- 12 Temmuz 2022
- 24.213
- 88.129
Ya ilki bile tartışmalı, Osman Gönülal da geçmez diyor mesela bi açıklaması vardı da unuttum şimdi. Ama daha 1 günlük bebo, daha o bana ben ona alışmaya çalışıyorum keşke bi sussa herkesİlk defa duydum o neymiş kız ? Patik matik hikaye ya. Çocuğa gaz yapan birinci şey senin yediklerin ikincisi emerken yuttuğu hava. Ve ne yaparsan yap ikisini birden kontrol edemezsin. Hiç gaz sancısı çekmeyen bebek mi varmış ? Bir süre sonra sancısının tuttuğunu anlayınca da memeye alırsın o yatışmaya çalışırken sırtını sıvazla pışpışla falan derken o şekilde çıkarabilmeye alışırsa rahat edersin. Biz şimdi kısmen ona alıştık. Ama yine de babasının kucağında gezdiği de oluyor illa ki. Sen biraz hislerini belli et bence çocukla ilgili. Bir şey mantığına yatıyorsa ya da zararı yok diyorsan müsaade et değilse etme bence
Aaa bence kesinlikle yap bana hastanede çıkmadan önce yaptılar bende istemedim ama ağrıma sızıma çok iyi geldi.Allah affetsin daha duşa girmedim canım acır diye korkuyorum yarın gircem
Gelir eminim de totom yemediAaa bence kesinlikle yap bana hastanede çıkmadan önce yaptılar bende istemedim ama ağrıma sızıma çok iyi geldi.
Ben de güveniyorum acı eşiğime ama dediğin gibi birkaç gündür epey zorlanıyorum ben de. 10 dk oturamadım bugün toplu taşımada belim koptuEvet evet bu ayın sonuna doğru sen de listeye yazdırırsın bence adını, umarım da öyle olurben acı eşiği çok çok yüksek biriyim kolay kolay nazlanmam ama yani son zamanlarda inleyen nağmelere döndüm resmen bir de çatı muayenesi oldum bugün, sen çekiniyordun biraz sanırım, hiç çekinme. Rahatsız edici bir işlem evet ama yani birinin parmağı sonuçta düşüncesi bile rahatsız. Ama acı yok denecek kadar az, benim rahmim baya geride bir de kastım kendimi ona rağmen acı hissetmedim. Bir de doktor şey dedi nefesini tutma tam tersi nefesini ver böylece kaslar gevşer çok rahat olur kontrol. Bana çok yardımcı oldu bu, senin de aklında olsun
Gebe okulunda 2. Yöntem söylendi.1. Minimum 15 dk sağ memeyi 15 dk sol memeyi emmeli..
2. Bir memeyi emsin ön sütü de son sütüde alsın kendi bıraksın sonra gaz çıkar ikinciyi teklif et. Almıyorsa bir sonraki emzirmede ikinciden başla.
Bu yöntemlerden hangisi doğru acaba? Herkes farklı bir şey söylüyor.
Yok yavrum susmazlar. Ama kv’lere ekstra bir gıcığımız var ya onlar deyince ayrı bir batıyor. Senin yine aran iyi minnoş gelinsin bizler olsak şimdiye ohoooo :)Ya ilki bile tartışmalı, Osman Gönülal da geçmez diyor mesela bi açıklaması vardı da unuttum şimdi. Ama daha 1 günlük bebo, daha o bana ben ona alışmaya çalışıyorum keşke bi sussa herkes
Bende birincisi ile ilerliyordum ama bebiş bugünlerde kendisi tuttu mu bırakmıyor tek memeyi emiyor doyuyor diğerine sıra gelmiyor ve ikinciyi max 5 dk emiyor. Bir sonraki seferde diğerinden başlasam sıkıntı olmaz heralde.Gebe okulunda 2. Yöntem söylendi.
Sağlık ocağındaki ebe de 1. Yöntemi söyledi. İlk emzirmende 15 dk sağ 15 dk sol, ikinci emzirmende son bıraktığın memeyi önce ver, 15dk sol 15 dk sağ şeklinde.
