Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
ben de şimdi çıktım doktordan. 31+6 1750 gram 42 cm. 530 gram almış 3 haftada. biraz az alıyor sanki dedim. ufak bir bebek olacak muhtemelen ama sağlıklı dedi şükür 🙏🏻. iki hafta sonra yine çağırdı. zorunlu sezaryen olacağı için bu şekilde kilo alırsa 2800 falan doğar 38de. iki hafta bebişe kilo aldırmak için tüm tuşlara basacağım. önerilerinize açığım :))
Ben bu konuda hiç iyi bir uzman sayılmam ama, yani kendim de 3 kilo almışım, ama bebeğe en çok protein kilo aldırıyor bence. Ben avokado, ceviz ve proteinli süt nerdeyse her gün tüketiyorum. Avokado yemiyorsam yumurta yiyorum ki yumurtadan nefret ederim yani en son 5 yaşımda yemişim annem öyle diyor jdjdj ama doktorumun bana dediği şey yumurtanın ikamesi yok, besleyiciliği çok yüksek. Bir de et ve türevleri bence çok faydalı kilo anlamında

Ayy sağolasın canım tee 5 yıl önce imam nikahında 1 kere giyip eğer bir gün hamile olursam bununla çekilirim diye kenara koyduğum bir elbiseydi 😁😁 göğüs kısmı aşırı dar oldu ya ne kadar büyüdüğümü bugün anladım 🤣🤣
Çok güzel duruyor. İmam nikahı için de fotoğraf çekimi için de cuk olmuş 🥰🥰

Kizlar yarin patronumla bulusmam var amerikadan geldi cikis tazminat ivir zivir konusucaz biraz gerginim bana sans dileyin plsss🙏🏻
Bol şanslar.

ben de şimdi çıktım doktordan. 31+6 1750 gram 42 cm. 530 gram almış 3 haftada. biraz az alıyor sanki dedim. ufak bir bebek olacak muhtemelen ama sağlıklı dedi şükür 🙏🏻. iki hafta sonra yine çağırdı. zorunlu sezaryen olacağı için bu şekilde kilo alırsa 2800 falan doğar 38de. iki hafta bebişe kilo aldırmak için tüm tuşlara basacağım. önerilerinize açığım :))
benim de aşağı yukarı aynı:/
çok da kötü yemiyorum aslında.
önerilerinizi esirgemeyim kızlar😕

Su içiyorum ama son zamanlar da yani bi 5 gündür felan herhalde 1 litreye ancak bitiriyorum ondan mı acaba azalttım diye mi. Takviye alıyordum üçüncü aydan beri demir magnezyum son bi buçuk aydır içmiyorum bitek lan ilacı alıyorum bide aspirin
bir gün az su içsem hemen başıma vuruyor, gerçekten büyük baş ağrısı nedeni.

benim hamile kalmadan önce çok kötüydü baş ağrılarım, hamilelikte daha iyiyim galiba

Üçüncü ay biter bitmez uzun süre çok şiddetli baş ağrısı yaşadım sonra geçti rahat ettim biraz şimdi son iki haftadır yine çok sık yaşamaya başladım gözlerim yerinden çıkacak sanki hem migren hem ağrı. Sizde de oluyor mu 😕
Hbir günüm bir günüme uymuyor benimde. Bugün sabahtan beri sanki beynimden bişey akıyor gibş bir gözümü büyük hissediyorum ve şimdi hafiften midem bulanıyor. Tansiyon hapı günde 6 tane içiyorum gerçi 10 mg ama o muhtelemen yapıyor

bir gün az su içsem hemen başıma vuruyor, gerçekten büyük baş ağrısı nedeni.

benim hamile kalmadan önce çok kötüydü baş ağrılarım, hamilelikte daha iyiyim galiba
Bende su içtim bugün geçti yine de takip edeyim kendimi belki de gerçekten susuzluktan. Yani hiç yoktan içiyorum bir lt ama yeterli gelmiyor demek

