok sanırım. Alttan bile bakmadı belki baksa açılma falan tetiklerdi bilmiyorum. Ne düşünceğimi de bilemedim akışa bıraktım yine. Karnıma baktı asla sertleşme yok sancı yok öyle olunca da bekliyor demekki. Suni sancı korkum başladı biraz ama epidural veririz dert etme sen dedi hemşire de. Bi de sakın stres yapma stres sancıyı baskılar dedi. Anam bu stres herkeste doğum başlatırken bende niye baskılıyor sancıyı hadi bu gazla belki akşama doğururum diyordum yok stres şuan sende ters etki gösterir dedi.
40+3te bitirelim bu işi hadi git sen de doktora 🤣🤣 gidem de 11 tane hurma yiyeyim bari belki oksitosin mi neyse onu tetiklerim 😁😁😁

Börekçi teyzeye şükredecek duruma geldik cidden 😂 en kötü huyu karbonhidrat sevgisi ahdjdjd

Döndün mü evine, işler yoluna girdi mi 🩷
Sorma, kadına nasıl zulmettiysek ağzını açmaya çekiniyor ajfksks şaka maka mebcur kaldık tabi anlamıyordu.
Eve döndüm 1 gün sonra gelip aldı ama kırgınım tabi hala, sakız gibi uzatıp yüz göz olmak da istemiyorum ama hemen geçmiyor bazı şeyler işte.

Kayınvalidelerinizi gördükçe benimkine ısınmaya başladım, bi şans mı versem acaba. Kadın son olaylarda nasıl sıkıldıysa anne en iyisini bilir karışılmaz falan diyor ahfksjdksj
Ay inşallah bebeği görünce de gelmez eski Türkiye perileri shshhsh 🤪

Cuma gittiysen normalmiş gerçi ben salı gitmiştim ondan merak ettim iyice 😁 benim doktor en az müdahale yanlısı sanki hemşire de diyor başka doktor olsa şimdiye almıştı bu doktor sonuna kadar bekliyor diye. Kaka yapmasından korkuyor sadece onu da anlamanın şuanlık yolu yok sanırım. Alttan bile bakmadı belki baksa açılma falan tetiklerdi bilmiyorum. Ne düşünceğimi de bilemedim akışa bıraktım yine. Karnıma baktı asla sertleşme yok sancı yok öyle olunca da bekliyor demekki. Suni sancı korkum başladı biraz ama epidural veririz dert etme sen dedi hemşire de. Bi de sakın stres yapma stres sancıyı baskılar dedi. Anam bu stres herkeste doğum başlatırken bende niye baskılıyor sancıyı hadi bu gazla belki akşama doğururum diyordum yok stres şuan sende ters etki gösterir dedi.
40+3te bitirelim bu işi hadi git sen de doktora 🤣🤣 gidem de 11 tane hurma yiyeyim bari belki oksitosin mi neyse onu tetiklerim 😁😁😁
Ben de tam şimdi hurma yiyecektim 😂😂

Çarşambaya randevu almıştım, kısmetse gideceğim. İnanır mısın şu süpürme işi beni suni sancıdan daha çok strese sokuyor. Çarşamba gidince bunu diyeceğim doktora, her şey yolundaysa bekleyeceği en son tarihte artık suni sancı verelim, silme süpürme istemiyorum. Cuma'ya kadar gelmezse hatta o gün suni sancı işine gireriz belki, bakalım doktor ne diyecek.

Bizlerin ve yavrularımızın hakkında hayırlı olan sağlıkla, kolaylıkla bizi bulsun 🙏🏻🫂 Kalp ferahlığıyla su gibi yaşayalım önümüzdeki günleri inşallah 🤍

Sorma, kadına nasıl zulmettiysek ağzını açmaya çekiniyor ajfksks şaka maka mebcur kaldık tabi anlamıyordu.
Eve döndüm 1 gün sonra gelip aldı ama kırgınım tabi hala, sakız gibi uzatıp yüz göz olmak da istemiyorum ama hemen geçmiyor bazı şeyler işte.
Ah kuzum benim, haklısın, hemen geçmez ama geçer, geçecek 🫂🩷 Uzatma tabii, önünüzde çok güzel günler var, üstüne gölge düşürmeye değmez 🤍

