Hmm bu bağlantıya göre bebeğin suyu fazla da olmadığına göre bende şeker yokMecbur içerim canım kussam da ne yapayımAslında hiç içmiyor değilim de 3-4 litre içmiyorumdur 1,5-2 litre içiyorumdur yani yine de zorlamayla.
Şeker yüksekken öyle bir susama, su içme isteği oluyor ki litre litre içsen hiç içmemiş gibi hissediyorsun. Ona karşın tuvalette çıkan birkaç damla. Gerçekten o kadar su nereye gidiyor anlamıyordum. Aynı şekilde bebek de çok su içiyormuş yüksek glikoz gidince ve sürekli idrarını yapıyormuş o yüzden de amniyon sıvısı artıyormuş. Yani bebeğin suyu fazla tespitinin şekerle ilişkisi de buradan
Ya baskı gibi bir his. Sanki kendimi serbest bıraksam daha çok ağrırmış ya da bir şekilde altıma yaparmışım gibi hissettimaci mi hissettin ay ben cok tirsiyorum su cati ve rahim acikligi muayenesinden
Benden yemezsin ya alkol sigara olmadığı sürece. Ben hazır nugget falan yemiş insanım yani sjckskdl bugün yine yiyelim mi dedim eşim saçmalama dedi, şaka yaptım dedim. Yapmamıştım……..Hmm bu bağlantıya göre bebeğin suyu fazla da olmadığına göre bende şeker yokilk kez 10 günde kilo da almamışım. Ki yediklerimi söylesem dayak yerim sizden djdjdjd
Haftaya benim var doktor tabi haftaya kadar doğurmazsan dedi djdjd ben nedense hiç takılmıyorum acıtmasına falan doğurcaz sonuçta hani bu acılar ne ki falan gibi bi cesaret geliyor dkdjdjdKeşke korkutmasak birbirimizi bu şekilde ya, ne bileyim ben şimdi durup dururken gerildim yanineyse bir şey olmamasına sevindim
ben sıfır gerginlik sıfır korkuyla gitmiştim ya hissedilecek olan her türlü hissediliyor bence. Bakarsın senin için daha kolay olur ya da hiç gerek bile kalmaz doğuracağın güne kadar. Yapan kişi de etkili olabilir. Gerilme hiç. Doğum yapacağız inşallah bunlar ne kiKeşke korkutmasak birbirimizi bu şekilde ya, ne bileyim ben şimdi durup dururken gerildim yanineyse bir şey olmamasına sevindim
Normalde ben de korkmam 474838 kez muayene oldum da böyle çok detay verilince insan geriliyor, ekstra kasılma falan da hissediyorum çünkü bu akşamHaftaya benim var doktor tabi haftaya kadar doğurmazsan dedi djdjd ben nedense hiç takılmıyorum acıtmasına falan doğurcaz sonuçta hani bu acılar ne ki falan gibi bi cesaret geliyor dkdjdjd
Bende de şeker varmış evetHmm bu bağlantıya göre bebeğin suyu fazla da olmadığına göre bende şeker yokilk kez 10 günde kilo da almamışım. Ki yediklerimi söylesem dayak yerim sizden djdjdjd
Ben doğumu da düşünmüyorum. Düşününce bişey değişmiyor ben doğurmıcakmış gibi yaşıyorum. Tek bildiğim 2 gram fazla hareket spor bişey yapabilmek su içmek ve sancı saymakNormalde ben de korkmam 474838 kez muayene oldum da böyle çok detay verilince insan geriliyor, ekstra kasılma falan da hissediyorum çünkü bu akşamcanım da tatlı değildir zaten ama hassas bir süreç olumsuz etkilenebilirler diye düşünürüm kendi adıma. Sen sezaryen mi istiyordun normal mi anam
Ebe bana sordu normal doğum mu istiyorsunuz diye evet dedim. Açıklık muayenesine bu kadar kasmayın kendinizi o zaman, bu doğuma giriş 101 yani dediNormalde ben de korkmam 474838 kez muayene oldum da böyle çok detay verilince insan geriliyor, ekstra kasılma falan da hissediyorum çünkü bu akşamcanım da tatlı değildir zaten ama hassas bir süreç olumsuz etkilenebilirler diye düşünürüm kendi adıma. Sen sezaryen mi istiyordun normal mi anam
