- 28 Ağustos 2018
- 862
- 848
ben kaşarı direkt yiyemiyorum da tostun içinde yemeye çalışırım eritip.Kesinlikle eski kaşar peyniri. Ne zaman yesem o kontroldü kilosu iyi çıkıyor. Her gün iki yumurta ve eski kaşar peyniri hiç atlamıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben kaşarı direkt yiyemiyorum da tostun içinde yemeye çalışırım eritip.Kesinlikle eski kaşar peyniri. Ne zaman yesem o kontroldü kilosu iyi çıkıyor. Her gün iki yumurta ve eski kaşar peyniri hiç atlamıyorum
Benim yigenim 15 gunluktu daha rsv yakalandi 1 hafta hastanede yattı çok kötü olmuştu gerçekten egerki çocuk doktorum onerirse bebeği muayne ettikten sonra bende yaptırırım ihmal etmem yaşadığımız icinbugun aile hekimimi gordum, burda hamilelik paketi icinde iki haftada bir hastane iki haftada bir de aile hekimin kontrolu var rutin.
haftaya grip ve covid asisi olmami onerdi dogumda bir de hafif bile olsan griple ugrasma diye.. devlet hamilelik paketi icine koymus ama sana kalmis dedi kendisi oneriyor kesinlikle.
bunun disinda bir de bebege dogar dogmaz RSV asisi yapacaklarmis kis bebegi oldugu icin, tabi yine ben evet dersem. Devlet bunu da dogum paketine dahil etmis daha yeni cunku gecen yil sirf bu yuzden yogum bakim uniteleri dolmus tasmis solunum sikintisindan bebeklerde.
neyse siz grip asisi olacak misiniz dusunen var mi RSV yenidogan bebeklere yapiliyormu orda ne dusunuyorsunuz?
evet iste cok sık gozukuyormus ozellikle kis bebeklerindeBenim yigenim 15 gunluktu daha rsv yakalandi 1 hafta hastanede yattı çok kötü olmuştu gerçekten egerki çocuk doktorum onerirse bebeği muayne ettikten sonra bende yaptırırım ihmal etmem yaşadığımız icin
Ben aile hekimine ailece grip aşısı olmalı mıyız diye sordum, çünkü malum okuldan eve hastalık geliyor. Daha önce olmadıysanız ilk olunan yıl çok grip olunuyor, o yüzden önermem dedi, biz de olmadık. Burada bebeklere rsv aşısı duymadım.bugun aile hekimimi gordum, burda hamilelik paketi icinde iki haftada bir hastane iki haftada bir de aile hekimin kontrolu var rutin.
haftaya grip ve covid asisi olmami onerdi dogumda bir de hafif bile olsan griple ugrasma diye.. devlet hamilelik paketi icine koymus ama sana kalmis dedi kendisi oneriyor kesinlikle.
bunun disinda bir de bebege dogar dogmaz RSV asisi yapacaklarmis kis bebegi oldugu icin, tabi yine ben evet dersem. Devlet bunu da dogum paketine dahil etmis daha yeni cunku gecen yil sirf bu yuzden yogum bakim uniteleri dolmus tasmis solunum sikintisindan bebeklerde.
neyse siz grip asisi olacak misiniz dusunen var mi RSV yenidogan bebeklere yapiliyormu orda ne dusunuyorsunuz?
Bak senin önceki tecrüben de böyleymiş ve bebeğin hızlıca nasıl güzel büyümüş içinden geldiği, yiyebildiğin kadarını yer keyfine bakarsın. Dediğin gibi sağlıklı olsunlarya ben aslında yumurta et süt çok severim. bunları da sık tüketiyorum. biraz da genetik böyle şeyler sanırım. ilk oğlumda küçük doğmuştu sonra bir ayda 1700 gram almıştı. ilk ay çabucak büyüyorlar aslında. sağlıklı doğsunlar da inşallah
grip asisi olduktan sonra mi grip olunuyormus? yani burda da baya tesvik ediliyor dogum sirasinda ugrasamazsin zor olur diye nefes sikintisi olur ates burun akintisi bunlar istenmeyen seyler dogum sirasinda zorlar seni dedi aile doktoru.Ben aile hekimine ailece grip aşısı olmalı mıyız diye sordum, çünkü malum okuldan eve hastalık geliyor. Daha önce olmadıysanız ilk olunan yıl çok grip olunuyor, o yüzden önermem dedi, biz de olmadık. Burada bebeklere rsv aşısı duymadım.
gittim aldım hemen kaşar:) hem eski hem taze. inşallah işe yararKesinlikle eski kaşar peyniri. Ne zaman yesem o kontroldü kilosu iyi çıkıyor. Her gün iki yumurta ve eski kaşar peyniri hiç atlamıyorum
Ben de aşı karşıtı değilim, hatta kendim teklif ettim ama yine de artısı eksisi iyi düşünülmeli. Evet, grip aşısı olunan yıl daha çok grip olunuyor, sonraki yıllar olunan aşılar daha çok koruyuculuk sağlıyor dedi.grip asisi olduktan sonra mi grip olunuyormus? yani burda da baya tesvik ediliyor dogum sirasinda ugrasamazsin zor olur diye nefes sikintisi olur ates burun akintisi bunlar istenmeyen seyler dogum sirasinda zorlar seni dedi aile doktoru.
