İster istemez endişeleniyoruz elde olmuyo bazen gerçektenAy çok teşekkür ederim aminnnnntam 1 hafta var aramızda ben 17 haftalıgım. İkisi de erkek 15. Haftada öğrendik. Ara sıra böyle olan şeylere kafayı takmak ve endişelenmek dışında iyi gidiyor hamilelik hafifçe bir göbüşüm de oluştu. heyecanla bebişlere kavuşmayı bekliyorum. Sizin cinsiyetler belli oldu mu? Olmuştur diye tahmin ediyorum. Umarım çok güzel geçiyordur hamileliğiniz Allah bebeklerimizi korusun sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah.
Dikkatli ol canım, yorulma çok..ayakta duramayan çalışkızlar merhaba uzun süredir köydeydim giremedim buraya . memleketten gelince birden evi topladım düğün vardı alışveriş falan yaptık. yorgunluk mı bilmiyorum üşüttüm sandım ilk gaz sancısı oldı sonra da karnıma gece tuvalete kalktım her yerim kan olmuş doktora gittik. bebek ve çevresinde kanama yok gözüküyor bebek de iyi ama korkuyorum 17+4 üz her şey iyi gibiydi . sabah kalktığımda çamaşırım da yoktu ama wc de peçeteye yine geldi. istirahat et dedi akşamki doktor bugün kendi doktoruma gideceğim
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin ikizleriniKızlar merhaba 4 aylık hamileyim. Tüp bebek ve ikiz gebelik olduğu için riskli gebelik grubundayım her seye cok dikkat etmeye calısıyorum. Dün akşam bir komşumuz artık ne yaptı bilmiyorum havalandırmaya mı ilaç boca etti bizim evimizin içi tuvalet havalandırmasından böcek ya da sinek ilacı kokusu doldu. Tüm camlar pencereler açık olmasına rağmen. Koku yayılana kadar ne olduğunu anlayıp kaynağını bulmaya çalışana kadar tabi ki solumuş oldum ilacı. Bebişlerim iyidir değil mibu şekilde bir ilaçlamaya maruz kalan oldu mu aranızda benzer bir şey yaşayan bilgisi olan?
İnşallah pozitif gelmiştir sonucunKızlar az önce çok açık pembe peçeteye gelen lekelenmem oldu yarın test günüm ne demek oluyor acaba bu yerleşme olabilir mi bugün transfer günü hariç 9. Günüm
Merhaba, bizler cok ozel anneleriz yani ben kendimi senin yerine koyuyorum asla devleti dusunmem.bukadar emek var hem maddi hem manevi.devlette nekdar guzel muane edebilirler ki eger tabi ozeldeki doktorundan memnunsan onemli olan o. Yasin da kucuk degil keske dememek adina ben olsam asla devlet ve fakulteyi tercih etmem tabi imkan meselesi bu o ayri ama sartlarin elveriyosa icinin isindigi da bi doktorun varsa ona devam et.devlette randevu sikintisi cabasi dogumda da kime denk gelirsen artik bana gore risk bunlar iyi dusun canim.tabi bu benim gorusum.benim devlette canim yandi cok adimimi atmiyorumMerhaba kızlar,bugün 20+1.Yarın dr kontrolüm var sabahtan bebegi görmeye gidecegim.sağlık ocağıda arayıp tetanoz aşısı için gelmemi söyledi yarın.gecen ay tsh bir tık yüksek çıkmıştı dahiliye doktoruna bugün kan verdim normale dönmüş şükür.bu defa da kan değerlerim düşük çıktı,kansızlık yani..kan ilacını 3hafta önce kullanmaya başladım daha.Dr vermemişti bende geçen ay sadece tiroidlerime baktirmistim maalesef.Durumlar böyle ben kafama takılan başka birseyi yazmak istiyorum.bugün devlet hastanesindeyken gebe okulu için hemsireyle konustum.sadece devlette takipli olmam koşulunda beni gruba dahil edebileceğini söyledi.bende hem devlete hem özele gittiğimi doğum şekli konusunda normalden biraz korktuğumu ve bebeğimin tüp bebek olduğu için ve benim 42yasinda bir gebe oldugum icinde ayrıca birsey olmasından korktuğumu vs anlattim.o da bana bu durumda ya devlette yada fakülte de takip edilmemin ve dogurmamin daha iyi olacağını özelde dogurursam benim için ve bebek için her imkanın olmadigini söyleyerek kafamı karıştırdı biraz.devlet mecburi olursa sezeryan yapıyor aksi halde normal doğum biliyorsunuz.ne yapacağımı bilmiyorum.suan zaten erken belkide normal doguramazsin diyecekler devlettede ilerleyen zamanlarda bilinmez ama ikilemdeyim.ozeldeki doktorumdan da çok memnunum.devletteki de iyi ama kim nöbetçiyse o yapıtırıyormuş dogumu devlette.
