- 24 Nisan 2020
- 4.398
- 4.017
Evet baktır bence de. Bu değer de en az tsh kadar önemli bizim için. Kağan Kocatepe’nin de uzun videoları var canım bu ilişkiyi, hipoglisemi olayını falan anlatıyor. Bebek başından beri anneden fazla glikoz geldiği için bu cilt altında, karında, beyinde her yerinde depoluyor diyor. Düşürmek için de sürekli insülin salımı yapıyor ve idrarını yapıyor. Bu esnada da vücudu fazla insülin salmaya alışıyor ve amniyon sıvısı artıyor falan bunları anlatıyor. Göbek bağı kesildiği anda bir anda anneden gelen glikoz kesildiği için fakat kendisi yüksek insülin salımına alıştığı için doğum sonrası da buna devam ediyor. Bu durumda da işte hipoglisemi, bilirubin seviyelerinde bozulmalar, kalsiyum magnezyum değerlerinin bozulması, sarılık gibi olaylar baş gösteriyor. Solunum sıkıntısı yaşayabiliyor ve yoğun bakım gözlemi gerekiyormuş. Genellikle büyük sıkıntılar yaşanmaz kısa sürede toparlanılır ama yaşandığı da olur diyor. (Resmen de olay örgüsünü ezberledik sanki komiteye gireceğiz tıp fakültesinde) Hatta bazen sırf bebeği bu durumdan kurtarmak için erken doğum da planlanırmış. Resmen bebeklerimizi bizim bedenimizden kurtarmak için yaniBenim de 5.3'müş en son, pazartesi kan vericem söyleyeyim de baksınlar tekrar. Ben geçen muayenede doktora dedim ki hocam hani diyelim şeker yükselmiyor, yine de tatlı yemenin zararı var mı? Anlamam diye uzun uzun anlattı ama hipoglisemiden bahsetti aslında çocuk doğduğunda da tatlı isteyeceği ve tabii ki alamayacağı için şekeri çok çabuk düşebilir, onu yükseltmekle uğraşılır vs diye anlatmıştı. Ama benim doktor da bebekle şeker arasında bi bağ kuramıyor, suyu normal diyor şeker olsa şu olurdu bu olurdu diyor. Bilmiyorum ben de valla