2023 Mayıs ayında tüp bebek ve transfer olacaklar💓

İster istemez endişeleniyoruz elde olmuyo bazen gerçektenbizimde oğluşumuzla kızımız olacak Allah nasip edersebenimde göbek biraz erken belli olmaya başladı büyümeye devam ediyoruz9.haftamizda tansiyon yükselmesiyle ilgili bir sorun yaşadım ben malesef hemen başında çok şükür önlem aldık tansiyon ilacı kullanıyorum bu ara iyiyiz çok şükür dengede tansiyonum onun haricinde ufak tefek rahatsızlıklar oluyor tabi kolay değil ikiz gebelik olunca 2 katı oluyor herşeyyinede çok şükür Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinhazırlıklara başlamadık biz daha erken diye siz neler yapıyorsunuz başladınız mı?yatak ve bebek arabası konusu biraz zor ikizlerde

Dikkatli ol canım, yorulma çok..ayakta duramayan çalış

Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin ikizlerini ..direkt temas etmemişsin ve uzun süre maruz kalmamışsın anladığım kadarıyla..eğer sen iyiysen onlar da iyidir korkma

Merhaba kızlar,bugün 20+1.Yarın dr kontrolüm var sabahtan bebegi görmeye gidecegim.sağlık ocağıda arayıp tetanoz aşısı için gelmemi söyledi yarın.gecen ay tsh bir tık yüksek çıkmıştı dahiliye doktoruna bugün kan verdim normale dönmüş şükür.bu defa da kan değerlerim düşük çıktı,kansızlık yani..kan ilacını 3hafta önce kullanmaya başladım daha.Dr vermemişti bende geçen ay sadece tiroidlerime baktirmistim maalesef.Durumlar böyle ben kafama takılan başka birseyi yazmak istiyorum.bugün devlet hastanesindeyken gebe okulu için hemsireyle konustum.sadece devlette takipli olmam koşulunda beni gruba dahil edebileceğini söyledi.bende hem devlete hem özele gittiğimi doğum şekli konusunda normalden biraz korktuğumu ve bebeğimin tüp bebek olduğu için ve benim 42yasinda bir gebe oldugum icinde ayrıca birsey olmasından korktuğumu vs anlattim.o da bana bu durumda ya devlette yada fakülte de takip edilmemin ve dogurmamin daha iyi olacağını özelde dogurursam benim için ve bebek için her imkanın olmadigini söyleyerek kafamı karıştırdı biraz.devlet mecburi olursa sezeryan yapıyor aksi halde normal doğum biliyorsunuz.ne yapacağımı bilmiyorum.suan zaten erken belkide normal doguramazsin diyecekler devlettede ilerleyen zamanlarda bilinmez ama ikilemdeyim.ozeldeki doktorumdan da çok memnunum.devletteki de iyi ama kim nöbetçiyse o yapıtırıyormuş dogumu devlette.

Merhaba, bizler cok ozel anneleriz yani ben kendimi senin yerine koyuyorum asla devleti dusunmem.bukadar emek var hem maddi hem manevi.devlette nekdar guzel muane edebilirler ki eger tabi ozeldeki doktorundan memnunsan onemli olan o. Yasin da kucuk degil keske dememek adina ben olsam asla devlet ve fakulteyi tercih etmem tabi imkan meselesi bu o ayri ama sartlarin elveriyosa icinin isindigi da bi doktorun varsa ona devam et.devlette randevu sikintisi cabasi dogumda da kime denk gelirsen artik bana gore risk bunlar iyi dusun canim.tabi bu benim gorusum.benim devlette canim yandi cok adimimi atmiyorum