Ayyyy ne güzel o göbüsü görmek valla insanı cok mutlu ediyorİster istemez endişeleniyoruz elde olmuyo bazen gerçektenbizimde oğluşumuzla kızımız olacak Allah nasip ederse benimde göbek biraz erken belli olmaya başladı büyümeye devam ediyoruz 9.haftamizda tansiyon yükselmesiyle ilgili bir sorun yaşadım ben malesef hemen başında çok şükür önlem aldık tansiyon ilacı kullanıyorum bu ara iyiyiz çok şükür dengede tansiyonum onun haricinde ufak tefek rahatsızlıklar oluyor tabi kolay değil ikiz gebelik olunca 2 katı oluyor herşey yinede çok şükür Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hazırlıklara başlamadık biz daha erken diye siz neler yapıyorsunuz başladınız mı?yatak ve bebek arabası konusu biraz zor ikizlerde
Aminnnn çok teşekkür ederim canımRabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin ikizlerini..direkt temas etmemişsin ve uzun süre maruz kalmamışsın anladığım kadarıyla..eğer sen iyiysen onlar da iyidir korkma
Negatif maalesefİnşallah pozitif gelmiştir sonucun
Merhaba devlette olan imkanlardan kastı acil müdahale ve yoğun bakımdan bahsediyor sanırım ben bu yüzden yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastane seçtim özelde kendi doktorumla doğum yaptıracağım dereyi geçerken at değiştirilmez diye bir söz var ya imkanınız varsa güvendiğinjz birine emanet edin hem kendinizi hem bebeğinizi derim. Devlet hastaneleri kötü diye değil bu yorumum bizler çok emek veriyoruz o yüzden çünkü en nihayetinde amacımız kucağımıza sağlıkla almak.Merhaba kızlar,bugün 20+1.Yarın dr kontrolüm var sabahtan bebegi görmeye gidecegim.sağlık ocağıda arayıp tetanoz aşısı için gelmemi söyledi yarın.gecen ay tsh bir tık yüksek çıkmıştı dahiliye doktoruna bugün kan verdim normale dönmüş şükür.bu defa da kan değerlerim düşük çıktı,kansızlık yani..kan ilacını 3hafta önce kullanmaya başladım daha.Dr vermemişti bende geçen ay sadece tiroidlerime baktirmistim maalesef.Durumlar böyle ben kafama takılan başka birseyi yazmak istiyorum.bugün devlet hastanesindeyken gebe okulu için hemsireyle konustum.sadece devlette takipli olmam koşulunda beni gruba dahil edebileceğini söyledi.bende hem devlete hem özele gittiğimi doğum şekli konusunda normalden biraz korktuğumu ve bebeğimin tüp bebek olduğu için ve benim 42yasinda bir gebe oldugum icinde ayrıca birsey olmasından korktuğumu vs anlattim.o da bana bu durumda ya devlette yada fakülte de takip edilmemin ve dogurmamin daha iyi olacağını özelde dogurursam benim için ve bebek için her imkanın olmadigini söyleyerek kafamı karıştırdı biraz.devlet mecburi olursa sezeryan yapıyor aksi halde normal doğum biliyorsunuz.ne yapacağımı bilmiyorum.suan zaten erken belkide normal doguramazsin diyecekler devlettede ilerleyen zamanlarda bilinmez ama ikilemdeyim.ozeldeki doktorumdan da çok memnunum.devletteki de iyi ama kim nöbetçiyse o yapıtırıyormuş dogumu devlette.
