- 26 Şubat 2024
- 4.780
- 4.596
Ovülasyon testleri, histeroskopiler falan ıııyyyy hiç geri dönmek istemiyorum o günlere, her ay ağlama krizleri ve kapanış yani. Bizim tüp bebek ama sebepsiz, en gıcığı da o galibaÇok haklısın canım. Ben normal yoldan gebe kaldım tedavi vs almadan ama bir seneden uzun sürdü. İlk 4-5 aydan sonra her ay yumurtlama takibi, gününde birliktelikler, adet beklemeler, erkenden yapılan testler, negatifi görünce bunalıma girmeler, üstüne adet görmeler falan fazlasıyla yıpratıcıydı. Doktorların sürekli bir sorun yok demesi bile mutluluk verici değil sinir bozucu gelmeye başlamıştı. Tekrarını ben de göze alamıyorum ve asla büyük konuşmak istemem bu konuda. Akışında gitsin olacağı varsa olur kafasındayım. Ama eşim panik bu sefer de şu rahatsızlık muhabbetinden beri. Ona kalsa bebek 6 aylık olunca denemeye başlayalım. Ama sezaryende neyse ki erken gebelik önerilen bir şey değilmiş eğer sezaryen olursam göze alamaz. 2 sene beklemeye okey der. Kariyer anlamında da 5-6 sene kadar ara verip iki çocuğu da büyütmüş, küçüğü de en az kreşe başlatmış olmak isteğim var. 35-36da yeniden iş hayatına dönerim falan diyorum en azından ben büyütmüş olurum ikisini de bebekliklerinde. Tabi asıl doğum sonrası belli olur bu işler. Hayatın bizim üzerimizdeki planları ne acaba
Kardeş çok güzel bir şey, Allah yokluklarını göstermesin. Yerini başka hiçbir şey tutamaz. Ben de çok isterim kardeşi olsun birlikte büyüsünler, inşallah nasip de olur. Eşinin de fikri değişebilir ya. Hiç merak etme. O kadar çok vesile sebebi var ki. Bak benim eşim 3 sene nazlandı çocuk istemem de istemem diye. Bir sene de çocuk kendi olmadı zaten sonra bir hastalık pürüzü çıktı hemen nasıl korktu, gitti sperm dondurdu ne olur ne olmaz diye. Ve diyor bir an önce denemeye başlayalım ki olmazsa tüp bebeğe geçilsin onlara durdukça kira ödeyeceğiz falanonun böyle çocuk diye can atacağı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi başıma geldi
Ben de olmuştum histeroskopi ameliyatı hatta ondan sonra gebe kaldım iki ay geçince hemen. Belki de en başından beri o engelliyordu bilmiyorum rahim duvarım kalınmış, poliplerim varmış falan. Nasıl onca doktorun gözünden kaçtıysa ki ameliyattan iki ay evvel hsg çekilmiştim orada da mı görmediniz yani.Ovülasyon testleri, histeroskopiler falan ıııyyyy hiç geri dönmek istemiyorum o günlere, her ay ağlama krizleri ve kapanış yani. Bizim tüp bebek ama sebepsiz, en gıcığı da o galibaher şey iyi ama sonuç sıfır. Psikolojin alt üst oluyor, o yüzden gebeliğin her belirtisi canımdır ciğerimdir, yeter ki sağlık olsun çok zor günlerdi. Eşim çok sabit fikirli değildir değişebilir diyor zaten ama bilmiyorum tabi hayat ne gösterir, o yüzden akışta kalmak kendi haline bırakmak bizim için en doğrusu olur. Ben mesleğimi çok seviyorum, çok uzun bir ara beni çok köreltir her anlamda. O yüzden bakacağız artık duruma göre. Benim eşim de hiç çocuk meraklısı değildir, ailelerindeki en küçük çocuk benim yaşımda, hayatında kucağına bebek almamış düşün. Hiçbir deneyimleri yok yani. Eşinin istemesi çok güzel, inşallah istediğin gibi olur her şey
o sırada “korunmadan denemeye başlayalım en az 5-6 ayda anca oluyomuş” dememizden sonra ilk ayda hamile kalan benAhahahahah sonra delirme biri karnımda biri kucağımda diyeKusma atakları geçirirken öbür bebe meme diye ağlarmış falan İlk yumurtladığın aya denk getirirsen hiç adet görmeden hamile kalabilirsin tabi Ama çocuk istiyorsanız gerçekten de belki bir sene sonra hiç korunmadan birlikte olun kız hep. Seneler de geçse bir sürpriz gebelik durumu çok tatlı olur ve beklemezken de olur genelde Bunu ben de düşünüyorum 2 sene falan bekledikten sonra. Ovülasyon cart curt takip etmeden korunmasız ilişki ve bir vakit hamile kalmışsam böyle günüm falan geçince ay bana bir şeyler oluyor deyip doktora gidip öğrenmek istiyorum filmlerdeki gibi
evet canim simdiki bas asagi dogum pozisyonunda ve asagi inmis bekliyor. pelvik kemigi agrilarim oluyor bu yuzden aciliyor sanirim kemiklerimŞimdikinin durumu ne peki? Baş aşağı pozisyonda mı?
