Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Yapabileceğimi yaparım ama şu an bazıları imkansız 😂 Merdiven, çömelme tamam ama küvet yok ilişkiler yalan oldu aylardır 😂😂 Annemler yeni geldi şu an imkansız zaten de ondan önce de bizimki hiç yanaşmadı korkuyor aşırı. Karnım büyüdükten sonra hiç oralı olmadı bırak ilişkiyi ödü kopuyor kolu bacağı çarpacak diye 😂😂
benimkininde ben zorla tutuyorum. dusuk plesanta diye uzak kaldim elimden geldigince, simdi plesanta da yukselmis laftan anlamiyor karnim davul gibi seksapalite sifir halbuki 😂😂

Bütün bunlar kolaylığı zorluğu ne kadar etkiliyor bilmiyorum. Annenin doğumları çok rahat olmuş, benim annemin de öyle, e bu kadınlar küvete mi oturdular 😂 Bu konuda da olacağı varsa olacağına, yapılanların sonuç üzerinde ufak değişikliklere sebep olacağını düşünüyorum. Ama annelerimiz muhtemelen bize göre daha aktif, hareketli bir hayat sürüyorlardı, onun etkisi olduğuna çok inanıyorum.
anneminde catisi uygunmus doguma acilmasi da iyi olmus. aktif hayat mi bilmem memurdu annem masa basi oturmali is ama evimiz merdivenliydi inip cikiyordur her isi yapiyordur evde. kizlar anneye benzer derler aslinda insallah oyledir

Bebeği saat başı hıçkırık tutuyor ya. Ben sinir oldum bu histen o kim bilir ne hissediyordur. En az da 10 dk sürüyor. Duruş pozisyonum falan da rahat ama anlamadım açken de tokken de sürekli bir hıçkırma modunda. Ciğerlerini geliştirme refleksi falan yazıyor internette de bir anda bu atak neyin nesidir yani. Doğası mı var üç beş güne yoksa 🥲
Kız benimde öyleydi hatta doktora sordum bebek kaç dk hıçkırır ki dedim 1-2 dk dedi ama benimki bayağa hıçkırıyor dedim oda ciğerleri için iyi filan dedi.

Gayet güzel konuşmuşlar valla benim azıcık olan şüphelerim de gitti senin söylediklerinden sonra 😂 Bence şekerle alakası yok canım küçük olsa bu sefer de niye küçük diye düşünecektik. Annelik delilik cidden 😂😂
Offf evet onu da kafaya takardık net 😅 Arkadaşımın 3 aylık bebeğinin burnu tıkanmış uyuyamıyormuş falan. Başından beri aspire et dediğim halde dinlemiyordu. Bugün doktora götürmüşler doktor da sık sık aspire edin enfeksiyonu yok burnu tıkalı demiş. Çok ağlaması uyuyamaması ememesi hep bundan demiş. Bunu bana ses kaydı atarak anlatmış ve ağlıyor için için anlatırken 😅 Şaka mı yapıyorsun bunun için ağlayarak diyecektim de susturdum kendimi, biz de olasılıklar üzerinden ağlıyoruz sonuçta dedim 😅

Ben kendi doktoruma güveniyorum ya gerizekalı değildir herhalde kötü bi şey görse düşünse söyler ya da yönlendirir birine. Sende de öyle olduğunu düşünüyorum sonuçta başından beri takip ediliyosun. Bakalım ne diyecek hadi güzel haberlerle, kaçta randevun
İnşallah canım. Yarınki randevu 2de.

