Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Kızlar kim kaç kilo aldı yaa? Ve sizce şimdiden sonra kaç alırız? Biz 33+5’teyiz, 10 kilo almışım ben. Bebek muhtemelen 3 kiloya yakın şu an. Evde sürekli hareket halindeyim iki öğün yemek yiyorum sabah-akşam ama iyi yiyorum onları 😂 Aralarda da kuru yemiş, meyve, kuru meyve bazen de abur cubur yiyorum. Bir anda çok alma durumu olmaz inşallah ya, sizce ?
Ben 11 kilo aldım tosuncukkk gibiyim 😬😬

Kızlar kim kaç kilo aldı yaa? Ve sizce şimdiden sonra kaç alırız? Biz 33+5’teyiz, 10 kilo almışım ben. Bebek muhtemelen 3 kiloya yakın şu an. Evde sürekli hareket halindeyim iki öğün yemek yiyorum sabah-akşam ama iyi yiyorum onları 😂 Aralarda da kuru yemiş, meyve, kuru meyve bazen de abur cubur yiyorum. Bir anda çok alma durumu olmaz inşallah ya, sizce ?
33+6 yım. En son iki hafta önce gebe kaldığım kilodayım 81 le başladım 81 dim. Pazartesi doktora gittim 85 olmuşum halen aynı kiloda mıyım kıyafetten mi öyle çıktı bilmiyorum şasırdım açıkcası iki hafta da 4 kilo😅

30+1’deyim 7 kilo aldım canım, bana çakma bi kilo gibi geliyor 38 beden pantolon giyiyorum şu an düşük belli, hamile pantolonu bile değil. 2 senedir 38dim zaten 🤷‍♀️ nereme aldım onu da anlamadım göbeğim ve memelerim dışında fark yok ama evlendikten sonra +10 kilo almıştım onun etkisi herhalde. Tüp bebek sürecinde de hiç almadım. Hamilelikte 25-30 kilo alan ben pek kilolu değilim diye kıskanan kuzenim “Cnm ylnz klonun tmamı son 1.5 ay alınıooo” diyor djckdjdk bilmiyorum ama birden alınacağını düşünmüyorum ben. Bu aylarda haftada yarım kilo alınması normalmiş. Öyle olursa 4-5 kilo alırım gibi.

Ay neyse sinirlerim bozuldu kdkg doktor almanı beklerim bu haftalarda diyor. Almıyor olmam hoşuna gitmiyor pek yani. Şekeri komple kesmedim en son bebek hareketsiz diye geldiğimde kesmiştim ama rahatsız oldum falan dedim. Şekeri yükseltmiyor olsa da şekerli şeyler bebekte insülin yükselttiği için doğduktan sonra şekeri düşük olabiliyomuş o zaman yükseltmek zorlaşıyormuş sık sık şeker düşüklüğü yaşama olasılığı var dedi. Ama gerçekten ekmek diyor ekmek tüketmeyi sevmem, tatlı yesem 1 kaşık ya da 1 dilim falan yiyorum öyle ne beni ne bebeği rahatsız edecek bi şeker tüketimim yok bence. Yine de şu 2 hafta dikkat edicem paketli gıdayı kesebildiğim kadar kesicem bakalım nolcak. Dikkat edeyim dediğimde de zaten kilo almıyosun dikkat ederken aldığın besinleri kesme dedi napcam bilemedim
Ben anlamadım kız. Sen neye dikkat edecekmişsin ve ne için? Bebeğin gelişimi önde diye mi ? Bahsettiğin gibi besleniyorsan bence ekstradan bir şeye dikkat etmene gerek yok yani. Ekmek ne alaka herkes ekmeği bırakın ekmek tüketmeyin derken neden ekmekle beslenme konusunda yönlendiriyor ki? Bu ne yaman çelişki orange???

32 hafta, 15 kilodan selamlar 😅 aranızdaki tombik benim sanırım.63,5 le hamile kaldım, 77-79 arası oynuyor tartı şuan, 80le doğursam diye dua ediyor, bir yandan da fındıklı milka yiyorum.

