• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Yoktu canım genetik eşim ve abisi 5800 doğmuşlar..
İkinci cocugumda 36 da 3600 doğdu dikisler zorlandı diye erken aldılar.
Bu 3. Olacak geçen hafta 2800e yakındı 34 haftaydı heralde ama bebeğe göre 36 haftaydı 2 hafta önden gidiyordu. Yükleme de yaptırdım şeker sorunum yok.
Anladım canım tamamen yapısal durum 🙏🏾 Zaten bence en geç 37de bitmesi çok tadında ya 😂 Ben 37-38 arasını max zorlandım, 38-39 arasında günleri bırak saatleri sayar oldum 🥹 Belki bebekler büyük diye, belki kasılmalar çok diye bilemiyorum. Ama zaten uykular muykular haram yani birkaç haftadır 🥲

Anladım canım tamamen yapısal durum 🙏🏾 Zaten bence en geç 37de bitmesi çok tadında ya 😂 Ben 37-38 arasını max zorlandım, 38-39 arasında günleri bırak saatleri sayar oldum 🥹 Belki bebekler büyük diye, belki kasılmalar çok diye bilemiyorum. Ama zaten uykular muykular haram yani birkaç haftadır 🥲
Evet tam da dediğin gbi 37den sonrasi..ama bosver karnında dursun elbet çıkacak doğunca anlicaksin ne demek istedigimi🤭🤭birde karnım bomboş hüznüne kapilacaksin ...lohusalik... bagrsaklar hareket ettikçe bi duygulanma ozlem 🤭

Bu erkeklerde hep var benimkide yapıyordu onlar cahil boşver takılma, bilmediğinden yapıyor, kötü niyeti yok, sen boşver. Öyle öyle insan doluyor hani hep neden tolere etmek zorunda olalım ki. Daha da batıyor sonraki davranış. Ne olursa olsun el bide yani kendi annem bana evin pis dese rahatsız etmez ya da cevap veririm sonra güler geçeriz seninkine bak falan denir mesela ya da şu işi öyle değil böyle yap dese benim canım öyle istiyo denir ama eş ailesiyle o ilişki doğal olarak olamayacağı için rahatsız edici oluyor. Saçma sapan şeyler sonra da insan uzaklaşıyor.
Aynen öyle kuzum. Valla rahat olsalardı böyle şeylerin şakası bile yapılabilirdi kalkışabilirlerdi. Ama biz bir araya geldiğimizde mesela birkaç kez eşimin küçüklüğünden bahsettiler tabi sadece övgü dolu şeyler, güzellemeler falan. Ben de şakasına dedim bak çocukken bildiğin şeyleri bile unutmuşsun büyüyünce oysa böyle değilmişsin dedim hani espriyle karışık. Ay ikisi iki yerden ne demek yani, nasıl yani, benim kardeşim hala aynı, benim oğlum hep öyledir. Tamam yahu şaka yaptık bişey demedik oğlunuza hayret bir şey dedim. Kimse gülmedi ortam bi gerildi yüzleri asıldı falan. Sonra eşim de bizimkilerin yanında öyle şeyler söyleme onlar bozulurlar dedi. Ay tamam anladık zaten ailenin şaka kaldıramadığını onlara da söyle bana mümkünse senin çocukluğunu anlatmasınlar o zaman dedim. Ya gül geç aa ne güzel falan de dedi. Ama aileye hiç uyarı yok yani. Valla bak yıllar içinde bunlar üst üste, üst üste birikti birikti ben dediğim gibi can ciğer kuzu sarması olabilecekken mesafeli, ciddili biri oldum yanlarında. Aile terbiyesi gereği ağırlıyorum uğurluyorum. Gittiğimde de aynı şekilde üzerime düşeni yapıp çekiliyorum. Şimdi inşallah oğluştan sonra meşguliyet de daha da artacağı için daha az muhatap olur döner gelirim diye umuyorum 🙏🏾