Kız benimde öyleydi hatta doktora sordum bebek kaç dk hıçkırır ki dedim 1-2 dk dedi ama benimki bayağa hıçkırıyor dedim oda ciğerleri için iyi filan dedi.
Ayy inşallah ondandır. Son günlerde rekora koşuyoruz gerçekten saat başı hıçkırıyor çocuk. Kocam da diyor ki yazık tepesi aşağı duruyor ya ondandır shsjjs

benimkininde ben zorla tutuyorum. dusuk plesanta diye uzak kaldim elimden geldigince, simdi plesanta da yukselmis laftan anlamiyor karnim davul gibi seksapalite sifir halbuki 😂😂
Ya işte bize oyle geliyor bence. Kocalarımız hamile halimizi de cekici buluyolar. Eşim sen kendini begrnmiyorsun ama cok yakışıyor hamilelik sana falan diyip duruyor. Ben kendime yakıştıramıyorum belki ama fazla kilo sevmediğimden benim de gözüme hoş geliyor yani hamileler hiç cirkim bulmuyorum😂 o yüzdeen yazık kız adama da yolu yordamı pozisyonu var sonuçta bir sekilde halloluyor😂😂

Aynen öyle canım. Yarın hiç kilo almamış dese benden mutlusu olmaz. Anlarım ki diyet işe yarıyor. Tatlıdan nefret etmen, hiç paketli gıda yemiyor olman müthiş bişey bu arada ben normalde de aşırı düşkündüm tatlıya 😕 Her perhize okeyim yeter ki şeker perhizi yaptırmasınlar bana diye dua ederdim hep. Gebelikte başta çok tiksindim uzun süre yiyemedim ama bulantılar geçince 6 aydan sonra yine canım çok istemeye başladı. Abartmasam da yedim. Şu anda çok zorlanıyorum mesela tatlı bir şeyler yiyip içmemeye 😕 Ama mecburum bebeğin sağlığı ve bu durumun kalıcı hale gelmemesi için. Sen de sıkma canını, dışarıda daha kolay büyür inşallah minyon bir yapısı var demek ki. Kendiniz de çok iri olan aile yapısında iri bireyler olan bir çift değilseniz normal de olabilir..
Bugün annem de aynısını dedi ben sizi hiçbir şey bilmeden doğurdum dedi. Kardeşim de 4,5 kilo doğmuştu mesela bugünkü doktorlar olsa asla doğurtmazlar iri bebek diye ama eskiden kim ona bakmış ki. Bebek doğunca öğrenmişler, doktor bile gelmemiş doğuma ebeler doğurtmuş. Kundaklayıp gönderdiler kardeşimi annemle beraber. Sabah gittiler öğleden sonra dönüp geri geldiler bebekle. Maşallah çok da kolay bir doğum olmuş.
Annelik demek ki böyle bir şey bize de yüklendi gibi düşünüyorum. Baksana asla yemem dediklerimizi yer olduk, yerim dediklerimizi yemekten kaçınır olduk. Grubumuzdaki herkes nasıl da güzel anne olacak kılı kırk yarıyoruz resmen hepimiz bebişler için 🥹 Hiç korkmayalım. Bu zamana kadar ne güzel yüzdük kuyruğuna geldik inşallah bundan sonra da bebişlerimize sağlıkla kavuşacağız. Ben normal doğumla 6 kg doğan bebek duydum, tabi yıllar yıllar önce sezaryene erişimin kolay olmadığı yıllarda. Ha tercih edilir bir şey midir o durumda tartışılır ama bildiğim şu ki bebekler nasıl geleceklerine kendileri karar veriyor. Ben kendim de 2300 doğmuşum mesela, hiç önemli bir sağlık sorunum olmadı. Aynı şekilde bak kardeşin de büyük doğmuş ama şimdi hiç iri doğmuş bir bebek gibi değil demiştin diye hatırlıyorum. Bazı şeyler sadece genetik kendini hiç suçlama. Sadece şeyi merak ettim kendi doktorunla bu süreci konuşacak mısın? Neden süreci böyle yönettiğini soracak mısın daha doğrusu?

