- 16 Nisan 2024
- 252
- 271
- 36
Aminn canım cümlemizin bebekleri inşallah şuan 35+3 um haftaya pazar son kontrol kısmetse ve ameliyat için kan tahlili vericezAnladım sen ilerideymişsin. Sağlıkla gelsin inşallah hayırlı olsun
Böyle bi doktorun dediklerini sanırım ciddiye almazdım. Fazla abartıcı bi huyu var gibi geldi. O yüzden boşa strese girmiş oldun bence.Aynen öyle canım valla bizi de şişirdi 50 dk cidden tuhaf tuhaf çıkışları vardı adam homo saphiens’ten girince konuya biz zaten eyvah dedik. Akış boyunca da böyle daldan dala atladı. Mesela benim şekerimi tarif etmek için zeytinyağı çıkarttı buna benzerdi dedi. Eğer şekerin 200-300lerde gitseydi dedi bal çıkarttı koydu. Balon aldı eline içine bir şey attı. Şişirdi rahmimi ve bebeği tasvir etti. Bir anda yüzüme fıstırdı balonu bak suyu geldi falan dedi. Kız çok acayip şeyler yaşadık
İç organların durumu ya da sezaryendaki 7 katmanin yapisiklik durumu tamamen doktorun işinin ehli olmasıyla alakalı diye biliyorum. Korse takmak kesinlikle iyileşme sürecini hızlandırıyor. Yine tabi kendi doktorunuza güvenin ama ben hastane çantama koydum bileYa bana da organlar tam olarak birleşmeden eski yerini bulmadan takma ileride mide bağırsak problemi yaşarsın falan dedi görümcem. Ona da onun doktoru demiş. 40 güne kadar önermiyorum ne sezaryende ne normalde demiş
Bende 35+3 olacam yarın. Ama benim ki sezeryan mı normal mi kesinlik yok diye bilmiyorum ne kadar kaldı. Genel olarak doğuma 34 gün var amaAminn canım cümlemizin bebekleri inşallah şuan 35+3 um haftaya pazar son kontrol kısmetse ve ameliyat için kan tahlili vericez
Canım bunu ben de biliyordum hani şeker düşmesinin yaşandığını ama doktorun bana demek istediği uzun süreli bir hipoglisemi ve fototerapi almak durumunda kalacak olması sanki. İnşallah yanılıyordur her bebeğinki kadar olur ve geçeroutoffit ben ne soylemeyi unuttum.. yenidoğan butun bebeklerin sekeri cabuk dusuyor ki zaten.. o yuzden en gec 2 saatte besliyorsun sütün hemen gelmezse mama veriyorsun. Eger 2 saat gecerse uyandirmakta zorlaniyorsun.... bunlar sadece sarilikla alakali degil yani seker icin de bu uyarilar yapılıyor.. kızımda sarılık yok diyip bilirubin bakmadilar bile mesela ama ilk gece belli aralıklarla gelip seker kontrolü yaptılar.
Olur canım sorarım ben de şu an düşününce biraz ürkütücü geliyor kulağa sezaryen sonrası amaİç organların durumu ya da sezaryendaki 7 katmanin yapisiklik durumu tamamen doktorun işinin ehli olmasıyla alakalı diye biliyorum. Korse takmak kesinlikle iyileşme sürecini hızlandırıyor. Yine tabi kendi doktorunuza güvenin ama ben hastane çantama koydum bile
Çok da ciddiye almadım. Telefonda konuştuğumda daha çok ürkmüştüm bugün daha rahattım dinlerken. Ama biraz stres kaygı oluşturdu mu evet oluşturdu hiç yoktanBöyle bi doktorun dediklerini sanırım ciddiye almazdım. Fazla abartıcı bi huyu var gibi geldi. O yüzden boşa strese girmiş oldun bence.
Eşim de kıs kıs gülüyordu ve ciddi görünmeye çalışıyordu. Ben donuk bir şekilde dinledim. Ama bazı dediklerini duydum bazılarını duymadım o ara başka şeyler düşündüm çünkü. Bir ara eşimi çaktı doktor şey dedi ben eğlenceli anlatıyor olabilirim ama meseleler ciddi çocuklarAy hoşt ya ajfösjdjdks balonu yüzüme tutsa ben ağzına çarpardım herhalde bi tane eşim de gülmekten bayılırdı muhtemelen
Seker sarıldığı da arttırıyor diyor yaniCanım bunu ben de biliyordum hani şeker düşmesinin yaşandığını ama doktorun bana demek istediği uzun süreli bir hipoglisemi ve fototerapi almak durumunda kalacak olması sanki. İnşallah yanılıyordur her bebeğinki kadar olur ve geçerŞeker kontrolünü nasıl yapıyorlar bebekte? Bizim yaptığımız gibi şeker ölçümümü yapıyorlar?
