• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs ayında tüp bebek ve transfer olacaklar💓

İnşallah🙏✨ benim samsun medikalpark tüp bebek merkezi bahçeci de de yatırmadıklarını duymuştum doğrudur
Önce ki transferimde süreci beraber geçirdiğimiz bir arkadaşımdan bahsedeyim.2 embriyo transferi gerçekleştirildi,1 tanesi tutundu ve o bir tane sonra 2 ye bölündü şimdi kocaman 2 delikanlı oldu🧿

Merhabalar tabiiki tecrübelerimi paylaşayım..Dr kontrolde yumurta gelişimine bakar, ona göre gonal f in dozunu ayarlar..yumurtalar normalde 22 mm de olgunluğa ulaşır ama çatlama riski vardır..o yüzden 15 mm civarında cetroride veya oxotide gibi çatlamayı önleyici bir igne daha verir..yumurta toplama gününden 36 saat önce de çatlatma iğnesi yaptırır..iğneden sonraki 35-36 saat arası ilaç kullanılmaz ve yumurtalar toplanır o gün eşiniz sperm verir ve embriyolar geliştirilir..hormon durumunuza göre ve embriyo gelişimine göre 5.gün taze transfer yapılabilir, yapılacaksa farklı ilaçlar verecek doktorunuz ya da embriyolar dondurulur, 2.adette transfer yapılır..bazan hormonlar ve rahim kalınlığı uygunsa rahim dinlendirme yapılmadan ilk adet sonrası da transfer yapılabiliyor..
Çok teşekkür ederim çok güzel açıklayıcı bir metin olmuş☺️ ilk 3 gün 150 mg yaptım iğneyi ve kontrolde 10 mm e ulaşmış her iki yumurtalıkta da 8-12 arası yumurtalar göründü. 2 gün daha devam ettirdi 150 mh iğneye. Yarın sabah tekrar kontrolüm var. Muhtemelen dediğiniz gibi 15 mm e ulaşmışsa çatlamaması için iğne verecek sanırım. Peki o iğneyi vurduktan sonra toplamak için kaç gün bekliyorlar. Yani kendiliğinden çatlamasın diye bekleniyor ve o arada 18-20 mm e mi ulaşıyor kendiliğinden ? Neden bu kadar detaylı soruyorum :) özel bir okulda yöneticiyim ve maalesef sene sonu etkinliklerine denk geldi bu süreç. Toplama transfer derken mezuniyet törenine mi denk gelecek diye çok kaygılıym

Merhabalar, ikinci tüp bebek denememdeyim. İlkinde 9 yumurta toplandı, 4'ü döllendi, 1'i 5.güne ulaştı. Bu denemem de 4 yumurta toplandı, 3'ü döllendi, 1'i 5.güne ulaştı. Ama kalite olarak diğerinden bi tık daha iyiymiş, fakat harfi vs nedir bilmiyorum.
Birinci de kanamam sonrası endişe edip burayı çok okudum ama ancak ikincide üye oldum. Yaşım 39. Benim tecrübem biraz ilginç, şöyle ki ilk denememde, kasık ağrım, göğüs hassasiyetim, bel, sırt ağrım, aşırı halsizliğim hepsi oldu. 7.gün çok az kanamam oldu (doktorum yerleşme kanaması olabilir dedi) Sonra bu siteyi okumaya başladım, idrardan test yapanlarda hafif belirgin ikinci çizgi çıktığını okudum. Hemen gittim erken gebelik aldım, hafif belirgin ikinci çizgim de çıktı. Aaa dedim tamam oldu bu iş... Hiç şüphem yoktu, 11.gün gittim kan verdim. 2 saat sonra doktor aradı, maalesef başarısız oldu diye... Yaşadığım şoku, hayal kırıklığını ve üzüntüyü anlatamam. Kendimi kesin diye şartlamasaydım belki de bu kadar yıkılmayacaktım. O nedenle bu defa test vs hiç birşey yapmıyorum. Bence gerçekten hiç belli olmuyor. Mesela bu defa neredeyse hiç belirti yok, ama belki de olumlu çıkar... O kadar farklı ki herkesin hikayesi. O nedenle çizgi çıktı çıkmadı, ağrı oldu olmadı bence hiç biri olumlu ya da olumsuz belirti değil. Tek önemli olan stres yapmadan kafamızın rahat olması...
Rabbim yüzünüzü güldürsün ☺️ içim sızladı okurken. Ben de heyecanla bekliyorum daha toplama bile olmadı ama ister istemez o heyecan oluyor işte. Hepimizin evi kucağı şenlensin inşallah 🙏🏻🙏🏻

Evet olmadı diye düşünüyor insan. Çıkarsa ne güzel ama yapmamak lazım aksi ihtimale karşı. Ben de nette 9. Gün idrarda çıkmayıp kanda pozitif olan birini okumuştum. O unutlandırmıştı biraz. Siz de bence yapmamış kabul edin 🙂. İnşallah testte çıkar hayırlısıyla.

kizlar benmde dün test günümdü malesef negativ ama cok umutluydum nasip degilmis rabbimin bir bildigi vardir ama cok agladim dünden beri bunu sadece yasayan bilir ve bizleri sadece biz anlariz.. adetimi beklicem insl hemen gelir hemen devam mi etsem bir yane daha dondurulmus 5. gün embryosu kaldi bilmiyorum
Canım bence biraz ara ver kendini dinle başka şeyler düşünmeye çalış biliyorum bu süreçte hepimizin akli hem bebekte vardır bir bildiği rabbimin dilerim doğru zamanda kucagini doldursun. 2 3 ay ara verebilirsin en azından hemen ardından tekrar üzülürsen bu süreç cidden zor maddi manevî.