Offf evet onu da kafaya takardık net 😅 Arkadaşımın 3 aylık bebeğinin burnu tıkanmış uyuyamıyormuş falan. Başından beri aspire et dediğim halde dinlemiyordu. Bugün doktora götürmüşler doktor da sık sık aspire edin enfeksiyonu yok burnu tıkalı demiş. Çok ağlaması uyuyamaması ememesi hep bundan demiş. Bunu bana ses kaydı atarak anlatmış ve ağlıyor için için anlatırken 😅 Şaka mı yapıyorsun bunun için ağlayarak diyecektim de susturdum kendimi, biz de olasılıklar üzerinden ağlıyoruz sonuçta dedim 😅
Ya benim arkadaşım hiçbir şey olmadığı halde bebeğe bakıp çok küçük diye ağlıyordu 😂😂 Ben beklediğimden metanetli çıktım gibi öyle ağlama vs pek yaşamadım 🙄 Sanırım abimlerin ikiz ve üçüzlerinde o kadar kötü olasılıklara maruz kaldım ki güçlendim 😂😂

Bende de var aynı sorun düzenli tekrarlıyor, kaşıntı ve sarı akıntı. Mantar enfeksiyonu bence ve adamakıllı hiçbir şey çözmedi kökten.
Ay yeni okuyorum da. Ben 2 yıl çok çektim mantardan. Kaşıntısı falan efsane bişey oldu evlenince enfeksiyona dönüştürdü falan çok fenaydı. Ne fitiller ne başka şeyler çare olmadı. En son propolis kullandım. 15 gün boyunca bi kaşık bala 10 damla damlattım. Sıfır umut sırf kv almış gelmiş diye kullanmıştım. Bir gün hepsi aktı gitti içimden o günden sonra da hiç olmadı. Hamilelikten sonra bi denemelisin kesinlikle emzirirken kullanılıyorsa. Çok zor bişey olduğu için insanı çaresiz bırakıyor o yüzden zararı olmaz en azından denersin😁

Annelik demek ki böyle bir şey bize de yüklendi gibi düşünüyorum. Baksana asla yemem dediklerimizi yer olduk, yerim dediklerimizi yemekten kaçınır olduk. Grubumuzdaki herkes nasıl da güzel anne olacak kılı kırk yarıyoruz resmen hepimiz bebişler için 🥹 Hiç korkmayalım. Bu zamana kadar ne güzel yüzdük kuyruğuna geldik inşallah bundan sonra da bebişlerimize sağlıkla kavuşacağız. Ben normal doğumla 6 kg doğan bebek duydum, tabi yıllar yıllar önce sezaryene erişimin kolay olmadığı yıllarda. Ha tercih edilir bir şey midir o durumda tartışılır ama bildiğim şu ki bebekler nasıl geleceklerine kendileri karar veriyor. Ben kendim de 2300 doğmuşum mesela, hiç önemli bir sağlık sorunum olmadı. Aynı şekilde bak kardeşin de büyük doğmuş ama şimdi hiç iri doğmuş bir bebek gibi değil demiştin diye hatırlıyorum. Bazı şeyler sadece genetik kendini hiç suçlama. Sadece şeyi merak ettim kendi doktorunla bu süreci konuşacak mısın? Neden süreci böyle yönettiğini soracak mısın daha doğrusu?
O konuda tam bir karar veremedim canım. Ben konuşalım diyorum eşim biraz çekimser. Ama konuşmayı düşünüyorum. Yani son görüşmemizden sonra ben kan verdim, 3 aylık kan şekeri ortalamam yüksek çıktı zaten kilosu da ilerideydi bebeğin. Önce tanıdık bir doktorla görüştüm daha doğrusu o beni biraz uyardı. Sonra da endokrinle görüştüm falan diye girebilirim konuya. Doktoru da çok suçlar gibi bir üslup kullanmak istemiyorum son dönemeçte ama beni açıkçası çok korkuttular siz ne düşünüyorsunuz falan diye soracağım.
Bak bunu yazarken şu diyalog geldi aklıma. Bir gün biz yine böyle bir konuşma yaptık hocam siz rahatsınız da herkes çok kaygılandırıcı konuşuyor falan dedim. E ne duymak istiyorsunuz sağlıklı çocuğa zorla şusu var busu var mı diyeyim falan demişti.

