Niye yasak ki oturmak beni ertesi gün hastanede yıkadıklarında kadın oturtmuştu cok da rahat etmiştimGünaydınDoğumdan tam 48 saat sonra yaptım. Ben 24 saat sonra yapmayı çok istemiştim de müsaade etmemişti doktor. O kadar rahatlayacaksın ki anlatamam. Oturmak yasak ilk banyoda o biraz yoruyor ama sadece duş başlığını başından boynundan aşağı tutup su akıtman bile seni kendine getirecek Belden aşağısı için destek iste bence ilk banyoda sen eğilip yıkama.
Eğer baştan bu şekilde alışırsa sonra çocuğa bakması daha zor gelir. Annen bir süre sonra gidecek sonra işler tamamen sana kalacak. Al basması gibi şeyleri bilmiyorum ve inanmıyorum ama eğer sen dinlenmezsen emzirdikten sonra veya mama yedirdikten hemen sonra uyuyakalabilirsin veya bebek aynı yatakta yaninda uyuyakalır. Bunlar tehlikeli durumlar. Senin de eşinin de yeni duruma uyum sağlaması gerekiyor. Kaldi ki eğer emziriyorsan istesen de kesintisiz uyuyamazsın. 4 5 saatten fazla süt boşalmazsa masist yapabilir.Hanımlar yorumlarınızı merak ediyorum,
Tecrübelerinizi de aktarırsanız sevinirim.
Eşimin babalık izni bitti yarın iş başı yapacak malum. Bugün geldi dedi ki ben diğer odaya geçeyim artık çünkü uykum devamlı bölünürse iş yerinde çok verimsiz olurum vs. Annem de o sırada dedi ki siz bilirsiniz yine ama lohusa kadın tek başına uyutulmaz derler işte al basması durumu falan olur diye. Eşim de dedi ki annen doğru söylüyor, emzirirken uyuyakalma riskin falan da korkuttu beni şimdi sen iyisi mi salonda annenle aynı odada yat bebeği de yanına alıp dedi. Ben de birincisi rahat edemiyorum salonda zaten daha sağa sola dönüşlerim bile zar zor iken. İkincisi de istemiyorum yani. Odamda daha rahatım. Annem tüm gün ayakta ve çok yoruluyor gece de bizimle sürekli uyanıp durursa iyice yorulacak. Hem babalık da biraz zorlanmak olmamalı mı? Bana diyor ki sen gündüz bebek uyuduğunda yatıp uyuyabilirsin ama benim öyle bir şansım yok diyor. Oysa ben de gündüzleri yatıp uyumuyorum şu an evde en az uyuyan kişiyim (doğal olarak)
Öte yandan geceleri bana çok mu faydası var derseniz hayırbesleyen ve altını değiştiren benim sonuçta gazını çıkarmaya kalkması gerekirse kalkıyor. Her zaman da böyle bir ihtiyaç olmuyor falan filan. Sorumluluklar noktasında tembelleştirir mi sizce ayrı yatmamız onu? Ne düşünüyorsunuz?
17 falan değil miydi sınır. Beslendikce onu da atar insallah canım. Bizim şu yatakları sordun mu? Juno gibi olanları?3210 çıktık bugün, sarılık sınırda çıktı 10.1 mi dedi 10.9 mu dedi unuttum.
canim ilk cocugumda kikse yardima gelmeyince ve evden calisma oldugu icin biz hep birlikte kalktik ama simdi esim sabahlari ise gidicek ben evde 6 ay izindeyim annem de var o yuzden baska odada uyuyabilir canima minnet rahat yatarim yatakta. kalacaksa da odada pek uyandirmakaya calisirim sabah ise gidicek diye annemi de uyandirmam ama kendim yaparim zorlanirsam esimi durterim yine o sekilde dusunmustum. gunduz de uyurum bebekle birlikte annem is yapiyor evde zaten yemek temizlik. esimde cocugu krese getir gotur alisveris yapar aksam bebekle ilgilenir. o sekilde is bolumu seklinde dusundum. varsin uyusun baska odada eger uyku sorunu cok varsa ama aksam isten gelince falan baksin artik ne yapabiliyorsa ona da gorev verirsinHanımlar yorumlarınızı merak ediyorum,
Tecrübelerinizi de aktarırsanız sevinirim.