Vajinal doğum istemek başka, açıklık muayenesi için -istemeden- korku hikayelerine maruz kalmak başka diye düşünüyorumEbe bana sordu normal doğum mu istiyorsunuz diye evet dedim. Açıklık muayenesine bu kadar kasmayın kendinizi o zaman, bu doğuma giriş 101 yani dedihak da verdim. Cidden bundan olumsuz etkilenip korkacak olan normal doğum hayalleri kurmasın bile yani, bu ben de olsam
Ben çok negatif konuştuğumu da hiç beklenmedik şeyler söylediğimi de düşünmüyorum. Korku hikayesi yazdığımı hiç düşünmüyorum. Soruldu, hissettiğimi söyledim yani. Detay vereyim desem nasıl yaptığını falan anlatırdım. Ben de gidenleri, acıtıyor diyenleri okudum benden önce ama ekstra bir gerginlik hissetmedim, korkmadım bilmiyorum eşiklerimiz farklı olabilir. Beklentini ne çok düşük tut ne de çok yükselt madem. Anlık bir acı, baskı birkaç saniye sürüyor ve bittiği an bir şey hissetmiyorsun yine. Umarım bu seni rahatlatır.Vajinal doğum istemek başka, açıklık muayenesi için -istemeden- korku hikayelerine maruz kalmak başka diye düşünüyorumburda da muayene olanlar var herkese nasıl bir şey diye sordum özellikle zaten. Yoksa ben de biliyorum o muayenenin defalarca yapılacağını, sadece öncesinde önyargısız ve sakin gitmek istiyorum. Çok negatif konuşup sonra bundan korkacak olan da normal doğum düşünmesin demek ayrı bir enteresanmış bu arada söylemeden geçmeyeyim
Peki.Ben çok negatif konuştuğumu da hiç beklenmedik şeyler söylediğimi de düşünmüyorum. Korku hikayesi yazdığımı hiç düşünmüyorum. Soruldu, hissettiğimi söyledim yani. Detay vereyim desem nasıl yaptığını falan anlatırdım. Ben de gidenleri, acıtıyor diyenleri okudum benden önce ama ekstra bir gerginlik hissetmedim, korkmadım bilmiyorum eşiklerimiz farklı olabilir. Beklentini ne çok düşük tut ne de çok yükselt madem. Anlık bir acı, baskı birkaç saniye sürüyor ve bittiği an bir şey hissetmiyorsun yine. Umarım bu seni rahatlatır.
Buna ultrason, nst detayları, tahliller, psikolojik bunalımlar, hisler vs dahil değil tabi. Bilhassa fizik muayeneler ve yapılan işlemler / uygulamalar, doğumların varsa olumsuz yanları gibi gibi şeyler dahil olur.Şöyle bir duyuru yapalım o zaman, herkesin dikkatine..
Yakın zamanda bir arkadaş daha korkutucu şeyler konuşmayalım, paylaşmayalım demişti. Şimdi herkesin acı eşiği gibi korku eşiği de farklı olabiliyor. Benim hiç korkup gerilmediğim bir durum bir başkası için korku ve gerilim sebebi olabiliyor. Doğrudur, olabilir. İşler de asıl bu noktadan sonra daha da ciddileşeceği için ve süreç içerisinde toz pembe hikayeler kadar üzücü / korkutucu detaylar da yer alabileceği için bunların hiçbirinin paylaşılmaması yönünde karar alalım madem. Detay öğrenmek isteyen özelden yazsın birbirine. Ben bundan sonra herhangi bir muayene / işlem detayı vs vermeyeceğim. Çünkü gerçekten kim hangi seviyeden korkuyor, geriliyor bunu anlayamıyorum.Kumraladamavituna1 bunları sen dedin diye söylemiyorum sadece, o vesile oldu.