Hbir günüm bir günüme uymuyor benimde. Bugün sabahtan beri sanki beynimden bişey akıyor gibş bir gözümü büyük hissediyorum ve şimdi hafiften midem bulanıyor. Tansiyon hapı günde 6 tane içiyorum gerçi 10 mg ama o muhtelemen yapıyor
Senin haplar yapıyor olabilir susuzluk yapıyor olabilir. Benim de öyle hergün başka sorunla uyanıyorum ama bu baş ağrısı hayatıma yaşamadığım kadar gebelikte baş ağrısı yaşadım bide migrenle birleşince daha beter hal alıyor

Valla evin boş bir duvarı varsa yarım saatte yaptık 🤣 biraz makyaj falan yapıp yüzümü çekmem lazım haftasonu ona bakıcam. O kadar öylesine yaptık ki kesin uğraşınca bu kadar hoşumuza gitmez
Boş duvar buluruz bulamazsak boşaltırız bir yerleri ya 😂 Ben bir de arkadan ışık gelen açıları seviyorum negatif görüntü gibi olanları 🥰 Bak bir arkadaşım istediğime benzer bir şeyler yapmıştı üşenmeyip ekran görüntüsü alıp yüzlerini de sansürleyip hazırladım sizler için 😂😂

Eklentiler

• FCBDB46A-EB78-459C-8BE5-61348172A270.jpeg
    FCBDB46A-EB78-459C-8BE5-61348172A270.jpeg
    57 KB · Görüntüleme: 82
  • 17E1DC29-D031-4E71-B988-751C07FED27A.jpeg
    17E1DC29-D031-4E71-B988-751C07FED27A.jpeg
    33,9 KB · Görüntüleme: 77
  • 0972E193-D0A8-4DDA-8669-3B3703A4333B.jpeg
    0972E193-D0A8-4DDA-8669-3B3703A4333B.jpeg
    38,5 KB · Görüntüleme: 73
  • 88910405-D51A-4056-BC9A-299AF8496143.jpeg
    88910405-D51A-4056-BC9A-299AF8496143.jpeg
    44,2 KB · Görüntüleme: 70
Su içiyorum ama son zamanlar da yani bi 5 gündür felan herhalde 1 litreye ancak bitiriyorum ondan mı acaba azalttım diye mi. Takviye alıyordum üçüncü aydan beri demir magnezyum son bi buçuk aydır içmiyorum bitek lan ilacı alıyorum bide aspirin
Bence doktoruna da danışıp magnezyum takviyesine de başla canım ağrıların başka çözümü yok gibi 😕 Ben gebe kalmaya çalışırken adet dönemlerim sancılı oluyor diye ağrı kesici alırdım hep. Karnım belim başım hepsi birden ağrırdı günlerce. Doktorum son aylarda düzenli magnezyum kullanmamı önermişti. Ağrı kesici kullanmamam için. Migrenim var kesmez başka bir şey derdim ona rağmen düzenli magnezyum kullanın gerek olursa bir iki kez alırsınız ağrı kesici diye ısrar ederdi. Suyu da azaltmamakta yarar var tabi ama ben o konuda vücudun ihtiyacına göre sinyal verdiğine inananlardanım. Ben de bazı günlerde 3 litre içiyorum neredeyse bazen 1 bile olmuyor çünkü canım istemiyor illa ki içeyim deyince hemen bulantı yapıyor.

