Aslında ben de senin gibi düşünüyorum sadece kendi konforum için giyeyim de emzirmek kolay olsun diye düşünmüştüm belki de giymem çok. Bizim iş yerinde de bir kadın var 40 yaşında falan hani öyle yaşlı biri de değil. O da der der yelek giymek, çorap giymek der. Neymiş kendisinin iyileşmesi çok kolay olmuş doğum sonrası, bebeklerinde de gaz problemi olmamış hiç ama kim ki bu söze itibar etmemiş hasta olup durmuş, bebekler de gazlı olmuş. Mevsim fark etmezmiş giymek gerekirmiş. Yani hadi ben aralıkta doğum yapacağım nasipse, ev de serin bir ev olduğu için velev ki giydim diyelim, yazın doğum yaparsam da giymeliyim onu mu demek istiyorsunuz dedim. Evet lohusa kadın üşür çünkü hissetmese bile üşütür diyor. Bu nasıl mantık ya. Bir kere gaz en çok da yediklerinle içtiklerinle alakalı bir durum yani, bebeğin de kendi dinamikleri var neticede insan evladı bu, hangisi neye yatkın olacak bilmiyoruz. Ama yok neymiş yelek ve çorapmış bu işin sırrı. İnsanlar kendini soğuğun bir öcü olduğuna nasıl de ikna etmişler hayret edersin
Burası yani bizim evler büyük canım ya görece ve etrafımız açıklık, şehrin dışında bir yer, zor ısınıyor baktığında, merkezi olmasa yakıtla baş edilmezdi. Salon sıcak ama odalar o kadar sıcak olmuyor, mutfakla banyonun kaloriferini iptal etmişler zaten ne mantıksa
Koridorlarda da petek yok. Kışın genel olarak 22-23 derece civarında kalıyor gerçekten. Bir de ben çok havalandırırım evi yaz kış, o da sıcaklığı düşürüyor biraz. Görümcemlerin evi de zeminden ısıtmalıydı İstanbul’da. Geçen kış bebek görmeye gittiğimizde çatladım abartısız. Durup durup ayaklarımı suya falan tuttum