Ben 8-9 yaşındaydım canım kardeşim doğduğunda. Annem kısa bir süre sonra işe başlamıştı. Yarım gün çalışıyordu yani öğleden sonra 3e kadar falan. O süreçte tek bakıyordum bebeğe. Yazın tabi okul yokken. Altını değiştirmek, sütünü mamasını hazırlamak, uyutmak, giydirmek, hatta bir kere banyosunu bile yaptırmıştım tek başıma. Banyo yaptırdığım için uyarmıştı bizimkiler bir daha tek yaptırma diye ama diğer her şeyi yaptım yaniÇünkü benim kızım da 10 yaşında ve o da hatırlayacak, o yüzden nerede bir yaş farkı var, nasıl deneyimler yaşanmış zihnime kazınıyor
Bebeğe tek mi bakıyordunBen 8-9 yaşındaydım canım kardeşim doğduğunda. Annem kısa bir süre sonra işe başlamıştı. Yarım gün çalışıyordu yani öğleden sonra 3e kadar falan. O süreçte tek bakıyordum bebeğe. Yazın tabi okul yokken. Altını değiştirmek, sütünü mamasını hazırlamak, uyutmak, giydirmek, hatta bir kere banyosunu bile yaptırmıştım tek başıma. Banyo yaptırdığım için uyarmıştı bizimkiler bir daha tek yaptırma diye ama diğer her şeyi yaptım yaniResmen yarı annelik yapmışım sezercik filmlerindeki çocuklar gibi dhjsjsjs
Hamilelik başlangıç kilom +50 gram djfjf verdiğim kilo üstüne 4 kg almışımKızlar kim kaç kilo aldı yaa? Ve sizce şimdiden sonra kaç alırız? Biz 33+5’teyiz, 10 kilo almışım ben. Bebek muhtemelen 3 kiloya yakın şu an. Evde sürekli hareket halindeyim iki öğün yemek yiyorum sabah-akşam ama iyi yiyorum onlarıAralarda da kuru yemiş, meyve, kuru meyve bazen de abur cubur yiyorum. Bir anda çok alma durumu olmaz inşallah ya, sizce ?
Yaa çok tatlısınoff motive oldum bu gazla çat diye ıkınır doğururum. Burası o kadar iyi geliyor ki gerçekten her şeyi koşa koşa kızlara anlatsam diyorum kendimi genç ve güzel hissettim bu sözlerle
İlk doğum öncesi ben de korkuyordum tabii ki. Muhtemelen hepimiz doğum süresinden çok daha uzun zamanı nasıl olacak sorularini düşünerek geçiriyoruz ama sen içini ferah tutmaya çalışAnladım teşekkürler. İlk doğum daha bilmiyorum korkuyorum karma karışık biraz duygularım ondan
Kız çocuğu olunca daha bi anneyle içselleşiyor sanırım ya. Bir de ben doktor olmak isteyen idealist bir çocuktum o zaman bile epidural ne neden sancı çekmiyor falan hepsini sormuş öğrenmiştim ve çok garip gelmiştiÇünkü benim kızım da 10 yaşında ve o da hatırlayacak, o yüzden nerede bir yaş farkı var, nasıl deneyimler yaşanmış zihnime kazınıyor
Ben anneme diyorum ben asla bırakamazdım bir çocuğun eline küçük bebek. Değil yarım gün yarım saat bile bırakıp bir yere gidemezdim diyorum. Annem de biraz şartlar, biraz da yapabiliyordun güven veriyordun diyor. Ya bir de bence şimdi internetin teknolojinin de etkisi çok. Çocukların dikkati çok çabuk dağılabilir. Benim bahsettiğim 2000lerin başı yani çocuktan başka hiçbir meşguliyetim yoktu kiBebeğe tek mi bakıyordunYok anacım biz yeni anneler bu çocuklara cidden hiç sorumluluk vermiyoruz
Şimdi aranız nasıl peki? Sen ona öyle baktığın için seni çok seviyor mu
Senin vücudun bence hiç kilo almamış hatta kaybetmiş şuan ki kilo bebek artı su falan düşününce hamileyken zayıflayanlardansın hani videodaki kız var dı ya +800 gr diye ona bakarak sen daha azsınHamilelik başlangıç kilom +50 gram djfjf verdiğim kilo üstüne 4 kg almışım
Kız maşallah yaaa doğum yaptığın gün eski halinde çıkarsın hastaneden desene shsjjs Instamom olabilirsin aslında. Hamileliğim boyunca nasıl hiç kilo almadım ve 3 kilonun üzerinde bebek doğurdum, gelin anlatıyorum shsjjsnd Orada da asla yapmadığın rutinler falan anlat.Hamilelik başlangıç kilom +50 gram djfjf verdiğim kilo üstüne 4 kg almışım
Bizimki de veteriner belgesellerinden hayvan dogumlarini izleye izleye öğrendi her şeyiKız çocuğu olunca daha bi anneyle içselleşiyor sanırım ya. Bir de ben doktor olmak isteyen idealist bir çocuktum o zaman bile epidural ne neden sancı çekmiyor falan hepsini sormuş öğrenmiştim ve çok garip gelmiştiyaş farkı öyle tatlı ki küçük anne gibi olunuyor ya çok minnoş olcaklar eminim kardeşimle yeğenim arası da 12 yaş. Yeğenim deliriyor dayısı için şuan. Bizim de amcasıyla 11 yaş olacak bakalım onlar nasıl anlaşacaklar
+800 kızına yazsana çok almışsın ben 50 gr aldım diye dkdjdjHamilelik başlangıç kilom +50 gram djfjf verdiğim kilo üstüne 4 kg almışım
Ahahahhaha aynen. Yuhh beee ne yedin o kadar falan yaz+800 kızına yazsana çok almışsın ben 50 gr aldım diye dkdjdj
Senin vücudun bence hiç kilo almamış hatta kaybetmiş şuan ki kilo bebek artı su falan düşününce hamileyken zayıflayanlardansın hani videodaki kız var dı ya +800 gr diye ona bakarak sen daha azsın
Kız maşallah yaaa doğum yaptığın gün eski halinde çıkarsın hastaneden desene shsjjs Instamom olabilirsin aslında. Hamileliğim boyunca nasıl hiç kilo almadım ve 3 kilonun üzerinde bebek doğurdum, gelin anlatıyorum shsjjsnd Orada da asla yapmadığın rutinler falan anlat.
