Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Oyyy Allah korusun.. Ama kafama takıldı şimdi yaaa bunu bir öğrenicem. Bende zaten hashimoto var, gebelik boyu ilaç kullandım hala kullanıyorum bebek de genetik olarak yatkın buna benden dolayı. Bakıldı mı bakılmadı mı acaba üff...
Bende tiroid hastası olduğum için 5. Gün yapıldı kızıma kan tahlili normal geldi çok şükür
Hanımlar göbek bağı kaçıncı gün düştü bebişlerin? Bugün 1 haftalık olduk düşmedi henüz sanki iki üç günü de var gibi daha 🙀Yıkamadık bebeği, eşim göbek bağı düşmeden yıkamayı korkunçlu bir durum olarak gördüğü için 🥲 Ama artık vücudunun yıkanmaya ihtiyacı olduğu her halinden belli. Minik minik süt lekeleri, popoda ufak tefek kızarıklıklar, boyun falan soyuluyor, saçlar dökülüyor. Sefil oldu sanki çocuğum 🥲
12. Gün düştü benim diğer çocukların da hep aynıydı 😅

Ay kötü bir şey yazmayayım diye kabız oldum yemin ederim, bir de neler yaşıyorsun suyuna gideceğine ukalalık yapıyor. Bütün kvler aynı herhal
Kiraz çekirdeği patiği taktık GAZLI DİYE 1 GÜNLÜK BEBEK. İçerden diyor ki bu takılıyken kucağınıza almayın ağırlık yapıyor bacağına bişi olur. Ya kiraz çekirdeği ÇEKİRDEK. Gerçekten ağlıcam. Herkesin çocuğuyla bağı özel ama benim malum durumdan ötürü oğlumla bağım daha farklı sağlıklı ya da değil düşünecek durumda değilim o kadarını, hesaplayamıyor mu bunu kimse

Kiraz çekirdeği patiği taktık GAZLI DİYE 1 GÜNLÜK BEBEK. İçerden diyor ki bu takılıyken kucağınıza almayın ağırlık yapıyor bacağına bişi olur. Ya kiraz çekirdeği ÇEKİRDEK. Gerçekten ağlıcam. Herkesin çocuğuyla bağı özel ama benim malum durumdan ötürü oğlumla bağım daha farklı sağlıklı ya da değil düşünecek durumda değilim o kadarını, hesaplayamıyor mu bunu kimse
Eşin annesiyle konuşsa nasıl olur, kırmadan bir şekilde.. Yada denedi mi bilmiyorum

Hesaplayamıyor bebeğim, sen de çok iyi niyetlisin maalesef. Sınırlarını bilmeyen insanlara da gün doğuyor böylelikle, ekstra acın olduğu için hassas davranması gerekirken seni bu şekilde bunaltması da egodan tamamen, sen bir şey demiyorsun diye. Eşinden destek iste bence sen muhatap olmak istemiyorsan, ağlamak sızlamak bağrınmak hakkın sonuna kadar.

Yaaa canim benim kocaman sariliyorum sana😍🌸
Benimkide gunde 3 defa bu cocuk yuzunu yirticak eldiven takalim diyo . Istrmiyorum ben zararli o diyorum geciyorum . Ama boyle insanlarla gercekten zor hem de senin gibi suan en hassas oldugun zamanda boyle yapmasi cok ayip.

Bende tiroid hastası olduğum için 5. Gün yapıldı kızıma kan tahlili normal geldi çok şükür

12. Gün düştü benim diğer çocukların da hep aynıydı 😅
Canım alınan topuk kanında bakılmış iki kez tiroide ama sonucuyla ilgili bilgi sahibi olmadık biz. Oyyy 12. gün müüü 🥹

