Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
İşte sıcaktan beyinleri sulanıyor hayatım. Evin ısısını az düşürseler belki daha tutarlı olacaklar 😂 Bu arada ben her duydukları şey için arayıp iyi misin demelerine de gıcık oluyorum sende de var mı ? 😂 Yani hamileyiz, başından beri kusuyoruz o gün o kadın gördü diye ekstra vahim bir durum mu oluyor.. Bizimkini de tembihliyorum devamlı sakın bir şeyi duyurma diyorum yazın tatilde ishale yakalandığımda her gün arayıp bugün kesildi mi devam ediyor mu diye sormuşlardı mesela. Yani belki benim gıcıklığım bu, birçok insana sorsan ne güzel arayıp soruyorlar aramasalar daha mı iyi derler belki ama bence öyle ya 😂 Gelip geçici durumlar için her gün her gün aranıp sormaya gerek yok. Ben arayamam çünkü kimseyi, aklıma da gelmiyor her gün gelişmeleri sormak. O yüzden mecbur bırakmasın kimse beni shsjjsnd
Evet gıcık oluyorum ve nefret ediyorum, ben asla söylemiyorum ya duyuyor ya da zırt pırt aradığı için sesim falan değişince kendi fark ediyor uğraş dur sonra. Yardıma ihtiyacım olsa da söylemiyorum o yüzden, halbuki iki adımız yani. 5+6da hafif kanama/lekelenmem oldu muhtemelen yerleşme kanamasıydı, bir önceki gün anneme gitmiştik kv kp falan vardı dönüşte onlarla dönmek istemedim oturarak metroyla geldim eve o yüzden olduğunu iddia ettiler. Kp arayıp beni azarlıyor kendine dikkat et oyarım seni vs diyor. Sen kimsin lan, benim çocuğumu benden daha mı çok düşüneceksin, bir de yüklediği alt metinlere bak allah korusun bebeğe bir şey olsa ben metroya bindiğim için olacak sanki. Hele akıl küpüne bak yav. Kv de diğer gün nazar boncuklu kolyeler almış al tak bunları diyor, aynen herkes benim 1 cmlik çocuğumu kıskanıp nazar değdirecek çünkü. Katlanılacak gibi değil ya, hele bizim gibi kadınlar için sıfır yani biz benziyoruz seninle belli, her şeyleri saçma geliyor batıyor. Birçok insan takılmaz ama biz takılıyoruz işte, o yüzden x10 daha zor bize, diyorum ya uzak olduğumuzdan beri gençleştim resmen sjfkdkd kötü olmak istemiyorum ama eskisi gibi olup kendimi sıkmak da no yani. İyi niyet adı altında hadsizlikleri kaldırabilecek bi yapım yok maalesef. Bir tane video var ya instagramda falan görmüşsündür, kadın yeni doğum yapmış kendi annesi devamlı “hadi emzir, aranıyor, yeter, bi emzir” vs diyor videoda kızına, herkes gülüyor videoya ben sinir krizi geçiriyorum önüme her düştüğünde. Herkes kendi işine bakıversin bi zahmet ya

Haklısın ben görsem ben de üzülür kafama takardım, çok kilo alırım diye düşünmüştüm ama beklentimin çok altında aldım şu zamana kadar, onu bile kafama takıyorum mesela. Halbuki kilo dediğin nedir yani birkaç ay dikkat etsen gider, üzerimizdeki baskı da fazla, kadınız ya 🫠 hamileliğimden beri eşim daha fazla kilo aldı mesela, ona bir şey diyen yok anne babası her görüşmede bana kaç kilo aldım diye soruyor hassas kantar gibi. Sana kaç lazım diyemiyorsun tabi. Ama çatlak sonradan azalıyor görüntüde, şimdi yeni olduğu için kırmızı görünüp canını sıkması normal. Diyorum ya benim annem de acayip çatlamış ama hiç belli olmuyor nerdeyse şu an, sen hep güzelsindir eminim üzme kendini hiç.
Oo kilo konusunda zaten ekstra takılmıştım. Ablam ilk hamileliğinde 30 kiloya yakın alınca ben çok korktum. Doktor en fazla 10 kilo dedi ben direk diyete başladım. 2 kilo verdim. Ama herkes bunun çok sağlıksız olduğunu söyledi. Herkese hamileyken kaç kilo aldın falan diye soruyordum kendimle kıyaslıyordum. Sonra sonra aştım onu. Şimdi diyorum verirsin kiloları ye bi daha böyle rahat yiyemiceksin. Zaten kendimi zor kabullenmiştim terapilerle tepetaklak olmakla olmamak arasında gidip geliyorum.