Olabilir, hata bendedir, korkutuyorumdur ya da geriyorumdur belki. Ekstra hassas davranırım. Herkes de bu minvalde ekstra dikkat eder. Sorun çözüme kavuşur. Sayılı gün kala kimse kimseyi korkutup üzmez böylece
Doğsun atarım buraya siz benim best friendlerimsinizGöktuğ ismi bende sarışın mavi gözü canlandırıyor nedense. Bebeğin öyle olursa haber et çok merak edicem bunu
Kızlar siz. BUna çok takılıyorsunuz. Daha öncede yazıldı farklı konularda yorumlar bazıları çok sert eleştirildi. Ama gebelik ve doğum herkes için bambaşka. Bu bi yolculuk. Bazen hiç bir sorun yokken başımıza bi şey geliyor ve acilde bulabiliyoruz kendimizi. Bunları yaşayıp nasıl yol aldılar doktorlarından nasıl dönüşler oldu bunları konuşmamız kötü değil aslında. Ekim annelerinin instagram grubuna girmiştim herşeyi ama herşeyi konuşuyorlardı. Çok hoşuma gitmişti. İnanın korkulacak bir durum yok çünkü yarın başımıza ne geleceğini bilmiyoruz Şuan mesela sancı erken doğum nst kasılma furyası var. Ve genelde ilk gebelik yaşayanlar daha da evhamlı oluyor. Anlıyorum insan bazen keşke hiç okumasaydım diyor ama bazen öyle bir çıkışıyoruz ki karşı tarafa. Bu da yıkıcıŞöyle bir duyuru yapalım o zaman, herkesin dikkatine..
Yakın zamanda bir arkadaş daha korkutucu şeyler konuşmayalım, paylaşmayalım demişti. Şimdi herkesin acı eşiği gibi korku eşiği de farklı olabiliyor. Benim hiç korkup gerilmediğim bir durum bir başkası için korku ve gerilim sebebi olabiliyor. Doğrudur, olabilir. İşler de asıl bu noktadan sonra daha da ciddileşeceği için ve süreç içerisinde toz pembe hikayeler kadar üzücü / korkutucu detaylar da yer alabileceği için bunların hiçbirinin paylaşılmaması yönünde karar alalım madem. Detay öğrenmek isteyen özelden yazsın birbirine. Ben bundan sonra herhangi bir muayene / işlem detayı vs vermeyeceğim. Çünkü gerçekten kim hangi seviyeden korkuyor, geriliyor bunu anlayamıyorum.Kumraladamavituna1 bunları sen dedin diye söylemiyorum sadece, o vesile oldu.
Olabilir, hata bendedir, korkutuyorumdur ya da geriyorumdur belki. Ekstra hassas davranırım. Herkes de bu minvalde ekstra dikkat eder. Sorun çözüme kavuşur. Sayılı gün kala kimse kimseyi korkutup üzmez böylece
katiliyorum sana, ben kendi adima bilgi aliyorum burda konusulanlardan, yazsam chatgptde veriyor ayni bilgiyi korkmak korkmamak bana kalmis oluyor. deneyimlerden ogrenmek guzel oluyor felaket senaryolari yazilmadikca. oyle birsey de gormedim burda, normal konusma cercevesinde ilerliyor geneldeKızlar siz. BUna çok takılıyorsunuz. Daha öncede yazıldı farklı konularda yorumlar bazıları çok sert eleştirildi. Ama gebelik ve doğum herkes için bambaşka. Bu bi yolculuk. Bazen hiç bir sorun yokken başımıza bi şey geliyor ve acilde bulabiliyoruz kendimizi. Bunları yaşayıp nasıl yol aldılar doktorlarından nasıl dönüşler oldu bunları konuşmamız kötü değil aslında. Ekim annelerinin instagram grubuna girmiştim herşeyi ama herşeyi konuşuyorlardı. Çok hoşuma gitmişti. İnanın korkulacak bir durum yok çünkü yarın başımıza ne geleceğini bilmiyoruz Şuan mesela sancı erken doğum nst kasılma furyası var. Ve genelde ilk gebelik yaşayanlar daha da evhamlı oluyor. Anlıyorum insan bazen keşke hiç okumasaydım diyor ama bazen öyle bir çıkışıyoruz ki karşı tarafa. Bu da yıkıcı