Eklentiler

• IMG_20241029_193253.jpg
    IMG_20241029_193253.jpg
    79,1 KB · Görüntüleme: 79
30+1’deyim 7 kilo aldım canım, bana çakma bi kilo gibi geliyor 38 beden pantolon giyiyorum şu an düşük belli, hamile pantolonu bile değil. 2 senedir 38dim zaten 🤷‍♀️ nereme aldım onu da anlamadım göbeğim ve memelerim dışında fark yok ama evlendikten sonra +10 kilo almıştım onun etkisi herhalde. Tüp bebek sürecinde de hiç almadım. Hamilelikte 25-30 kilo alan ben pek kilolu değilim diye kıskanan kuzenim “Cnm ylnz klonun tmamı son 1.5 ay alınıooo” diyor djckdjdk bilmiyorum ama birden alınacağını düşünmüyorum ben. Bu aylarda haftada yarım kilo alınması normalmiş. Öyle olursa 4-5 kilo alırım gibi.
Öncelikle inşallah yanılıyordur kuzenin 🥹 Yani son haftalarda bir anda kilo almak bence vücudu en deforme edici darbe olabilir. Senin kilon aşağı yukarı benim gibi ilerliyor o zaman 34te +10 kilo falan olabilirsin sen de. Tabi daha az ya da daha fazla da olabilir. Bu arada evlendikten sonra ben de 10 kilo alıp öyle hamile kaldım. 4 yıllık evliliğin ardından. İki gündür senle çok fazla ortak noktamız çıkmaya başladı beybi, sen de farkında mısın 😜

Öncelikle inşallah yanılıyordur kuzenin 🥹 Yani son haftalarda bir anda kilo almak bence vücudu en deforme edici darbe olabilir. Senin kilon aşağı yukarı benim gibi ilerliyor o zaman 34te +10 kilo falan olabilirsin sen de. Tabi daha az ya da daha fazla da olabilir. Bu arada evlendikten sonra ben de 10 kilo alıp öyle hamile kaldım. 4 yıllık evliliğin ardından. İki gündür senle çok fazla ortak noktamız çıkmaya başladı beybi, sen de farkında mısın 😜
2 aya yakın hiç kilo almamıştım, bence bu ay almışımdır 1-1.5 kg kadar. 55tim 65 oldum evlenince 😂 71-72ydim en son, ciddi bir kabızlık ve şişkinlik problemim de var benim maalesef o da tartıyı çok etkiliyor. Evet özellikle insan sevgimiz ve tahammülümüz baya benziyordhfjskdjs

Ben anlamadım kız. Sen neye dikkat edecekmişsin ve ne için? Bebeğin gelişimi önde diye mi ? Bahsettiğin gibi besleniyorsan bence ekstradan bir şeye dikkat etmene gerek yok yani. Ekmek ne alaka herkes ekmeği bırakın ekmek tüketmeyin derken neden ekmekle beslenme konusunda yönlendiriyor ki? Bu ne yaman çelişki orange???
Ekmekle beslen demiyo ya ekmek yiyo olsan bebeğin önden gidişini anlarım kes derim diyor ama yemiyorum zaten. Bebek önde ama ben almıyorum kilo diye bi şey yapıyor kadın.

32 hafta, 15 kilodan selamlar 😅 aranızdaki tombik benim sanırım.63,5 le hamile kaldım, 77-79 arası oynuyor tartı şuan, 80le doğursam diye dua ediyor, bir yandan da fındıklı milka yiyorum.
Ay ne tatlı olmuşsun kız hiç de 78-79 kilo durmuyorsun bu arada. Başlangıç kilomuz aynıymış senle bu arada ben totalde birazcık daha az almışım ama doğurana kadar her şey olabilir daha oyun bitmiş değil. Bu arada bil bakalım elimde ne var? 🤣🤣🤣

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    85,6 KB · Görüntüleme: 69
Merhaba hanımlar sizlere sorum olacak aralık başı veya ortadı gibi görünüyor doğumum ikizler, bebek maması olarak hipp düşünüyorum ama sizin öneriniz var mı ?

Kızın kaç yaşında canım? Evet öyle yarım gün bırakmak bence de çok fazla sorumluluk ve stres yükü. Biz zamanında sorgulamamışız hiç demek ki şartlar ne gerektiriyorsa yapmışız. Dediğin gibi duş ve tuvalette yardımcı olsa bile yeterli. Beraber yıkayabilirsiniz mesela sana yardımcı olabilir. Havlusunu getir, hadi ayaklarına yağ ile masaj yap falan dersin ikisi de hem güzel vakit geçirir hem sen dinlenirsin arada 😍
Evet canım benimki resmen yarı zamanlı annelikti. Büyük olan kardeşimle aramız 2 yaş onu ben de hatırlamıyorum bebekken tabi ama bu bebeğinin bebekliğini ablası hiç unutmayacak 🥰🥹
Kızım 10 yaşında 🥰 yok bebekle ilgili tuvalet banyo desteği beklemiyorum, ben kendim onları yaparken beş on dk ilgilense yeter demek istedim 😀

