• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Bakması lazim zaten bu çocuk sadece annenin deil anne tek başına yapmiyo birde ilk cocuk içi rahat edememiştir ben o şekilde yorumladım ama bizim artık 4. Olduğu için ben saldım yani birde biliyorum bakıp bakmayacagini 🤣🤣
Valla bence tıpkı bizim gibi babalar da lohusa oluyor. Hatta benim girmediğim bunalıma kocam girdi direkt yani. İlk günler hele de her şeye karışmak etmek, şimdi bir alınganlıklar falan. Ben de fazla tepkisel davranıyorum galiba. Annem sen de abartıyorsun her şeye yetişmeye çalışıyor aslında diyor, hakkı var. Sadece biraz fazla kitabi bilgiyle hareket ediyor. Ama blocked blocked in dediği gibi o kadar bilmişlik taslayıp yorum yapıp sonra da uykuya düşmesi de nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan tutarsızlık 🤣🤣

Bız bugün 1 aylık olduk doktor kontrolüne gidicez birazdan dün akşam 1 saatt 5 kez bezden tasirarak kaka yapti sadece sari suydu ishal gibi Canım sıkıldı bakalım doktorumuz ne diyecek aşı da olucak bugün kizce şimdide yaptı yine bir dolu beZ😏😏
Oyyyy kız maşallah hangi arada 1 aylık oldu 🥹 Sen farklı bir şeyler yemiş içmiş olabilir misin??

günaydın sezaryanlı anneler 🤣 kaçıncı gün banyo yaptınız benim gözümde çok büyüyor korkuyorum ama bi üstümdeki rehaveti de atmak istiyorum

Ben daha bez değişmedim desem
Ben değişiyorum da aşırı sırtım ağrıyor ya yapana kadar. Hele ki o anda çişini falan yapıp üstünü de batırmışsa hepsini değiştirmek gerekirse iki büklüm kalıyorum. Galiba dikişler yüzünden hala konforlu bir pozisyonda iş yapamadığımız için olsa gerek. Bence bir haftalık olana kadar en azından prenses ol canım, bırak kv altını değiştirsin babası gazını çıkarsın sen de bol bol ten tene temas et, emzir, kucağında uyut bu hafta. Sonra sonra her şeyini kendin yapmaya başlarsın zaten.

günaydın sezaryanlı anneler 🤣 kaçıncı gün banyo yaptınız benim gözümde çok büyüyor korkuyorum ama bi üstümdeki rehaveti de atmak istiyorum
Eve gelince canım yapki sütün artsın canım bişey olmaz 🤣 insanın totosunu arasında bile batikon oluyo gitsin onlar 🤣batikonla yikiyolar resmen ameliyatta he sadece başını köpükle cnm yana doğru dikisine sabun gelmesin yıka çık hemen kurula fön makinasının soğuk yada ılık ayarını aç kurusun orası yada çok iyi kurula

Son düzenleme:
Doğum yapan hanımlar, hastaneye kendiniz için kaç takım koydunuz ve kaç tanesini kullandınız? Aynı şeyi bebe için de soruyorum tabi. Bir de ameliyathaneden/doğumhaneden çıkarken sizi giydiriyorlar mı yoksa odada mı giyindiniz?
Kendim için 3 takım koydum 2 sini kullandim. Bebek için 4-5 takım vardı sanırım sadece 1 takım kullanılmadı. Odaya geçince giyiniyorsun ama hemen değil. Önce biraz buz koydular dikislerime, ilk yürüyüşten sonra giyindim ben. Ben normal doğum yaptım, sezaryende nasıl olur bilmiyorum 🙏

Günaydın 😅 Doğumdan tam 48 saat sonra yaptım. Ben 24 saat sonra yapmayı çok istemiştim de müsaade etmemişti doktor. O kadar rahatlayacaksın ki anlatamam. Oturmak yasak ilk banyoda o biraz yoruyor ama sadece duş başlığını başından boynundan aşağı tutup su akıtman bile seni kendine getirecek 😍 Belden aşağısı için destek iste bence ilk banyoda sen eğilip yıkama.

Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 nursen6161 nursen6161 blocked blocked Canlar yorumlarınızı okudum, teşekkür ediyorum. Gece eşim yatmaya gitti 12 gibi biz yaklaşık 2ye kadar salondaydık, o esnada bir ara bebek bayağı çok ağladı, sesine kalkıp gelmiş kucağına aldı gazını falan çıkarmaya uğraştı. Noldu yatıp uyusana, uykusuz kalırsın bak verimliliğin düşer dedim. Pişman olmuş olacak ki hiç ses etmedi. Sonra bebek sakinleyince hadi sen git yat ben daha emziricem altını değiştiricem dedim gönderdim 1 saat sonra gittik odaya hala uyumamış. Direkt kucağına aldı yine ama bizimki de gerçekten yatak odasını beşiğini bir türlü sevemedi :KK43: Tekrar başladı ağlamaya. Artık baktım kısır döngüye girdi ben de ölüyorum uykudan aldım gittim salona orada sustu beraber uyuduk. Sabah da dedi siz olmayınca ben çok üşüdüm uykuya da dalamadım bu gece geri gelin dedi. Verimliliğin düşmesin dedim 😅 Şimdilik bir netice kazandırabilmiş değiliz. Bu arada her zaman ayrı yatalım dememişti aslında en azından evde birileri varken annenler buradayken o arada sen de çok yorulma ben de dinleneyim kimse kalmadığında yine beraber yatarız diğer türlü zaten aklım kalır demişti dün, ama ben kırkımız çıkana kadarki ayrı yatma teklifine de bozulmuştum.
Senin eşin de önce bi bencillik yapcakmış gibi konuşuyor sonra hemen dönüyor 😁 ilişki dinamikleri farklı olunca gaza getirmek de istemiyorum ama onun da ilk çocuğu ne yapacağını tam kestiremiyor olabilir. Uykusuzluğa biz hamilelikte alıştık ama onlar için herşey yeni başlıyor. Çok çok çok az birazcık bişey belki hak verebilirim bi öyle bi böyle davranmasına ama herşey bir yana o artık bir baba 😁 ayıla bayıla öğrenecekler 😁 bir de evdeki birine güvenip düzen oluşturunca sonra ikiniz yine alışma dönemine gireceksiniz en baştan çocukla hayat artık budur gibisine alışmak gerekecek sanırım.
Senin yatak neydi park yatak mıydı ya kiki kuku aldık yatakları totoları neden rahat etmiyor 🥲