Kızlar adete 2 gün kaldı test yaptım gün içinde bes dk gölgelik cıktı freeyl marka güvenilirmi
Bende bununla yaptım fanım
Hanımlar bebeğin kafası önden gidenler, doktorunuz herhangi bi sıkıntıdan bahsetti mi ya? Şimdi sanırım Ocak ya da Şubat annesi bi konu açmış toksoplazmadan şüpheleniyolarmış, bebeğin kafası 3 hafta ilerideymiş hidrosefali riskini artırıyormuş toksoplazma. Tekrar bi detaylıya girecekmiş. Benim doktor sorun görmüyor internete de bakma diyor ama okuyunca bi panik oldum şimdi
canım ben bir çok doktora gittim bi ara benimde öyle önde çıkıyordu. Ama doktorlar sorun yok her insanın fiziksel özelliği nasıl farklı ise bebeklerinde öyle dedi. Kafana takma çünkü en ufak bişey görseler söylerler içini rahat tut

Ya benim arkadaşım hiçbir şey olmadığı halde bebeğe bakıp çok küçük diye ağlıyordu 😂😂 Ben beklediğimden metanetli çıktım gibi öyle ağlama vs pek yaşamadım 🙄 Sanırım abimlerin ikiz ve üçüzlerinde o kadar kötü olasılıklara maruz kaldım ki güçlendim 😂😂
Ayyy senin ikiz üçüz yeğenlerin vardı di mi hatırladım 🥹 ne gibi olasılıklar olmuştu ? Kız ben de şu son haftaya kadar çok iyi gelmiştim. Eşim şeydiyordu hatta millete bizimkinde hiç öyle ağlama duygusallık falan olmadı. Dedi ve bu hafta şu modda gezen ben 🥹

Ya kızlar hunharca çamaşır yıkarken, galiba birşeyi balkondan aşağı düşürdüm. Bebeği kucakta tutmaya yarayan, pamuklu böyle ince yatak gibi bişi. Hiçkimse de getirmedi, bunu kaybeden var mı demedi, iki gün olmuş ben balkona asalı. Yeni fark ettim yokluğunu. Bulan götürdü galiba 😢 çok lazım değildi, bir arkadaşım vermişti ama şuan kaybettiğim için çok kıymetli oldu, en kıymetli şeyim o gibi oldu, tiiiiii. Onsuz yaşayabilirim inşallah

O konuda tam bir karar veremedim canım. Ben konuşalım diyorum eşim biraz çekimser. Ama konuşmayı düşünüyorum. Yani son görüşmemizden sonra ben kan verdim, 3 aylık kan şekeri ortalamam yüksek çıktı zaten kilosu da ilerideydi bebeğin. Önce tanıdık bir doktorla görüştüm daha doğrusu o beni biraz uyardı. Sonra da endokrinle görüştüm falan diye girebilirim konuya. Doktoru da çok suçlar gibi bir üslup kullanmak istemiyorum son dönemeçte ama beni açıkçası çok korkuttular siz ne düşünüyorsunuz falan diye soracağım.
Bak bunu yazarken şu diyalog geldi aklıma. Bir gün biz yine böyle bir konuşma yaptık hocam siz rahatsınız da herkes çok kaygılandırıcı konuşuyor falan dedim. E ne duymak istiyorsunuz sağlıklı çocuğa zorla şusu var busu var mı diyeyim falan demişti.
Diğer doktorlarla görüştükten sonra bakarsın duruma canım. Belki başka verilerle birlikte bebeği görerek değerlendirdiğinde diğer doktor da olumsuz tablo çizmeyebilir. Belki senin doktorun dediğine gelir. Senin doktorun dediğine gelirse zaten konuşmaya da gerek kalmaz.

Ben çok fazla tatlı yiyodum, sen ben kadar tüketmiyosundur normalde. Diyet sonunda da çat diye kestim gün içinde aldığım şeker 0 falandır muhtemelen. 30 senede ilk 😅 kafeini de kesmiştim belki onun etkisi de olabilir ama azalmıştı yani eski düzenime geri döndüm korkudan. Şimdi bıraktım yine bakalım nasıl olacak
Canım şu koskanın şeker ilavesiz kakaolu tahin helvasını bi al bak sıfır şeker ve asla şekeri yükseltmiyor ama tadı mük, ben böyle çözüm buldum iki çatal alıyorum sıfır tatlı isteği

X