Transfer günü hariç dinlenmenize gerek yok doktorlar normal hayatınıza dönebilirsiniz diyorlar tam tersi yürüyüş vs yapılmalı ki rahme kan akışı olsun
Kesinlikle ben pazartesi okula döneceğim mesela rapor almadım bugün idare edeceğim izin aldım yarın ve hafta sonuda evdeyim hatta Pazar günü dışarı çıkacağız .

Önce ki transferimde süreci beraber geçirdiğimiz bir arkadaşımdan bahsedeyim.2 embriyo transferi gerçekleştirildi,1 tanesi tutundu ve o bir tane sonra 2 ye bölündü şimdi kocaman 2 delikanlı oldu🧿
Allah nasip edecekse oluyor demekki 😊 kucaklarımız boş kalmasın inşallah darısı başımıza hayırlısıyla🙏🥰

Benimde 4aa kalitede 5.gün embriyo transferim yarın🥰hakkınızda hayırlısı olsun sıkı sıkı tutunsun inşallah miniğiniz size🙏transferden ne kadar süre önce su içmeye başladınız sıkışık olmak için acaba?
Allah razı olsun inşallah hepimiz güzel haberler alalım🌸 transferim 17.00gibi yapıldı ben 14.30.15.00gibü 500ml lik suyu yavaş yavaş içtim hepsini birden içmedim 16.30olduğunda suyu yeni bitirmiştim ve sıkışıklığı çoktan başlamıştı. 10-15dakika sonra mesane kontrolü yaptılar ve yeterince dolu olduğu artık sıvı almamam gerektiği söylendi o şekilde yarım saatten fazla bekledim ve transfere alındım

Allah razı olsun inşallah hepimiz güzel haberler alalım🌸 transferim 17.00gibi yapıldı ben 14.30.15.00gibü 500ml lik suyu yavaş yavaş içtim hepsini birden içmedim 16.30olduğunda suyu yeni bitirmiştim ve sıkışıklığı çoktan başlamıştı. 10-15dakika sonra mesane kontrolü yaptılar ve yeterince dolu olduğu artık sıvı almamam gerektiği söylendi o şekilde yarım saatten fazla bekledim ve transfere alındım
Aminn🙏bu sıkışıklık konusu gerçekten biraz strese sokuyor insanı az içersem yeterince sıkışık olmazsam çok içersem zor olursa falan😊benim 2.denemem tecrübeliyim ama bu konu geriyor biraz😄Allah yardımcımız olsun sonu güzellik olur inşallah çektiğimiz zorlukların🌸

Günaydın kızlar bugün büyük gün transfer günüm 12.30 da olacak çok heyecanlıyim Rabbim hayırlısını versin.🤗🙏
Allah'ım yardımcın olsun ağrısız acısız muayeneden daha kolay geçsin bebişini al gel birlikte bu sürecimizi bekleyelim bol pozitifleri görelim inşallah 🌸🤲🤲

Aminn🙏bu sıkışıklık konusu gerçekten biraz strese sokuyor insanı az içersem yeterince sıkışık olmazsam çok içersem zor olursa falan😊benim 2.denemem tecrübeliyim ama bu konu geriyor biraz😄Allah yardımcımız olsun sonu güzellik olur inşallah çektiğimiz zorlukların🌸
Amin amin inşallah. İnan ben de çok takıyordum sonra burada birisinin 500ml yeterli dediğini okudum ve bir iki saat o suyu içtim hiç korktuğum gibi olmadı. Ben normalde de afedersiniz sıkışınca tuvalete giden biriyim pek farklı bir durum yaşamadım😅😅 ama transferden hemen sonra sürgü vermek istediler almadım belki sıkışıklık biraz daha faydalı olur diye umut işte🥺 tabi yarım saat sonra çığlık çığlığa tuvalette buldum kendimi😅😅😅 inşallah son ve pozitif bir denemen olur♥️🥰🌸durumundan haberdar et birlikte sevinelim🥰

Amin amin inşallah. İnan ben de çok takıyordum sonra burada birisinin 500ml yeterli dediğini okudum ve bir iki saat o suyu içtim hiç korktuğum gibi olmadı. Ben normalde de afedersiniz sıkışınca tuvalete giden biriyim pek farklı bir durum yaşamadım😅😅 ama transferden hemen sonra sürgü vermek istediler almadım belki sıkışıklık biraz daha faydalı olur diye umut işte🥺 tabi yarım saat sonra çığlık çığlığa tuvalette buldum kendimi😅😅😅 inşallah son ve pozitif bir denemen olur♥️🥰🌸durumundan haberdar et birlikte sevinelim🥰
Bakalım bugün beni nasıl bir sıkışıklık süreci bekliyor😄ben önceki transferimde 2 tane 500 ml lik içmiştim biraz zorlamıştı o yüzden merak ettim bu konuyu😄 Aminn🙏🥰tabi haberdar ederim ben mutlaka hepimiz güzel haberler alalım inşallah🙏🥰

Back