Boş duvar buluruz bulamazsak boşaltırız bir yerleri ya 😂 Ben bir de arkadan ışık gelen açıları seviyorum negatif görüntü gibi olanları 🥰 Bak bir arkadaşım istediğime benzer bir şeyler yapmıştı üşenmeyip ekran görüntüsü alıp yüzlerini de sansürleyip hazırladım sizler için 😂😂
Eveet ben de bugün biraz araştırdım da bu tarzları beğendim. Of bunlar da böyle dar kıyafetli güzel bakayım ben nasıl bi kıyafet uydurabilcem 😁 bi de eşyalarından çektim. Biraz renkleriyle oynamak lazım şuan normal renkleri😁 yüzünü gösterdiği tek resimler ya resmen 2 aydır yüzünü göremedim
IMG_8202.jpeg

IMG_8223.jpeg

Evet evet, zaten hiç üstte çıkmadı şimdiye kadar ama bebek ileri geçtikçe doktor bakalım diyor, ben de her seferinde geriliyorum🥲

Ben de dün balık ve patates yedim yanında da bi kase helva yedim😅 ama bende bi değişiklik olmuyor acaba gizliden mi çıkıyor anlamadım. Bebek 29da 1600dü bugün tam 31, 2400 olmuş. 2 haftada 800 gram çok değil mi biraz ya

Açlık için dimi? Doktor değerler güzel diyor ama ben anlamadım
Yani kilo bizimkilerde hep önden gidecek gibi ya bir yerde durur herhalde ya da doğarlar bilemiyorum ki. Bizim de cuma kontrol var 34+0 olacak 3 kilo diyecekler diye korkmuyor değilim ama deme ihtimalleri de var. Şekerse bebeği büyüten yandık zaten ☹️ Benim doktorum şekerle ilgili hiç yorum yapmıyor valla şekerin normal gebelikte olur böyle diyor. Yapısal olarak iri demek ki bebek diyor sadece. Yani ben 1.65 eşim 1.80 bireyleriz bebekliğimiz çocukluğumuz gençliğimiz hep zayıf olmuş ikimizin de ama bulmuş çekecek iri birilerini demek ki bebeler 😂😂

Eveet ben de bugün biraz araştırdım da bu tarzları beğendim. Of bunlar da böyle dar kıyafetli güzel bakayım ben nasıl bi kıyafet uydurabilcem 😁 bi de eşyalarından çektim. Biraz renkleriyle oynamak lazım şuan normal renkleri😁 yüzünü gösterdiği tek resimler ya resmen 2 aydır yüzünü göremedim
Eki Görüntüle 3496259
Eki Görüntüle 3496258
Ayy güzel güzel, çok fikir verdi bana bunlar 🥰🤩 Bu hafta da ev işleriyle uğraşacağım yine çok zaman bulamam da önümüzdeki hafta itibariyle kesinlikle bu işlere eğilmem lazım pişman olacağız yoksa sonradan bişey çekmeden doğuma gittik onca aydan sonra diye 😂😂

Bence doktoruna da danışıp magnezyum takviyesine de başla canım ağrıların başka çözümü yok gibi 😕 Ben gebe kalmaya çalışırken adet dönemlerim sancılı oluyor diye ağrı kesici alırdım hep. Karnım belim başım hepsi birden ağrırdı günlerce. Doktorum son aylarda düzenli magnezyum kullanmamı önermişti. Ağrı kesici kullanmamam için. Migrenim var kesmez başka bir şey derdim ona rağmen düzenli magnezyum kullanın gerek olursa bir iki kez alırsınız ağrı kesici diye ısrar ederdi. Suyu da azaltmamakta yarar var tabi ama ben o konuda vücudun ihtiyacına göre sinyal verdiğine inananlardanım. Ben de bazı günlerde 3 litre içiyorum neredeyse bazen 1 bile olmuyor çünkü canım istemiyor illa ki içeyim deyince hemen bulantı yapıyor.
Magnezyum içiyorum zaten üçüncü ay biter bitmez doktorum başlattı geçen ay en son bitti tekrar almadım. Ama doktorum halen içiyorum sanıyor 😅 devam et dedi bana vitaminlere felan bende de enzim yüksekliği çok çıkınca hemşire aldığın vitaminler yapıyordur dedi biraz ara vermek istedim. Yine devam etmekte fayda var tekrar devam edeyim az kaldı zaten