öncesinde bi cm açılma vardı canım. evde normal doğum için yapmam gerekenleri yapıyordum nişan geldi. birkaç saat sonra da suyum gelmişti. sonra uçarak hastaneye tabii ☺Sonrası nasıl ilerledi canım kaç günde ne oldu mesela ?
AaaaMalinin de hala durması
Demek arası 24-48 saat kadar bir şey yani..
Ben bu nişan gelme meselesini ilk kez görümcemden duymuştum. Hiç bilmezmişim. O da bana detay vermemişti, dedi ki kocana sor o sana açıklar. Allah Allah dedim o nereden bilecek kiBenim kocam çocukluğunda her yaz dedesine gitmiş ve inek gütmüş. Üni sınavında derece yapan çobanlardan yani
neyse ineklerden bilirmiş nişanı. Bir ineğin nişanı gelirse 10 gün içinde doğumu başlarmış hazırlıklı beklerlermişBu arada eşim hamilelik boyunca her şeyimi inekler üzerinden örnekleyerek anlattı. İlk doğumun zor olur, biz ineğin ilk doğumun da hem veteriner hem köyden birkaç kişi toplanırdık o doğum iki gün bile sürerdi, inek ortalığı yıkardı kendi başına çıkaramazdı falan der, sonraki doğumlarda kendi başına doğurmuş bulurduk der mesela Süt hemen gelmezmiş, elimizle sağmaya çalışırdık izin verdiği kadar ki süt başlasın diye der, ilk gelen süt ağız olurmuş (kolostrum) çok faydalıymış, doğuran inek çok susarmış çok su içermiş bu sayede sütü inermiş offff düşünebiliyor musunuz hep bunları dinleyerek geçti hamileliğim Ve bu kadar benzerlik
Canım ben okuyunca senin adına çok sevindim ki böyle bir doktorun, böyle bir imkanın var. Türkiye şartlarında böyle son ana kadar, sancıyla dönmesini bekleyecek doktor kaç tane vardır ki? Allah karşına bu doktoru çıkarmış, ilk adım tamam. Sen de çok heveslisin, o da tamam. Gerisi artık kısmet. Allah hepimize hayırlısını sağlıkla, kolaylıkla versin, bizim için hayırlı olana da kalbimizi razı kılsın. Dur bakalım ne olacak36da gitmiştim dönmedi maalesef. Hala daha da dönmedi neler yapıyorum ama tık yok asırı canım sıkılıyor. O kadar hevesim var vajinal doguma ama hayırlısı tabi ki. Benim için iyi olmayacaksa diretmekte de mana yok ama gel gör ki bu kadar hevesli olunca insanın kabullenmesi de zor oluyor
Dogumla alakalı çok bir sey demedi son ana kadar bekleyecegiz planlı sezaryan yapmıcak son anda sancıyla bile dönme ihtimali olabiliyormuş. Bekleyip görecegiz artık.