kızlar allah aşkına bana bişey söyleyin ya perşembe günü sezaryan olmuştum ve anestezinin etkisi geçtiğinden beri bitik haldeyim. kalkamıyorum direkt yanıyor alev alıyor dikişler. afedersiniz tuvalete bile gidemiyorum hasta bezi takıyoruz dünden beri. evet bugün daha ikinci gün ama hiç böyle bişey beklemiyordum böyle bi psikolojide de değildim ama oldu. çok üzülüyorum bebeğimle istediğim gibi oynayamıyorum bile. nasıl olur nasıl geçer geçirenler lütfen umut olsun…
Canım geçecek desem ne fayda edecek sana bilmiyorum ama kolay bir işlemden geçmedin vücuduna biraz zaman vermen gerek. Ama tahmin ettiğinden daha kısa sürecek sadece bebiş varken çok zor inan biliyorum. Benim yanımda değildi 2. gün yoğun bakıma aldılar 4 gün kaldı ama o dikişli halimle yoğun bakım kapılarında ayakta bekledim yarım saat emzireyim diye. Orada da ne bir yastık ne bir şey dikişlerim acısını bile o an hissetmiyordum. Bebeğine bakma güdüsü öyle bir kuvvetli ki toparlıyorsun inan. Eve geldikten sonra herkes hasta olduğu için kimseye veremedim kendim baktım çok zor oldu dikişlerim zorlandı ama atlattık. Bugün 12.gün eğil kalk yapabiliyorum. 9-10 günden sonrasında rahatlıyorsun.

Yaaa canim benim kocaman sariliyorum sana😍🌸
Benimkide gunde 3 defa bu cocuk yuzunu yirticak eldiven takalim diyo . Istrmiyorum ben zararli o diyorum geciyorum . Ama boyle insanlarla gercekten zor hem de senin gibi suan en hassas oldugun zamanda boyle yapmasi cok ayip.
Bizimkiler de elleri çok üşüyor diyor. E çünkü daha yeni doğdu ve vücut sıcaklığını dengelemesini bilmiyor sistemleri. Bu üşüdüğü anlamına mı geliyor

Dün benzer şeyler yaşandı da küsecek ne desek diyor, küsecek gerçekren. Tek doğru var çünkü ben ne anlarım
Yaptığı gerçekten üzücü ben buradan sinir oldum kim anasının karnından anne olarak çıkıyor ki sana bırakması lazım birazda sonuçta deneyimleyerek öğreneceksin ve hassas bir dönemdesin yaptığı anlayışsızlık ☹️

İlk defa duydum o neymiş kız ? Patik matik hikaye ya. Çocuğa gaz yapan birinci şey senin yediklerin ikincisi emerken yuttuğu hava. Ve ne yaparsan yap ikisini birden kontrol edemezsin. Hiç gaz sancısı çekmeyen bebek mi varmış ? Bir süre sonra sancısının tuttuğunu anlayınca da memeye alırsın o yatışmaya çalışırken sırtını sıvazla pışpışla falan derken o şekilde çıkarabilmeye alışırsa rahat edersin. Biz şimdi kısmen ona alıştık. Ama yine de babasının kucağında gezdiği de oluyor illa ki. Sen biraz hislerini belli et bence çocukla ilgili. Bir şey mantığına yatıyorsa ya da zararı yok diyorsan müsaade et değilse etme bence 😕

Benim sağ memeden süt gelmiyor ya sanırım, solu sıkınca ucuna süt geliyor hemen sağda yok o. Merak edip sağma makinesini kullandım geldi ama damla damla geldi gibi nasıl anlarım geliyor mı gelmiyor mu
Hiç acele etme benim de öyleydi gün geçtikçe emdikçe gelmeye başlıyor.. bir de sıcak suya göğsü tutmak çok önemli o da gelmesini sağlıyor tavsiye ederim. Orangegreysky Orangegreysky

Oyyy senden sonra bana sıra gelir muhtemelen herkes son haftalarında 🥲
Evet evet bu ayın sonuna doğru sen de listeye yazdırırsın bence adını, umarım da öyle olur🥹 ben acı eşiği çok çok yüksek biriyim kolay kolay nazlanmam ama yani son zamanlarda inleyen nağmelere döndüm resmen😅 bir de çatı muayenesi oldum bugün, sen çekiniyordun biraz sanırım, hiç çekinme. Rahatsız edici bir işlem evet ama yani birinin parmağı sonuçta düşüncesi bile rahatsız. Ama acı yok denecek kadar az, benim rahmim baya geride bir de kastım kendimi ona rağmen acı hissetmedim. Bir de doktor şey dedi nefesini tutma tam tersi nefesini ver böylece kaslar gevşer çok rahat olur kontrol. Bana çok yardımcı oldu bu, senin de aklında olsun🥲

X