Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Ya ilki bile tartışmalı, Osman Gönülal da geçmez diyor mesela bi açıklaması vardı da unuttum şimdi. Ama daha 1 günlük bebo, daha o bana ben ona alışmaya çalışıyorum keşke bi sussa herkes

Lansinoh gogus pedi var sıcak ve soğuk kullanim için, onlarda masajla beraber sütü tetikliyor. Yada sıcak su torbası yapıp havluyla sarıp meme yanlarına üstüne tutabilirsiniz ve her yerden meme ucuna doğru aşağı supurme hareketleriyle masaj yapabilirsiniz

Ben de güveniyorum acı eşiğime ama dediğin gibi birkaç gündür epey zorlanıyorum ben de. 10 dk oturamadım bugün toplu taşımada belim koptu normalde 10-12 km yürürdüm her gün. Biraz çekiniyorum çatı muayenesinden duyduklarım yüzünden ama dediğim gibi güveniyorum acı eşiğime, muhtemelen tüp bebek sürecini de hatırlatıyor bana şu vajinal muayeneler o yüzden azıcık kasıyorum. Nefesi vermek çok iyi fikirmiş, ben de öyleyim genelde iyi oldu söylediğin. Bir de bu doktoruma hiç vajinal muayene olmadım ama eli hafif gibi hissediyorum yaklaşımı çok iyi çok tatlı bir kadın çünkü, kültür de alacakmış. Muhtemelen vajinal doğum istediğimiz için enfeksiyon var mı diye son bir kontrol edecek. Canım da sıkkın epey ama salı gününe kadar düzelirim umarım. Bugün de ilk kez çatlak olmuş bende, üst üste geldi ama napalım sağlık olsun

1. Minimum 15 dk sağ memeyi 15 dk sol memeyi emmeli..
2. Bir memeyi emsin ön sütü de son sütüde alsın kendi bıraksın sonra gaz çıkar ikinciyi teklif et. Almıyorsa bir sonraki emzirmede ikinciden başla.

Bu yöntemlerden hangisi doğru acaba? Herkes farklı bir şey söylüyor.

Gebe okulunda 2. Yöntem söylendi.
Sağlık ocağındaki ebe de 1. Yöntemi söyledi. İlk emzirmende 15 dk sağ 15 dk sol, ikinci emzirmende son bıraktığın memeyi önce ver, 15dk sol 15 dk sağ şeklinde.
Deneye yanıla öğreneceğiz sanırım

Ya ilki bile tartışmalı, Osman Gönülal da geçmez diyor mesela bi açıklaması vardı da unuttum şimdi. Ama daha 1 günlük bebo, daha o bana ben ona alışmaya çalışıyorum keşke bi sussa herkes
Yok yavrum susmazlar. Ama kv’lere ekstra bir gıcığımız var ya onlar deyince ayrı bir batıyor. Senin yine aran iyi minnoş gelinsin bizler olsak şimdiye ohoooo :)

Bende birincisi ile ilerliyordum ama bebiş bugünlerde kendisi tuttu mu bırakmıyor tek memeyi emiyor doyuyor diğerine sıra gelmiyor ve ikinciyi max 5 dk emiyor. Bir sonraki seferde diğerinden başlasam sıkıntı olmaz heralde.

Evet ondada bakiliyo bizim çocuk doktoru kandada tekrar bakmak istedi baktırdım bende aynen 12. Günde
Sabit bir çocuk doktoru bulamadık henüz ya. Doğum paketi kapsamında bebeğin ilk gün, 3. Gün ve 5. Gün muayeneleri yapıldı. İlk gün ve 5. gün topuk kanı da alındı. Ama bizi random bir doktora yönlendirdiler. Onla da işimiz bitti. Bir an önce bir doktor bulmamız lazım.

Ben ikinci dediğini yapıyorum. 15 dk sağ emdi bıraktıysa mesela bir sonraki turda yeniden 15 dk sağ veriyorum. Üçüncü turda sola geçiyorum. Ama diyelim onu yarım saat 45 dk emdi sonraki turda tekrar sağ.

Bana 1 dediler ama aktif 30 dk emmiyor 15 dk bi memenin belki 5 dksı aktif. Bu süre aktiflikle mi alakalı

Kızlar belirli yaş gurubundaki erkekler nasıl kişisel bakımlarını tek başlarına yapmaktan yoksun büyümüşlerse , aynı yaş grubunun kadınlarının da “kendilerine göre “ uzmanlık alanları yemek , ev işi ve çocuk bakmak . Benim ebeveynlerim de bu kategoride o yüzden bütün bilgi birikimlerini aktarmak zorunda hissediyorlar. Bazı yaptıkları şeylerin yanlış olduğunu kabullenmeleri de zor oluyor çünkü bütün hayatında elinde kalan yegane şey anne olmaları , işte aksi olunca da küsüyorlar . Allah başımızdan eksik etmesin . Ben yine çocuk aniden kusunca ya da eksik hissettiğimde yanında beliriyorım . Ve ihtiyacım var şu an . Ortak paydada buluşmak lazım

Valla eşim 2-3 gündür 0 uykulu olduğu ben de ağrılı olduğum için annesine vermiş bebeği kendi de uyusun ben de uyuyayım biraz diye. Emzirme saati geldi getirttim bebeği şu saatte zıbın üstü tulum üstü battaniye içinde ekstra çorapla getirdi. Çıkarmadım açmadım, emmedi. Varsa farklı bi uyandırma yöntemi ben yanlış yapıyorum söylesin madem. Vücudu 37.9 şimdi de e açayım üstünü diyor cidden sinirimden ağladım kadın odadan çıkınca, orta yol bulacağız diye de ayıp bence

Son düzenleme:
Bana 1 dediler ama aktif 30 dk emmiyor 15 dk bi memenin belki 5 dksı aktif. Bu süre aktiflikle mi alakalı
Evet aktif emmesi lazım uyuyakalıyorsa uyandırdık soyduk hep. Haliyle o yüzden 15 dk’lar uğraş uğraş 40dk oldu. Şuan emmesi daha iyi oldu gözü kapalıda çekmeye devam ediyor seninki de yoluna girecektir. Sadece ben memeleri boşaltma yağlı süte ulaşma konusunda doğruyu bulmaya çalışıyorum.

Ben ikinci dediğini yapıyorum. 15 dk sağ emdi bıraktıysa mesela bir sonraki turda yeniden 15 dk sağ veriyorum. Üçüncü turda sola geçiyorum. Ama diyelim onu yarım saat 45 dk emdi sonraki turda tekrar sağ.
O arada göğüslerin durumu ne oluyor sertlik vs rahatsız etmiyor mu ben korkuyorum uzun süre vermezsem göğsüm dolar sertleşir diye süt üretimi tam oturmadı çünkü geçiş sütündeyim şuan

Sorma doktor benden daha mi iyi bilecege kadar gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…