• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Canım nasipse kimde doğum yapacaksın? Sağlıcakla al evladını kucağına inşallah. Nasip olursa bende ahmet erdem hocaya gideceğim nova arta adet olunca cok düşük benim amh. 2 kere tedavi iptali yaşadım yumurta gelişmedi bi kerede ahmet hocaya gideyim dedim
Ahmet hoca da olacak canım doğumum. Hakkında hayırlısı olsun inşallah bebeğine kavuşursun

Az evvel avent biberon ile 20 cc verdim önce kendi mememle emzirdim sonra biberonla. Diğer göğsümü de sağdım. Biberonla beslerken ağlama krizi tuttu . Ağlamamı tutamadım çok garipti 😂 benim lohusa depresyonu böyle baş gösteriyor kendini sanırım. Biberondan sonra tekrar kendi mememi verdim onu da tuttu. İnşallah meme reddi olmaz yavrularımıza sağlık sıhhat versin Rabbim. Tüm lohusa annelere de yardım etsin gerçekten 🥹
Ben de agladim 🙈 oyuzden kendini yalniz hissetme bugun hic uyumadi sadece emmek kstedi ama ben sifir uyku birtim artik onda da agladim beceremiyomuyum bir seyi yanlis mi yapiyorum diye annem delirme kendine gel diyo ama iste hassasiyet olunca

Kızlar doğum yapan her kesi tebrik ediyorum 🥹😍 biz de 37 haftalığız bu gün de gittim oğlum kanala girmemiş😂 doktor kanalın uzun dedi yani 3-4 hafta rahat içerde uyur bizimkisi galiba😂gelmek niyeti yok

Ben de agladim 🙈 oyuzden kendini yalniz hissetme bugun hic uyumadi sadece emmek kstedi ama ben sifir uyku birtim artik onda da agladim beceremiyomuyum bir seyi yanlis mi yapiyorum diye annem delirme kendine gel diyo ama iste hassasiyet olunca
Yalnız olmadığımı görünce rahatladığım için senin de yalnız olmadığını bilmeni isterim :) sütüm mü yetmiyor diyorum mama veriyorum sonra yine devam gazı çıkarıyorum tam çıkaramıyorum mu diyorum derken ben yetersizim düşüncesi ile uğraş dur ama bunların hepsi geçecek belli ki :)

1 saat yanımda kaldı emiyor gibiydi aslında ama doktor geri aldı 😔
Hmm anladım cnm benimkide emmemisti 1 saat sonra düzelince emdi 36+2 de bizde biraz erken doğduk ama çok kalmaz canım kuvezde siz kaç haftalık dogdunuz
kızlar, deneyimli annelerim, uyuyan bebişi zorla uyandırıp emzirmek gerekir mi? en fazla 2 saatte bir emzirin diyorlar ya.
Evt cnm ilk zamanlar önemli sarılık olmaması için sütün inmesi icin

İlk birkaç saat güncellemesi yapmış olayım, ayağa kalktım yürüdüm, ilk yürümeden önce ağrı kesici vermişlerdi o daha iyiydi ama ikinci yürüyüş Allah affetsin beni zorladı epey, 2 kere tuvalete git gel koridorun bi kısmını da git gel yapabildim yine de, eksik bi yürüyüş oldu ama olsun bu da bi başarı 😅 oturduktan birkaç dakika sonra ağrı geçiyor. O karna bastırılmayı birkaç kişi sormuştu o da öldürmüyor ama acılı yani maalesef.

Bebişe bende de mama başlandı, emdikten sonra aranıyor mu dedi hemşire evet deyince o zaman verelim dedi ama şekeri iyiydi. Yine de emiyor şükür, sağ memeyi sadece kolay veremiyorum başını hep sola çeviriyor bazı bebekler bazı memeleri daha kolay alabilirlermiş bizimki de onlardan herhalde.

Sezaryen sırasında bi sıkıntı yaşamadım, sadece yaşadığım şeylerden dolayı nabzım 180'di ama düştü herhalde sonra. Bebeği gördükten sonra biraz nefes alamadım orada sakinleştirici mi verdiler naptılar bilmiyorum uyumuşum ameliyat biterken uyandım. 1 saat sürmedi giriş çıkış
Şu an iyi olmana sevindim canım ❤️ Yaşadıkların hiç kolay şeyler değil ve çok taze henüz. Doğum sırasında vücudunun tepki vermesi çok doğal. Neyse ki sorunsuz neticelenmiş. Artık kendine iyi bakma ve iyileşme zamanı 🙏

kızlar, deneyimli annelerim, uyuyan bebişi zorla uyandırıp emzirmek gerekir mi? en fazla 2 saatte bir emzirin diyorlar ya.
Tabi tabi. 2 saati geçirme kuzum. Biz 6. gündeyiz hala 2 saate bir emiyoruz. Şekeri düşmesin,kilo kaybı çok olmasın, sarılığı ilerlemesin ve senin sütün çoğalsın diye 2 saate bir emzirmek çok önemli. Ha bebek emdi bıraktı yarım saat saat sonra bir daha istedi yine emzir. İlla ki 2 saat olmasına da gerek yok, en geç iki saat.

evet uzun kesildi simdi.. 10 dkda bir olmasi lazim demisti doktor yarim saatte bir olsada giderim ama durdu zaten
Senin 2 günün var en fazla 😂 Benim doğuma gideceğim gece iki kere sancı girdi bir saat arayla, yoğun bir sancı, sabahına suyum geldi.

