- 25 Ağustos 2017
- 5.007
- 6.917
-
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #1.961
Sağlıkçı olabilirsiniz ama sağlık sektöründe olmadıgınız aşikar…Selamlar ben de sağlık sektöründeyim. Zam oranından bağımsız, Şubat'ta zam yapılacağı herkes tarafından bilindiği için zaten şu an pek çok ilaç depo ve eczacılar tarafından stoklanmış durumda ve satışını yapmıyorlar... ben bazı ilaçları 1,5-2 aydır bulamıyorum.
Bulabildiklerinizi, eğer geri ödemesiz yani cepten parayla alıyorsanız bence de alıp kenara koymanızda fayda var :)
bu polemiğin yerinin her ne kadar bu platform olmadığını düşünsem de, yanlış anladığınız için bir açıklama yapmak isterim. Eczaqcılara yönelik herhangi bir suçlamada bulunmadım. Sektörün nasıl işlediğini çok iyi biliyorum. noel ve benzeri tatiller tedarik sıkıntısı yaratmaz, çünkü ilaç firmaları yurtdışına tedarik siparişlerini minimum 3-4 ay öncesinden geçerler. Burada ilaç şirketleri malı depolara satar. Asıl stok yapan depolardır. Depolar eczanelere mal vermeyebilir. Eczaneler de bu sebeple bazı zor buldukları ilaçları, herkese satmak istemeyip belirli müşterileri için saklayabilir. Nihai tüketicinin ürüne ulaşamaması da tüm bu zincir sürecin bir sonucu olur. Normalde de evet, eczacının ürün depolaması, hastaya vermemesi yasaktır; ancak yukarıda belirttiğim minvalde de başıma gelmiştir.Sağlıkçı olabilirsiniz ama sağlık sektöründe olmadıgınız aşikar…
Eczacılar ürün depolayamazlar. Şuan eczacı gruplarının hepsi her yıl olduğu gibi yoka düşen ilaçları hastalar bulmak ile uğraşıyor. Eczacıları bu şekilde suçlayamazsınız. Sektörde olsaydınız zaten aralık ortası ve ocak ortasına kadar hammde alımlarınım noel ve çin tatilleri nedeni ile durduğunu ve buna bağlı olarak tedarik sıkıntısı yaşandığını bilir ve eczacılara çamur atmazdınız.
Bu sene bu konun bu kadar gündemde olmasının sebebi zamların uğramadığı tek yer olması.. Elbetteki zam gelecek ama maalesef sebebi eczacılar değil. Hammadde dışardan getiren firmalardan kaynaklı gelecek.. Her türlü de eczacı zarar edecek çünkü devlet durumu yansıtmamak adına eczacı payını düşürecek..
Kuzum değerlerin çok iyi sadece en altta baş anomalisi yüksek.. Baş anomalisi yüksek olsada o hareketli olan spermlerin arasında da varlar.. Sonuçta hareketliliği sağlayan kuyruk.. yumurtaya ulaştıranda kuyruk..
Canim hala cok da siliklesmemis. Seninki biraz gec catliyor anlasilan
Ah tamamdır canım. 1 yıldır nerdeyse bu işin içindeyim hala kavrayamadımCanim hala cok da siliklesmemis. Seninki biraz gec catliyor anlasilanAma catlamis, LH hormonun henuz cok dusmemis de olabilir o araligi tam anlamak pek mumkun degil.