Bugun ayrıntılı ultrasyona gıttım canım herşey guzel dedı kesın kız dedı ıkısıde düşünmekten benım başım agrıyor artık valla oda bızımde küçük ama mecbur alıcam ıkı tane yatakta bıtse ıyı bısuru şey lazmTabi canım bende iki tane alırım diye düşünüyorum almışken ama yatak odamıza bir tanesi ancak sığar o yüzden yatırabildiğim kadar ikisini bir park yatakta yatırırım sonrası için ayrı yataklardabebek arabası konusunu ne yaptınız canım ya ikiz bebeklerde karar verilmesi en zor konulardan biri gerçekten bu arada bende 1 haftadır ufaktan bişeyler hissediyordum ama 3 gün önce çok değişik bir his yaşadım gaz hareketlenmesi gibi hissettim önce sonra bir baktım karnımın sağ tarafı daha yukarda ve sertlik var içerden dürtüyor sanki bende lierac kullanmaya başladım canım birazda olsa faydası olur inşallah..sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Allah'ım hepimize
Evet acil mudahale ve yogun bakimdan bahsediyor.Sorun şu ki burda 2özel hastane var sadece ve onlarında yenidogan yoğun bakım ünitesi yok maalesef.bir sorun olunca hemen tıp fakültesi hastanesine gönderiyorlar hastaları.birde devlette var işte.Merhaba devlette olan imkanlardan kastı acil müdahale ve yoğun bakımdan bahsediyor sanırım ben bu yüzden yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastane seçtim özelde kendi doktorumla doğum yaptıracağım dereyi geçerken at değiştirilmez diye bir söz var ya imkanınız varsa güvendiğinjz birine emanet edin hem kendinizi hem bebeğinizi derim. Devlet hastaneleri kötü diye değil bu yorumum bizler çok emek veriyoruz o yüzden çünkü en nihayetinde amacımız kucağımıza sağlıkla almak.
Burası küçük bir şehir randevu sorunu yaşamadım kadın doğumda hiç ben.Özeldeki doktorum iyi ama bebek yoğun bakım yok buradaki iki özel hastanede de sorun o zaten.Hemsirenin bana kastettiği imkanlar dediği acil müdahale edilecek durumlar için özeller yetersiz diyor yani.Evet burda öyle bir durum var maalesef.Allah korusun ters bir durum oldu beni yada bebeği ya fakülteye ya devlete sevk ederler.Burda çok yaşanan bir durum bu.benim maddiyatla alakalı bir sorunum yok özelde doğurmak istiyorum.ama ileri yaş gebelik ve tüp bebek diye ekstra bir şey olursa müdahale yetersiz kalır mı diye korkuyorum sadece.Merhaba, bizler cok ozel anneleriz yani ben kendimi senin yerine koyuyorum asla devleti dusunmem.bukadar emek var hem maddi hem manevi.devlette nekdar guzel muane edebilirler ki eger tabi ozeldeki doktorundan memnunsan onemli olan o. Yasin da kucuk degil keske dememek adina ben olsam asla devlet ve fakulteyi tercih etmem tabi imkan meselesi bu o ayri ama sartlarin elveriyosa icinin isindigi da bi doktorun varsa ona devam et.devlette randevu sikintisi cabasi dogumda da kime denk gelirsen artik bana gore risk bunlar iyi dusun canim.tabi bu benim gorusum.benim devlette canim yandi cok adimimi atmiyorum
İnşallah zamaninda ve saglıkla doğum yaparsın. Ama tedbiri elden bırakmamak da lazım. Ben önceki hamileliğimde 33 haftalık doğum yaptım. Özel bir hastanede. Yoğun bakım ünitesi vardı. Hemen kuvöze aldılar. Ancak sonraki gün eşime oğlumu başka bir özel hadtaneye taşiyacaklarinı, ciğerlerin gelişmediğini ve diğer hastanenin daha tesekkullü olduğunu, oğlum için daha uygun olduğunu söylediler.Burası küçük bir şehir randevu sorunu yaşamadım kadın doğumda hiç ben.Özeldeki doktorum iyi ama bebek yoğun bakım yok buradaki iki özel hastanede de sorun o zaten.Hemsirenin bana kastettiği imkanlar dediği acil müdahale edilecek durumlar için özeller yetersiz diyor yani.Evet burda öyle bir durum var maalesef.Allah korusun ters bir durum oldu beni yada bebeği ya fakülteye ya devlete sevk ederler.Burda çok yaşanan bir durum bu.benim maddiyatla alakalı bir sorunum yok özelde doğurmak istiyorum.ama ileri yaş gebelik ve tüp bebek diye ekstra bir şey olursa müdahale yetersiz kalır mı diye korkuyorum sadece.