Şeye hastayım ya “sen hissetmezsin ama üşürsün” nasıl hissetmeyeyim lan? Duyu organlarımı da mı kaybediyorum doğurunca? İşte kadına yüklenen şeye bak, kendi vücudunun farkında değilsin bebeğin hiç olmazsın. Şu alt metinler beni bitiriyor
Bebekle ilgili de aynı önyargılar mevcut maalesef. Bak bir arkadaşım ağustos başında Hatay’da doğum yaptı. Bilenler bilir Akdeniz zaten yanar o aylarda. Bebeğe devamlı çorap giydiriyorlar, uyurken üzerini örtüyorlar, sabahları yelek geçiriyorlar sırtına sanki bi sabah serinliği oluyormuş gibi. Bana diyor senin de aklında olsun bebekler çok üşürmüş. Kim diyor dedim annem diyor. Ama gerçekten de ayakları elleri soğuk diyor. İyi de bebeğin dolaşım sistemi zaten bizimki gibi çalışmıyor ki soğuk olması normal yani. Neyse bu arkadaş sürekli bebeğin uyumamasından ve huzursuz olmasından şikayet ediyordu. Bir gün artık dedim karışmayayım karışmayayım diyorum ama sıcaklama ihtimali aklınıza geliyor mu mesela? Altını açınca mutlu oluyormuş çünkü çocuk bir o esnada serinliyor. Ben olsam sadece zıbınla tutarım o çocuğu kırkı çıkana kadar. Hatta sırtı falan yara dökmesin diye sık sık da yıkarım bir iki hafta göbek bağını bile bekleyemeyebilirdim yani…

Evet gıcık oluyorum ve nefret ediyorum, ben asla söylemiyorum ya duyuyor ya da zırt pırt aradığı için sesim falan değişince kendi fark ediyor uğraş dur sonra. Yardıma ihtiyacım olsa da söylemiyorum o yüzden, halbuki iki adımız yani. 5+6da hafif kanama/lekelenmem oldu muhtemelen yerleşme kanamasıydı, bir önceki gün anneme gitmiştik kv kp falan vardı dönüşte onlarla dönmek istemedim oturarak metroyla geldim eve o yüzden olduğunu iddia ettiler. Kp arayıp beni azarlıyor kendine dikkat et oyarım seni vs diyor. Sen kimsin lan, benim çocuğumu benden daha mı çok düşüneceksin, bir de yüklediği alt metinlere bak allah korusun bebeğe bir şey olsa ben metroya bindiğim için olacak sanki. Hele akıl küpüne bak yav. Kv de diğer gün nazar boncuklu kolyeler almış al tak bunları diyor, aynen herkes benim 1 cmlik çocuğumu kıskanıp nazar değdirecek çünkü. Katlanılacak gibi değil ya, hele bizim gibi kadınlar için sıfır yani biz benziyoruz seninle belli, her şeyleri saçma geliyor batıyor. Birçok insan takılmaz ama biz takılıyoruz işte, o yüzden x10 daha zor bize, diyorum ya uzak olduğumuzdan beri gençleştim resmen sjfkdkd kötü olmak istemiyorum ama eskisi gibi olup kendimi sıkmak da no yani. İyi niyet adı altında hadsizlikleri kaldırabilecek bi yapım yok maalesef. Bir tane video var ya instagramda falan görmüşsündür, kadın yeni doğum yapmış kendi annesi devamlı “hadi emzir, aranıyor, yeter, bi emzir” vs diyor videoda kızına, herkes gülüyor videoya ben sinir krizi geçiriyorum önüme her düştüğünde. Herkes kendi işine bakıversin bi zahmet ya
Ya kpni sessize almak istedim. Titreşim modunda takılsın. Aşırı uyuz oldum gece gece dellenme geldi anlattıklarına. Dur kendi kp ve kvmiş gibi dellenip kafamda kavga edeyim hazır uyuyamadım 🤣🤣🤣 o videoyu görünce ben direk kvnin bana sürekli aynı şeyleri diceğini düşünerek delirdim mesela.

