• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
37+0 dan selamlar
Kilo 3380 olmuş, bi haftada sadece 100 gram almış. O da doğruysa. Sanırım plesanta yaşlanması dedikleri şey bu olsa gerek. Yavaşladı kilo alımı.
Geçen haftalarda; 20-24 aralık 40. Haftada alırız diyordu.
Bugün şaşırdı verdiği tarihe, en geç 16 aralıkta alırız, 39+0 olacak, haftaya da hazır ol, belli olmaz dedi 😅 belirsizlikler içinde ilerliyorum valla, hastanem bile hala belli değil. Hakkımızda hayırlısı. Hastane odama tek koyacağım çikolata ve hediyelikler bunlar olacak 🥰 süsleme yapmayacağım kızlar. Sizce nasıl?

Bir de sancı 10 dakikada bir 50 çıkarsa mı doğuruyordu? O kısım nasılsı? Benim ilk defa 30 civarına çıktı bugün.
Bence çok iyi kilosu canım, doktor söyledi mi plesenta yaşlanması olduğunu? Benim iştahım çok azaldı sadece protein ve yağ almaya çalışıyorum bebek ve benim için, kusmalarım çok fena.
40.hafta sezaryen için iddialıydı bence de, daha iyi olmuş böyle. Kontrole ne sıklıkla gidiyorsun? Bir dahakine netleştiriesin hastaneyi falan. Bence hediyeliklerin çok tatlı olmuş, ben de ekstra süsleme almayacağım ama hevesim var balon koyarım diye düşünüyorum.

E sen de sağıyorsun ama emzirdikten sonra bebeğe verdiğin için mi buzluğa gidemiyor sütler? Şöyle yapsan nasıl olur, iki üç gün bebek her istedikçe emzirsen ama hiç biberonla ekstra vermesen. Göğüslerin rahatsız olacağın kadar sertleşirse onları da sağıp dondurucuya atsan? Çünkü bebek tıka basa doyunca bir sonraki memeyi daha geç talep ediyor olabilir belki. Böylece süt üretimi artacak, sen sürekli meme sonrası biberon vermeyeceksin ve fazla gelen sütler de buzluğa gidecek. Uzman değilim de aklıma böyle bir şey geldi yani 😀
Buzluğa gidecek kadar gelmiyor emerse emdikten sonra bir memeden en fazla 20-30 ml çıkıyor zaten . Bebekte kilo alsın diye onu da içiriyorum bir saat sonra falan 😬 kuzenim poşet poşet buzluğa atmış nasıl bir şey bu ben anlamadım 🤷‍♀️

Eşim konuşmuş beni mahcup ediyorsunuz demiş. Ama kadın aynı. Huyu böyle artık o yüzden eşime hiç açmıyorum üzülüyoe kadın adına o da utanıyor. Yazık onun bi suçu yok. Benim için herşeyin en güzelini yapar o yüzden sallamamaya çalışıyorum artık napiyim
Önemli olan o zaten davranışlardan o bile utanmış. Çok sallamayıp arada görüşüp yüz göz olmamak en iyisi 🙏

Buzluğa gidecek kadar gelmiyor emerse emdikten sonra bir memeden en fazla 20-30 ml çıkıyor zaten . Bebekte kilo alsın diye onu da içiriyorum bir saat sonra falan 😬 kuzenim poşet poşet buzluğa atmış nasıl bir şey bu ben anlamadım 🤷‍♀️
Bende hiç sağımdan verim alamadan büyüttüm 40 ml çıkarsa havalara uçuyordum😂ama 2 yaşına kadar memeyle büyüdü 6 aya kadar mamasiz ayda 1 kilo alarak hemde .. sağım kafanı karistirmasin kişiye göre değişiyor ne gariptir ki😅

İşte demek istediğim bu, bir saat sonra biberon vermek yerine meme verirsen meme daha çok süt üretir. Bu şekilde birkaç gün devam edersen beynin bu süt ihtiyacı için daha çok süt üretmeye başlar. Sonra sagdiklarini da buzluğa atabilirsin böylece. Lütfen yanlış anlama, kimsenin haddi değil bu konularda yorum yapmak. Ben sadece daha çok süt istiyorsun ve fazlasını buzluğa atmak istiyorsun diye kendim olsam yapacağım şeyi söylemek istedim. Bir de kuzenin seninle aynı gün mü doğurdu? Anne rahatlayınca süt işi de daha rahat oluyor, onun da etkisi vardır. Bu da biraz zaman alıyor tabii ki 🥰