Evet tam da dediğin gbi 37den sonrasi..ama bosver karnında dursun elbet çıkacak doğunca anlicaksin ne demek istedigimi🤭🤭birde karnım bomboş hüznüne kapilacaksin ...lohusalik... bagrsaklar hareket ettikçe bi duygulanma ozlem 🤭
Yiaaaa deme öyle ağlarım 🥹 Eşim de birkaç gündür ayrılamıyor göbekten, ama çıkacak ama bitecek diye diye 🥹 Ama insan bedensel özgürlüğü de arıyor artık 9 ayın sonunda ya 🥹😅 Neyse yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık 39 haftada doktorun da önerisi ile alınması bana vicdan azabı hissettirmez, kendi isteğimle daha erken alınsın desem belki hissederdim de şu an sıkıntı yok 😂

Yok yok çok haklısın kesinlikle. Kendimiz acı içinde kıvranırsak bebeğin ağlaması bile batabilir insana. Kendin iyi olacaksın ki onunla sürekli ilgilenebilesin 🙏🏾 Bakalım artık hastaneden çıkarken ne reçete ederse onu kullanırız canım biz de.
Batmıyor da insanın agrısı nerdeyse canı da ordadır denir ya. Cok agrıdan gözün bir sey görmeyebiliyor. O yüzden doktorun bilgisi dahilinde bence agrıya cok fırsat vermeden kullanmak lazım agrı kesici. Sonucta normal bir zaman degil kullanacagımız 3-5 gün sonrasında eski ilaçsız kimyasalsız günlerimize geri dönebiliriz

Batmıyor da insanın agrısı nerdeyse canı da ordadır denir ya. Cok agrıdan gözün bir sey görmeyebiliyor. O yüzden doktorun bilgisi dahilinde bence agrıya cok fırsat vermeden kullanmak lazım agrı kesici. Sonucta normal bir zaman degil kullanacagımız 3-5 gün sonrasında eski ilaçsız kimyasalsız günlerimize geri dönebiliriz
Çok haklısın canım inşallah 🙏🏾 Bununla sınırlı kalsın yeter ki dediğin gibi…

Ben burda kayınvalidemi anlatsam herhalde herkes kayınvalidesinin elini öpmeye gider:))
Aylardır ne ihtiyacın ne de bi eksiğin var mı diye sormadıBi çorap bile almadı canı sağolsun. Bu akşam çaya gittik beni yatak odasına çağırdı baktım pembe lekeli bi pike battaniye gösterdi. Bunu sana veriyim dedi. Anne benim bebeğim erkek dedim:)) olsun dedi. Eltimin kızına yaptırırken kumaş artmış o da artanlarla bunu yaptırmış onu veriyor. Lekeli biraz dedim çitilersin dedi😊😊 bi de havlu veriym dedi bebek için mi dedim evet ama yetişkin havlusu dedi. Baktım yetişkin plaj havlusu. Sağol anne havlumuz var sen onu kullanırsın dedim. Bu sadece yaşadığımız bi an anlatsam roman olur.torunu için layık görmüş bunları. Ama eltime yaptırmış bi de bunu söylemesi ayrı vaka:)
Terbiyesiz kadın ya bazı şeyleri kendi onurun için yapma yani karşındakine saygın sevgin yoksa da. Eşin ne diyor bu durumlara resmen evlat ayırıyor

outoffit outoffit LeyLA84db LeyLA84db eşim devam ediyor tribe, hala devam mı dedim, ayıp ettiğini anlarsın diye bekliyorum dedi. Ne ayıbı etmişim saygısızlık mı yaptım ben ev işinden anlıyor olsam kadının ev temizlemesi 20 gün sürmezdi anlamıyorum demek ki dedim. İşte yaparım der geçersin ben 3 senedir yapmıyorum falan denmez ben sana öğreticem saygıyı diyor :)) şu adamı alır mısınız başımdan hani barışalım diye laf atıyorum hala devam ediyor çok ilginç

