Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Çok iyi demişsin zaten bir kez alıp alışırsa bi daha bırakamaz. Zavallı erkekler o kadar korkutuluyor ki beceremezsin aman sen bırak diye sonra yok efendim baba olduğunu 3 ayda anlıyormuş kdjdjd bebeğin fotoğraflarını çekip her yere atıyorlar bir de valla şaka gibi beşki ben istemiyorum yani ki hiç fotojenik falan değilimdir

Kızlar merhaba ben doğum yapali 1 ay oldu ancak sizin grubunuzu bebisten vakit buldukça okuyorum hala
İlk defa doğum yapıcaklar bazı konulari cevapsız kalıyor görüyorum ben spinal anestezi ile bebeğimi kucağıma aldım ve benimde ilk dogumumdu, başımdan geçenleri size de anlatmak istiyorum ona göre hastaneye hazırlıklı gidersiniz
Benim doğumum bebek makat gelişli olduğu için spinal anestezi şeklinde oldu çünkü toktum bu yüzden genel olmadı, öncelikle belden yapılan bir igneyle belden aşağısı uyuşturuluyor.
Bebiş doğduktan sonra odaya götürülüyorsunuz üstümde ameliyat önlüğü vardı o ara hemşire geldi vajinal muayene etti ve karnımda dikise baktı, refakatçimden hasta bezini istedi bezi bana giydirdi başka birşey giymemi istemedi gaz çıkarana kadar yada kendime gelip yürüyebilecek duruma gelene kadar muayene edeceği için kıyafet istemedi üstümde, belki üstüme hırka falan giyebilirdim ama çarşaflarla üstümü örttüler soğukluk da yavaş yavaş gittiği için daha da üşümedim çok.
Ve belirteyim 6 saat kadar birşey yiyip içmemi istemediler.
Kolay bir şekilde gaz çıkardığım için artık ayağa kalkabileceğimi ve istersem giyineceğimi söylediler, bu arada birkaç kere ağrı kesici ve muayene için yine geldiler.
Ben ayağa kalkıp giyindim ve yürümeye başladım, tuvaletimi yaptığımda bisküvi ve meyve suyu yenilebilebilecim söylendi.

Bebek emzirme olayına gelirsek daha ayağa kalkmadan hemşire hanım bebişi memeye tutturdu sütüm geldi ama çok çok azdı zaten kızım erken doğduğu için pek emme belirtisi yoktu, hastanede olan mamadan hemşire şu kadar ml verilebilir diyerek açıklama yaptı ve biz mamayı hemşire odasında onlarin malzemelerini kullanarak hazırladık ama kaşık biberon götürmüştüm onunla verdik kızıma.
Ben yine de memeyi verdim hatta emmese bile dudaklarını değdirdim bir süre beklettim memede.

2 gece kaldık yavrumla benim sütüm pek gelmedi mama vermeye devam ettik. Benim tavsiyem kaşık biberon götürülmesi çünkü meme reddi yaşanabiliyor. Ben emzik götürmedim hem bebeğim küçük diye hemde bilmiyorum kötü yorumlar var diye. Ama pişman oldum şimdi emzik tutmuyor ve bazen karnı tok olmasına rağmen meme istediği oluyor ve memede olduğu sırada bel ve omuz ağrısı çok kötü oluyor

Ben elbise şeklinde gecelik götürmedim zaten vajinal doğum olmadığı için bir kere vajinal muayene oldum daha da olmadım.
Önden düğmeli pijamalar inanılmaz rahattı zaten hasta bezinin içinde kalıyor dikiş kısmı ve bez iyice karnımızı sardığı için rahattım.
Pijamanin beli de öyle normaldi çok yüksek belli değildi asla rahatsız etmedi, dikiş için bakmaya geldiklerinde pantolonumu ve bezimi hafiften indirerek rahat ettim.

Ve hemşireye ilk olarak verilen çantada ben bir takım, bir tane bez, ve battaniye verdim gayet de yetti.

Kendi çantama da pişik kremi falan almadim gerek duymadım ama bazı bebislerin teni daha hassas olabiliyor alan olursa en doğal içerikli olanı götürebilirsiniz.

10 tane bez 2 gün içinde tami tamına yetti biraz daha fazla alabilirsiniz, ağız mendili de kesinlikle alın mama verirken bizim kız ağzından hep püskürttü heryer mama oldu.

Onun haricinde birde kesinlikle sezeryan olucaklar yanınızda kayısı veya kayısı hoşafı götürün daha rahat tuvalete çıkarsınız çünkü dikisle ıkınmak can yakmasa da psikolojik olarak sanki dikise birşey olucak korkusu oluyor ıkınmak zor gelebiliyor.
Bol bol kahve de götürün ki anestezi vücudunuzdan kolayca atılabilsin ben fazla içmedim bu yüzden sonrasında anestezi vücudumda başka fiziksel şeylere neden oldu

Aklıma gelenleri anlattım soru sormak isteyen olursa vakit buldukça cevaplarım. Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin

Sen istersen yap tabi ki bebek, ben yapacağım. Bu bebeler için az uğraşmadık tüm geleneklere okeyim ben lohusa şerbetini annem 38de falan yapıp dolaba koyacak, güzel bir sürahiye koyarız küçük kağıt bardaklar var şekilleri de güzel onlarla hastane masasına koyarız dedim ben. Lohusa adetlerine bayılıyorum ya, şerbet de tatlı bence plastik şekilli bardak koyan da var ama ben uğraşamam öyle şeylerle, kullan at olsun istiyorum. Kapı süsü yaptıralı çok oldu ama çok büyük ve ağır benimki, askı ve almam lazım hastane kapısı için.