Sen bu aksami her turlu degerlendir. Cunku bu aralar catliyorsa, yarin aksam cok gec olabilir degerlendirmek icin :)
Ne demek canim rica ederim. Hadi iyi eglencelerAh tamamdır canım. 1 yıldır nerdeyse bu işin içindeyim hala kavrayamadımTekrar çoook teşekkür ederim
Kuzu çatlamış bugünü ve yarını değerlendir mutlaka
Kaçıncı günü döngünün?Kızlar son 4 testim kaldı. Daha baya da silik yetmicek gibi sanki değilmi ben yeni sipariş vereyim
Kocana ovulasyon testi yaptığını ve ovulasyon günlerini söylemeyeceksinkızlar yaa, sizlere de bu ovulasyon günlerinde çalışma yapma çabaları komik gelmiyor mu? Ben kendimi eltilerin savaşı filmindekiler gibi hissediyorum, yakında kendimi "selamın aleyküm" diyip eşimin çevresinde dönerken bulmaktan korkuyorumhayır eşlerimize de yazık, benimki yavaştan o günlerde "sen niye ısırdın ki şimdi o yelpazeyi?" moduna geçmeye başladı
ne yapmak lazım, o günleri böyle bir görev gibi değil de, daha keyifli hale getirmek için önerisi olanınız var mı?
ovulasyon günü dışındaki ilişkilerimiz hep daha güzel görev bilinciyle olmadığı için...
Tamam canımmm çok teşekkür ederim. Yumurtlama gününü değerlendirmiştim. Demek ki yetmiyorKuzu çatlamış bugünü ve yarını değerlendir mutlaka
Artık ezberledi benimki ovulasyon günlerini anlıyorKaçıncı günü döngünün?
Kocana ovulasyon testi yaptığını ve ovulasyon günlerini söylemeyeceksin
Yaw artik adamda da aliskanlik oldu, o da reglimi, regl bittikten 5-6 gun sonra yumurtlayacagimi filan hepsini anliyorKaçıncı günü döngünün?
Hayır Selizim yapmadımTiniminimavihanim test yaptın mı?
Hormon testi ve hcg isteyin kendiniz icinArkadaşlar merhaba. Ben daha önce iki kere muayeneye gitmiştim ama eşim bu ay ilk defa gidecek çocuk için. Yaklaşık 14 aydır gebelik hiç oluşmadı. Bunu söyleyince doktor kendisi yapması gereken testleri yapar mı yoksa bizim özellikle bir şeyler belirtmemiz gerekir mi? Tecrübeli olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
Polip nasil tespit edilmisti acaba?Kuzum görünce yazmak istedim ben de de polip tespit edilmişti alındıktan sonra bende 2. Ay hamile kalmıştım.
Ailelere söylememe mevzuunda bence çok aklı selim düşünüyorsun. Olursa ne mutlu belki bir zaman sonra paylaşırsın ama olumsuz durumda insan kendine zor teselli bulurken ailesini de ayrı düşüyor ve bence bu daha yorucu. Ben 2. Düşükte sağlıksız olduğu netlerimde öyle söylemiştim onda bile hastaneye gelmeye kalktılar. Ben onları düşünmekten kendime üzülmedim bile.
Eşler bir oldu mu bu süreci iyi kötü atlatıyor ama aileler girdi mi ben iyiyim ispatı giriyor devreye.
Senin olacak Allah’ın izniyle ilk seferde
13. Günüm canım ama düzensizimKaçıncı günü döngünün?
Teşekkürler mesajınız için dün doktora gittim benzer şeyler söyledi aslında sadece takviye kullanıp beklersen sonuç alamayabiliriz dedi. Ben geçen ay hsg de çektirmiştim ona güveniyordum işleri kolaylaştırır mı diye. Benim amh 1.20 lerde onun da etkisi var bence gebelik oluşmamasında. Aşılamaya geçeceğiz artık. Siz ne aşamadasınız?Merhabalar görünce yazmak istedim bizde de aynı sıkıntı vardı ylar önce kullandık hemen de sonuç aldık proxeed plus etkili bir vitamin ama ileri hız yükselse bile gebelik elde etmek kolay değil
Evet ben de öyle geçen ay mide bulantısı a kadar herseyi yaşadım 1 hafta erken regl olup hüsrana ugradimEvet aynen en ufak birseyi ona yoruyoruz.. ben baya gebe sandim kendimi gecen ay ve daha 28. Gunun sabahi ansizin hic bekletmeden geldi regl ... bu yüzden belirti kovalamayacagim diyorum