Bugün eşim de annemi uyardı. Bizimki aynı şekilde giyinikken battaniye ile kundaklamış ve üzerine de kalın battaniye örtmüş annem. Eşim de öğle arası geldi öyle gördü evin ısısı 27 derece olmuş tek kat bir şey örtün de bu kadar sarıp sarmalayın iyi değil dedi. Anne bu sefer o haklı, yapma lütfen çocuk belki de uyumuyor bayılıyor yani dedim. Bizimkinin gözü iki gündür çapaklanıyor akıyordu. Annem de dedi ki geceleri yanınızda götürünce örtmüyorsunuz çocuğun gözü ağrıyor işte çocuklar sıcağı sever dedi. Ama gerçekten ev çok sıcak hadi ben ateş atıyorum da onlar için de sıcak. E haliyle çocuk için de sıcak yani.
Siz bilmiyonuz kan daha çok çocuk kan🤣🤣🤣goz capaklanmasi normal göz damarları tıkalı oluyo malesef masajla geciyo
Bence gizli gizli burayı okuyo🤣🤣🤣

Benimki seslendirme yapmaya basladi🤣 bisey diyorum cocuga mesela oyle deme annecim ben daha kicugum , diyorum ki kiz cis kokuyosun alisacaksin artik sen annesin diyo . Ne alaka ya dedim altina yapti bu cocuk onu diyorum kendi cocugumdan da rahatsiz olmam olsam da sanane yani.
Dedem gibi yatiyosun diyorum Naz a aa anne ne dedesi bana neden oyle diyosun diyo . Ya sabir her lafin icinde her seye yorum yarin gidiyo Allahtan ama daraldim yani. allahtan annem bu hafta full kaldi benimle yoksa deli cikardim. 1 ay sonra da gelecekmis gelip de bi hafta fln kalirsa deliririm heralde simdiden bunu stresi sardi kadin gitmedi bile daha🤣🤣

Benimki seslendirme yapmaya basladi🤣 bisey diyorum cocuga mesela oyle deme annecim ben daha kicugum , diyorum ki kiz cis kokuyosun alisacaksin artik sen annesin diyo . Ne alaka ya dedim altina yapti bu cocuk onu diyorum kendi cocugumdan da rahatsiz olmam olsam da sanane yani.
Dedem gibi yatiyosun diyorum Naz a aa anne ne dedesi bana neden oyle diyosun diyo . Ya sabir her lafin icinde her seye yorum yarin gidiyo Allahtan ama daraldim yani. allahtan annem bu hafta full kaldi benimle yoksa deli cikardim. 1 ay sonra da gelecekmis gelip de bi hafta fln kalirsa deliririm heralde simdiden bunu stresi sardi kadin gitmedi bile daha🤣🤣
Kayınvaliden bebeği tutarken ağlarsa sen de seslendirme yapsana 😂😂 Babaanneciğim doğum hediyeniz bana biraz hafif geldi ondan ağlıyorum dersin 😂😂

Ayyy ona düştü çünkü tasası, istediğimi derim sana ne. Yazın “Merco” diye hitap etmiştim kendi doğuracağım kıza annemle kv direkt ne mercosu ne biçim falan dedi, kızıma istediğim gibi hitap ederim işinize bakın dedim böyle şakayla karışık. Tahammül edilecek gibi değil gerçekten. Gelirse kalır tabi neden kalmasın, o ara müsait olmama şansınız yok mu mesela 😂 offf puff falan yap anlar belki o seslendirme olayına, okurken sinirlendim tşkler ajfksjdks

Siz bilmiyonuz kan daha çok çocuk kan🤣🤣🤣goz capaklanmasi normal göz damarları tıkalı oluyo malesef masajla geciyo

Bence gizli gizli burayı okuyo🤣🤣🤣
Ayy evt kim gorse bunu soyluyo kan o cocuk daha ama ates atiyo cocuk. Gece karni gurul gurul olunca bak demistim ben usuttu cocuk😒