Evet Gizem’di galiba videodaki başrol kızın da adı hatırlıyorum 😂 Ben seni yapı olarak kendime çok benzettiğim için bunlara gıcık olmanı çok rahatlıkla anlayabiliyorum. Gerçekten çoğu bir insan için normal şeylerdir. Yani söylesen ay ne var bunda takılacak yer arıyorsun der. Benim kv dün bir gönderi iletmiş. Şöyle yazıyor. Bu sesler sana huzur veriyorsa anneliğin nirvanasındasındır. Sesler de şey bebeğin kaka yapma gaz çıkarma kusma sesleri. Ay nasıl gıcık oldum sabah sabah. Dedim ki herhalde annesine huzur veriyor ama bizimle paylaşmasına gerek yoktu doğrusu dedim. Evlat çok tatlı oluyor güzel kızım başkası yapsa gıcık da yazmış. Bu da benim evladım olmadığı için hoşlanmadım, duymak istemezdim yazdım. Ayrıca hangi anne bebeğinin gazı çıktı diye mutlu olmaz ki demek ki daha ikinci günden Nirvana’ya çıkıyoruz yani dedim. Bugün de gaz çıkarmak birçok hastalığı önlüyor diye bir şey atmış. Hidrojen sülfür müymüş neymiş içeriği, o koku kalp krizini, yok efendim yüksek tansiyonu cart curt önlüyormuş. Valla ben maruz kalsam sadece sinir sistemim çöker, bilakis kalp krizi geçirme riskim de artar yani iğrenç bir tespit yazdım. Artık hafiften sert bir dille böyle şeyler göndermesinden hoşlanmadığımı anlatmaya çalışıyorum valla.
Söylediğin şeyde de çok haklısın o tatlı sert üslup da aşırı sevimsiz ve hadsiz bence de. İnsanın pardon?? anlayamadım?? Falan deyip dumur edesi geliyor

Annem beni doğurduğunda çok üşümüş. Diyor normalde yelek giymem yelekle geçirmiştim o kışı. Ben de hamileyken resmen içten içe donma normalde o kadar üşümememe rağmen. Sanırım bizim hormonlar garip işliyor 🤣🤣 bunca sıcaklamanız arasında yorgana mı geçsem şüphesi duydum üşümekten. Bacaklarımın ağrısından gram dalamadım belki bacaklarım ben hissetmesem de üşüyordur djdjdjdjd
Canım sen iyisi mi içinden bir külotlu çorap üzerinden polar pijama giyip sıkı sıkı da örtün üzerini öyle uyumayı dene bir de 😂😂 Üşüme bence doğumun ilk saati ilk saatleri olabilir de sonrası ne alaka ki? Kansızlıktan mı oluyor acaba? Ama bana kansızlık da üşüme değil aksine yanma, çarpıntı yapıyor valla 😂

Ya kpni sessize almak istedim. Titreşim modunda takılsın. Aşırı uyuz oldum gece gece dellenme geldi anlattıklarına. Dur kendi kp ve kvmiş gibi dellenip kafamda kavga edeyim hazır uyuyamadım 🤣🤣🤣 o videoyu görünce ben direk kvnin bana sürekli aynı şeyleri diceğini düşünerek delirdim mesela.
Ben normalde tahammülsüz ve çok net biriyim bu arada, aman kimse üzülmesin ben de çirkef gibi görünmeyeyim diye diye kendimi perişan etmişim, ne büyük hata ya. Aman kızım yapma etme diye büyütüldüğümüz için çok normal tabi, annem de artık bana hak vermeye başlamıştı istemediğin hiçbir şeyi yapma kızım vs dedi, şimdi kv falan bana küstü ya beni suçluyor yine 😂 değişen bir şey yok yani kafa hep aynı. Bir adamı sevip evlendik diye hiçbir kan bağımız olmayan dengesiz insanları çekmek zorundayız çünkü kadın olduğumuz için. Erkeklerin dengesizlikleri hiç göze batmıyor, sen bir gün az konuşsan 50 tane açıklama yapmak zorunda kalıyorsun

