Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Normal doğum yapmayı düşünenler prenses dedikleri ağrısız sancısız doğum hakkında ne düşünüyorsunuz sizde yapacak mısınız yoksa direkt sancı ile mi yapacaksınız doğumu. Ben kararsız kaldım doğumum kendisinden korkuyorum iğne vurup daha da tehlikeye girmekten korkuyorum kafam o kadar karışık ki. Sezeryan hiç istemiyorum bakacak insana yok zaten bana geçen iki akrabamız yaptı acısız prenses dedikleri ikisi de bebekte gayet iyi yine de korkuyorum ama

Normal doğum yapmayı düşünenler prenses dedikleri ağrısız sancısız doğum hakkında ne düşünüyorsunuz sizde yapacak mısınız yoksa direkt sancı ile mi yapacaksınız doğumu. Ben kararsız kaldım doğumum kendisinden korkuyorum iğne vurup daha da tehlikeye girmekten korkuyorum kafam o kadar karışık ki. Sezeryan hiç istemiyorum bakacak insana yok zaten bana geçen iki akrabamız yaptı acısız prenses dedikleri ikisi de bebekte gayet iyi yine de korkuyorum ama
Benim hayal ettiğim şey tamamen doğal bir doğum olması, ne suni sancı ne epidural olsun istiyorum tamamen kendi akışında ilerlemesini umuyorum 🥲 acı eşiğime de güveniyorum açıkçası ama çok zorlanırsam epidural isterim tabi katı kurallarım yok. Sezaryenden ben de çok korkuyorum bana daha zor geliyor nedense ama sağlıkla kavuşalım yeter.

İlk doğumumu epiduralsiz yaptım, Allah kısmet ederse inşallah sağlıkla bunu da öyle yapmak istiyorum. Doğum bana inanılmaz bir deneyim olarak geliyor, ilk doğumumdan önce de öyle geliyordu. Biraz ağrı eşiğim de yüksek ama bunu da belirtmem lazım. İnşallah hepimiz öncelikle sağlıkla, gönlümüze göre doğumlar yaparak yavrularımıza kavuşuruz 🙏🏻

bende de hafiften o hayaller başladı
bi de garip mi gelir size bilmiyorum ama en çok bebeğim için istiyorum o eski kadın olmayı çünkü kendinden geçmiş bir anne görsün istemiyorum çocuğum.
Bu çok önemli bence de güzel bakımlı kendine saygı duyup değer veren bir anne görmek her çocuk için olumlu bir şey 🙏veli toplantılarının en güzel anaları olacağııız😄🙏

E şimdi bilinçli şekilde dogurmamiz için doktorlar ve hastaneler var zaten. Hastanede bir dolu ebeyle ve doktorla doğurmak evde ya da tarlada tek başına dogurmakla aynı şey olmasın bir zahmet 😀
Valla şu kadar söyleyeyim geçen gün bir devlet hastanesinde yeni doğum yapmış kadına platin takıldı, doğumda kadının belinde kırık oluşmuş. Tam anlayamadık ama sedyeden düşme ihtimali var dendi bize bilirkişi raporu için. Hastane de küçük bir hastane değil maalesef. Böyle şeyleri sık duymak zorundayım işim gereği insan her şeyden işkilleniyor🥲

Nolur cahilliğime gülmeyin ama ben epidurali hiç anlamıyorum yani o sırada sancı var ama hissetmiyor musun yoksa sancı mı yok? Sanki sancı olsa ya da hissedilse içgüdüsel olarak daha hızlı ilerlemez mi, tamamen bilmediğimden soruyorum

İlk doğumumu epiduralsiz yaptım, Allah kısmet ederse inşallah sağlıkla bunu da öyle yapmak istiyorum. Doğum bana inanılmaz bir deneyim olarak geliyor, ilk doğumumdan önce de öyle geliyordu. Biraz ağrı eşiğim de yüksek ama bunu da belirtmem lazım. İnşallah hepimiz öncelikle sağlıkla, gönlümüze göre doğumlar yaparak yavrularımıza kavuşuruz 🙏🏻
Benim reglim inanılmaz sancılı geçer ağrı kesiciler başlamadan 2 gün önce falan alırım yine 8 saatte bir 3.güne kadar devam ederim normal şartlarda 🥲acaba doğum sancısına dayanabilir miyim merak ediyorum. Acı eşiğim yüksek normalde tek tahammülüm olmayan ağrı regl ağrısı 12 yaşımdan beri süründürdü beni