çıktım hem doktor hem nstden. Alttan muayene yapmadı bile. Suyu biraz azalmış dedi sınırdaymış çarşambaya gün verdi suni sancı başlatcakmış. Nste 1 gram sancı çıkmadı yine baya da uzun durdum. Doktor normal doğuma çok odaklı ama artık suyu azalınca sıkıntı dedi. Bugün ya da yarın neden değil çarşamba onu anlamadım. Suyunun azalması biraz gerdi sanırım beni ama normalmiş. Bence sen de bi git bakalım suyuna falan bakar en azından ya nasıl gitmeden durabiliyorsun 😁
Bana da cuma aynı şeyi dedi. Benim doktorum da bekleme ve vajinal doğum yaptırma taraftarıydı ama bebeğin suyu azalınca bu riski almaya değmez dedi, hemen bugüne kontrol çarşambaya tarih verdi. Bugün turnusollu ped taktım su gelmedi ama bebek irileşince su azalıyormuş ve tansiyon gibi problemlere de sebep oluyormuş. Su azalması önemli bir şey ama doktorlar onu kestirebiliyorlar. Suyu azalıp 4-5 hafta bekleyenler vardı bizim grupta. Bence hiç bekleme sen de zaten 40ı geçtin, ben daha yeni 38im ona rağmen beklemedik.

Ayyy ona düştü çünkü tasası, istediğimi derim sana ne. Yazın “Merco” diye hitap etmiştim kendi doğuracağım kıza annemle kv direkt ne mercosu ne biçim falan dedi, kızıma istediğim gibi hitap ederim işinize bakın dedim böyle şakayla karışık. Tahammül edilecek gibi değil gerçekten. Gelirse kalır tabi neden kalmasın, o ara müsait olmama şansınız yok mu mesela 😂 offf puff falan yap anlar belki o seslendirme olayına, okurken sinirlendim tşkler ajfksjdks
Yok anam baska seylerde tersledim ama asla anlamiyor . Ben kimseye karismam kimseye bise demem oyle cok gelip gitmem bidi bidi . Ha gercekten cocuk yokken gelmiyodu ama artik bi ayagi burda:(

Yaa ne diyorsun Çarşamba mı 🥹🥹 Demek ki çarşambaya kadar idare eder diye düşündü, onu hesaplamıştır o sen kafana takma canım 🥰 kontrollü olmak istiyorum, her gün gel bakayım desin giderim dert etmem. Ben sadece hemen müdahale yanlısı değilim ama madem sen de doğuracaksın giderim ne yapayım tek başıma 🥹😂

Sık gitmeye varım dediğim gibi, o hiç sorun değil. Bakalım ama her şey yolundaysa dürtmeyelim benim derdim. En son cuma gittim işte çok şükür her şey yolundaydı. Kafama takılan bu oluyor. Madem her şey yolunda, istediği zaman gelsin ne var demek istiyorum ama diyemiyorum, normal doğum yaptıracak birisini zor buldum, yemiyor 😂
Durtmeyince de bazı bebekler hiç gelmiyor. Misal eşim 😆 44. Hafta biterken yeter artık diye müdahale etmişler surmature bebegin krali🤣🤣 hala da çok üşengeç. 😆

Bugün eşim de annemi uyardı. Bizimki aynı şekilde giyinikken battaniye ile kundaklamış ve üzerine de kalın battaniye örtmüş annem. Eşim de öğle arası geldi öyle gördü evin ısısı 27 derece olmuş tek kat bir şey örtün de bu kadar sarıp sarmalayın iyi değil dedi. Anne bu sefer o haklı, yapma lütfen çocuk belki de uyumuyor bayılıyor yani dedim. Bizimkinin gözü iki gündür çapaklanıyor akıyordu. Annem de dedi ki geceleri yanınızda götürünce örtmüyorsunuz çocuğun gözü ağrıyor işte çocuklar sıcağı sever dedi. Ama gerçekten ev çok sıcak hadi ben ateş atıyorum da onlar için de sıcak. E haliyle çocuk için de sıcak yani.
Ay bnm de kv kombiyi acıyor arkasından ben kısıyorum cünkü bizim bebegin üstü bası da kat kat ben zaten ateşli😆. Bir de bnim oğlusun da tek gözü capaklanmıştı 1haftalıkken falan 2 sefer tobrased damla damlattım hemen gecti cocuk agladıkca yeşil yeşil akıyordu gözü dayanamadım aklımda olsun canım cocuk doktoru arkadaşım da damlatabilirsin demişti