2 aya yakın hiç kilo almamıştım, bence bu ay almışımdır 1-1.5 kg kadar. 55tim 65 oldum evlenince 😂 71-72ydim en son, ciddi bir kabızlık ve şişkinlik problemim de var benim maalesef o da tartıyı çok etkiliyor. Evet özellikle insan sevgimiz ve tahammülümüz baya benziyordhfjskdjs
Ben de 53le evlendim 63le hamileydim 73üm şu anda 🥹 Kabızlık tartıyı çok etkiler evet, kan ilaçlarına dikkat et içme rutinlerini değiştir ya da magnezyum al bebiş onlar düzene sokar 🙏 Aynen içimizdeki insan sevgisi ve tahammül seviyesi resmen aynı 😂😂 Burcun neydi?

Ay ne tatlı olmuşsun kız hiç de 78-79 kilo durmuyorsun bu arada. Başlangıç kilomuz aynıymış senle bu arada ben totalde birazcık daha az almışım ama doğurana kadar her şey olabilir daha oyun bitmiş değil. Bu arada bil bakalım elimde ne var? 🤣🤣🤣
Sağol kuşum, gözlerin beni zayıf görüyor, yoksa baya kocaman oldum, normal kilom 55 sözde 😅😅 naammm naam en sevdiğim çikiletaaaa 🤤🤤 çocuğum ya nutella, ya fındıklı milka olarak doğacak 😅

Merhaba hanımlar sizlere sorum olacak aralık başı veya ortadı gibi görünüyor doğumum ikizler, bebek maması olarak hipp düşünüyorum ama sizin öneriniz var mı ?
Hayırlı olsunn 🥰 Neden grubumuzda yoksunuz madem aralık annesisiniz siz de 😍 İlk çocuğum olacak, mama tecrübem yok ama araştırdığım kadarıyla Hipp önerilen mamalardan biri besleyicilik ve bebeklerin sevmesi açısından. Ben de mama verecek olsam Hipp alırım diye düşünüyorum. Yerli mamaların içerik kalitesini beğenmiyorum pek, diğer popüler mamalar da İsrail menşeili olduğu için uzak durmaya çalışıyorum. Hipp bence ideal canım inşallah bolll bol sütün olur da mamaya çok az ihtiyacın olur 🙏

Ben de 53le evlendim 63le hamileydim 73üm şu anda 🥹 Kabızlık tartıyı çok etkiler evet, kan ilaçlarına dikkat et içme rutinlerini değiştir ya da magnezyum al bebiş onlar düzene sokar 🙏 Aynen içimizdeki insan sevgisi ve tahammül seviyesi resmen aynı 😂😂 Burcun neydi?
Benim kabızlığım baki maalesef, müshil tarzı bir ilaç içiyorum onunla bile çok zor çıkıyorum wcye, ilaçsız zaten imkansız. Kan ilacını gece yatmadan içiyorum artık kabızlıkta hiçbir değişiklik yok ama gün içindeki kusmalarımı bir tık azalttı bugün hariç. Magnezyum da aldığım vitaminin içinde var. Kovayım ben 🥲 sen?

Sağol kuşum, gözlerin beni zayıf görüyor, yoksa baya kocaman oldum, normal kilom 55 sözde 😅😅 naammm naam en sevdiğim çikiletaaaa 🤤🤤 çocuğum ya nutella, ya fındıklı milka olarak doğacak 😅
Ya bana hep erkek bebekte annenin kilosu dağılmıyor vücudu derli toplu duruyor diyorlardı ben kendimde de sizde de bunu gözlemliyorum gerçekten de dağınık dağınık durmuyor kilolarınız. Kız bebeklerde kilo biraz dağılıyor ve ödem çok tutuyor anneler. Burada yazın iki komşum doğum yaptı, ikisinin de ağzı burnu bile kocaman olmuştu son aylarda gözleri çekilmişti artık ödemden 🥹 Of başlarda hiç tatlı yiyemedim 5-6 ay. Hatta hayat boyu bir daha yiyemeyeceğim sandım ama şu an ben de ölüyorum bunlar için 🥹

Çikolataları görüp canı çeken, hayatı sorgulayan şekerlilerim, şimdi gidip doğumdan sonra yenilecekler listenize bir madde daha ekleyebilirsiniz 🥲😀 Ben küp şeker seviyesine düşmek üzere olduğum için bunu pas geçip, yazmiycam 😂

X