Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 72 41,1%
  • erkek

OY: 92 52,6%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 5 2,9%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    175
Hiç ikiliyle kafa karıştırmayıp fetal yaptırın diyen de var ama bilemedim ben de
Ne kadar doğru bilmiyorum ama ikili bile istemiyorum aslinda ikili de downsendromu ve bi seye daha bakiyolar bunun anne karninda tedavisi zaten yok varsayalim yanlis sonuç cıktı yuksek riskli down bunun tedavisi yok ve aylarca stres cekilecek ama iste doktor ne der bilemiyorum

Peki ben henüz erken diye araştırmadığım için size sorayım. İkili test bi oran veriyor 1:500 atıyorum, 1000'de 2 risk var diyor yani. Fetal direkt herhangi bi anomali var mı yok mu söylüyor. Doğru mu?

İkili testte riskli bi durum çıkmıyorsa fetalde çıkabilir mi

Bence her ikiside tarama testi yüzde yüz değil ihtimal konuşuyor açıkcası bebeğimin kaderini ben belirlemek istemiyorum yaşayacağım varsa yaşarım diyorum bile bile kalbini nasıl durdurabilirim ne bileyim fazla duygusal düşünüyorum

Benim 8+6 130 yazıyor kağıtta doktor herşey normal sıkıntı yok dedi
Canım 8+6 haftalıksa tabi ki normal, hem biliyordum hem de şimdi her yerden baktım ama 9 haftalık olunca artıyo hamilelikte 1 günün bile önemi var canım kalp atışında kalbini ferah tut ayrıca doktor da her şey yolunda demiş hiç endişe etme zaten bizden çok biliyordur

Canım benimki de tüp bebek ve yaşım 36 o sebeple kesinlikle fatal DNA testi yaptıracağım. Henüz 7+6 yım. Günü geldiğinde doktoruma da konuşacağım. Muhtemelen o da beni yönlendirecektir.

Evet canım fatal DNA daha kapsamlı

İkili testi çok fazla bilmiyorum açıkçası. Ama görüştüğüm doktorlar fetal dna testi (nipt) yaptırmamı önerdiler. %99 kesin sonuç veriyormuş. Görsellerini yükledim size hangi kromozomlara bakıldığı yazıyor. Bu testin aslında amacı şu diyelim bir rahatsızlık çıktı bazı kişiler gebeliği devam ettirmek istemiyor dolayısıyla bu test 10.haftada yapılıyor. Sonuçları bir hafta içinde geliyor. Cinsiyetinizde öğrenmiş oluyorsunuz .
Bu testte sorun varsa doktorlar emin olmak adına amniyonsentez öneriyorlarmıs ama genellikle yanlış sonuç verme ihtimali baya baya az imiş.
Orangegreysky

Eklentiler

• IMG_9513.jpeg
    126,2 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_9514.jpeg
    93,6 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_9515.jpeg
    72,6 KB · Görüntüleme: 43
İkili testte bu aşağıdaki rahatsızlıklara bakılıyor mu bilmiyorum. Ama isterseniz doktorunuza danışın en doğru o yönlendirecektir.
Fetal dna testinde bu eklediğim hastalıkların hepsine bakılıyor.
Ozooosa Orangegreysky

Eklentiler

• IMG_9556.jpeg
    220,8 KB · Görüntüleme: 54
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…