Çok şıkmış bunlarr ama benim fizik bilgim yetmiyor dkgjg nasıl çekmek lazım bunu

Ayy güzel güzel, çok fikir verdi bana bunlar 🥰🤩 Bu hafta da ev işleriyle uğraşacağım yine çok zaman bulamam da önümüzdeki hafta itibariyle kesinlikle bu işlere eğilmem lazım pişman olacağız yoksa sonradan bişey çekmeden doğuma gittik onca aydan sonra diye 😂😂
Ay baktım akşam oluyor gibi hemen üzerimdeki pijama ile perde karşısına geçirdim eşimi. Bir kaç anlık poz bile kurtarıyor ya. Göbek değilim çok dışarda ama onu kapatmaya çalışmak zor oldu🤣 elleri zarif kızlardan olamadık bugün de djdjd
IMG_8245.jpeg

Ben bu konuda hiç iyi bir uzman sayılmam ama, yani kendim de 3 kilo almışım, ama bebeğe en çok protein kilo aldırıyor bence. Ben avokado, ceviz ve proteinli süt nerdeyse her gün tüketiyorum. Avokado yemiyorsam yumurta yiyorum ki yumurtadan nefret ederim yani en son 5 yaşımda yemişim annem öyle diyor jdjdj ama doktorumun bana dediği şey yumurtanın ikamesi yok, besleyiciliği çok yüksek. Bir de et ve türevleri bence çok faydalı kilo anlamında
owlll owlll whiterabbit whiterabbit
Öncelikle biliyorum kafayı takmamak zor oluyor ama nasıl ki hepimizin boyu posu farklı, aynı şeyleri yesek bile sonuç farklı oluyor, bebekler için de aynısı. Kimisi yediğine içtiğine hiç dikkat etmez bebek boy kilo olarak önde olur, kimisi için de tam tersi geçerli.

eelifeylull eelifeylull 'e katılmakla birlikte, yumurta, yağlı peynirler, kefir, avokado ve zeytin çok iyi kahvaltılık seçenekleri. Yumurtayı biraz çeşitlendirmek gerekiyor bence, insan her gün aynı şekilde yemekten sıkılıyor. Kefirin içine orman meyveleri koymak tadını çok güzelleştiriyor, bal da eklenebilir.

Diğer öğünlerde bakliyat ve etli yemekler iyi seçenekler oluyor. Ekstra besleyicilik için yemekler kemik suyuyla pisirilebilir. Atıştırmalık olarak şekerli ürünlerdense kuruyemiş tercih edilebilir. Bebeklerde uzmanlar çorbanın çoğu su olduğu için bebeklerin çorba içmesini pek önermiyorlar, aynı şekilde çorba atlanabilir.

bugun aile hekimimi gordum, burda hamilelik paketi icinde iki haftada bir hastane iki haftada bir de aile hekimin kontrolu var rutin.
haftaya grip ve covid asisi olmami onerdi dogumda bir de hafif bile olsan griple ugrasma diye.. devlet hamilelik paketi icine koymus ama sana kalmis dedi kendisi oneriyor kesinlikle.
bunun disinda bir de bebege dogar dogmaz RSV asisi yapacaklarmis kis bebegi oldugu icin, tabi yine ben evet dersem. Devlet bunu da dogum paketine dahil etmis daha yeni cunku gecen yil sirf bu yuzden yogum bakim uniteleri dolmus tasmis solunum sikintisindan bebeklerde.
neyse siz grip asisi olacak misiniz dusunen var mi RSV yenidogan bebeklere yapiliyormu orda ne dusunuyorsunuz?

benim de aşağı yukarı aynı:/
çok da kötü yemiyorum aslında.
önerilerinizi esirgemeyim kızlar😕
ya ben aslında yumurta et süt çok severim. bunları da sık tüketiyorum. biraz da genetik böyle şeyler sanırım. ilk oğlumda küçük doğmuştu sonra bir ayda 1700 gram almıştı. ilk ay çabucak büyüyorlar aslında. sağlıklı doğsunlar da inşallah

X