hatta cocugum icin de onerdi krese gidiyor diye o da grip olmasin yenidogana evde bulastircak kimse olmasin diye.
esim oldu grip asisi annem de oldu bir benle buyuk cocugum kaldik, normalde bagisikligimiz iyi ama doktor kafami karistirdi bugun
RSV asisi da ilk bu kis ucretsiz uygulanmaya baslayacakmis yenidoganlara hastaneden cikmadan. asi karsiti da degilim ama dusundurdu beni
benim 19. hafta kontrolümde enzimler birden yüksek çıkmıştı. ondan önceki 1-2 hafta aşırı meyve yeme isteğim vardı; eminim ondan olmuştu.meyveyi kesip proteine ağırlık verince hemen düştü; hatta hamilelik öncesinden iyi hale geldi.Magnezyum içiyorum zaten üçüncü ay biter bitmez doktorum başlattı geçen ay en son bitti tekrar almadım. Ama doktorum halen içiyorum sanıyor devam et dedi bana vitaminlere felan bende de enzim yüksekliği çok çıkınca hemşire aldığın vitaminler yapıyordur dedi biraz ara vermek istedim. Yine devam etmekte fayda var tekrar devam edeyim az kaldı zaten
probiyotik ben de veriyorum hatta tr den getirdik enterogermina probiyotik kids diye bir de d vitaminli balik yagi veriyorumBen de aşı karşıtı değilim, hatta kendim teklif ettim ama yine de artısı eksisi iyi düşünülmeli. Evet, grip aşısı olunan yıl daha çok grip olunuyor, sonraki yıllar olunan aşılar daha çok koruyuculuk sağlıyor dedi.
Havaların bu geçiş döneminde başlıyorum ve kızıma her gün d vitamini ve şu iki vitamini düzenli veriyorum. Özellikle probiyotik desteği faydalı oluyor gibi hissediyorum. Aşı yoksa da bağışıklık artırmaya yönelik çalışıyorum yani. Eki Görüntüle 3496291
Ben kendimde şişme farketmedim ama bende biraz abur cuburu kesmiştim sonra düşmüştü sonra tekrar genel kontrol de kan verince baktım yine yüksek o arada abur cubur tüketmiştim yani ondan olabilir vitaminler yapar sesi hemşire. Şuan ne durumda bilmiyorum düştü mü yüksek mibenim 19. hafta kontrolümde enzimler birden yüksek çıkmıştı. ondan önceki 1-2 hafta aşırı meyve yeme isteğim vardı; eminim ondan olmuştu.meyveyi kesip proteine ağırlık verince hemen düştü; hatta hamilelik öncesinden iyi hale geldi.
o hafta ilk ve son kez bacaklarım da şişmişti hatta.
Su da cok iyi her gun degil ama kreste salgin olunca veriyorum ben de . aslinda bagisikligi iyi ama yine de bebege bulastirsin istemiyorum ilk iki ay bebek asisiz olacak diye. RSV ue evet diyecegim sanirim Nursen’de olumsuz bir durumla karsilastigini anlatti Allah korusunBen de aşı karşıtı değilim, hatta kendim teklif ettim ama yine de artısı eksisi iyi düşünülmeli. Evet, grip aşısı olunan yıl daha çok grip olunuyor, sonraki yıllar olunan aşılar daha çok koruyuculuk sağlıyor dedi.