Güne mutlaka büyük bardak su ve yogayla başladım (gerçekte olan zoraki bir bardak su ve tiroid ilacı shsjjs)
Gün içinde hep hareketliydim (gerçekte olan 4 saat aralıksız çalışıp 1 saat uyuyup beslenip tekrar 4 saat oturarak çalışmak shsjjs )
Ay hayal edip eğlendim
Evit arkdşlr bu iş beyinde bitiyorr+800 kızına yazsana çok almışsın ben 50 gr aldım diye dkdjdj
Benim kızım da soruyor bana bırakıp gider misiniz falan diyeBen anneme diyorum ben asla bırakamazdım bir çocuğun eline küçük bebek. Değil yarım gün yarım saat bile bırakıp bir yere gidemezdim diyorum. Annem de biraz şartlar, biraz da yapabiliyordun güven veriyordun diyor. Ya bir de bence şimdi internetin teknolojinin de etkisi çok. Çocukların dikkati çok çabuk dağılabilir. Benim bahsettiğim 2000lerin başı yani çocuktan başka hiçbir meşguliyetim yoktu ki
Yok diğer kardeşimle daha iyi anlaştılar hepÇünkü büyüdüğünde de ben onu okula uyandıran, giydiren, götürüp getiren, yemek yedirmeye çalışan, ödev yaptıran olduğum için ve diğer ablası full oyun ihtiyacını karşıladığı için onu daha çok sevdi bence O 10-11 yaşındayken ben üniversiteye geldim zaten 12-13 senedir de buradayım uzağım ailemden. 2 sene burada okudu yine daha sık görüşebildik de geçen sene mezun oldu gitti geri zaten az görüşüyoruz o yüzden hep ikisi daha yakın oldular
6 litreEvit arkdşlr bu iş beyinde bitiyorröncelikle güne güneşi selamlamakla başlayıp sonrasında avokado ile tatlandırılmış kabak püresi ile devam ediyorum. Gün içinde 6 lt suyumu ve 12 km yürüyüşümü asla atlamıyorum. Eş desteği kritikkkk sonrasında duvar tırmanma ekipmanımı elime alıp başlıyorum tırmanmaya 6 lt su demiş miydim? Sonrasında da 8'de uyuyorum çünkü uyku çokkk önemli
Evet canımmm kendine, vücuduna güven, o sana neyi ne zaman istediğini anlatacak zaten6 litreTabi bu son aylarda 8-9 litreye çıkmalı onu zaten vücut istiyor anlıyorsunuz
Kızın kaç yaşında canım? Evet öyle yarım gün bırakmak bence de çok fazla sorumluluk ve stres yükü. Biz zamanında sorgulamamışız hiç demek ki şartlar ne gerektiriyorsa yapmışız. Dediğin gibi duş ve tuvalette yardımcı olsa bile yeterli. Beraber yıkayabilirsiniz mesela sana yardımcı olabilir. Havlusunu getir, hadi ayaklarına yağ ile masaj yap falan dersin ikisi de hem güzel vakit geçirir hem sen dinlenirsin aradaBenim kızım da soruyor bana bırakıp gider misiniz falan diyeYetişkin için bile ciddi bir sorumluluk, ona o stresi yüklememek için yapamam galiba. Tuvalet ve banyo molası alabilirsem yeter diye düşünüyorum
Yahu sen zaten tecrübeli anne olmuşsun, her şeyiyle ilgilenmissin. Benim kardeşimle yaş farkım çok az olduğu için ben onsuz bir zamanı hatırlamıyorum ya da o konuda aileme destek olmadım ama sen gerçek bir küçük anne olmuşsun