Evet Gizem’di galiba videodaki başrol kızın da adı hatırlıyorum 😂 Ben seni yapı olarak kendime çok benzettiğim için bunlara gıcık olmanı çok rahatlıkla anlayabiliyorum. Gerçekten çoğu bir insan için normal şeylerdir. Yani söylesen ay ne var bunda takılacak yer arıyorsun der. Benim kv dün bir gönderi iletmiş. Şöyle yazıyor. Bu sesler sana huzur veriyorsa anneliğin nirvanasındasındır. Sesler de şey bebeğin kaka yapma gaz çıkarma kusma sesleri. Ay nasıl gıcık oldum sabah sabah. Dedim ki herhalde annesine huzur veriyor ama bizimle paylaşmasına gerek yoktu doğrusu dedim. Evlat çok tatlı oluyor güzel kızım başkası yapsa gıcık da yazmış. Bu da benim evladım olmadığı için hoşlanmadım, duymak istemezdim yazdım. Ayrıca hangi anne bebeğinin gazı çıktı diye mutlu olmaz ki demek ki daha ikinci günden Nirvana’ya çıkıyoruz yani dedim. Bugün de gaz çıkarmak birçok hastalığı önlüyor diye bir şey atmış. Hidrojen sülfür müymüş neymiş içeriği, o koku kalp krizini, yok efendim yüksek tansiyonu cart curt önlüyormuş. Valla ben maruz kalsam sadece sinir sistemim çöker, bilakis kalp krizi geçirme riskim de artar yani iğrenç bir tespit yazdım. Artık hafiften sert bir dille böyle şeyler göndermesinden hoşlanmadığımı anlatmaya çalışıyorum valla.
Söylediğin şeyde de çok haklısın o tatlı sert üslup da aşırı sevimsiz ve hadsiz bence de. İnsanın pardon?? anlayamadım?? Falan deyip dumur edesi geliyor
Aynen Gizem. Offf yemin ederim afakanlar basıyor ya, evlilik döneminde bana gelinlik saç modeli falan atıyordu, gel de çıldırma cidden. Makyaj provama gelmişti hiç unutmuyorum, ne işin var ve sana ne mesela 😂 tam erkek annesi ya. Allahım neler yaşamışım of iğrenç. Kendi annem yapsa yemin ederim çok pis bozardım yani, elin kadınından bana ne halbuki bozsana kıymetli olursun aslında. Kadınız ya her şeye he demek güler yüz göstermek zorundayız çünkü. O video muhabbetlerinden gerçekten nefret ediyorum, bana dönence, yatak koruyucu falan atmış, yabancı bir influencer paylaşmış fikir olsun diye attım diyor. Ulan kadın Dominik’te, velev ki çok beğendim napayım mesela nasıl temin edeyim? Ayrıca sana fikrini kim sordu yav. Konuştuğun/yaptığın şeyin mantıklı olması gerekmiyor mu, hep konuşmak için mi konuşalım vır vır. Boş işte. İyi yapmışsın ters yapmakla, ben de çok net karar aldım artık ne canımı sıkıyorsa söyleyeceğim anında. Nasılsa her türlü kötü cadı benim, değsin bari. Arkadaş ortamında da hadi tadımız kaçmasın diye üstelemiyordum bugün çok yakın arkadaşımı dayanamadım bozdum artık eşim şok oldu, yeter dedim artık ne çekiyorsun senin çabanla gidecekse yallah yani. Bıktırdı bu insanlar beni shfksks