Eşimin babalık izni bitti yarın iş başı yapacak malum. Bugün geldi dedi ki ben diğer odaya geçeyim artık çünkü uykum devamlı bölünürse iş yerinde çok verimsiz olurum vs. Annem de o sırada dedi ki siz bilirsiniz yine ama lohusa kadın tek başına uyutulmaz derler işte al basması durumu falan olur diye. Eşim de dedi ki annen doğru söylüyor, emzirirken uyuyakalma riskin falan da korkuttu beni şimdi sen iyisi mi salonda annenle aynı odada yat bebeği de yanına alıp dedi. Ben de birincisi rahat edemiyorum salonda zaten daha sağa sola dönüşlerim bile zar zor iken. İkincisi de istemiyorum yani. Odamda daha rahatım. Annem tüm gün ayakta ve çok yoruluyor gece de bizimle sürekli uyanıp durursa iyice yorulacak. Hem babalık da biraz zorlanmak olmamalı mı? Bana diyor ki sen gündüz bebek uyuduğunda yatıp uyuyabilirsin ama benim öyle bir şansım yok diyor. Oysa ben de gündüzleri yatıp uyumuyorum şu an evde en az uyuyan kişiyim (doğal olarak)
Öte yandan geceleri bana çok mu faydası var derseniz hayırbesleyen ve altını değiştiren benim sonuçta gazını çıkarmaya kalkması gerekirse kalkıyor. Her zaman da böyle bir ihtiyaç olmuyor falan filan. Sorumluluklar noktasında tembelleştirir mi sizce ayrı yatmamız onu? Ne düşünüyorsunuz?
3210 çıktık bugün, sarılık sınırda çıktı 10.1 mi dedi 10.9 mu dedi unuttum.
Valla heralde doktora göre degisiyo dicem ama bende bildim bileli 17 sınır içini ferah tut cnm biZim 14 Ken bile doktor sorun yok dedi17 falan değil miydi sınır. Beslendikce onu da atar insallah canım. Bizim şu yatakları sordun mu? Juno gibi olanları?
Niye gitmedin canikomblocked Canım senin de bugün randevun vardı değil mi? Elbette ki paylaşmak istersen, gidince yazar mısın doktor ne dedi, bundan sonra kaç günde bir görmek istiyor? Çünkü ben sabahki şu süpürme randevuma gitmedim
Şimdi geldim doktora yine geç kalarakblocked Canım senin de bugün randevun vardı değil mi? Elbette ki paylaşmak istersen, gidince yazar mısın doktor ne dedi, bundan sonra kaç günde bir görmek istiyor? Çünkü ben sabahki şu süpürme randevuma gitmedim
Bisey soracam sezeryani genel anestezi ile mi oldunuz epidural mi ?Perşembe sezaryen oldum cumartesi tuvalete çıktım, kabız olmamışım zor olmadı o yüzden
Valla ben hastaneden geldiğim gün banyo yapmıştım yani ikinci gün yara yerine su geçirmez bant ile yapmıştım doktor ilk günler oturarak yap demişti tansiyon düşüklüğü olması durumunda yere yığılmayım diye 5. Günden sonrada normal yapmaya başlamıştımgünaydın sezaryanlı annelerkaçıncı gün banyo yaptınız benim gözümde çok büyüyor korkuyorum ama bi üstümdeki rehaveti de atmak istiyorum
Ben de araştırdım 17 diyodu ama fark ediyo mu doktordan doktora bilmiyorum. Sormadım cano doktoru hiç sevmedim tersleyip duruyor yav17 falan değil miydi sınır. Beslendikce onu da atar insallah canım. Bizim şu yatakları sordun mu? Juno gibi olanları?
