Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

  • kız

    OY: 63 41,2%
  • erkek

    OY: 82 53,6%
  • ikiz kız

    OY: 1 0,7%
  • ikiz erkek

    OY: 2 1,3%
  • ikiz kız/erkek

    OY: 3 2,0%
  • üçüz / çoğul

    OY: 2 1,3%

  • Ankete Katılan
    153
yani evet tani degil tarama testi ama siz en azindan erkenden bu testlerin baktigi genetik bozukluklarla ilgili bebeginiz ne derece riskli ogrenip ona gore adim atabilirsiniz. erkenden amniyon sivisi aldirma,detayli ultrason ayarlama ya da yuksek riskse gebeligi sonlandirma vs gibi. en azindan size bir genel cerceve sunar, siz dusunursunuz erkenden neler yapabileceginizi
 
iste olabilir bu testi gormek gerekir risk orani belirtiyor her testte 250/1 mi 49/1 mi 10.000/ 1 mi orani ne bu onemli. sizi uyariyor en azindan siz ona gore nasil ilerlemek isterseniz. Fetal dna burda da yapiliyor siklikla, turkiyedeki durumu bilmiyorum
 
Evet doktorlarda bi testi durup dururken yapmıyorlar. Testlerin birçoğunu basamak basamak yaptıklarını söylüyorlar.
Mesela wes en kapsamlısı ben wes yaptıracagım dediğinde önceki basamakları görmek istiyor. Yani bi gerekce istiyorlar genelde
 
down olma ihtimali yuksek demistir kesin down dememistir oylr bir kesinlik vermez yuzdelik verir. %99 oraninda sizin bebeginizde Trizomi 21 100/10 gibi ornegin.
 
Evet recep hocadan önce gittiğimiz çapa cıkıslı yasemin hoca da bizi öyle yönlendirdi. İlerisi için öneri istedik suan için erken testler cıksın önce dedi ama 12 ve 20 de 2 kere detaylıya gir dedi. Zaten bundan sonra Yasemin ve recep hoca ile ilerleriz diye düşünüyoruz. Yasemin hocanın gördüklerinin aynısını ertesi gün recep hoca söyledi. Gercekten ikiside cok iyiydi. yasemin ve recep hoca neyi önerirse bundan sonra onu yapacagız.
 
Bildiğim kadarıyla fetal dna’yı nerede yaptırdığına göre de değişiyor yanlışlık oranı. Örneğin Ankarada genoks firmasında inanılmaz şikayet vardı, beni de doktorum Türkiye’de yapılan testler için uyarmıştı hatalı olabiliyor diye. En iyisi bildiğim kadarıyla Amerika’da yapılan Panorama. Sahte pozitiflik nadir de olsa görülebiliyor sanırım ama sahte negatifliğe hiç denk gelmedim fetal dna’da.
 
Çok güzel görünüyor kuzum. Link atsana. Güle güle kullanın inşallah
 
Bana biraz amaçsız bir şekilde tüm tuşlara basmakmış gibi geliyor. Bana mantıksız geliyor. Cünkü tarama testi düşük risk yani temiz gibi cıkıp sonrası sıkıntılı olan var,yüksek risk vıkıp sonrasında sıkıntısız olan var. Yani bu kadar yanıltırken nasıl güven duyacagım? Ama tabi yinede recep ve yasemin hocaya danışacağım belkide dogru bir yol yöntemdir bilemem. Ama okuduklarıma göre vardıgım kanı bu oldu bende. O yuzden biraz kafam karıstı nasıl emin olacagız diye. Cünkü amniyosentez 16dan önce yapılamıyor. Güvendiğim 2 doktora göre şekil almayı planlıyorum artık.
 
Ama artık genel bir karar olarak sanırım doktorlar herkesi direk fetal dna ya yönlendiriyorlar. Benim ki de öyle dedi aslında ben ikili sonrası risk görürsem yaptırırım diye düşündüm. Tss karşılasa yaptırırdım ama %70 ultrason ile %85 ikili güvenilirliği benim için yeterli geldi açıkcası. Fetal dna da tarama risk söylüyor sonuçta tanı testi değil.
Wes testiyle ilgili de onda da sanırım sadece tanısı olan yani bilenen genetik rahatsızlıklara bakabiliyorlar. Bu konuda halen çok fazla karanlık nokta var çünkü.
 
Evet yönlendiriyorlar cünkü anlastıkları labın ve kişini adını bile veriyorlar karşılığında komisyon anlaşmaları var.

Wes için 25bin genetik hastalıga bakılıyor diyo. Artık bakılmayan bikaç nadir hastalık kalıyormus.
 
Evet yönlendiriyorlar cünkü anlastıkları labın ve kişini adını bile veriyorlar karşılığında komisyon anlaşmaları var.
Doktoruma güveniyorum ama sonuçta kimse babasının hayrına yapmıyor illa ki ticaret var işin içinde. Ama asla korkutma veya zorlama yapmadı istersen hiçbirini yaptırma. En iyisi de olsa sadece risk söylüyor sonuçta o riskin büyük kısmını biz ultrasonda da görüyoruz zaten demişti.
 
bebek tekmelerini direk idrar torbasinin orda hissediyorum o kadar asagiya ne ara indi ya da ayaklari mi orda sizde bu kadar assagida hissediyormusunuz?
 
Senin doktorun ne güzel acıklamıs özetlemiş. doktordan doktora fark var bence işte. hicbirşeyi düzgünce acıklamayıp buna yönlendirenlerde oluyor.
 
Kızlar bu doğru mu? Buna göre ben 6 aylık hamileymişim. Ben 5 aylık sanıyordum. 22. Haftam bitmek üzere
 

Eklentiler

  • Screenshot_2024-08-24-23-34-17-187_com.instagram.android.jpg
    90,7 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Senin doktorun ne güzel acıklamıs özetlemiş. doktordan doktora fark var bence işte. hicbirşeyi düzgünce acıklamayıp buna yönlendirenlerde oluyor.
Canım çok düşüyorsun tabi kı merak edıyorsun bılınmezlık zor sana yürekten katılıyorum bu konuda bıraz rahatla araştırma bır süre akışına bırak sonuçlarınız bır çıksın duruma göre doktorunla konuşup nasıl yapılması gerekiyorsa o şekilde ılerlersınız
 
Ay evet dogru diyorsun Biraz durdurmalıyım kendimi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…