2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Aa öyle tepede görsen ben kalp krizi 😂 hiç öyle bir hareket yapmadı hala, biraz temkinli bizimki öyle koltuk tepelerinde falan da gezmez düşmekten korkuyor, baktım öyle hareketler başlıyor o zaman geçerim.

Selam minseocum Ekinkuş yakında kitaplarını kendi okumaya başlar 😂 bizim 2 yaş Hayır’larla geldi 😂 sabah günaydın diyorum hayıy anne hayıy diyor gece bazen rüyasında hayıy anne diye bağırıp uyuyor 😂 onun dışında dillenmesi çok güzel oldu oyuncaklarla oynamıyor artık bizi oyuncak yaptı kendi kendine oynamayı baya bıraktı o duruma biraz üzülüyorum. Uykular bir dönem bizim de bozuldu 2yaştandır dedim ama bıktım gece sürekli uyanmasından sonra uyku düzenini değiştirince düzeldi, ben öğlen uykusunu daha erkene çektim ve asla 1.5 saatten fazla uyumasına izin vermiyorum uyanış 2den önce olmalı böyle yapınca gece çok güzel uyumaya başladı. Herhalde doğduğundan beri en çok uğraştığım şey bu dk dk uyku hesaplamak oldu ya, benim çocuk nasıl isterse uyur uyanır diyen annelere hayranım biz öyle yapınca geceler kabus oluyor. Ben tüm krizlere rağmen 2 yaşı sevdim ama 😍 Arka azısı çıkmış bizimkinin farketmedik bile ilk defa kolay diş çıkardı.
Canım şuan tırmanma huyu kalmadı dıyebılırım o tehlıkelı davranısları kalmadı ama yatagu donusturmeseydım yıne yataktan cıkmak ıcın aynısını yapacaktı aşırı cesaretli abısı asla boyle bır sey yapmamıstı. Yurumeye basladıgı zaman tırmanmaları basladı bazen bakıyordum lavabonun ıcınde oturuyor😀Sızın artık oyle yapacsgını sanmıyorum baslarda boyle fazla tırmanma işleri oluyor.Ama şuan baya duruldu. Ben de şuan kı zamanlarını daha cok sevdım gecen seneden cok daha tatlılar konusuyorlar ondan da yanı komık gelıyor bana baya guluyorum😁Su istiyorum mesela ay bardak begenmıyor kac bardak degsıtırıyorum suyu dolduruyorum hayır kucuk doldur dıyor bazen de buyuk doldur dıyor bu ara buyuk kucuk buna takmıs durumda. Buyuk bır sey gorunce mesela buyuk ağaç dıyor. mavı ve sıyah renge bayılıyor ozellıkle sıyah😁Senın kı de o kadar cok hayır dıyor kı ruyalarında bıle hayır nedır bu hayır sevdaları ya😂😂

Kizlar yeme reddi olduğu icin ergoterapiste gittim arka azi dislerindeki kaslarin hic gelismedigini bu yuzden cigneyemedigini soyledi konusma terapisti ergoterapiste yonlendirmisti zaten yemek yerken agiz ici kaslar gelistigi icin konusmaya etki ediyormus valla hic aklima gelmezdi yemek yemeyen cocugun konusamayacagi fikri. Neyse yolumuz uzun umarim 2 ayda aşama kaydederiz ozel.egitim merkezlerinde randevu bulmak o kadar zorki hep dolular
:(

Kizlar yeme reddi olduğu icin ergoterapiste gittim arka azi dislerindeki kaslarin hic gelismedigini bu yuzden cigneyemedigini soyledi konusma terapisti ergoterapiste yonlendirmisti zaten yemek yerken agiz ici kaslar gelistigi icin konusmaya etki ediyormus valla hic aklima gelmezdi yemek yemeyen cocugun konusamayacagi fikri. Neyse yolumuz uzun umarim 2 ayda aşama kaydederiz ozel.egitim merkezlerinde randevu bulmak o kadar zorki hep dolular
:(
Canım nasıl yani agzına koyduğu hıc bır seyı mı cıgnemıyor. Mesela patates kızartması ve cıkolatalı ekmek yedıgını soylemıstın onları cıgnemıyor muydu cıgneme hareketı olmuyor mu hıc. Kaslar zamanla gelısır canım bazı bebeklerın gec gelırsebılıyor zaten destek alacaksınız. Arka azılar cıkınca da duzelır mıymıs kı. Ama konusma ve cıgneme baglantısını da ılk defa duydum.