outoffit outoffit LeyLA84db LeyLA84db eşim devam ediyor tribe, hala devam mı dedim, ayıp ettiğini anlarsın diye bekliyorum dedi. Ne ayıbı etmişim saygısızlık mı yaptım ben ev işinden anlıyor olsam kadının ev temizlemesi 20 gün sürmezdi anlamıyorum demek ki dedim. İşte yaparım der geçersin ben 3 senedir yapmıyorum falan denmez ben sana öğreticem saygıyı diyor :)) şu adamı alır mısınız başımdan hani barışalım diye laf atıyorum hala devam ediyor çok ilginç
Ya bi geri bassin ben sana ogreticem ne demek hadsiz. Bence geri adim atma seni gaza getirmek icin demiyorum ama geri adim atarsan bu hep boyle devam eder. Bi de alttan almissin yani o bile gereksiz. Benim evimin duzeni bu bitti . Herseye yaparim der gecersen bi bakarsin evine yabanci kalmissin:) bence geri adim atma ama tabi sen bilirsin esinle aranizdaki dinamik nasil bilmiyorum.

Abi bak ben doğrucam galiba bütün hırsımı senden çıkarırım diyesim geldi.
Saygısızlıkla ne alakası var söylediklerinin ayol. Bir de şimdi mi gelmiş aklına 9 aylık hamileyken saygıyı öğretmek?
Olayı tam bilmiyorum belki ucundan yakaladım ama kayınvalidenle konuştun mu çok tatlı bir kadın olduğunu hatırlıyorum

Hah bak o konuda eminim, doyuyor 😀 doymayan bebek hiç mutlu olmaz herhalde, çok çok büyük mesele onlar için. Ben de mutlu olmam da onlar ayrıca olmaz yani 😀 Anneliğin çoğunluğu kendine güvenmek gerçekten. Doğum yaklaşırken önceki güvensizliklerimi ben de daha sık hatırlıyorum ve o halime üzülüyorum 🥲 biraz şüphe ve korku bakımı iyi tutuyor ama fazlası negatif etkiliyor. Süt var, saate bakmaksizin bebek istedikçe veriyorsan bitmiştir 🥰
İşte süt var ama millet buzluğa bile atıyormuş benim anca bebeğe yetiyor işte arttırıp kenara atamadım bi 😂😂 hastaneye falan gidince biberonda süt baya iyi oluyor

Hamilelik kartımı kullanıp öyle bi ağır konuşurdum ki. Zaten canım burnumda diye başlayıp. Ben küfür bilmeyen bir insandım valla bazen öyle saçma şeyler yapıyor ki bi küfrü basıp git gözüm görmesin seni diyorum köşesine çekiliyor. Alttan alma odalara geçip de küsme, tribini yok say. Sen kim ki bana trip atabilirsin moduna geç. Akşam kv ile oturup çekirdek çitleyen sen ol. Emin ol sen odalara kapandıkça onun vicdanı sızlamıyor. Sen inadına mutlu olcaksın inadına enerjik olcaksın. Gücünü kendinden al ve silkelen. Haksız olduğunu biliyorsun ve bu senin doğrun. Gidip ötede havlayabilir. Hamilelikte benim tahammülüm sıfır artık bu kocalara. Canımız burnumuzdayken hala insan gibi konuşmayı beceremiyorlarsa susmayı becersinler en azından. Sen üzüldükçe o gizli haz duyuyor bak haklı olduğunu sanıyor. Senin eşinle benimkini biraz özdeşleştirdim sanırım. Sinirlerim zıpladı. Gerçekten bunlar eli maşalı kadın istiyorlar. Bir kere delirsen tekrar seni delirtmemek için susmayı öğreniyorlar. Bilmiyorum ben artık yaygaracı bi insanım.
Sen mükemmel bir ev kadınısın. Sen mükemmel bir anne de olucaksın. Hem çalışan hem evine bakan kadın olmak öyle kolay değil. Dip köşe bucak temizliği kim yapmış çalışırken sen bi de hamilelikte yapcaksın. Bilmiyorsun diye bişey yok. Herşeyi de çok iyi biliyorsun. Ezdirme kendini go girl biz arkandayız djdjdj