Merhaba kızlar geceden beri aralıkları belirsiz kasık ve bel ağrılarım var sanki böbrek taşı düşürüyormuşum gibi belden kasıklara yayılıyor bebek aşağıya baskı yapıyor sanki az sonra dışarıya çıkacakmış gibi aynı zamanda bacağımda çekilme gibi bir his oluşuyor sizce bunlar doğum sancılarım mı anlayamıyorum nişan vs gelmedi sizin doğumlarınız nasıl başladı ? 🤗

Kayınvalide küstü bana... Zıbın üstü tulum vardı altında ekstra pijama ve çorap da var gayet yeterli yani ev yine 26 falan galiba. Yelek getirdi giydirmek için. Anne doktor kat kat giydirmeyin dedi aha özellikle sordum bak sor oğluna dedim. İyi siz bilirsiniz de o öyle görmüş de. Başka bi konuda da Allah kimsenin eline muhtaç etmesin falan diyor. Oturdum ağladım gerçekten çok kalbim kırılıyor
Zıbın, tulum ve pijama ev 26 derece uh alev alır çocuk çok fazla. Ev için 23-24 iyi uyurken daha da düşürün diyorlar hatta. 23-24 için kısa kol zıbın üstü tulum veya alt üst takım yeter uyanıkken bir ince müslinle, yelekle veya battaniye ile durabilir uyuyunca bir kat daha atarsın üstüne bu kadar. Ev 26 kalsın diyorsan o ekstralara da hiç gerek yok. Bir kat atsan uyurken yeter. Sıcakta çocuk uykuya düşer zaten bir de vücudu susuz kalır bu da sarılığını arttırır.

Kimse kırılır diye kendini kırma. Sen saygılı biçimde söyledikten sonra alınanın derdi başkadır. En doğrusunu anne bilir. Canımızdan can gitti onları doğurana kadar bir zahmet biz karar alalım. Benim de kv, kp yanımda ama ne diyeceğim diye bakıyorlar asla zıtlaşmıyorlar benimle. Çünkü eşimin de desteğiyle sınırları çizdik karşılıklı tabi. Onlar da bizim evimiz ve bizim çocuğumuz olduğunu bilerek davranıyorlar sağolsunlar.

Ayy evt kim gorse bunu soyluyo kan o cocuk daha ama ates atiyo cocuk. Gece karni gurul gurul olunca bak demistim ben usuttu cocuk😒
Çok sıcakta iyi deil hatta erkek çocukları daha serin tutun diyolar evde zaten çocuk sürekli uyuyo ve üstünde battaniye var sıcaktır yani işte büyüklerimiz bazen abartiyo onlarda öyle gördüğü için bence

Ben de tam şimdi hurma yiyecektim 😂😂

Çarşambaya randevu almıştım, kısmetse gideceğim. İnanır mısın şu süpürme işi beni suni sancıdan daha çok strese sokuyor. Çarşamba gidince bunu diyeceğim doktora, her şey yolundaysa bekleyeceği en son tarihte artık suni sancı verelim, silme süpürme istemiyorum. Cuma'ya kadar gelmezse hatta o gün suni sancı işine gireriz belki, bakalım doktor ne diyecek.

Bizlerin ve yavrularımızın hakkında hayırlı olan sağlıkla, kolaylıkla bizi bulsun 🙏🏻🫂 Kalp ferahlığıyla su gibi yaşayalım önümüzdeki günleri inşallah 🤍
İnşallah senin de içine sinecek şekilde olur ya. Ben süpürmeyi de hiç söylemedim doktora suni sancı diyince. Belki senin doktor da hatırlamaz 😁
Bu kadar bekledik inşallah güzelce sonuçlanır herşey. Sağlıklı olalım da gün sonunda öyle de böyle de olacak kavuşacağız 😍

Back