Sen benmişsin. Ama böyle yaşamak eziyet ya. Ben çocuk bana çekmesin rahat rahat giyinebilsin babası gibi, havale geçirip durmasın benim gibi falan diyorum 🥲🥲 Ama sıcak ortamda giyinik halde ve üşüdüğünü söyleyen insan da gıcığıma gidiyor bkz. Kv’m 😂 Öğlen balkon kapısını açtım eşim de diyor kalorifer açık olmaz öyle açarsan çok yakar. Termometreye bir baktım içerisi 27 derece. Yani dünya sağlık örgütü ideali 21-22 derken, hadi Türk tip 23-24 olsunda 27 nedir mübarekler. Hava sıcak belli ki işte niye açıyorsunuz erkenden bu kaloriferleri 😒
27 derece ne off off ben hic duramam o evde. yani evin ici 23 olunca ates basiyor beni kapatiyorun kombiyi hemen. esime de dedim 21-22 de tutalim evl 23 cok sicak 20 de soguk tamam ama bir ayari olsun. 27 cok fazla, o kadar sicaga maruz kalmak da hsta edee insani bir sure sonra, saglikli gelmiyor bana

Bebekle ilgili de aynı önyargılar mevcut maalesef. Bak bir arkadaşım ağustos başında Hatay’da doğum yaptı. Bilenler bilir Akdeniz zaten yanar o aylarda. Bebeğe devamlı çorap giydiriyorlar, uyurken üzerini örtüyorlar, sabahları yelek geçiriyorlar sırtına sanki bi sabah serinliği oluyormuş gibi. Bana diyor senin de aklında olsun bebekler çok üşürmüş. Kim diyor dedim annem diyor. Ama gerçekten de ayakları elleri soğuk diyor. İyi de bebeğin dolaşım sistemi zaten bizimki gibi çalışmıyor ki soğuk olması normal yani. Neyse bu arkadaş sürekli bebeğin uyumamasından ve huzursuz olmasından şikayet ediyordu. Bir gün artık dedim karışmayayım karışmayayım diyorum ama sıcaklama ihtimali aklınıza geliyor mu mesela? Altını açınca mutlu oluyormuş çünkü çocuk bir o esnada serinliyor. Ben olsam sadece zıbınla tutarım o çocuğu kırkı çıkana kadar. Hatta sırtı falan yara dökmesin diye sık sık da yıkarım bir iki hafta göbek bağını bile bekleyemeyebilirdim yani…
gorumcem oyleydi benim, ilk cocugu olmustu biz evlendigimiz sene ailecek topluca tatile gitmistik Izmir Ozdere tarafina -ki Kusadasina yakin cok sicakti temmuz sonu gibi. bebegin ayaginda corap ustunde yelek, demistim bu bebek yaniyor boyle olur mu. Aradan bir kac sene sonra benim bebegim oldu aynen boyle yaz tatili bir tek kolsuz zibinla gecirdi cocuk.
Bu boyle devam etti o hep cok giydirdi goruntulu konusuyorduk cocugun sirtinda hep bir hirka evde, resimlerde avm icinde kafasinda bere ustunde mont, biz de tam tersi
simdi dusunuyorum bagisikligi hep dusuk bir cocuk surekli hasta o kadar sicak tutuyor cocuk yine soguktan nem kapiyor gibi hastalaniyor devamli,
saglikli gelmiyor bana bu kadar sarmalamak

Orangegreysky Orangegreysky kız bizim de küçük kızın popişinde poşet bulduk şimdi, kakasında çıkmış belli, hafif kakalıydı. Bunlar böyle yiyip duruyor ya, valla aklım çıktı görünce. Felaketin eşiğinden dönmüşüz. Çok şükür ki çıkarabilmiş. Bi de balkon kapısınım sinekliğinim altından balkona kaçmayı öğrendi. Balkon pencere açamaz olduk. Gece sıcaktan uyuyamadım. Yazın napıcaz bilmiyorum. Çocukimin adının anlamı; Yaramazlık Tanrısı, Adının hakkını veriyor zaaar.

