• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Ayında Transfer Olacaklar 💕

Normalde beklenen 40 mm üstü olması 24.haftada. 34.haftadan sonra 34 mm bekleniyor. 25 mm altı risk ve serklaj endikasyonu 25 mm altına düşünce erken doğum oranı %50. Benim de bebeğin kafası sürekli basıyor rahim ağzına risk oluşturuyormuş popo ile o kadar basamaz ama kafa çok basar dedi 😞
Benim 19. Haftadan beri ilk 38 çıktı sonra 36 falandı heraldi doktorlar problem yok hatta gayet iyi dedi o yüzden aklımda bile kalmamış bak . Ama Benim bebeğim makat gelişi şuan ondan sıkıntı etmemiş olabilirler.Doktordun sanırım kendini yormamaya çalış öyleyse.Benim de plesanta dan dolayı biraz keyfim yok umarım sağlıkla ilerlesin hepimizin süreci inşallah 🤲🏻❤️

Benim 19. Haftadan beri ilk 38 çıktı sonra 36 falandı heraldi doktorlar problem yok hatta gayet iyi dedi o yüzden aklımda bile kalmamış bak . Ama Benim bebeğim makat gelişi şuan ondan sıkıntı etmemiş olabilirler.Doktordun sanırım kendini yormamaya çalış öyleyse.Benim de plesanta dan dolayı biraz keyfim yok umarım sağlıkla ilerlesin hepimizin süreci inşallah 🤲🏻❤️
Popo ile çok basamaz ama kafa risk dedi perinatalog. Cuma kendi doktoruma gideceğim tekrar ölçüm yapacak progesteron başlarız dedi. Perinataolog günde 2 kez 20 dk bacaklarını duvara uzatıp altına yastık koyup dur öyle basınç azalsın dedi.

Evet doktorum ama özelde çalışıyordum işten ayrıldım 3 hafta önce. Bebek doğsun büyüsün biraz tekrar ya devlete ya özele geçerim bakalım. Sağlıkla bir doğsun da 😅

Beni bayağı korkuttu. Kayınpederim kadın doğum uzmanı kendi doktorum tüp bebek doktorum hepsine sordum. Progesteron ve istirahat önerdiler.

Popo ile çok basamaz ama kafa risk dedi perinatalog. Cuma kendi doktoruma gideceğim tekrar ölçüm yapacak progesteron başlarız dedi. Perinataolog günde 2 kez 20 dk bacaklarını duvara uzatıp altına yastık koyup dur öyle basınç azalsın dedi.
Uzayıp kısalabiliyor ama sık sık ölctirmekte ve dinlenmeye fayda var. Ben kasılmalar yaşıyorum karnımın alt tarafında toplanma sertleşme oluyor. İlk ölçüm 36 çıktı sonra 30 iki gün önce ölçüldü 38 çıktı. Günde iki progestan kullanıyorum ve genel olarak uzanıyorum. Dikkat edersen zaten uzar

Kızlar nasılsınız biraz yurusem yorulsam kasiklarim ağrıyor ya sizinde böylemi muaynem yeniydi servikal ölçüldü 40,2mm çıktı doktorum rahim genişleme ağrısı seninki muhtemelen dedi çünkü rahim uzunluğun gayet iyi dedi sizinde ağrılarınız varmi

Kızlar nasılsınız biraz yurusem yorulsam kasiklarim ağrıyor ya sizinde böylemi muaynem yeniydi servikal ölçüldü 40,2mm çıktı doktorum rahim genişleme ağrısı seninki muhtemelen dedi çünkü rahim uzunluğun gayet iyi dedi sizinde ağrılarınız varmi
Bende de var. Yemek yaparken bile sık sık oturuyorum çünkü biraz ayakta durunca karnımın alt kısmında ağrı oluyor ama bende enfeksiyon çıktı şu an antibiyotik kullanıyorum. Benim de rahim ağzı uzunluğu en son 38 çıktı

Bende de var. Yemek yaparken bile sık sık oturuyorum çünkü biraz ayakta durunca karnımın alt kısmında ağrı oluyor ama bende enfeksiyon çıktı şu an antibiyotik kullanıyorum. Benim de rahim ağzı uzunluğu en son 38 çıktı
Ay canım benim senin daha zor geçiyor desene bol bol su iç enfeksiyon için malesef her gebe yaşıyor bunu ya kaçış yok gibi. Umarim sağlıkla vaktinde kucaklarimiza alırız🙏

Herkese merhaba nabiz problemi yaşayan varmı bende gün içinde 2 veya 3 kez atak gibi nabiz 160 lara çıkıyor tansiyon en fazla sadece 1 kez 14 gördüm hamilelerde genelde nabiz yüksektir bende bu durumu henüz doktora sormadım ama ne bileyim yoruyor insanı

Çok geçmiş olsun canım. Bence ara ara büyüme atakları oluyor. O zamanlarda hem ağrı olarak hem büyüme olarak farklılık oluyor sanırım. Ben de yürürken karnım çok gerilmeye başladı. Göbek deliği hizamda bir gerilme ve acı hissediyorum. Okuduğum kadarıyla bu haftalarda denge problemleri olmaya da başlıyormuş. Kasık ağrısı kısmı çok ayakta kaldığım ve dinlenemediğim zamanlarda oluyor. Sanırım yavaş yavaş ağırlaşıyoruz :)

Çok geçmiş olsun. Aman ilaçlarınızı dikkatli alın da bir an önce geçsin inşallah. Yaz günlerinde sıcaktan dolayı giyinemiyoruz. Hamileliğin verdiği ısınma ile daha da yanıyoruz ve üşüdüğümüzü anlamıyoruz bile. Sanki bu zamanlarda enfeksiyon daha da artıyor gibi.

Herkese merhaba nabiz problemi yaşayan varmı bende gün içinde 2 veya 3 kez atak gibi nabiz 160 lara çıkıyor tansiyon en fazla sadece 1 kez 14 gördüm hamilelerde genelde nabiz yüksektir bende bu durumu henüz doktora sormadım ama ne bileyim yoruyor insanı
Geçmiş olsun canım. Bence doktorunla irtibata geçsen iyi olur. Çünkü kontrollerde titizlikle ölçüm yaparak takip ediyorlar. En azından için rahatlamış olur. Ben de bazen kalbimi güm güm hissediyorum. Evde alet olmadığı için ölçüm yapamadığım için bilemiyorum.

Çok geçmiş olsun canım. Bence ara ara büyüme atakları oluyor. O zamanlarda hem ağrı olarak hem büyüme olarak farklılık oluyor sanırım. Ben de yürürken karnım çok gerilmeye başladı. Göbek deliği hizamda bir gerilme ve acı hissediyorum. Okuduğum kadarıyla bu haftalarda denge problemleri olmaya da başlıyormuş. Kasık ağrısı kısmı çok ayakta kaldığım ve dinlenemediğim zamanlarda oluyor. Sanırım yavaş yavaş ağırlaşıyoruz :)
Canim kesinlikle bende baktım çoğu kişilerde bu haftalarda hep ağrı oluyormuş evet agirlasiyoruz kesinlikle ya karnım felanda sert oluyor yürürken ilerki haftaları düşünemiyorum ☺️

İyiyim kuzum çok şükür sen nasılsın ♥️ Rahim büuüdükçe ağrı yapabiliyor kuzum bende çok yorulduğumda ya da fazla yürüdüğümde oluyor önemli olan dinlendiğinde geçmesi

Merhaba canım nabzımı hiç ölçmedim ya 🤔

Back