Nolur cahilliğime gülmeyin ama ben epidurali hiç anlamıyorum yani o sırada sancı var ama hissetmiyor musun yoksa sancı mı yok? Sanki sancı olsa ya da hissedilse içgüdüsel olarak daha hızlı ilerlemez mi, tamamen bilmediğimden soruyorum
Çok mantıklı bir çıkarımda bulunmussun, bir noktadan sonra doğumu yavaslattigi gerekçesiyle yapmıyorlar diye biliyorum. Sancı var elbette ama kişi hissetmiyor, ıkınma sancı gelince yapılıyor ama orada da doktor yönlendiriyor sanırım.
Valla şu kadar söyleyeyim geçen gün bir devlet hastanesinde yeni doğum yapmış kadına platin takıldı, doğumda kadının belinde kırık oluşmuş. Tam anlayamadık ama sedyeden düşme ihtimali var dendi bize bilirkişi raporu için. Hastane de küçük bir hastane değil maalesef. Böyle şeyleri sık duymak zorundayım işim gereği insan her şeyden işkilleniyor🥲
Çok geçmiş olsun, yaşayan kişiye acil şifa diliyorum 🙏🏻 Öte yandan belirsizliklerin, ihtimallerin sonu yok. Allah hepimizi umduğumuza kavuştursun diyebiliyorum 🙏🏻

Benim reglim inanılmaz sancılı geçer ağrı kesiciler başlamadan 2 gün önce falan alırım yine 8 saatte bir 3.güne kadar devam ederim normal şartlarda 🥲acaba doğum sancısına dayanabilir miyim merak ediyorum. Acı eşiğim yüksek normalde tek tahammülüm olmayan ağrı regl ağrısı 12 yaşımdan beri süründürdü beni
Senin o gencecik vücuduna doğum sancısı ne yapsın şekerim 😍 İstiyorsan, şartlar da uygun olursa en güzelinden yaparsın tabii ki ❤️ regl ağrısıyla onun doğrudan bir ilişkisi yoktur bence diyeceğim ama hiçbir bilimsel dayanağım yok. Bence öyle ama 😀

Sağlıkla gelsinler inşallah ya🙏teyzemin ikizleri 2009da 31+0 da doğdular şimdi koca genç kızlar birazcık küvezde kaldılar sadece birisi 170i geçti daha da uzar gibi. Riskli haftaları atlattıktan sonra doğsa da birazcık destekle hemen toparlayıp büyüyorlar
İnşallah hepimizinkii 🙏🏻 Doktorcum cuma günü çıkartacak beni :) biraz evde yat dedi . Ben de 30 dan sonrası için rahatım . Dediğin gibi küvez süreci olacak ama istatistiksel olarak güzel şeyler okudum ben de . Böyle güzel örnekler de duyunca missss 🤍🤍

Benim hayal ettiğim şey tamamen doğal bir doğum olması, ne suni sancı ne epidural olsun istiyorum tamamen kendi akışında ilerlemesini umuyorum 🥲 acı eşiğime de güveniyorum açıkçası ama çok zorlanırsam epidural isterim tabi katı kurallarım yok. Sezaryenden ben de çok korkuyorum bana daha zor geliyor nedense ama sağlıkla kavuşalım yeter.
Doktorum da buna benzer birşey dedi orda istersen yapıyorlar dedi. Demek önden planlanması gereken birşey değil. Benim de acı eşiğim yüksek ama arada bebek olunca cesaret edemiyorum hiç birşeye. Dediğin gibi sağlıkla gelsin yeter.

Kesi dikiş oldu mu sonra ki süreç nasıl ilerledi benim normali seçme sebebim ayağa hemen kalkabilmek bebekle ilgilenebilmek yoksa sezeryan olup kalkmazsam çok zorlanıcam hem birinin bebekle ilgilenmesi lazım hem benimle. Korkum bide ıkınamayıp bebeğe zarar gelmesi becerememek

Anneannem kıyameti koparmış hastanede sezaryene alın kızım mahvoldu diye, doğum kanalına indi bebek alamayız demiş doktor. Halbuki bebeğin saçı görünürken bile sezaryen yapılabilirmiş aslında, doktor hatası işte. Benim tüp bebek doktorum direkt sezaryen dedi ben kabul etmedim doktoru değiştirdim mesela, elbette -allah korusun- bir risk varsa, sezaryen daha iyi olacaksa öyle olsun. Kim ister hem kendisini hem evladını riske atmak. Ama sırf tüp bebek olduğu için sezaryen olmak da istemiyorum, bir yandan doğal yolla oluşan bir gebelikten farkı yok diyorsun bir yandan da riske atmayalım zor elde edilmiş bir bebek diyorsun 🥲 bu benim şahsi görüşüm tabi sezaryen isteyen onu tercih etmeli. 37.haftada çatı muayenesiyle karar vereceğiz dedi şu anki doktorum, heyecanla bekliyorum ben de. Ama sezaryen daha az riskli dedikleri için endişem yok değil tabi, insanın aklında yer ediyor.
Hiç düşünme şimdiden daha çok var . Sen zaten elinden geleni yapıp kendine alternatif oluşturmuşsun . Artık sonrası mercan hanımın kararı :)