Canım nasıl yani agzına koyduğu hıc bır seyı mı cıgnemıyor. Mesela patates kızartması ve cıkolatalı ekmek yedıgını soylemıstın onları cıgnemıyor muydu cıgneme hareketı olmuyor mu hıc. Kaslar zamanla gelısır canım bazı bebeklerın gec gelırsebılıyor zaten destek alacaksınız. Arka azılar cıkınca da duzelır mıymıs kı. Ama konusma ve cıgneme baglantısını da ılk defa duydum.
On disleri ile cigniyordu ve emiyordu. Arka azilar cikti zatende en arkadan bahsediyorsun onu bilmiyorum. Bende ilkkez duydum cnm cigneme tüpü die bisi var onu onerdi iste bakalim bizimki hayatta agzina sokmaz ama denicem.

Çok benzer durumları yaşıyoruz resmen akşamları zorla uyuyor saat 11 e doğru geçen bıraktık hatta zorlamayalım iyice uykusu gelince uyur deşik 12.30 oldu hala evde koşturuyordu bu 2 yaş mı bilmiyorum ama kızım zaten uyku hiç sevmedi artık iyice sevmez oldu uyumayacağım anne diyor
Daha yeni girebildim. Hala uyku sorunumuz devam ediyor gece uyanmıyor uyansa da mırldanıp geri uyuyor ama sabah asker gibi uyanıyor erken. Akşamları yine geç yatıyor 11 den önce yatmıyor maalesef. Bu düzeni kendi kendisine kuruyor. Gündüz uyutmasam bile akşam uyumamak için direniyor. Erken uyusun diye Sallamaktan fıtık olacağım artık 1,5 saat salladığımı biliyorum. Uyumuyor işte. Sabah ta 7 de dikiliyor. 🥹

Çok benzer durumları yaşıyoruz resmen akşamları zorla uyuyor saat 11 e doğru geçen bıraktık hatta zorlamayalım iyice uykusu gelince uyur deşik 12.30 oldu hala evde koşturuyordu bu 2 yaş mı bilmiyorum ama kızım zaten uyku hiç sevmedi artık iyice sevmez oldu uyumayacağım anne diyor
Daha yeni girebildim. Hala uyku sorunumuz devam ediyor gece uyanmıyor uyansa da mırldanıp geri uyuyor ama sabah asker gibi uyanıyor erken. Akşamları yine geç yatıyor 11 den önce yatmıyor maalesef. Bu düzeni kendi kendisine kuruyor. Gündüz uyutmasam bile akşam uyumamak için direniyor. Erken uyusun diye Sallamaktan fıtık olacağım artık 1,5 saat salladığımı biliyorum. Uyumuyor işte. Sabah ta 7 de dikiliyor. 🥹
Canım Diş geliyor olabilir sizin de bi kontrol et 🥹 geçen hafta böyleydi bizim de aynı saatlerde ağlayarak uyanıp uykuya dönemiyordu diş patlattı. Ananem çocuk üstüne yapışıyorsa diş çıkaracaktır diyordu hep gerçekten öyle oluyor
Sanki bütün dişleri tamamlandı son 2 tanesi ne zaman geldi anlamadım valla canım 😃

On disleri ile cigniyordu ve emiyordu. Arka azilar cikti zatende en arkadan bahsediyorsun onu bilmiyorum. Bende ilkkez duydum cnm cigneme tüpü die bisi var onu onerdi iste bakalim bizimki hayatta agzina sokmaz ama denicem.
Evet canım en arka azılardan bahsediyorum. Demek yana alıp çipneme yoktu. Cok ıyı yapmıssın goturmekle bır an önce hallolur inşallah. Ben duymustum sakız çiğnemede cok işe yarıyormus. Tabı şuan kucuk bogazına kacarsa tehlıkelı olur sanırım da gercı benim oglum abısınden gorup hevesleniyor sakız çiğniyor ne zamandır ama yıne de korkuyorum.Az koparıp verıyorum tabı.

Evet canım en arka azılardan bahsediyorum. Demek yana alıp çipneme yoktu. Cok ıyı yapmıssın goturmekle bır an önce hallolur inşallah. Ben duymustum sakız çiğnemede cok işe yarıyormus. Tabı şuan kucuk bogazına kacarsa tehlıkelı olur sanırım da gercı benim oglum abısınden gorup hevesleniyor sakız çiğniyor ne zamandır ama yıne de korkuyorum.Az koparıp verıyorum tabı.
Versem.tukurur zaten hemen:)

Ben sallamayi biraktim artık cok.sukur. kendi.kendine sallanmayi istemedi bi anda. Yanina yatıyorum uyumasını bekliyorum biraz uzun suruyor ama ayakta sallamakdan iyidir:)

