Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

  • kız

    OY: 63 41,2%
  • erkek

    OY: 82 53,6%
  • ikiz kız

    OY: 1 0,7%
  • ikiz erkek

    OY: 2 1,3%
  • ikiz kız/erkek

    OY: 3 2,0%
  • üçüz / çoğul

    OY: 2 1,3%

  • Ankete Katılan
    153
Demek ki yapı meselesi gerçekten. Kendinin de elinde değil. Ama en azından psikolojik destek alabilirdi bizim için. Böyle olur mu en başta kendisi dedi bana bak sen üzülme, kendini bu süreçte bırakma, güçlü ol, bebeği düşün dedi. Ben tamam dedim hayatın akışı içerisinde kalmaya çalıştım kendisi o konuşmadan sonra koptu, bıraktı, gitti. İyi bir baba olacağını hep düşündüm ama çocuğa da aynı panikle yaklaşırsa gerçekten hayatı çekilmez kılar ikimiz için de. Ben yarın detaylı ultrasona bile hem kızdığım, kırıldığım hem de bu huyundan nefret ettiğim için kendisi ile gitmek istemiyorum işte. En ufak bir şey olsa beni de bunaltacak da bunaltacak. Hangi biriyle uğraşayım ya. Tek duam bugünlerin bir an önce geride kalması. Amin, Allah dermansız dert vermesin, hepimize de akıl sağlığımızı koruyabilmemiz için sabır versin inşallah.
 
Ahahahahaha sesli güldüm, gideceğiz canım aynen ama max 2 doktor
 
Teşekkür ederim, allah dermansız dert vermesin ya buna da şükür. Ameliyat olur 1 ay dinlenir geçer yapacak bir şey yok, iyi olsun yeter.
 
Bacılar bu müslin örtülerin ebatlarına bakıyor musunuz? Ben üçlü almıştım da 80x80 düdük gibiymiş yav 1 sene kullanırım anca, sonra da 120x120 aldım bir tane onu beğendim. Tecrübeli analar bunların ölçülerini nasıl alalım?
 
İşte bunlardan böyle yapiyolar. Temiz ve yeni olduğu için böyle bı de kalabalıklastikca ne olacak bakalım hastanenin halı bence de doğumu özelde yap ya başına ne geleceğini bilemeyeceksin yoksa iyisi de vardır da denk gelecek mi bakaalim doğum zamanı sen riske atma arada görmeye git
 
outoffit Canım yazdıklarının bi cogunu okudum kaçırdığım oldu mu bilmiyorum. Eşinin hastalık tanı süreci artı üzerine ameliyat denilince psikolojisi iyice çökmüş. Açıkcası insanın kendi başına gelmeden pek anlayabileceği birşey değil bu. sende 2 ameliyat odlugunu söylemişsin ama bence o bununla eşdeğer değil pek. Beklenmedik ani birşey olunca farklı oluyor. Genç yaşta yani daha yaşlılık başlamadan bir insana ameliyat denmesi insanın zoruna gidiyor kabullenemiyor. Eee bi de bu üreme organlarıyla alakalı olunca daha fazla etkilenmiştir. Aslında normal bir süreç yaşıyor. Duygussl bir yapısı oldugunu gösteriyor bu. Ama seninde gebeliğinle eş zamanlı olması seninde ilgiye ve morale ihtiyacın varken bu süreçte sana bunları yansıtmamaya ve kendi üstesinden gelmeye çalıssada ( işte doktor kontrollerine gelmeni istememesi vs) Sana çok yansıtmamaya çalışmış ama o çöküşte bu çokta mümkün olmamış. Ama eşinde çabalamış seni üzmemek icin uzun bir süre. Çabalarını görebilirsin düşünebilirsin bence. Onun anlamaya çalışırken faydası olacaktır. Şuan o kendi psikolojisini toparlayamadıgı icin sanada birşey yapamıyor. Aslında biraz birbirinizden uzak kalmıssınız duygularınızı samimi ve şeffaf bir şekilde birbirinize açma konusunda ben yazdıklarından bunu hissettim. Bunuda eşin istememiş gibi duruyor, hamile oldugun ve seni üzmemek için. Şuan ameliyatla ilgili kaygıları cok artmış. Ameliyatsız halledebilir miyim diye düşünmek cok normal. Çünkü basit ameliyat olsa bile ilerleyen yıllarda baska birşey cıkarsa tedirginliğide yasıyordur. Oyuzden ameliyat olmadan olabilir mi diye cabalıyor. Yani ona kızma işte ikinci ücüncü cocugu düşünüyor bencillik yapıyor gibi. Aslında normal bir süreç geciyor ama ikinizinde eş zamanlı olması kötü olmus.

ameliyatı olsa 2-4 hafta psikolojik olarak kendini toparlasa sonrasında tatil olayını konussaydınız daha iyi olabilirdi. Yani süreci biraz ertelemek ve eşine göre yönlendirmekte fayda var gibi geldi bana. Sanki herşeyi sıkıştırıyormuş gibi hissetmiş ve eşinde iyice daralma hissi yaratmış bu.
Kesinlikle duygularını saklama ne hissediyorsan söyle. Ama empati kurup onuda anlamaya çalış.
Annesini çagırmasının sebebide bence yine seni düşünmesi sen hamile oldugun icin sana yüklenmek istemiyor. Aslında hep seni düşündüğü icin ama saglıklı iletişim kurmadıgı icin yaptıkları yanlıs anlasılıyor.