Spinal oldum. Biraz daha konfor istersen epidural yaparız demişti. Geneli pek konuşmadık açıkçasıBisey soracam sezeryani genel anestezi ile mi oldunuz epidural mi ?
O yangınlık lohusalıktada bir süre devam ediyor sürekli ter atıyorsun bana zorla yelek giydiriyorlardı üşürsün farketmezsin diye lohusa teri oluyor zaten ve gerçekten üşütmemeliyiz en ufak şeyden etkileniriz yani bebekten daha hassas oluyoruz biz bende de galiba enfeksiyon oluştu bir kaç kez çıplak ayakla dolaştım evde hemen kaptım muhtemelen alt karnım ağrıyor idrar değişik o yüzden dikkat et kendine sen bebek için zaten 24 derece ideal bizimki 26 derece olunca terliyor ordan anlıyorumYa ben öldüm salonda, hamilelikte çok terliyodum kabul ama artık soğuksa üşüyorum yani o yangı geçti. Ama dün su kestim hala soğuk diyor eşim deli midir nedir
Ya bizimde bugün aşımız vardı canımızdan can gitti birde sulu gözlerle bana bakması mahvoldum. Acaba senin yediğin bir şey mi dokundu ona bağırsakları bozduBız bugün 1 aylık olduk doktor kontrolüne gidicez birazdan dün akşam 1 saatt 5 kez bezden tasirarak kaka yapti sadece sari suydu ishal gibi Canım sıkıldı bakalım doktorumuz ne diyecek aşı da olucak bugün kizce şimdide yaptı yine bir dolu beZ
Bende dun denedim 2 corba kasigi bile cikmadi moralim bozuldi ama pes etmek yok . Verdikce cogalacak cunku emzirirken agzinda hep sut oluyo sut akiyoEmzirmeyi çok istiyorum, çevremde hiç emziren yok. Birkaç gün uğraştılar süt yok diye bıraktılar hep, belki de yoktur gerçekten bilmiyorum yorum yapmak istemem ama aldığım eğitimlere bakınca süt gelişinin arz talep meselesi olduğunu okudum hep, elimden geleni yaparım olmazsa da mama veririm tü kaka değil valla bir şekilde büyüyor hepsi :) ben de mamayla büyümüşüm maşallahım var ahfkdkd
Sağmakla bebrğin emmesi farklıdır bebek daha kuvvetli çekiyor makineden ve bebek emdikçe süt çoğalır memeye sinyali bebek gönderiyor yani ne kadar sık emerse o kadar uyarı demek emin ol o senin düşündüğünden daha fazlasını slıyordırBende dun denedim 2 corba kasigi bile cikmadi moralim bozuldi ama pes etmek yok . Verdikce cogalacak cunku emzirirken agzinda hep sut oluyo sut akiyoyetmese de almasi benim icin cok degerli mamayla dengelicez yeter ki emsin
Niye gitmedin canikom
Aa hadi bakalım hayırlı haberler inşallah, sonuçta birinden birinde doğuracağız, hepsi fake olmayacakŞimdi geldim doktora yine geç kalaraktabiki yazarım bakalım ne dicek süpürme falan yapacak mı çok heyecanlandım bi de evden çıkmadan bi karın ağrısı bastırdı dedim doğuruyom mu sen neden gitmedin randevuya
Bende oyle dusunuyorum canim ben merak ettim hic sagmamistim bakim ne cikacak dedim ama canimi skti . Halbuki dedigin gibi emis orani da dusuk bu eller serbest olanin ama nasil eller serbest yapicaz ki esek kadar makine biyere sigmiyoSağmakla bebrğin emmesi farklıdır bebek daha kuvvetli çekiyor makineden ve bebek emdikçe süt çoğalır memeye sinyali bebek gönderiyor yani ne kadar sık emerse o kadar uyarı demek emin ol o senin düşündüğünden daha fazlasını slıyordır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?