Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Geliyor diye biliyorum nişan böyle. Direk kan olmadıkça sanırım sorun yok. Suyun da mı gelmeye başladı acaba o zaman hadi bakalım sancı falan var mı
evet sanci pesine pembe su gibi hafif cok degil bir sivi sonra duruyor bir daha kasilma tekrar pembe sivi ama cok cok az. bu sefer evde beklicem. siddetli sanci degil birsz kasiklardan regl gibi biraz belimden

Kızlar benim bu kayınvalidenin benimle zoru ne gerçekten anlamıyorum. 😃 her gün görüntülü arıyor bebişi gösteriyoruz. Allah zekasını babasına benzetsin diye dua ediyor devamlı. Sanki ben gerizekalıyım.. 😃 diğer duası Allah iyi gelin versin. Ne alaka 😃😃 eşimde bebek olunca biraz bizim değerimizi anlar diye düşündüm bana bakıp anneler ne zorlukla doğuruyor diye annesini anıyor ya 10 günlük lohusa benim 😃 Neyse oğluma bakınca tüm saçmalıklardan arınıyorum 🥰🙏🏻
Ay o ne gerçekten insan ikinize der bari. Bide iyi gelin versin falan şaf sokar gibi😡terbiyesiz kadın. Ayrıca sen ona çocuk veren kadınsın asıl senin kıymetini anlasınnn

Doğum sonrası takip etmek çok zor olduğu için geriden geliyordum yazışmalara ama bugün kimler doğum yapmış diye en sondan bakayım dedim ki kucağına bebislerini alan anneler çoğalmış, isim isim takip etme şansım olmadı her birinizi ayrı ayrı tebrik ederim. Mis kokulu evlatlariniza kavusmussunuz şükür 🙏🏼 bende 5. Günden sonra formül mamaya başladım süt yetmeme durumu genel galiba ilkten bende direnmistim ama bosunaymis.. Benim kizcem 30 Kasım da dünyaya geldi ve şuan biberon, meme ve emzik bile verdim hiç ret etmedi birşeyi maşallahı var. Endişe etmeden maalesef duramıyoruz bu süreçte çok normal.

Orangegreysky Orangegreysky canım öncelikle başın sağ olsun 😞 en azından oğluna sağ salim kavusmussun buna da çok sevindim. Kelimelerin tükendiği noktada sana sadece sımsıkı sarılarak destek olmak isterdim. 🥺

Valla bende korkuyodum 1 hafta bekledim ama cocuk ac yani mecbur pes ettim . Eger memeni emiyorsa meme reddi olmaz once meme sonra mama oldugu icin bazen once bi meme sonra biberon sonra diger meme yapiyorum . Az akiskanliysa skinti olmaz bence. Benimki meme gibi cektikte milim milim geliyor.
Az evvel avent biberon ile 20 cc verdim önce kendi mememle emzirdim sonra biberonla. Diğer göğsümü de sağdım. Biberonla beslerken ağlama krizi tuttu . Ağlamamı tutamadım çok garipti 😂 benim lohusa depresyonu böyle baş gösteriyor kendini sanırım. Biberondan sonra tekrar kendi mememi verdim onu da tuttu. İnşallah meme reddi olmaz yavrularımıza sağlık sıhhat versin Rabbim. Tüm lohusa annelere de yardım etsin gerçekten 🥹

Biraz tuzlu beslen kumralcım çiğ domates salatalık ya da mesela ayva falan yiyebiliyorsan biraz fazla tuz döküp ye. Hem bulantına iyi gelir hem de tansiyonu yükseltir inşallah. Ben de hep düşük tansiyonlu olduğum için hamilelik boyunca bol tuzlu beslendim. Bir de yine bulantını çok tetiklemiyorsa suyu çok tüket.
Yarın abanıcam tuza, bugün de şalgam suyu falan içtim artık 🥲 su çok tetikliyor ama içmeye çalışıyorum

Canın sabah akşam aynı saatte ölçüp doktoruna at istersen. Yemekten hemen sonra ölçme, dinlenme halinde ölç. Kaça kadar düşüyor? Yüksek sıkıntı ama düşük hakkında hiç bilgim yok. Doktorunun bilmesinde fayda var. Ben 5 günlük ölçüp atıyorum doktoruma.
Normalde de düşük tansiyonluyum 10/6 çıkar genelde ama ellerin falan titriyor içim bayılıyor. Tansiyon aleti aldım ölçücem artık