Bende koydum doktorumda oneriyo hastanede ayağa kalkarken takicam onayladı doktor çok büyük rahatlıkİç organların durumu ya da sezaryendaki 7 katmanin yapisiklik durumu tamamen doktorun işinin ehli olmasıyla alakalı diye biliyorum. Korse takmak kesinlikle iyileşme sürecini hızlandırıyor. Yine tabi kendi doktorunuza güvenin ama ben hastane çantama koydum bile
Dimi kisitlamiyor da aksine hareket kolaylığı sağlıyorBende koydum doktorumda oneriyo hastanede ayağa kalkarken takicam onayladı doktor çok büyük rahatlık
Umarım takiple ilerler yanımızda kalır bebeğimiz deSeker sarıldığı da arttırıyor diyor yanineyse dediğin gibi insallah bunları yaşamadan atlatırız süreci. Evet bizimki gibi bir cihazla bakıyorlardı ama delme aşaması farklıydı bizimki gibi değildi kalemleri
Aramızdaki samimiyete binaen ben olsam sorardım anne ne zaman gelmeyi düşünüyorsun. Önümüzdeki hafta gelsen ne iyi olur falan diye yolunj yapardım. Belki cekiniyordur yine de senden davet bekliyordur sonuçta 3-5 günlük bir kalma diil e öz kızı da diilsin. sen özellikle istemeden cagırmadan gelmek istememesi de normal olabilir.Bişi danışıcam canımlar.
Kayınvalidem bize gelecek biliyosunuz bebeğe destek amaçlı. Öncesinde de gelecek aslında ama 20 gün sonra gelirim falan diyor, bana geç geliyor o kadarı. Eşim bi yandan üzülüyor fark ediyorum abime bebek rahme düştüğünde gitmişti diyor falan. Herkes bilir kayınpeder eşimi daha çok sever kaynımdansa, onun konusu açıldı "annem de abimi daha çok sever o da belli dimi" falan dedi, üzüldüm nedense :))
Neysem, ben sanki kayınvalidem benden bi haber bekliyomuş gibi hissediyorum. Yani az önce konuştular, orange "ağırlaştım gel" dediğinde hemen oradayım demiş. Sanki öncesinde eşimin talebiyle gelmeyi doğru bulmuyor gibi geldi bana, benden bi haber bekliyomuş gibi. Ben yemek yapamıyorum artık (yemek muhabbetlerinizi imrenerek okudum yalan yok ndfn) kahvaltı hazırlasam tıkanıyorum. Eşim ders çalışıyor diye mutfağa çok girmiyor dışarıdan söyleyip duruyoruz. Temizlik falan hak getire zaten. Yani gelse benim işime gelir bi yandan ama emin de olamıyorum, emin olamama nedenim kadının gelesi yoksa ve ben yanlış hissettiysem sırf ben gel dedim diye gelecek, mutsuz olacak yani. Ne düşünüyorsunuz?
Bilmeyenler varsa aramız iyi, bi sıkıntımız yok, gelmesi beni mutlu eder.
Ben ilk zaman kv’mle yapabilir miydim hiç bilemiyorum yaa annem kadar da iyi bakardı bana da bebeğe de şüphem yok ama cidden o kadar hassas bir dönemde dilimin ayarı olmayabilirdiAramızdaki samimiyete binaen ben olsam sorardım anne ne zaman gelmeyi düşünüyorsun. Önümüzdeki hafta gelsen ne iyi olur falan diye yolunj yapardım. Belki cekiniyordur yine de senden davet bekliyordur sonuçta 3-5 günlük bir kalma diil e öz kızı da diilsin. sen özellikle istemeden cagırmadan gelmek istememesi de normal olabilir.
Benim de kv gelecek ama zamanı belli diil ben de istiyorum tam dogumzamanı gelsin ki dogumdan sonra cok kalsın kp gelmicek cünkü calışıyor onu da cok fazla yalnız bırakmak istemeyebilir. Dogum öncesi ihtiyacım yok cünkü ona bebekten sonra ihtiyacım olacak asıl ama nasıl desem bilemedim sen simdi hemen gelme gec gel de diyemicem. Aramız iyi seviyorum kendisini ama öz annen gibi olmuyor alınır mı gücenir mi bilemiyorsun
Kesinlikle çünkü ilk kalkarken göbek aşağıya dusuyo elinizle karnınızi tutmanız gerekiyo bağırsaklar düşüyor yani korseyi sıkmadan takicaz tabiki ellerimiz serbest olur yatağa tutunarak daha rahat kalkicaz yada hemşireyeDimi kisitlamiyor da aksine hareket kolaylığı sağlıyor
Yaaa cok uzuldum , mantar falan da yiyemiyomusun , yesil mercimek fln bunlari belki salcali yiyemezsin ama biseylere kamufule edebilirsin mesela ben yumurtayla cok aram yok zorla yiyorum bazen yumurtali ekmek fln yapiyorum icine besin mayasi koyuyorum asiri guzel bisey normalde doritos gibi kokuyo ama pisince asla anlayamazsin tadsiz bisey ama protein oranini asiri arttiyo yemegin . Yiyebildigin her yemege ve yiyecege bi yemek kasigina yakin koyabilirsin .Hiç bişi yiyemiyorum yani su ve brokoli dışında yumurta bile yiyemiyorum tüm gebelik boyunca etin her türlüsünden tiksindim insan aşermez mi bi defa bile canım bişi istemedi iştahsızlık son ay boğazıma yapıştı. Doktor kendini zorlayacaksın diyor ama zorla da insan bişi yiyemez ki
Hay ben o doktorun yrtmez bi de ustume toprak at deseydin , tovbe yarabbi ay ne sinir oldumYa onu çok durmadan değiştirin diyorlar ya ben biraz da ondan şey ettim. İş arkadaşım hediye almıştı onlar geldiğinde üstünde olsun diye sonradan giydirmeyi düşündümFoto da çekilmek istiyorum tabi oğluşumla, inşallah küvözde tutmazlar da nasip olur Zira bugünkü doktor kesinlikle küvöz ve fototerapi almak zorunda kalır dedi
Siz yakınsınız zaten, ihtiyacın varsa istiyorsan çağır bence. Oğlu da olsa evde kadının sözü geçiyor anam, özellikle bu misafir işlerinde dolayısıyla senden davet beklemesi normal. Benim kv de benden beklerdi.Bişi danışıcam canımlar.