Ayyyy ne güzel o göbüsü görmek valla insanı cok mutlu ediyor Allah kızınızı da oğlunuzu da sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben bir kere bir kanama yaşadım 13. Haftanın sonlarında, çok şükür tekrar etmedi. 20. Haftada detaylı ultrasonumuz var. Heyecanla bekliyorum. Ben kıyafet alışverişine başladım baya bir hem daha da zamlanmadan her sey diye yavas yavas tamamlıyorum. Yatak için herkes park yatak öneriyor siz ne düşünüyorsunuz? İlk etapta ikisini yanyana yatırıp ilerleyen zamanda ayırmayı düsünüyorum. Tabi bebislerin huyuna da bağlı nasıl rahat ederlerse. Bebek arabası için de hep forumları önerileri okuyorum, instagramda bir sayfa var ikizannelerinesorduk ismi, orada böyle anneler öneriler yapıyor arasında. hep yanyana arabayı önermisler altlı üstlü durandansa. tam emin değilim bu konuda ama kasım ayının sonu gibi almayı düsünüyorum onları da siz ne düsünüyorsunuz?

Merhaba devlette olan imkanlardan kastı acil müdahale ve yoğun bakımdan bahsediyor sanırım ben bu yüzden yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastane seçtim özelde kendi doktorumla doğum yaptıracağım dereyi geçerken at değiştirilmez diye bir söz var ya imkanınız varsa güvendiğinjz birine emanet edin hem kendinizi hem bebeğinizi derim. Devlet hastaneleri kötü diye değil bu yorumum bizler çok emek veriyoruz o yüzden çünkü en nihayetinde amacımız kucağımıza sağlıkla almak.

Bugun ayrıntılı ultrasyona gıttım canım herşey guzel dedı kesın kız dedı ıkısıde düşünmekten benım başım agrıyor artık valla oda bızımde küçük ama mecbur alıcam ıkı tane yatakta bıtse ıyı bısuru şey lazmaz once gıttım odayı bıraz karıştırdım eşım dıyor daha erken canım zorlama kendını dıye kızdı bebek arabası şu ana kadar baktıklarımın hıç bırını begenmedım ben bebeklerım gozumun onunde olsun dıye bana bakan araba ısterımtuhafım eşım bebekler dogsa sen kedı gıbı saklarsın dıyorlıerac çok ıyı sankı bı serınletıyor karnımı hoşuma gıdıyor canım bugun ultrasyonda bır cıvcıvımın ayagı mıdemde allahım ya o tepıyormuş benı totosunu ısıracam ötekınınde kafası sag kasık ustunde gece en çok agrım doktor dedı hıssedersın artık ben 1haftadır hıssedıyorum çok guzel bışey bude bızım gıbı ılk bebışlerde çok farklı ya sureklı aynada gıbegıme bakıyorumallahın ıznıyle saglıcakla alalım canım bebışlerımızı

Evet acil mudahale ve yogun bakimdan bahsediyor.Sorun şu ki burda 2özel hastane var sadece ve onlarında yenidogan yoğun bakım ünitesi yok maalesef.bir sorun olunca hemen tıp fakültesi hastanesine gönderiyorlar hastaları.birde devlette var işte.

Burası küçük bir şehir randevu sorunu yaşamadım kadın doğumda hiç ben.Özeldeki doktorum iyi ama bebek yoğun bakım yok buradaki iki özel hastanede de sorun o zaten.Hemsirenin bana kastettiği imkanlar dediği acil müdahale edilecek durumlar için özeller yetersiz diyor yani.Evet burda öyle bir durum var maalesef.Allah korusun ters bir durum oldu beni yada bebeği ya fakülteye ya devlete sevk ederler.Burda çok yaşanan bir durum bu.benim maddiyatla alakalı bir sorunum yok özelde doğurmak istiyorum.ama ileri yaş gebelik ve tüp bebek diye ekstra bir şey olursa müdahale yetersiz kalır mı diye korkuyorum sadece.