Canım maşallah güzel haberler 🧿 Daha da iyi olun 🙏🏻🤍

Sol memeyi rahat alıyor, sağı rahat alamıyor ya, yine sol memeye tutar pozisyonda tutup sağ memeyi vermeyi denedin mi? Bebeğin yüzü aynı pozisyonda ama bacakları kucağında değil de sağ arkaya doğru duruyor gibi. Muhakkak hemşireler sana yardımcı olurlar ama buna benzer bir durum yaşadığımda bu yöntem bizde işe yaramıştı.
Yes cano denedim ama denediğim zaman iki memeyi de almıyodu o yüzden etki etmemiş olabilir, benim de sağ memem daha çok acıyor bu arada belki yara oldu ondan istemiyodur bilmiyorum kremliyorum emzirme sonrası. Az önce hemşireyle beraber herhalde yarım saat uğraştık bizimkinin keyfi anca geldi. Mamayı 2.5 şırınga veriyorduk 1.5 verdik belki ondan mı emmek istemiyor bakcaz

Yes cano denedim ama denediğim zaman iki memeyi de almıyodu o yüzden etki etmemiş olabilir, benim de sağ memem daha çok acıyor bu arada belki yara oldu ondan istemiyodur bilmiyorum kremliyorum emzirme sonrası. Az önce hemşireyle beraber herhalde yarım saat uğraştık bizimkinin keyfi anca geldi. Mamayı 2.5 şırınga veriyorduk 1.5 verdik belki ondan mı emmek istemiyor bakcaz
neden hemen mama verdiler ki ya? Doğum ağırlığı düşük değil o bebeğin. Hemen şekeri mi düşecek? Bence sen emzirmeye gayret et canım, üç damla gitse yeter ağzına. Üç gün az süt geldiği için bir sinir harbi yaşıyorlar ama dördüncü güne hiç sıkıntı kalmıyor. Hiç mamayla doldurmayın derim midesini ama siz bilirsiniz tabi

Bana da oluyor o canım benim tahminim süt inince öyle sızı oluyor ama hep böyle mi olacak onu bilmiyorum oldukça rahatsız edici his
Evet canım ya mastit olmak korkutuyor beni . Bana böyle bir kere oldu ama o zaman sıtma tutmuştu . Uzun bi sağım sonrası geçmişti ama acayip titremiştim . O zaman elektrik çarpma hissi olmuştu . Ama şimdi sıtma tutmuyor sadece elektrik hissi var

İlk birkaç saat güncellemesi yapmış olayım, ayağa kalktım yürüdüm, ilk yürümeden önce ağrı kesici vermişlerdi o daha iyiydi ama ikinci yürüyüş Allah affetsin beni zorladı epey, 2 kere tuvalete git gel koridorun bi kısmını da git gel yapabildim yine de, eksik bi yürüyüş oldu ama olsun bu da bi başarı 😅 oturduktan birkaç dakika sonra ağrı geçiyor. O karna bastırılmayı birkaç kişi sormuştu o da öldürmüyor ama acılı yani maalesef.

Bebişe bende de mama başlandı, emdikten sonra aranıyor mu dedi hemşire evet deyince o zaman verelim dedi ama şekeri iyiydi. Yine de emiyor şükür, sağ memeyi sadece kolay veremiyorum başını hep sola çeviriyor bazı bebekler bazı memeleri daha kolay alabilirlermiş bizimki de onlardan herhalde.

Sezaryen sırasında bi sıkıntı yaşamadım, sadece yaşadığım şeylerden dolayı nabzım 180'di ama düştü herhalde sonra. Bebeği gördükten sonra biraz nefes alamadım orada sakinleştirici mi verdiler naptılar bilmiyorum uyumuşum ameliyat biterken uyandım. 1 saat sürmedi giriş çıkış
Çok şükür iyisiniz 🙏🙏 rabbim evladınla güzel bir ömür nasip etsin ❤️❤️ seni hiç görmedim ama çok seviyorum . İyi ki sohbetimiz kesişmiş . Çok mutlu olun 🧿

İyi olmana çok sevindim canım ya şu sakinleştirici bende fayda etmedi heralde bebek çıktı tüpleri de bağladı sonra iğne yaptı bana biraz uyuyabilirsin şimdi dedi benim hiç uykum gelmedi😅😅
1 saat yanımda kaldı emiyor gibiydi aslında ama doktor geri aldı 😔
Saturasyonu yüksekti demekki cnm olsun iyi olsunda canım biran önce kavuşursun inşallah kuzuna oksijen veriyolar genelde tedavisi öyleydi benim işim bitene kadar oksijende vermişlerdi kizima

Evet canım ya mastit olmak korkutuyor beni . Bana böyle bir kere oldu ama o zaman sıtma tutmuştu . Uzun bi sağım sonrası geçmişti ama acayip titremiştim . O zaman elektrik çarpma hissi olmuştu . Ama şimdi sıtma tutmuyor sadece elektrik hissi var
Benide korkutuyor 2 saat olmadan göğsüm taş gibi canım acımaya başlıyor bazen bebeği uyandırıyım emsin diyorum ama o da acıkmadığı sürece emmiyor bende sağım yapıyorum mecbur birde o göğsümün ucu ekstra acıyor kremler kullandım ama yok oranın hassasiyeti şişlikten muhtemelen ne zaman düzelir bu durum birde her emzirmede diğer göğsümden baya süt akıyor bir bakıyorum çocuğun üstü başıda batmış süt bulaşmış kıyafetine

40. Haftadan merhaba, hiç doğmaya niyeti yok :/ bugün doktora gittiğimizde 1 hafta daha süre verdi ne sancı var ne açılma. Var mı tavsiyeniz bu dönemler için? Bebek şu an 3.750 kg doktora göre 4kg fazlasını normal doğurmam çok zormuş. Az önce ellerimle yerleri sildim belki işe yarar diye tüm fikirlere açığım...

Back