Benim yine annemde gördüğüm doğuma kadar öylece yattı 🤣 son anlarda uyuşturmayı vermediler sancıyı hissetti ona göre ıkınıyorsun doğumda falan diye anlatmıştı. 4-5 gibi suni sancı vermişlerdi 10da da doğurdu. Bana da diyor yap epidurali geç en güzeli falan diye ama ben riskleri falan olduğunu neden seçilmeyen bişey olduğunu bilmiyorum annemde o modunu görünce çok rahat gelmişti. Çatı muayenesinden sonra doktora sormayı düşünüyorum ben de

Bende bilmiyorum tam. Kuzenimin anlattığına göre işte kimisi sancı ile gidiyor. kimisi açıklığı var suni ile doğuma alınıyor. Kuzenim de açıklık vardı sancı yoktu suni verdiler ona. Sancı açıklığı arttırıyormuş sancın arttıkça söylüyormuşsun iğne yapıyorlarmış. Sancı yavaş yavaş azalıyor dedi. Prenses / epidural dedikleri iğne alttan vuruluyormuş açıklığı kontrol ederken o ağrıyı hissetmemek adına. Seni nst de bağlı tutuyorlarmış. Bu şekil de sancı azalıyor alttan açıklık ölçmek için ağrı yaşanmıyor. Sen hissetmiyorsun nst de sancı çıktıkça ıkınıyorsun öyle doğum gerçekleşiyor

Benim evlilik yüzünden ihtiyacım oldu ya çocuk olmama mevzuları olmasa çok da girişmezdim sanırım. Ama ya boşanıp psikoloğa başlıcaktım ya da psikoloğa başlayıp son kez elimden geleni yapmış olcaktım. Ve tek kişinin başlaması sakinleşmesi dışardan evliliği görmesi bile çok şeyi değiştirdi bizde. Bi de çifte başlayabilsek daha güzel olcaktı. Buna da şükür. Bazı dönemler öyle çıkmaza giriyor ki insan karşısında sakin sakin bişeyleri anlatılması normal olduğunu bilmek falan çok güzel geliyor insana.
Tam gereken zamanda olmuş iyi de gelmiş çok sevindim🙏bende bir dönem gitmek istiyorum ama ruhen içimi rahatlatıp görmem gereken şeyler var diye düşünüyorum 🥹bebeğiniz sağlıkla gelsin inşallah zor dönemler geçirmişsiniz çok mutlu bir aile olun😍

Kontrolden çıktık teyzoşlarr, benim tosun 2300 gr olmuş 44 cm. Normal doğum pek düşünmüyorum dedim, bu kafa çapıyla seni zaten normal doğurtabilecek bi doktor çıkmaz dedi ndmgmg ben 32'yim kafa 36 🥹 internete bakma araştırma genetik olabilir dedi bacak boyu vs normal çünkü. Karın da önden gidiyor 34-35 civarı da o. 2 haftaya düştü randevular, nst'ye girecekmişim bi sonrakinde.
Benim bebenin de kafası 1.5 hafta öndeydi normal demek ki eşiminde küçük değil😄bakalım bana diycekler mi öyle bir şey

Kolay değil tabi markalaşmak ya ama bi insan hırslanmıyor değil. Influencer bizim binada oturanlar var gidip zorla reklam yaptırıp çok kısa sürede ünlenmem yok mu🤣 işi bırakıp kendi işimi kurma fikrine bir yeni fikir daha eklendi🤣🤣🤣🤣
Banada arada infulencer olma perileri geliyor ama öyle bol beleş değil kaliteli bir şeyler😄böyle çalışarak üç kuruş paraya harcanmaktan yoruldum

Ne bileyim ndjgkg sana da normal diyo dimi bana internete hiç bakma dediği için bakmıyorum korkudan

Benimki de koca kafa kızlar 1 ay önden gidiyor kafası. Cuma gideceğim bakalım ne olmuş merak ediyorum. İlk normal doğuramazsın bunu dedi kafası çok büyük dedi o zaman yan yatış pozisyonundaydı tüp bebek olduğu için zaten sezeryandan yana gibi konuştu sonra 2 hafta sonra gittiğimde de annemde yanındaydı kafası çıkarsa her şey çıkar merak etme dedi. Her şey iyi ilerlerse normal yaparız demeye başladı. Kafası aşağıya dönmüştü sen orayı esnetmeye bak pilates vs devam et dedi ama benim doktor bir dengesiz bir dediği diğerini tutmuyor 🙄

X