Kayınvalidem bize gelecek biliyosunuz bebeğe destek amaçlı. Öncesinde de gelecek aslında ama 20 gün sonra gelirim falan diyor, bana geç geliyor o kadarı. Eşim bi yandan üzülüyor fark ediyorum abime bebek rahme düştüğünde gitmişti diyor falan. Herkes bilir kayınpeder eşimi daha çok sever kaynımdansa, onun konusu açıldı "annem de abimi daha çok sever o da belli dimi" falan dedi, üzüldüm nedense :))
Neysem, ben sanki kayınvalidem benden bi haber bekliyomuş gibi hissediyorum. Yani az önce konuştular, orange "ağırlaştım gel" dediğinde hemen oradayım demiş. Sanki öncesinde eşimin talebiyle gelmeyi doğru bulmuyor gibi geldi bana, benden bi haber bekliyomuş gibi. Ben yemek yapamıyorum artık (yemek muhabbetlerinizi imrenerek okudum yalan yok ndfn) kahvaltı hazırlasam tıkanıyorum. Eşim ders çalışıyor diye mutfağa çok girmiyor dışarıdan söyleyip duruyoruz. Temizlik falan hak getire zaten. Yani gelse benim işime gelir bi yandan ama emin de olamıyorum, emin olamama nedenim kadının gelesi yoksa ve ben yanlış hissettiysem sırf ben gel dedim diye gelecek, mutsuz olacak yani. Ne düşünüyorsunuz?
Bilmeyenler varsa aramız iyi, bi sıkıntımız yok, gelmesi beni mutlu eder.
Yok ebesinin nikahı, biz şansa yaşıyoruz desene. Yeni okuyorum okudukça sinir hastası oldum deccal herif yaMuhtemelenEgolu biri olduğu kesin valla. Benim doktorum hakkında yine çok ithamda bulunmadı da devletteki doktorları bir kötüleme eğilimindeydi. Kendini de bir övdü bir övdü kaç alanda ihtisas yapmış onları anlattı falan. Madem bu kadar başarılıydınız neden atanamadınız diye sorasımız geldi yani Eğer ben köyde gebelik geçiren hastaneye erişimi olmayan takipsiz bir gebe olsaymışım %50 ihtimalle doğuma kadar gidermişim doğururmuşum bebeği sağ salim ağzına da şerbet falan verirmişiz hayatta tutarmışız eski usül, %50 ihtimalle de bebek zaten karnımda ölürmüş kısa bir süre sonra sancılanır doğururmuşum ölü doğdu denirmiş ebelerin elinde falan. Tıp, hekim ve teknoloji en çok benim durumumdaki gebeler için gerekliymiş ve Allahtan talipli gebeymişim Hayatta her şeyin %50 ihtimalinin olması da şurada şöylece dursun ayrıca
3 kat mı koyuyorsun şu durumda yoksa aynısını iki kez mi işaretledin? Ben bi uzun kollu zıbın, bir de 5li hastane çıkışı koyacağım. Ekstra kalın nohut battaniye koyarım, ilk gün bebeler üşüyormuş çok, kalın battaniye istiyor ebeler. Çantaya pamukla ıslak mendil koyacağım tabi ama hemşireye vermek için gerek yok gibi geldi bana, onlar hazırlıklıdır bence ortam da sterildir diye düşünüyorum. Sonradan toparlamak zor olabilir kendine yük etme istersen, tabi için nasıl rahat edecekseO zaman ben de şu işaretlediklerimi koyuyorum ya, ekstradan bez alt açma örtüsü ıslak mendil pamuk ve pişik önleyici krem koyayım dedim hemşire için
Eki Görüntüle 3501363