Valla bence tıpkı bizim gibi babalar da lohusa oluyor. Hatta benim girmediğim bunalıma kocam girdi direkt yani. İlk günler hele de her şeye karışmak etmek, şimdi bir alınganlıklar falan. Ben de fazla tepkisel davranıyorum galiba. Annem sen de abartıyorsun her şeye yetişmeye çalışıyor aslında diyor, hakkı var. Sadece biraz fazla kitabi bilgiyle hareket ediyor. Ama blocked blocked in dediği gibi o kadar bilmişlik taslayıp yorum yapıp sonra da uykuya düşmesi de nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan tutarsızlık 🤣🤣
Hastanede kaldığım 2 . Gün akşamına eşim fenalasti sapsarı oldu ter boşalttı nefes alamadı hastane basmıştı onu tavanlar alçak bizim hastanenin eve gitmek istedi göndermek istemedim ama baktım benden beter bayılacak eltim geldi o gece sonra telefon çaldı benim küçük kız anne ben seni çok özledim gözler dolu dolu çene titriyo kendimi zor tuttum o akşam strese girmemek için bizimkide bı ara depresyona girdi anliyacaginiz🤣🤣🤣

Ben ertesi gün yaptım şu geçirmez bantlarla. Ama doktorumun tavsiyesi bu tabii. 3. Günden sonra da bantsiz yaptım.

peliicita peliicita valla bende yıldım en sonunda meme verirken kaşık biberona oradanda biberona geçtim anne sütü sağıp. Şimdi azaltacağım biberonunu ama uyandırmak emzirmek vs aşırı zor besinsiz kalacak diye korktuğum için verdim
Benimki şu an 14 günlük oldu acıkinca kıyameti koparıyor ama memede yine uyuyor .yine de eski haline göre daha iyi. Doktor da haftalar ilerledikce gözü açılacak sabret dedi

Şuan ışın alıyor hala 11 e gerilemiş bu 2.gün il almıyor sadece ışın sizi kaç günde çıkartmışlardı
Biz 24 saat sonra çıktık. Ama senin hem grup uyuşmazlığı hem +- uyuşmazlığı vardı dimi ? Biraz daha dirençli olabilir. Doktor ne dedi

Bizde var ama kendinizinkini de getirebilirsiniz dedi, daha mantıklı geldi
Bana öyle deseler taşımayayım diye kesin getirmezdim 😀 bir de mesela benim hiç bir cocugumda süt sorunum olmadı maşallah. Hastanede sekeri sınırda cıkınca getirdi hemsire pompayı sagalım onu da verelim diye 1 damla bile süt cıkmaz mı cıkmadı bildigin ama sıkınca elimle geliyordu. Neyse emzirmeye devam ettim oyle olunca normallesti sekeri sonra. Demem o ki oyle bir sey olursa moral bozmayın. Su anda da bir promblem yok pompayla da cıkıyor süt gayet iyi

Bana öyle deseler taşımayayım diye kesin getirmezdim 😀 bir de mesela benim hiç bir cocugumda süt sorunum olmadı maşallah. Hastanede sekeri sınırda cıkınca getirdi hemsire pompayı sagalım onu da verelim diye 1 damla bile süt cıkmaz mı cıkmadı bildigin ama sıkınca elimle geliyordu. Neyse emzirmeye devam ettim oyle olunca normallesti sekeri sonra. Demem o ki oyle bir sey olursa moral bozmayın. Su anda da bir promblem yok pompayla da cıkıyor süt gayet iyi
Emzirmeyi çok istiyorum, çevremde hiç emziren yok. Birkaç gün uğraştılar süt yok diye bıraktılar hep, belki de yoktur gerçekten bilmiyorum yorum yapmak istemem ama aldığım eğitimlere bakınca süt gelişinin arz talep meselesi olduğunu okudum hep, elimden geleni yaparım olmazsa da mama veririm tü kaka değil valla bir şekilde büyüyor hepsi :) ben de mamayla büyümüşüm maşallahım var ahfkdkd

Emzirmeyi çok istiyorum, çevremde hiç emziren yok. Birkaç gün uğraştılar süt yok diye bıraktılar hep, belki de yoktur gerçekten bilmiyorum yorum yapmak istemem ama aldığım eğitimlere bakınca süt gelişinin arz talep meselesi olduğunu okudum hep, elimden geleni yaparım olmazsa da mama veririm tü kaka değil valla bir şekilde büyüyor hepsi :) ben de mamayla büyümüşüm maşallahım var ahfkdkd
Cok istiyorsan emzirirsin sütün de fazla fazla gelir allahın izniyle. Kafayı cok takmayınca oluyor bence bir de bebiş biraz oburiksse emme refleksi kuvvetliyse sorun olmuyor gibi gözlemledim ben. Olmazsa da dedigin gibi dünyanın sonu diil mamayla desteklenir

Back