Kesinlikle normalde göbeğim çıksa rahatsız olurum ama bu çok farklı bir hoş gerçekten Allah isteyen dua eden herkese nasip etsin bu duyguyuAyyyy ne güzel o göbüsü görmek valla insanı cok mutlu ediyorAllah kızınızı da oğlunuzu da sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben bir kere bir kanama yaşadım 13. Haftanın sonlarında, çok şükür tekrar etmedi. 20. Haftada detaylı ultrasonumuz var. Heyecanla bekliyorum. Ben kıyafet alışverişine başladım baya bir hem daha da zamlanmadan her sey diye yavas yavas tamamlıyorum. Yatak için herkes park yatak öneriyor siz ne düşünüyorsunuz? İlk etapta ikisini yanyana yatırıp ilerleyen zamanda ayırmayı düsünüyorum. Tabi bebislerin huyuna da bağlı nasıl rahat ederlerse. Bebek arabası için de hep forumları önerileri okuyorum, instagramda bir sayfa var ikizannelerinesorduk ismi, orada böyle anneler öneriler yapıyor arasında. hep yanyana arabayı önermisler altlı üstlü durandansa. tam emin değilim bu konuda ama kasım ayının sonu gibi almayı düsünüyorum onları da siz ne düsünüyorsunuz?
Aayy gözünaydın canım sağlıkla gelsinler inşallah minik kızlarınBugun ayrıntılı ultrasyona gıttım canım herşey guzel dedı kesın kız dedı ıkısıde düşünmekten benım başım agrıyor artık valla oda bızımde küçük ama mecbur alıcam ıkı tane yatakta bıtse ıyı bısuru şey lazmaz once gıttım odayı bıraz karıştırdım eşım dıyor daha erken canım zorlama kendını dıye kızdı bebek arabası şu ana kadar baktıklarımın hıç bırını begenmedım ben bebeklerım gozumun onunde olsun dıye bana bakan araba ısterım tuhafım eşım bebekler dogsa sen kedı gıbı saklarsın dıyor lıerac çok ıyı sankı bı serınletıyor karnımı hoşuma gıdıyor canım bugun ultrasyonda bır cıvcıvımın ayagı mıdemde allahım ya o tepıyormuş benı totosunu ısıracam ötekınınde kafası sag kasık ustunde gece en çok agrım doktor dedı hıssedersın artık ben 1haftadır hıssedıyorum çok guzel bışey bude bızım gıbı ılk bebışlerde çok farklı ya sureklı aynada gıbegıme bakıyorum allahın ıznıyle saglıcakla alalım canım bebışlerımızı
Dün akşam sadece babası banyo yaptırırken bornoz vermeye kalktım. Kan boşaldı dün tim gün yattım önceki günde bir şeyim yoktu .Evet durmuş demek kahveye dönmüş sen yinede git için rahat etsin bende de var çok şükür kız bir tane oda beni çok yoruyor Allah'tan annem var ama çocuk olacak diye benim üstüme düşüyor tuvalete bile sen götür diyor artık dinlenerek geçireceğiz en azından belli bir zamana kadar inşallah geçecek
Dinleniyorum ama dün gece yine yoğun şekilde kanama yaşadım. Yataktan kalktım bir anda kan boşaldı. Doktora gittik gece yatış verdi. Serum ve iğne ile bekletti beni. Fitil de yaptı . Şu an wc ye gitmeye korkuyorum . Ne yapacağım bilmiyorum.Dikkatli ol canım, yorulma çok..ayakta duramayan çalış
Rapor alamazmisiniz peki eğer tehlikeli olursa yani umarım geçer iğne ilaç ne kullanıyorsunuz ?Dün akşam sadece babası banyo yaptırırken bornoz vermeye kalktım. Kan boşaldı dün tim gün yattım önceki günde bir şeyim yoktu .
Gece doktorum yatış verdi takip etti serum iğne ile bekledik. Kanama durdu kısa sürede ama bir sebebi bulamadı. Rahim ağzında oynama olabilir dedi . Şimdide yine kahve lekeye döndü kuru peçeleye geliyo WC deben öğretmenim haftaya da başlatmayacağım. Okula nasıl gideceğim bilmiyorum.
haftaya için de rapor yazacak doktor . Rapor parça parça almak sorun değil ama o zaman benim yerime kimse derse giremez çocukların dersi boş geçer vicdan azabı duyarım. inşallah geçicici bir durumdur .Rapor alamazmisiniz peki eğer tehlikeli olursa yani umarım geçer iğne ilaç ne kullanıyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?