Bunlarıda söylüyorum cünkü hamileliğimde eşimle duygulaırmızı düşüncelerimizi konustugumuz için erkek psikolojisinindr cok farklılastıgını gördüm. Mesela eşimin akrabaları geldiğinde onları agırlardık misafir ederdik. Bu sefer geldiklerinde kv misafir etti, eşime dedim kahvaltıya cagıralım subları yapalım. Eşim dedi biz anneme gider orda yaparız kahvaltı. Ama dedim bende agırlamak istiyorum. Sen agırlama hamilesin kendini yorma bosver dedi, dedim yorulmayacagım yavas yavas yaparız yok dedi asla kabul ettiremedim. Yani aşırı korumacı bi ruh haline giriyorlar farklı düşünüyorlar hamile oldugumuz icin.

Şuan eşin sadece onun yanında olmanı istiyor bunu söylemesede cunku hamile oldugun icin sana bir misyonda yüklemek istemiyor. Yanında olmak derken onu anla sadece ve psikolojik olarak rahatlat. Süreci atlattıgınızda 1 aya kalmaz herşey düzelecek bence. O kaygılarından endişelerinden sıyrılacak herşey yoluna girecek emin ol.

Sen olayın kızgınlıgı ile ona birşeyleri ödettirmeye calısma. Mesela detaylıya gelmesini istemiyorum demişsin ya. Yanında olmasına izin ver.
 
Sinir krizi geçirmek üzereyim kaynanam seneler önce daha oğlum ortada yokken kız çocuk kıyafetleri örgüleri yapmış hepsi elimde patladı. Çevremde verebilecek kimsem de yok letgoya koydum bez parası çıksın corabindan kulot atlet takımına pikesinden kışlık polar ceketine kadar her şey pembe çiçekli örgüler tulumlar elbiseler of örfpembe kusması yaşıyorum şuan
 

Eklentiler

  • 1000002527.jpg
    178,8 KB · Görüntüleme: 67
  • 1000002518.jpg
    178 KB · Görüntüleme: 68
Destek alacaksanızda ikinizde birlikte alın ilişki terapisti gibi. Birbirinizin düşüncelerini duyarsınız bu ikinizede iyi gelir. Ben sizdeki eksikliğin bu oldugunu düşündüm. Aslında bunu kendinizde yapabilirdiniz ama simdiye kadar olmamıs. Eşin seni üzmemek icin tamamen kendini geri çekmiş. O yüzden boyle birşeyi de düşünebilirsiniz. En azından 3-4 seans bile baya toparlar durumu. Ondan sonra siz bu iletişim konusuna dikkat edersiniz.

Biz şimdiye kadar boyle bir destek hic almadık. Ama ben hep kendimize seans uygular gibi eşimle diyaloga girdim. Evlendiğimiz günden bu yana gerçekten cok ilerlemeler katettik. O da duygularını acma konusunda ilerledi.
Ailesi sevgisini gram göstermediği için ne temas ne hissetirme anlamında duyguları konusunda pandora kutusu gibiydi. Baya aştı artık. Şeffaf iletişim çok önemli.
 
26sındaki iznini simdiden iptal edip eylül ekimdeki bi tarihe erteleme imkanın yok mu?
Bence acele etmeye gerek yok. İstersen eşinle konus ameliyattan önce mi gidelim sonra mı gidelim diye. Onunda ne istediğini anlamaya calıs.

Bizimde gecenlerde tatil mevzusu acıldı. Deniz tatiline gitmek istemiyor bebege birşey olacak diye. Dedim o zaman deniz tatili yapmayalım karadeniz turu yapalım. Ona da ikna olmadı. Bende 1-2 saat küsmüştüm. Sonra kalktım dogum günü pastasını yapacagım beni mutfakta yakaladı. Salona yanına gittim anladı mı acaba diye. Tekrar bu tatil olayını konustuk. Kendini neden üzüyorsun ben daha cok üzülüyorum diyip agladı. Yıllık iznimi harcamayayım kenarda dursun seneye kullanırız hepsini dedi. Seneye 3 tatil yaparız ama suan bu sekılde tatil yapmak istemiyorum dedi. Herseyi detaylı acıkladı endişelerini kaygılarını suan tatile cıksa neler hissedeceğini rahat bi tatil yapamayacagını diken üstünde olacagını onu dinleyince hak verdim acıklamalarına. Bende hissettiklermi düşündüklerimi anlattım. Seneye bu yıl yapamadıklarımızıda yapacagız en az 3 kere cıkacagız tatile merak etme hemde bebişte olacak daha güzel olacak dedi.
Bende normalde bebekle gezilir düşüncesinde olan bir insan olmama rahmen o gün boyle bebeksiz son tatili yapmamız gerekiyormus gibi kendimi bi zorunluluga sokmustum.
Yani bence birbirinizi gercek anlamda anlamakta cok önemli.
 
Son düzenleme:
bu puset örtülerinin minderli olanı da var. pusetin içine direkt koymamak için onlardan alıcam ben. sizin de aklınızda olsun.
Ben de ya 2 lı ya 3lüleri var ondan alıcam sanırım. Puset örtüsü, minder ve altına çarşaf gibi lastikli örtülü olanları var . Kış için bunlardan düşünüyorum. Yaza zaten büyüyecekbüyüyecek. Pusetten çıkar heralde o zamana.
 

Eklentiler

  • Screenshot_2024-08-07-14-39-50-840_trendyol.com.jpg
    68,5 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_2024-08-07-14-39-41-308_trendyol.com.jpg
    72,5 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_2024-08-07-14-39-23-013_trendyol.com.jpg
    67,1 KB · Görüntüleme: 54
Ben de bundan alcaktım da hep çok çiçekli böcekli denk gelmişti şu son attığın ve o satıcının diğer ürünleri iyiymiş ekledim sepete
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…