Baş sağlığı dilekleriniz için çok teşekkür ederim canımlar, 11:17'de doğum gerçekleşti 3500 Gr 49 cm 38+2'de doğmuş oldu. İyiyiz şükür 🙏🏿
Canım başın sağ olsun ve hayırlı olsun. Rabbim analı babalı büyütsün inşallah yavrunu🙏
biz de şükür kavuştuk bebişimle 🫶🏻 09:59’da geldi 3.5 kg 51 cm bir minik prenses Asyakuş🤍🐣
dün bugün hep sakindim sezaryan da güzel geçti sadece çekme sırasında hissettim asla ağrı acı hissetmedim. şuan biraz ağrım başladı güçlü bir ilaç verdiler yürütmeden önce. yürütme de güzel geçer inşallah. sezaryandan çıkar çıkmaz da sütüm geldi şükürler olsun. 1 aydır lansinoh sürmeye başlamıştım ama tabi emerken acıyor sonrasında rahatlıyor. Allah hepimize sağlıkla huzurla kucağımıza alıp büyütmemizi nasip etsin 🙏🏻
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün 🥰🧿🙏
İllaki yakalayamadığım olmuştur. Yazamadığım sürede evladını kucağına alan annnelerim hayırlı uğurlu olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah 🙏🧿🥰

Merhaba kızlar dün doğum yaptım. 3450 bir tosun doğurdum fakat solunum hızlı olduğu için yoğun bakıma aldılar doyamadan ilk başta sütüm vardı şimdi sağıyorum o da yok bize bol bol dua edin ne olur
Hayırlı uğurlu olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Dualarımız seninle hemencecik yavruna kavuşursun inşallah şifalar diliyorum

kızlar, deneyimli annelerim, uyuyan bebişi zorla uyandırıp emzirmek gerekir mi? en fazla 2 saatte bir emzirin diyorlar ya.
Canım muhakkak kaldır emzir. Etrafında aksini düşünen varsa kimseyi de dinleme. Benim hem sütüm yoktu mama vermek zorundaydım ona da her kafadan bir ses çıktı sarılık oldu yavrum. 😔 Kimseyi dinleme 2 saatte bir mutlaka besle mama ya da meme farketmez

Merhaba kızlar dün doğum yaptım. 3450 bir tosun doğurdum fakat solunum hızlı olduğu için yoğun bakıma aldılar doyamadan ilk başta sütüm vardı şimdi sağıyorum o da yok bize bol bol dua edin ne olur
Ah canım benim de başka sebepten ikinci gün yatırdılar, 4 gün ayrı kaldım ne kadar zor olduğunu biliyorum. Şu an ne desem sana boş gelecek bana öyle geliyordu. Bol bol dua et. İnşallah iyi olup kucağına dönecek yavrun.
Bana doktorum ağız sütü derinlerdedir sağmayla gelmez sıcak su dolu şişe veya sıcak havluyla masaj gibi yap, duşta ılık suyun altında masaj yap ve sağmaya devam et demişti. O şekilde geldi. Takviye edici damlalar da var ben başta bestlac kullandım, kayısı nektarı dut çayıyla da destekledim. Üzüntüden kesilecek diye korkmuştum ama öyle olmadı çok şükür. Bebeğin için güçlü durman lazım. Şimdi dinlen,toparlan o iyileşip çıkınca daha çok yoracak seni ❤️

Ölç ölç canım. Ölç de bana bi söyle
Canım nasipse kimde doğum yapacaksın? Sağlıcakla al evladını kucağına inşallah. Nasip olursa bende ahmet erdem hocaya gideceğim nova arta adet olunca cok düşük benim amh. 2 kere tedavi iptali yaşadım yumurta gelişmedi bi kerede ahmet hocaya gideyim dedim

İlk birkaç saat güncellemesi yapmış olayım, ayağa kalktım yürüdüm, ilk yürümeden önce ağrı kesici vermişlerdi o daha iyiydi ama ikinci yürüyüş Allah affetsin beni zorladı epey, 2 kere tuvalete git gel koridorun bi kısmını da git gel yapabildim yine de, eksik bi yürüyüş oldu ama olsun bu da bi başarı 😅 oturduktan birkaç dakika sonra ağrı geçiyor. O karna bastırılmayı birkaç kişi sormuştu o da öldürmüyor ama acılı yani maalesef.

Bebişe bende de mama başlandı, emdikten sonra aranıyor mu dedi hemşire evet deyince o zaman verelim dedi ama şekeri iyiydi. Yine de emiyor şükür, sağ memeyi sadece kolay veremiyorum başını hep sola çeviriyor bazı bebekler bazı memeleri daha kolay alabilirlermiş bizimki de onlardan herhalde.

Sezaryen sırasında bi sıkıntı yaşamadım, sadece yaşadığım şeylerden dolayı nabzım 180'di ama düştü herhalde sonra. Bebeği gördükten sonra biraz nefes alamadım orada sakinleştirici mi verdiler naptılar bilmiyorum uyumuşum ameliyat biterken uyandım. 1 saat sürmedi giriş çıkış
Canım maşallah güzel haberler 🧿 Daha da iyi olun 🙏🏻🤍

Sol memeyi rahat alıyor, sağı rahat alamıyor ya, yine sol memeye tutar pozisyonda tutup sağ memeyi vermeyi denedin mi? Bebeğin yüzü aynı pozisyonda ama bacakları kucağında değil de sağ arkaya doğru duruyor gibi. Muhakkak hemşireler sana yardımcı olurlar ama buna benzer bir durum yaşadığımda bu yöntem bizde işe yaramıştı.

X