• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Yastığa takıyorlar sanırım ya. Hatta takı yastığı diyorlar birçok yerde. Bakalım benn götürmeyi düşünmüyordum ama şimdi sen deyince bi aklıma düştü. Belki ben de götürürm
Kimse yastıkta altın görmezse takmaz herhalde ya, bir de eşim veya annem yönlendirir delmesinler yastığımı lütfen 😂 ben takı töreni bile yapmadım ne düğünümde ne nişanda kutuya atsınlar 😂

Bende de lohusa takımı var 😅 onu giyicem niyet ettim. Şöyle bi bebişle fotomuzu çeker ablam. Fotoğrafçı tutmıcam ama beyazlar içinde bir foto istiyorum nasip olursa 😍
Aynen benim de beyaz, pembe ve siyah var canım. Sanırım pembeyi de götürmeyeceğim. Onu elbise gibi olandan diye alayım demiştim de bir gecelik konaklamada 3 ayrı takım da biraz şov sanki. Hatta bir de mavisi vardı onu en başta çıkardım 😂😂 Siyahla beyaz olan kalsın gündüz beyazı gece de siyahı giyerim yatarken dedim. Biz de annem ve eşimle gideceğiz annem çeker artık bebekle eşimle, eşim de annemle falan çeker yeter de artar bile 😂 Ameliyat sırasında da çekiyorlarmış bebekle ilk temas anımızı ve sanırım ilk doğum anını 🥰

Yastığa takıyorlar sanırım ya. Hatta takı yastığı diyorlar birçok yerde. Bakalım benn götürmeyi düşünmüyordum ama şimdi sen deyince bi aklıma düştü. Belki ben de götürürm
Ben de isimli yastığını koydum valize takmak isteyen taksın diye ama kimse gelmeyecek ki çok olsa iş arkadaşlarımdan gelir bir tane altın 😂 Yani takacak olanlar bizimkiler ve eşimin ailesi, birkaç arkadaşımız onlar da Allah bilir ne zaman gelir de görür 😂

Bende hiç sağımdan verim alamadan büyüttüm 40 ml çıkarsa havalara uçuyordum😂ama 2 yaşına kadar memeyle büyüdü 6 aya kadar mamasiz ayda 1 kilo alarak hemde .. sağım kafanı karistirmasin kişiye göre değişiyor ne gariptir ki😅
Ya ne kadar rahatlattı bu söylediklerin ☺️ çünkü sıkıyorum bol bol geliyor bebekte emiyor ama makinaya gelmiyor . Bakalım bu cuma kilo kontrolü her her şey çıkacak meydana 🥲😂

Benimde dolu buzluk çok şükür mochi kullanıyorum ben emzirirken diğer göğüse takıyorum tam doluyo çok şükür bide bebek 3 saate yakın uyuyo o ara yine sizliyo benim memisler bir tarafa elektrikli takıyorum diğer tarafa da mochi takıyorum 2 poşet cikiyo elhamdülillah o yüzden mochi olsun elinizde süt toplamak için çok iyi
Maşalllahhhh benim hiç öyle gelmedi bir şey kullanıyor musun çay falan

Birkaç serum canım. Doğum öncesi başlıyor sonrasında birkac saat daha sürüyor. Bence kasılma yapıyor normal doğum taklidi diyebiliriz 🤣 tam olarak ne ise yarar bilmiyorum ama sanırım plesantanin kolay ayrılmasını kasılma yaptığı için vebek doğdu sinyali verilmesini sağlıyor. Süte rahmin küçülüp yaraların iyileşmesine faydası vardır diye tahmin ediyorum.
Hımmm güzel bir şeymiş öyleyse. Ay üç dört gün kala hala yeni bir şeyler öğreniyoruz 😅 O gün yapılan her işlemde evet bunu biliyordum, evet bunu söylemişlerdi deyip sizi anarım 😂

otuzaazkala otuzaazkala Ben daha önce bu bilgiyi ilk defa anne olacaklar stres olmasın diye söylememiştim ama şimdi sırası geldi. Süt kanallarının ilk bebekte ve sonraki bebekteki halini gösteriyor. Nursen'in bu dördüncü, sen kendini onunla kıyaslama yani, onun kanallar artık ağacı bırak orman gibi olmuştur 😂🧿 Bebeğin uzun uyuması da anneye dinlenme, dinlenme de süt olarak geri dönüyor tabii ki. Sen daha yeni anne olmanın şoku içindesin, mental olarak işlerin yolunda gideceği konusunda tam rahatlamış değilsin. Bu rahatlama geldikten sonra bol bol da emzirince süt işi daha da artar, hiç merak etme 🥰
Umarım ya gerçekten emzirmek çok istiyorum inşallah uzun uzun emziririm 🙏☺️

Maşalllahhhh benim hiç öyle gelmedi bir şey kullanıyor musun çay falan
Şu çok içiyorum yani tam emzircegim zaman bebek memeye dokunduğu an hararet basiyo bana bide sagdikca artiyo dediğim gibi mochi güzel topluyo
Umarım ya gerçekten emzirmek çok istiyorum inşallah uzun uzun emziririm 🙏☺️
Emzirirsjn tabi göğüs yumuşak diye sütüm az deme emdikçe geliyo ona süt 🥰