Havaların bu geçiş döneminde başlıyorum ve kızıma her gün d vitamini ve şu iki vitamini düzenli veriyorum. Özellikle probiyotik desteği faydalı oluyor gibi hissediyorum. Aşı yoksa da bağışıklık artırmaya yönelik çalışıyorum yani. Eki Görüntüle 3496291
Benim de aynı hafta da 1750 çıktı canım bir hafta sonra tekrar kontrole çağırmıştı 100 küsür gr almıştı her şeye abanmama rağmen doktor dedi sağlıklı sıkıntı yok muhtemelen zayıf bebek olur ama zayıf bebekler daha güçlü olur korkma bunun için dedi yinede yeme düzenine sen dikkat et dedi balık yağı önerdi balık tüket dedi et tüketimi olsun dedi karbonhidrat tüketebilirsin demişti kilom aşırı olmadığı için ben birde nette araştırma yaptım hani bu durumda olan anneler ne yapmış diye nesquik tozu varya onu her gün süt ile içmek bebeğe kilo yapıyormuş işte umut sonuçta çocuklar için olan bir şey sütle karıştırıp içiyorum haftaya randevum bakalım ne kadar işe yaramış görücez doktor 2.5 kg geçtikten sonra sıkıntı yok dedi 37 ye kadar olur gibi duruyor demişti sağlıklı olsun da doğduktan sonra da kilo aldırırız Allahın izniyleya ben aslında yumurta et süt çok severim. bunları da sık tüketiyorum. biraz da genetik böyle şeyler sanırım. ilk oğlumda küçük doğmuştu sonra bir ayda 1700 gram almıştı. ilk ay çabucak büyüyorlar aslında. sağlıklı doğsunlar da inşallah
Bu da benim diğer kullandığım gibi, içinde propolis var ayrıca. Ben de bebeğe hastalık bulasmasindan, büyük çocuğumu bebekten uzaklaştırmak zorunda kalmaktan çekiniyorum ama elimizden geleni yapıyoruz işte, geriye iyiyi ummak kalıyorSu da cok iyi her gun degil ama kreste salgin olunca veriyorum ben de . aslinda bagisikligi iyi ama yine de bebege bulastirsin istemiyorum ilk iki ay bebek asisiz olacak diye. RSV ue evet diyecegim sanirim Nursen’de olumsuz bir durumla karsilastigini anlatti Allah korusun
Kuzum ben her sene grip aşısı olurum. Bu senede olmak istedim ama doktorum izin vermedi. Olmadım.bugun aile hekimimi gordum, burda hamilelik paketi icinde iki haftada bir hastane iki haftada bir de aile hekimin kontrolu var rutin.
canım kaşar (yağlı peynir) dışında hepsini yiyorum ya. 3 yumurta, yarım avokado, 5-6 zeytin, beyaz peynir, ekmek, bal, domates, salatalık kahvaltımowlll whiterabbit
Öncelikle biliyorum kafayı takmamak zor oluyor ama nasıl ki hepimizin boyu posu farklı, aynı şeyleri yesek bile sonuç farklı oluyor, bebekler için de aynısı. Kimisi yediğine içtiğine hiç dikkat etmez bebek boy kilo olarak önde olur, kimisi için de tam tersi geçerli.
@eelifeylull 'e katılmakla birlikte, yumurta, yağlı peynirler, kefir, avokado ve zeytin çok iyi kahvaltılık seçenekleri. Yumurtayı biraz çeşitlendirmek gerekiyor bence, insan her gün aynı şekilde yemekten sıkılıyor. Kefirin içine orman meyveleri koymak tadını çok güzelleştiriyor, bal da eklenebilir.
Diğer öğünlerde bakliyat ve etli yemekler iyi seçenekler oluyor. Ekstra besleyicilik için yemekler kemik suyuyla pisirilebilir. Atıştırmalık olarak şekerli ürünlerdense kuruyemiş tercih edilebilir. Bebeklerde uzmanlar çorbanın çoğu su olduğu için bebeklerin çorba içmesini pek önermiyorlar, aynı şekilde çorba atlanabilir.
Selam, benim doğumum normalde Kasım sonu ama bir ay öncesi bir ay sonrasını da takip ediyorum.Tokluk şekeri 114 çıkmış, yüksek değil diye düşünüyorum. Kuru üzüm, yaban mersini kuru incir, yarım tombul kepek ekmeği, 2 dilim beyaz peynir, 4 dilim kaşar, sebzeli omlet, 10 tane falan zeytin, domates salatalık hepsinden yedim. Ben anlamadım bu işi ya, genetik heralde artık
Evet canım aşıdan sonra bir hafta falan sallanıyorsun. Hafif hastalık yapıyor, yaptırdığın sırada bağışıklığın düşükse yatırabiliyor. Yıllaardır olurum. Ben de bu şekilde oluyor.grip asisi olduktan sonra mi grip olunuyormus? yani burda da baya tesvik ediliyor dogum sirasinda ugrasamazsin zor olur diye nefes sikintisi olur ates burun akintisi bunlar istenmeyen seyler dogum sirasinda zorlar seni dedi aile doktoru.
hatta cocugum icin de onerdi krese gidiyor diye o da grip olmasin yenidogana evde bulastircak kimse olmasin diye.
esim oldu grip asisi annem de oldu bir benle buyuk cocugum kaldik, normalde bagisikligimiz iyi ama doktor kafami karistirdi bugun
RSV asisi da ilk bu kis ucretsiz uygulanmaya baslayacakmis yenidoganlara hastaneden cikmadan. asi karsiti da degilim ama dusundurdu beni
bana da önerdi doktorum. yaptırırım sanırımbugun aile hekimimi gordum, burda hamilelik paketi icinde iki haftada bir hastane iki haftada bir de aile hekimin kontrolu var rutin.
amin canım, amiiiiinnnya ben aslında yumurta et süt çok severim. bunları da sık tüketiyorum. biraz da genetik böyle şeyler sanırım. ilk oğlumda küçük doğmuştu sonra bir ayda 1700 gram almıştı. ilk ay çabucak büyüyorlar aslında. sağlıklı doğsunlar da inşallah