Bide duygu regülasyonundan bahsetti sinirlendiginde kendi kendini sakinlestiremiyor dedi asiri sinirli ve herseye aglayan bi cocuk.oldugunu biliyordum ama bole bise.oldugunu farkedemedim heyecanlandiginda ziplamasi ofkelendiginde durmaksizin aglamasi gercekten zor bi cocukmus benimki. Simdi uyutmaya goturecem nasil.goturecem onu dusunuom aglatmadan :))) bi aglasa.susmuyor.iki saat :(

Ben sallamayi biraktim artık cok.sukur. kendi.kendine sallanmayi istemedi bi anda. Yanina yatıyorum uyumasını bekliyorum biraz uzun suruyor ama ayakta sallamakdan iyidir:)
uykusu varken o da yanıkda uzanında uyuyor ama uykusu olmayınca uzanmıyor oturuyor kendi kendisine bişeyler mırıldanıyor aşağıya için salona gitmek istiyor yerinde dursa uyur belki 😅 ama alta sallanmazdı hiç nadir durumlarda sallardır gece beşiğine koyunca uyurdu yastığına sarılıp şimdi öyle değil işte maalesef 😅

uykusu varken o da yanıkda uzanında uyuyor ama uykusu olmayınca uzanmıyor oturuyor kendi kendisine bişeyler mırıldanıyor aşağıya için salona gitmek istiyor yerinde dursa uyur belki 😅 ama alta sallanmazdı hiç nadir durumlarda sallardır gece beşiğine koyunca uyurdu yastığına sarılıp şimdi öyle değil işte maalesef 😅
Benimkide bisiler istiyor konusuyor agliyor ama gidemezsin uyku vakti diyorum oturuyor hayir yat diyorum biraz zorluyor evet ama belki sizin de gecici bi donemdir cunku kendi kendine uyuyormus bizimki full sallanarak uyurdu ondan dedim

Benimkide bisiler istiyor konusuyor agliyor ama gidemezsin uyku vakti diyorum oturuyor hayir yat diyorum biraz zorluyor evet ama belki sizin de gecici bi donemdir cunku kendi kendine uyuyormus bizimki full sallanarak uyurdu ondan dedim
Yok hasta olmadıkça diş çıkmadıkça hep kendi kendisine uyurdu sallama derdim yoktu. Öğlen çok uykusu gelirse yanına uzansam uyur kendisi ama akşam zor sanki yarasa oldu 😅

Kızlar nasılsınız? Herkese ıyı bayramlae diliyorum.
Iyi bayramlar cnm yeme reddiyle ugrasiyorum napim sabah 1 bardak süt icti halen duruyor aç karnina bende inat ettim süt vermiom onune yemegini koyuyorum yerse yer yemezse kaldiriyorum bakalim kac gün dayanacak:)

Iyi bayramlar cnm yeme reddiyle ugrasiyorum napim sabah 1 bardak süt icti halen duruyor aç karnina bende inat ettim süt vermiom onune yemegini koyuyorum yerse yer yemezse kaldiriyorum bakalim kac gün dayanacak:)
Heyy Allah ım annelerın nedır cektıgı ya acsanız yiyin neyın ınadı bu ya acaba diş mi cıkarıyor ondan mı bugun mu boyle genel mı

Kittycattt Kittycattt canım bence sneın oglun da reflu var cunku kulakta sıvı birikiyor, yeme reddı var bunların hepsı reflu ıle baglantılı. Gastrolıjıye muhakkak gotur. Reflu varsa ılac verıırler ve reflu dıyetı de yaparsın. Reflude kusma şart degıl.

Heyy Allah ım annelerın nedır cektıgı ya acsanız yiyin neyın ınadı bu ya acaba diş mi cıkarıyor ondan mı bugun mu boyle genel mı
Genel hayatim genel eskiden purede olsa yerdi simdi cigneyip tukuruyor herseyi. Ergo terapiste goturdum agiz ici hassasiyeti var dedi arka dis kaslari hic gelismemis dedi cignemiyormus. Ay bilmiyorumki hic kusmaz sayilidir yani. Peki reflu yemeye nasil engel oluyorki? Valla konusma terapisti ergoterapisti derken bikkinlik geliyo bana:))) direkt ozelde gastroentrolojiye götürsem bakarmiki?

Kittycattt Kittycattt canım bence sneın oglun da reflu var cunku kulakta sıvı birikiyor, yeme reddı var bunların hepsı reflu ıle baglantılı. Gastrolıjıye muhakkak gotur. Reflu varsa ılac verıırler ve reflu dıyetı de yaparsın. Reflude kusma şart degıl.
Cnm bide bissuru kbb doktoruna gittik boğazına baktiklarindaki anlamazlarmiydi ya ara ara agzina bisiler gelip yutkundugunu farkediyordum ama simdi cocuk gastro ara ki bulasin bi arastirim cnm teşekkürler

Back
X