Deneye yanıla öğreneceğiz sanırım
Sabit bir çocuk doktoru bulamadık henüz ya. Doğum paketi kapsamında bebeğin ilk gün, 3. Gün ve 5. Gün muayeneleri yapıldı. İlk gün ve 5. gün topuk kanı da alındı. Ama bizi random bir doktora yönlendirdiler. Onla da işimiz bitti. Bir an önce bir doktor bulmamız lazım.Evet ondada bakiliyo bizim çocuk doktoru kandada tekrar bakmak istedi baktırdım bende aynen 12. Günde
Ben ikinci dediğini yapıyorum. 15 dk sağ emdi bıraktıysa mesela bir sonraki turda yeniden 15 dk sağ veriyorum. Üçüncü turda sola geçiyorum. Ama diyelim onu yarım saat 45 dk emdi sonraki turda tekrar sağ.1. Minimum 15 dk sağ memeyi 15 dk sol memeyi emmeli..
2. Bir memeyi emsin ön sütü de son sütüde alsın kendi bıraksın sonra gaz çıkar ikinciyi teklif et. Almıyorsa bir sonraki emzirmede ikinciden başla.
Bana 1 dediler ama aktif 30 dk emmiyor 15 dk bi memenin belki 5 dksı aktif. Bu süre aktiflikle mi alakalı1. Minimum 15 dk sağ memeyi 15 dk sol memeyi emmeli..
Valla eşim 2-3 gündür 0 uykulu olduğu ben de ağrılı olduğum için annesine vermiş bebeği kendi de uyusun ben de uyuyayım biraz diye. Emzirme saati geldi getirttim bebeği şu saatte zıbın üstü tulum üstü battaniye içinde ekstra çorapla getirdi. Çıkarmadım açmadım, emmedi. Varsa farklı bi uyandırma yöntemi ben yanlış yapıyorum söylesin madem. Vücudu 37.9 şimdi de e açayım üstünü diyor cidden sinirimden ağladım kadın odadan çıkınca, orta yol bulacağız diye de ayıp benceKızlar belirli yaş gurubundaki erkekler nasıl kişisel bakımlarını tek başlarına yapmaktan yoksun büyümüşlerse , aynı yaş grubunun kadınlarının da “kendilerine göre “ uzmanlık alanları yemek , ev işi ve çocuk bakmak . Benim ebeveynlerim de bu kategorideo yüzden bütün bilgi birikimlerini aktarmak zorunda hissediyorlar. Bazı yaptıkları şeylerin yanlış olduğunu kabullenmeleri de zor oluyor çünkü bütün hayatında elinde kalan yegane şey anne olmaları , işte aksi olunca da küsüyorlar . Allah başımızdan eksik etmesin . Ben yine çocuk aniden kusunca ya da eksik hissettiğimde yanında beliriyorım . Ve ihtiyacım var şu an . Ortak paydada buluşmak lazım
Evet aktif emmesi lazım uyuyakalıyorsa uyandırdık soyduk hep. Haliyle o yüzden 15 dk’lar uğraş uğraş 40dk oldu. Şuan emmesi daha iyi oldu gözü kapalıda çekmeye devam ediyor seninki de yoluna girecektir. Sadece ben memeleri boşaltma yağlı süte ulaşma konusunda doğruyu bulmaya çalışıyorum.Bana 1 dediler ama aktif 30 dk emmiyor 15 dk bi memenin belki 5 dksı aktif. Bu süre aktiflikle mi alakalı
O arada göğüslerin durumu ne oluyor sertlik vs rahatsız etmiyor mu ben korkuyorum uzun süre vermezsem göğsüm dolar sertleşir diye süt üretimi tam oturmadı çünkü geçiş sütündeyim şuanBen ikinci dediğini yapıyorum. 15 dk sağ emdi bıraktıysa mesela bir sonraki turda yeniden 15 dk sağ veriyorum. Üçüncü turda sola geçiyorum. Ama diyelim onu yarım saat 45 dk emdi sonraki turda tekrar sağ.
Sorma doktor benden daha mi iyi bilecege kadar gittiKızlar belirli yaş gurubundaki erkekler nasıl kişisel bakımlarını tek başlarına yapmaktan yoksun büyümüşlerse , aynı yaş grubunun kadınlarının da “kendilerine göre “ uzmanlık alanları yemek , ev işi ve çocuk bakmak . Benim ebeveynlerim de bu kategorideo yüzden bütün bilgi birikimlerini aktarmak zorunda hissediyorlar. Bazı yaptıkları şeylerin yanlış olduğunu kabullenmeleri de zor oluyor çünkü bütün hayatında elinde kalan yegane şey anne olmaları , işte aksi olunca da küsüyorlar . Allah başımızdan eksik etmesin . Ben yine çocuk aniden kusunca ya da eksik hissettiğimde yanında beliriyorım . Ve ihtiyacım var şu an . Ortak paydada buluşmak lazım