İnşallah zamaninda ve saglıkla doğum yaparsın. Ama tedbiri elden bırakmamak da lazım. Ben önceki hamileliğimde 33 haftalık doğum yaptım. Özel bir hastanede. Yoğun bakım ünitesi vardı. Hemen kuvöze aldılar. Ancak sonraki gün eşime oğlumu başka bir özel hadtaneye taşiyacaklarinı, ciğerlerin gelişmediğini ve diğer hastanenin daha tesekkullü olduğunu, oğlum için daha uygun olduğunu söylediler.
Taşınırken görduk biz de çok üzülmüştük. Keşke başta yoğun bakım arastırsaydık dedik eşimle.
İnşallah bir daha yaşamayız ve kimse yâsamasın ama şimdi oğlumu tasıdıklari hastanede doğum yapmak istiyorum o yüzden.

Kesinlikle normalde göbeğim çıksa rahatsız olurum ama bu çok farklı bir hoş gerçekten Allah isteyen dua eden herkese nasip etsin bu duyguyuAminnn hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallahbende park yatak düşünüyorum ilk aylar birlikte yatıran çok tecrübeli ikiz annesi yorumlarını okudum. Araba konusunu bende çok araştırıyorum çok kararsızım hala araştırmaya devam. ikisininde avantajları dezavantajları var yanyana olan heryerde sığmıyo asansör yada mağaza market gibi yerlerde sorun olabiliyor denilmiş. Bizde fikir alışverişinde bulunursak daha kolay olur belki karar vermek

Aayy gözünaydın canım sağlıkla gelsinler inşallah minik kızlarıngerçekten herşeye bu kadar zam gelmişken herşeyi 2 katı almak zorlayacak ama sağlık olsun yeter ki napalim Allah kolaylığını verir inşallahyanyana olan arabalarında hepsi tek yönlü diye biliyorum canım anneye bakmıyor hiçbiri çok sıkıntılı gerçekten araba hoşuna gidiyor özellikleri uymuyoalt üst olan daha kullanışlı diyenlerde var en çok bu konuda zorlanacağız sankikolay değil zorlu yollardan geçiyoruz eşlerimiz bizi anlamaya çalışsa da erkek sonuçta bizim kadar duygusal bakamiyorlarAminn canım amin hayırlısıyla saglikla gelsinler

Dün akşam sadece babası banyo yaptırırken bornoz vermeye kalktım. Kan boşaldı dün tim gün yattım önceki günde bir şeyim yoktu .
Gece doktorum yatış verdi takip etti serum iğne ile bekledik. Kanama durdu kısa sürede ama bir sebebi bulamadı. Rahim ağzında oynama olabilir dedi . Şimdide yine kahve lekeye döndü kuru peçeleye geliyo WC de ben öğretmenim haftaya da başlatmayacağım. Okula nasıl gideceğim bilmiyorum.

Dikkatli ol canım, yorulma çok..ayakta duramayan çalış
Dinleniyorum ama dün gece yine yoğun şekilde kanama yaşadım. Yataktan kalktım bir anda kan boşaldı. Doktora gittik gece yatış verdi. Serum ve iğne ile bekletti beni. Fitil de yaptı . Şu an wc ye gitmeye korkuyorum . Ne yapacağım bilmiyorum.
Öğretmenim bir hafga daha rapor verecek haftaya için . Ama bu şekilde okula nasıl başlayacağım bilmiyorum. O kadar uğraşıp zaman harcayıp buraya kadar gelip kaybedersem diye çok korkuyorum.

Rapor alamazmisiniz peki eğer tehlikeli olursa yani umarım geçer iğne ilaç ne kullanıyorsunuz ?

Rapor alamazmisiniz peki eğer tehlikeli olursa yani umarım geçer iğne ilaç ne kullanıyorsunuz ?
haftaya için de rapor yazacak doktor . Rapor parça parça almak sorun değil ama o zaman benim yerime kimse derse giremez çocukların dersi boş geçer vicdan azabı duyarım. inşallah geçicici bir durumdur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…