İşte süt var ama millet buzluğa bile atıyormuş benim anca bebeğe yetiyor işte arttırıp kenara atamadım bi 😂😂 hastaneye falan gidince biberonda süt baya iyi oluyor
E sen de sağıyorsun ama emzirdikten sonra bebeğe verdiğin için mi buzluğa gidemiyor sütler? Şöyle yapsan nasıl olur, iki üç gün bebek her istedikçe emzirsen ama hiç biberonla ekstra vermesen. Göğüslerin rahatsız olacağın kadar sertleşirse onları da sağıp dondurucuya atsan? Çünkü bebek tıka basa doyunca bir sonraki memeyi daha geç talep ediyor olabilir belki. Böylece süt üretimi artacak, sen sürekli meme sonrası biberon vermeyeceksin ve fazla gelen sütler de buzluğa gidecek. Uzman değilim de aklıma böyle bir şey geldi yani 😀

Abi bak ben doğrucam galiba bütün hırsımı senden çıkarırım diyesim geldi.
Saygısızlıkla ne alakası var söylediklerinin ayol. Bir de şimdi mi gelmiş aklına 9 aylık hamileyken saygıyı öğretmek?
Olayı tam bilmiyorum belki ucundan yakaladım ama kayınvalidenle konuştun mu çok tatlı bir kadın olduğunu hatırlıyorum
Kız kadın bişi demiyo ki, hala çamaşır yıkıyor garibim. Gece kaç kere geldi yemek yapim şunu ye bunu ye, kadında sorun yok bizimkinin prensesliği tuttu

Oturdum ağlıyorum yarım saattir artık. Sabah gözümü açtım bi dilim ekmek peynir yedim 1 saat sonra acı su gibi kustum, mide yanmam bir saniye bile geçmiyor göğsüm ağrıyor artık. Sıcak/soğuk ne içersem içeyim boğazım reflüden o kadar tahriş olmuş ki mideme inmiyor bile. Oturuyorum kusuyorum yatıyorum midem yanıyor, şikayet etmek istemiyorum eşim neyin var diyor utanıyorum artık kustum demeye. Sağ salim en güzel zamanda kızımı kucağıma alayım artık diye gün sayıyorum. İyice sinirlerim bozuldu
Yavrum yaa seni çok yıprattı miden artık tahammülün de bitmiştir. Sağlıkla al inşallah minik hanımefendiyi kucağına çok az kaldı son zamanlar zor geçse de🥺🙏

Ya bi geri bassin ben sana ogreticem ne demek hadsiz. Bence geri adim atma seni gaza getirmek icin demiyorum ama geri adim atarsan bu hep boyle devam eder. Bi de alttan almissin yani o bile gereksiz. Benim evimin duzeni bu bitti . Herseye yaparim der gecersen bi bakarsin evine yabanci kalmissin:) bence geri adim atma ama tabi sen bilirsin esinle aranizdaki dinamik nasil bilmiyorum.
Ya ben üzülüyorum zaten bi yalnızlık psikolojisi bastırdı bana, bi de böyle olunca iyice kötü hissediyorum. Ondan bir adım atayım dedim pişman etti gerizekalı, şimdi de gülüyor pişkin pişkin laf atıyor falan

Neyse topic amacına gelirsek sjfkkf şu bestlak damlayı doğumdan önce az az kullanmaya başlasak bi etkisi olur mu canolar ya illa doğumdan sonra mı kullanalım? GAden GAden yazmıştı dün bir yorumlara baktım da hep doğum sonrası kullanılmış önden emin olamadım

Kız kadın bişi demiyo ki, hala çamaşır yıkıyor garibim. Gece kaç kere geldi yemek yapim şunu ye bunu ye, kadında sorun yok bizimkinin prensesliği tuttu
Ben senin yerinde olsam yardımı, anlayışı, kocanı azarlamayi kayinvalidene bırakırdım. Anlatsan, böyle böyle yapıyor anne desen sana destek olmaz mı? Ben normalde üçüncü kişilerin karışması taraftarı değilim ama madem doğurdu takip etsin o da, silkelenmesi gerekiyorsa oğlu silkelesin. Anne sana çorap konusunda öyle söyledim diye alındın mı, bizim rahat konuşacak kadar samimiyetimiz yok mu, bak oğlun bana böyle böyle diyor burnumdan getirdi derdim galiba. Eşine karşı gaza getirmek istemiyorum, şu an gerilim bizim işimize yarayacak bir şey değil ama bu konunun da sen daha fazla yıpranmadan çözülmesi lazım.

Back