Bence çok iyi kilosu canım, doktor söyledi mi plesenta yaşlanması olduğunu? Benim iştahım çok azaldı sadece protein ve yağ almaya çalışıyorum bebek ve benim için, kusmalarım çok fena.
40.hafta sezaryen için iddialıydı bence de, daha iyi olmuş böyle. Kontrole ne sıklıkla gidiyorsun? Bir dahakine netleştiriesin hastaneyi falan. Bence hediyeliklerin çok tatlı olmuş, ben de ekstra süsleme almayacağım ama hevesim var balon koyarım diye düşünüyorum.
Balon da iyi fikir. Benim de hoşuma gidiyor aslında 🥰 ama yapmaya halim yok gibi. Sen yaparsın inşallah kuşum. Ay sona yaklaştıkça kusman arttı kuzum ya 😟 çok üzülüyorum sana. Benim yanmalarım arttı. Baya gavisconu dikiyorum kafaya ama mide bulantısı çok çok daha zor. Ayva iyi geliyor diyorlar bulantıya. Bi dene istersen canım. Bu arada ben yiyorum ama mide yanmam devam ediyor. Çok da etkili olmayabilir. Yok Doktor'um tabiki konuşmuyor 😅 ben okuduklarımdan teşhis koydum, plesanta yaşlanması diye 😅 doktorum iyi diyor, herşey yolunda diyor. Ekstra bilgiye girmiyor. Her hafta gidiyorum 35. Haftadan beri... Şimdi 37. Haftadayım. 38+0 da yani bir hafta sonra tekrar gidicem. Heralde haftaya net günü ve hastaneyi söyler canım. İnşalah şu mide bulantın geçer ya 😟

Ay ben yine doğurmuyorum eve gönderdi doktorum 🤭🤭🤭 utanıyorum artık, çevremdeki herkes hop oturup kalkıyor. Doktor bizi bi heyecanlandırıyor bi de neyse eve gidin 2 gün sonra geri gelin diyor 😂 1 cm açıklık var bu akşam da doğabilir yarın da 1 hafta sonra da dedi gönderdi 😂😂
ben bir cm açıklıkla üç gün beklemiştim ☺️ ama o üç gün boyunca pilates topu, merdiven, yürüyüş ılık duş, bele masaj, nefes egzersizleri falan epey meşgul oldum suyum gelene kadar sancıları evde karşılamıştım hep. sancı geldiğinde topun üstünde hafif hafif yaylanmak etkisini azaltıyor. suyum geldiğinde hastaneye gittim. açıklık 4 cmdi. işine yarar belki diye anlatayım dedim 😅
sürecin çok kolay ve güzel ilerler umarım 🤞🏻

Balon da iyi fikir. Benim de hoşuma gidiyor aslında 🥰 ama yapmaya halim yok gibi. Sen yaparsın inşallah kuşum. Ay sona yaklaştıkça kusman arttı kuzum ya 😟 çok üzülüyorum sana. Benim yanmalarım arttı. Baya gavisconu dikiyorum kafaya ama mide bulantısı çok çok daha zor. Ayva iyi geliyor diyorlar bulantıya. Bi dene istersen canım. Bu arada ben yiyorum ama mide yanmam devam ediyor. Çok da etkili olmayabilir. Yok Doktor'um tabiki konuşmuyor 😅 ben okuduklarımdan teşhis koydum, plesanta yaşlanması diye 😅 doktorum iyi diyor, herşey yolunda diyor. Ekstra bilgiye girmiyor. Her hafta gidiyorum 35. Haftadan beri... Şimdi 37. Haftadayım. 38+0 da yani bir hafta sonra tekrar gidicem. Heralde haftaya net günü ve hastaneyi söyler canım. İnşalah şu mide bulantın geçer ya 😟
Valla kuşum ben de yapmayacağım balonu, arkadaşlarım falan yapar benim de gözüm görmez gibi 😂 isimli flama yaptırmıştım sen de beğendin diye hatırlıyorum onu götürürüm, bir de süs yastığını götürürüm ekstradan. Kapı süsü de var işte çok fazla bir şey yapmak istemiyorum ben de, annem lohusa şerbeti yapacak şişelere doldurucam sürahiye koyarım artık orda, bardak da ayarlarım.