Ben bunu yaptım erik kompostosu konsantresi olarak, istediğini yaparsın tabii ki olur.Aynen güzel sıkıca kapatırsak konserve gibi olur bence
Anaların elinde havlu varBen de yapmadım ama ana oluyoruz artık her şeyi yapabiliriz çunkuuu bizim kocaman bi sevgimiz var fmfn
Dün ben kereviz ve yoğurt yedim midem alevler içinde olduğu için de çok az yiyebildim yine de 112 çıktı mesela. Şükrettiğimiz şeylere bile şaşırıyoruzbenim bu akşam yemeğine 110 çıktı mesela. Doyasıya da yedim yani az yemedim zaten çok açtım. Ama mesela patatesinden yeseydim tavuktan çok en azından bir 140 olurdu.
Bizim mide bulantılarının, mide yanmalarının başka şeyler için şükür sebebi olmasıBende başta bulantılar olmasa sigara bırakamayabilirdim, çay kahve içmeye devam edebilirdim, tatlıyı ilk günden beri yiyor olabilirdim, hepsinden bulantılar alıkoydu sağ olsun. Allah dağına göre kar yağdırıyor kuzum
Bi ara emaara gidesim vardi erkene cekicem senin yuzundenGece gece uyanıp yine dehşet bir indirim buldum
Şu beyaz badiler… bu mağaza emaarda bir mağaza kalitesiz ürünü yok çok beğeniyorum. Online alışveriş de yaptım stokkeyi burdan almıştım. İlk üyeliğe %15 indirim de yapıyor.
Genel kıyafet linkini de bırakayım gözüm döndü markaların bu fiyata satılmasına söylemezsem çatlardım.
Hayır memeyi kesinlikle sağmayın doğumu tetiklersiniz. Kendine uzman diyen biri bu şekilde yaptı ve bebeği erken dünyaya geldi.Canım bugün emzirme eğitimine katıldım. Kendiliğinden süt geliyorsa kolostrum çok kıymetli dedi onları şırıngalarla topla buzluğa at sakla dedi. Hatta 37.haftadan sonra memelere Hindistan cevizi yağı ile masaj yapın dedi o sırada süt gelirse saklayın dedi yani özellikle sağmaya çalışmak değilde masaj esnasında gelirse saklanmasını önerdi. Bu arada gümüş kapak önermedi bilginiz olsun bebeğe ağır metal geçişi oluyormuş.
Bu kadın işte erken doğum yaptı memeyi uyanış oluyorsunuz. Beyine sinyal gidiyor bebek doğmuşçasına erken doğumu tetikliyor memeyi uyarmayın sıkmayın da kesinlikle.Plastik kaşıkları memenin ucuna koyup topluyorlar normalde bebek varken direkt onun ağzına veriyorlar. Ama bebek yokken minik minik gelenleri buzdolabında toparlayıp en son birleştirsen işe yarar mı bilmiyorum.
Kiz dur bi sakin :) o da sıkın dememiş zaten . Gelirse heba etmeyin sırıngayla cekın demiş de siringayla cekecek kadar sut gelir mi onu da bilemedimHayır memeyi kesinlikle sağmayın doğumu tetiklersiniz. Kendine uzman diyen biri bu şekilde yaptı ve bebeği erken dünyaya geldi.
Ben cocuklar 1.5 yasındayken adet gördüm ilk. Sizi de umutlandırmıyım ama benim süreç tam istediğiniz gibi uzamıştıBana da geliyor, bir de ben 10 yaşında regl oldum o zamandan beri her ay bayılma + kusma + iğne serum gidiyor tansiyonum çok düşüyor falan. Hiçbir sebep de yok yani, yemin ederim kusmalara razıyım ama kanamayı o kadar özlemedim ki djdkdkd
Emaarda bu mağazaya girip sadece dolaşıyorsun valla fiyatları görünce buna bu kadar para vermem be yuh olup çıkmıştım. Ama markalar da burda var indirimi de çok iyi geldi demekki indirim dönemlerinde toplıcazBi ara emaara gidesim vardi erkene cekicem senin yuzundenbir iki bisey kovaliyodum suan en uygun burda gibi offf yine soktun beni masrafa isten de cikmisken bu olmadi bak