Ya ne kadar rahatlattı bu söylediklerin ☺️ çünkü sıkıyorum bol bol geliyor bebekte emiyor ama makinaya gelmiyor . Bakalım bu cuma kilo kontrolü her her şey çıkacak meydana 🥲😂
Sen kontrole gidene kadar cisli bezi say günde 4 5 tane değiştiriyorsun hafif dolu dolu yolundadır hersey.saglikocaginda haftalik 150 gr bile alsa yeter diyen ebe var az almış ac bu diyende.. ayda 500 600 gramı altına düşmesin gerisini takma ..dusersede süt arttırıcı yollara başvur mamadan önce 😍zamanla hersey yerine oturacak zaten

Sen kontrole gidene kadar cisli bezi say günde 4 5 tane değiştiriyorsun hafif dolu dolu yolundadır hersey.saglikocaginda haftalik 150 gr bile alsa yeter diyen ebe var az almış ac bu diyende.. ayda 500 600 gramı altına düşmesin gerisini takma ..dusersede süt arttırıcı yollara başvur mamadan önce 😍zamanla hersey yerine oturacak zaten
Çaylar içiyorum bir sürü 😂 su da içiyorum bol bol peki bir şey soracağım şimdi neredeyse saatlerdir memede çünkü sürekli aranıyor arandıkça veriyorum memeyi . Şimdi yatırdım baktım kusmuş . Kusması doyduğu anlamınamı geliyor ? Çok kusan bi bebe değil kendisi

Ben de isimli yastığını koydum valize takmak isteyen taksın diye ama kimse gelmeyecek ki çok olsa iş arkadaşlarımdan gelir bir tane altın 😂 Yani takacak olanlar bizimkiler ve eşimin ailesi, birkaç arkadaşımız onlar da Allah bilir ne zaman gelir de görür 😂
Aynen ben de isimli yastığı alacağık yanıma. Hem fotoğraflarda güzel durur hem takı takmak isteyen takar.bizim hastaneye gelen çok olacak orda takarlar eve de gelmemiş olurlar iyi olur bebiş küçükken.eşim de doğum hediyesi olarak bana takı almış hastanede takacağım dedi merakla bekliyorum😊😊

Çaylar içiyorum bir sürü 😂 su da içiyorum bol bol peki bir şey soracağım şimdi neredeyse saatlerdir memede çünkü sürekli aranıyor arandıkça veriyorum memeyi . Şimdi yatırdım baktım kusmuş . Kusması doyduğu anlamınamı geliyor ? Çok kusan bi bebe değil kendisi
Fazlasını kusmus canım uyumak için seni kullaniyo kullandirma kendini 🤣🤣🤣

Benimde dolu buzluk çok şükür mochi kullanıyorum ben emzirirken diğer göğüse takıyorum tam doluyo çok şükür bide bebek 3 saate yakın uyuyo o ara yine sizliyo benim memisler bir tarafa elektrikli takıyorum diğer tarafa da mochi takıyorum 2 poşet cikiyo elhamdülillah o yüzden mochi olsun elinizde süt toplamak için çok iyi
Her seferinde bir göğüs emzirip diğerini mi sağıyorsun nasıl bir yol izliyorsun acaba

Kontrolden cıktım bende az önce 36+4 3075 gram 49 cm olmuş anestezi için kan verdim haftaya pazartesi tekrar gidicem kontrole 16 Aralık sabah 8:45 için de gün ve saat verdiler bakalım geri sayım başladı teyzelerim😁 tam bi tosuncuk olmuş bu arada gözleri çizgi gibi 😅🧿❤️
Bu anestezi için kan verip neye bakılıyor ? Hiç demedi doktorum bana bunu yani sezeryan ya da normal doğum belli değil daha ondan heralde

Aynen ben de isimli yastığı alacağık yanıma. Hem fotoğraflarda güzel durur hem takı takmak isteyen takar.bizim hastaneye gelen çok olacak orda takarlar eve de gelmemiş olurlar iyi olur bebiş küçükken.eşim de doğum hediyesi olarak bana takı almış hastanede takacağım dedi merakla bekliyorum😊😊
Benim eşim de takı alacaktı ama ben gidip bir şey seçemedim daha 😄 Annem babam da bana takı aldı, kayınvalidem ve görümcem de. Yani bilmiyorum bebek erkek olunca böyle oldu absürt bir durum olmaz inşallah. Bir tek kayınpeder künye yaptırmış bebeğe isimli. Onu da foto için falan takarım da sonra takmayı düşünmüyorum. Halk arasında altın ve ipek erkeğe ağır gelir derler ya biz biraz o kafadayız, ki ben hormon sistemlerini etkilediği üzerine de yazı okumuştum altının erkeklerde. Eşim de beni gibi düşünüyor hiç altın alyans takmadı mesela evlendikten sonra da.

Back