Benimde dolu buzluk çok şükür mochi kullanıyorum ben emzirirken diğer göğüse takıyorum tam doluyo çok şükür bide bebek 3 saate yakın uyuyo o ara yine sizliyo benim memisler bir tarafa elektrikli takıyorum diğer tarafa da mochi takıyorum 2 poşet cikiyo elhamdülillah o yüzden mochi olsun elinizde süt toplamak için çok iyi

37+0 dan selamlar
Kilo 3380 olmuş, bi haftada sadece 100 gram almış. O da doğruysa. Sanırım plesanta yaşlanması dedikleri şey bu olsa gerek. Yavaşladı kilo alımı.
Geçen haftalarda; 20-24 aralık 40. Haftada alırız diyordu.
Bugün şaşırdı verdiği tarihe, en geç 16 aralıkta alırız, 39+0 olacak, haftaya da hazır ol, belli olmaz dedi 😅 belirsizlikler içinde ilerliyorum valla, hastanem bile hala belli değil. Hakkımızda hayırlısı. Hastane odama tek koyacağım çikolata ve hediyelikler bunlar olacak 🥰 süsleme yapmayacağım kızlar. Sizce nasıl?

Bir de sancı 10 dakikada bir 50 çıkarsa mı doğuruyordu? O kısım nasılsı? Benim ilk defa 30 civarına çıktı bugün.
Kilosu gayet iyi maşallah 3500ü görür doğumda çok çok ideal 🧿 Sezaryende ekstrem bir durum yoksa görmek istedikleri hafta 39. Ondan erkeni erken geçi de geç bence. Bana 38de alalım dese kabul etmezdim keyfi bir şey olsaydı. Şu an çok ideal olmuş canım 😇
Hastane odası için biz de kapı süsü, kapı üstü isimlim ve kapı önüne balon aldık. Şovumuz tamamen dışarıya yani 😝 İçeride de çikolatalar ve lohusa şerbeti olacak inşallah ikramlık. Şerbet doğum paketinin içeriğinde vardı 😂 Odada şaşalı bir süsleme biz de yapmayacağız zaten de 1 gün kalacakmışız neyini süsleyelim dedik 😂
Sancı olayı 10 dakikada 3 kez geldiğinde anlamlı bildiğim kadarıyla canım. Yani hastaneye gitmek gereken aralık böyle bir şeyler herhalde. Benim geçen 20 dakikada 2 kez 80ler çıktı ama anlamlı bulmadı doktor yalancı sancılar dedi.

Valla kuşum ben de yapmayacağım balonu, arkadaşlarım falan yapar benim de gözüm görmez gibi 😂 isimli flama yaptırmıştım sen de beğendin diye hatırlıyorum onu götürürüm, bir de süs yastığını götürürüm ekstradan. Kapı süsü de var işte çok fazla bir şey yapmak istemiyorum ben de, annem lohusa şerbeti yapacak şişelere doldurucam sürahiye koyarım artık orda, bardak da ayarlarım.
Ee sen baya şey yapıyorsun kuzumm daha ne yapacan zaten. O dediklerinin hiç biri bende yok. Bi flamam var ama onu da odasındaki duvara astım, sökmeyi gözüm yemiyor. Takana kadar canım çıktı 😅 sen şu yaptırdığımız dekoratif yastığı mı götüreceksin? Onu nereye koyacağız, orda yattığı sepet küvet gibi olan şeyin içine mi?

Ben de bazen yaptığım hareketlere şaşırıyorum neler yapabiliyorum😆 diye ama 37. Haftada şak diye bitince hamilelik vedalasamadim ve doyamadım gibi geliyor yaa🫠🫠
Ay yok ben ziyadesiyle doydum. Günü dolmamış gebe arkadaslarıma basarılar diliyorum.😃 Allah var bu gebeliğimin her evresinde ayrı bir zorluk oldu o yüzden de biraz pek sevemedim gebelik halini neyse ki finali güzel oldu sükürler olsun😍

Back