Kız ben dedim valla, teyzemler gelmek istedi normalde çok yakınızdır ama açıkça söyledim. Ben hastanede annemi istiyorum bir tek bunalırım ruh halime güvenemiyorum dedim. Peki dediler hdjdjdjd

Ay biz anamızın karnında öğreniyoruz bebek bakmayı sanki, öğrensin işi ne be amaan

Ben de aynısını eşime tembihledim. Stres olmasını bırak benim kv şeydir bırak oğlum ben yapayımcı. Annem de öyledir ama eşime yapamaz bana yapar. Eşime dedim sakın ha bak annen falan atlar sen tutamazsın diye ilk sen al kucağına bırakma ilk karşılaşmanız çok önemli diyip durdum kvye de geçen hastaneye gelen olur mu diye sordum. Çok kimse gelmez gelirse senin arkadaşlarından gelirler dedi. Dedim yok ben istemiyorum kimseyi ben kimseye gitmedim özellikle sevmiyorum dedim. Gerçekten de hepsinde de hastaydım zaten gidememiştim kv tarafı da inşallah gelmez çünkü daha adını bilmediğim zibilyon akraba var. Eve gelirler falan dedi onu da istemiyorum. 5 yıldır görmediğim insan sırf bebeğim oldu diye gelmesin banane bayramda görürler işte martta bayram zaten. Benim arkadaşlar da senin gibi amerikasından eskişehirine her yere dağılmış şekildeler. İş arkadaşlarımı zaten online olduğumuzdan daha yüz yüze gelemediklerim var bizim çevremiz yok sanırım bulunduğumuz şehirde farkında mısın djdjdjd

A
ay sen deyince daral geldi banada keşke bütün doktorlar odaya gelip bunu açık açık söylese benimde kayınvalidemgil gelecek o gün kaynımda gelecek falan düşününce bana da daral geldi öff nasıl olacak acaba

Çok teşekkür ederiz süper oldu :)

Hayırlı olsun öncelikle, çok güzel günleriniz olsun beraber

Çok teşekkürler ayrıca çok detaylı olmuş

Sticker ne güzelmiş ben de arıyordum böyle bir şey

Ay çok çok teşekkürler ya, çok iyi oldu bu. Çok düşüncelisin spinal anestezi nasıldı rahat mıydı, ben biraz korkuyorum ondan
İnşallah kızınla çok güzel bir ömrün olur.

iyiki boyle dertlerim yok kimse gelmiyor,bana fenalik gelirdi herhalde. esler giriyor burda doguma ten temasi da yapiliyor. Sonrasinda annemle oglumu getirir bir tek esim o da 1-2saat ancak kalabiliyorlar. Sonrasinda hastanede tek basina daha iyi zaten hemsireler yardimci oluyor bebekle basbasa daha iyi
esim oglum annem disinda kimseyi istemezdim o ilk asamada sadece guzel yemekler gelsin gitsin, iyi hizmet verilsin yeterli.

ya eşin söyler belki en azından kaynına senin ağrın sızın olur belki meme tutturmaya çalışacaksın rahat olamazsın ki. Sen kendini strese sokma ama herkes sana uyum sağlayacak sonuçta

Kız yok eşimin teyzesi olmasa burda kimse yok tanıdığımj dkgkg bizimki de dolaba şunu atarız gelen gidenimiz olur demişti korkmuştum da eşimin abisine bile gelme kız ameliyatlı olacak zaten kalacak yerleri de yok falan demiş onlar bile gelmeyecek, diğer akrabaları hiç kabul etmeyiz gibi geliyor inşallah

Ya benim kayınvalidem de iyidir hoştur da klasik erkek ne anlarcılardan galiba emin değilim. Ben de her konuşmamızda diyorum işte X alt değiştirme nasıl oluyor dedi beraber deneme yaptık falan, hani oğlunun da istekli olduğunu görsün. Çünkü siz uyursunuz ben alır odama uyuturum bebeği (odası falan yok salonda kalacak zaten) falan diyor, yok dedim anne baba oluyoruz biraz uykusuz da kalırız sorun değil. Eşim istekli olmazsa o bebek kucaktan kucağa gezer biliyorum ben de maalesef.

35ten sonra haftada 1e mi düşüyor acaba

Bizim hastanede şerbet veriliyor, kapıya renkli magnetlerle isim yazılıp ufak bir süsleme yapılıyor. Cikilatasindan falan da goturecegim. Ev için de annem şerbet hazırlar. Musluklu surahim ve o küçük mika kadehlerde var onları kullanırım.

Yaylarda inat yokmu sen beni hic tanimamissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…