Orangegreysky Orangegreysky kız bizim de küçük kızın popişinde poşet bulduk şimdi, kakasında çıkmış belli, hafif kakalıydı. Bunlar böyle yiyip duruyor ya, valla aklım çıktı görünce. Felaketin eşiğinden dönmüşüz. Çok şükür ki çıkarabilmiş. Bi de balkon kapısınım sinekliğinim altından balkona kaçmayı öğrendi. Balkon pencere açamaz olduk. Gece sıcaktan uyuyamadım. Yazın napıcaz bilmiyorum. Çocukimin adının anlamı; Yaramazlık Tanrısı, Adının hakkını veriyor zaaar.
Ayyy deme ya iyi ki çıkarmış :KK43: biz balkon pencere hiç açmadığımız için yorum yapamıcam 6 senedir ya kaçarsa korkusundan balkon nedir bilmiyoruz dkfmg ağlar oluyor kale ağı gibi en kötü onu takarsınız ya bişicik olmaz.
IMG20241030071617.jpg

Ben demiyorum şu diyo...

Canım sen iyisi mi içinden bir külotlu çorap üzerinden polar pijama giyip sıkı sıkı da örtün üzerini öyle uyumayı dene bir de 😂😂 Üşüme bence doğumun ilk saati ilk saatleri olabilir de sonrası ne alaka ki? Kansızlıktan mı oluyor acaba? Ama bana kansızlık da üşüme değil aksine yanma, çarpıntı yapıyor valla 😂
Ay o kadar giyinemem ama sıcağı seviyorum ya izmirde büyüdüm soğuk nedir bilmiyorum ki ben🤣 istanbula staja geldiğimde kış günü içim titremişti odada cam kapatıyordum yurttakiler kaçmıştı odadan 🤣 annem işte bizi hep sıkı sıkı giydirmiş. Eşim yazın bile atletsiz dolaşamaz. Ben kendimi alıştırmaya çalışıyorum ama kapalı olunca zaten ister istemez yazın da uzun giyiniliyor ve kışa daha da uzun giymek gerekiyor asla alışamıyorum 🤣 eşim bu yıl ilk kez yazın atleti çıkarttı hepimiz şok geçirdik kv kriz geçirdi hasta olcaksın diye 🤣🤣🤣🤣🤣 sabah uyanınca baktım ev 21 derece. Benim idealim 23 falan. Bebek için 21e alışmaya çalışıcam ama ilk uyanınca yine üşüdüm bence bizim evden kaynaklı. Dışarıya bakan cephelerin hepsi cam duvar yok. Camın önü 19 derece falan oluyor evde bazen rüzgar esiyor gibi hissediyorum çünkü tavanlarda havalandırmalar var. Tam sizlik ev burası asla güneş de görmüyor 🤣🤣🤣🤣

Ben normalde tahammülsüz ve çok net biriyim bu arada, aman kimse üzülmesin ben de çirkef gibi görünmeyeyim diye diye kendimi perişan etmişim, ne büyük hata ya. Aman kızım yapma etme diye büyütüldüğümüz için çok normal tabi, annem de artık bana hak vermeye başlamıştı istemediğin hiçbir şeyi yapma kızım vs dedi, şimdi kv falan bana küstü ya beni suçluyor yine 😂 değişen bir şey yok yani kafa hep aynı. Bir adamı sevip evlendik diye hiçbir kan bağımız olmayan dengesiz insanları çekmek zorundayız çünkü kadın olduğumuz için. Erkeklerin dengesizlikleri hiç göze batmıyor, sen bir gün az konuşsan 50 tane açıklama yapmak zorunda kalıyorsun
Ben de böyle bi yerden sonra laf söylemeye başladım ama psikolog olmaz dedi. Suscaksın ne dese suscaksın diyor. Ben olabildiğince herşeyi gizliyorum. Instagramdan bişey atınca asla yorum yapmıyorum. Attığı şey de aşı karşıtlığı djdjdj. Hatta bi ara 3 kere şey attı aldığın şeyi kimseye söyleme. Araba aldığımız zamandı akrabalarından bile gizledi sıkı sıkı tembihledi. Benim de akrabalarımla aram çok iyidir aşırı garipsemiştim. Ta ki şeyde anladım. Kvlere para lazım oldu. Bizim de 1+1 bir evimiz var. Köydeki hala kpye diyor sizin oğlan evi satsın size versin parayı sen tarla satma. O zaman anladım hadsizlik genetik djdjdjdjdjd benim kp de öyle hadsiz ki yarışırlar seninkiyle ya saçma sapan aşırı saçma sapan konuşur

X