Baktım canımm.
Ya ben de kimyasallar konusunda takıntılıyım gerçekten. Bana dedi ki bir kadeh şarap iç okey bence bir zararı olmaz günde 2 sigara iç zararı olmaz salam sosis kokoreç vs arada bir yenebilir bunları derim savunurum falan da hatta yüzüme sürdüğüm her şeye bile o kadar dikkat etmiyorum olabildiğince az ürün kullanıyorum sadece. Ama kimyasallar, ilaçlar sanki biyolojik silah yani. Ne yapabilir sınırları nedir bilmiyoruz. Bizlere yine çok tesiri olmasa da fetüse ulaşması, henüz sinir sistemi dolaşım sistemi yeni yeni oluşan, teninin şeffaflığı bile yeni kapanmaya başlayan, ne bileyim zayıf göz kapakları olan çok savunmasız bir canlı gibi bebek ve o çok etkilenirmiş gibi geliyor. Benim çalışma alanım da çevre sağlığı üzerine biraz. Tarım vs işin içinde. Bir ara tavuk çiftliğine gitmiştim hem de çok bilinen bir markanın. 1 sene tavuk yumurta tüketmedim. Rekor bir antibiyotik tüketimi vardı tavuklarda. 1 geceyi 5 gece gibi yaşatıyorlar. Işığı kapat uyut uyandır besle ışığı kapat gece oldu sansın, aç uyandır besle. Yani korkunç şeyler gördüm. Tarım ilaçları keza aynı. Vitamini kabuğunda terimi olmuş sana zehri kabuğunda. Etkilerini okusan bırak yemeyi eldivensiz dokunmazsın. Böyle böyle bir sürü hikaye anlatıp hayattan daha fazla soğutmak istemem
Kimyasallar zannettiğimizden çok güçlü, alınması çok kolay çıkması çok zor