- 30 Mart 2011
- 133
- 87
Biberon olarak e bebeğin kendi cam.biberonunu aldımDaha durcaklardı da ben duramadımçantanın benim için en en önemli parçası depend lohusa küloduydu hastaneden çıkana kadar onu kullandım. Pijama olarak 2 gecelik 1 pijama takımı aldım ama sizin kışa denk gelicek sanırım. En çok pijama takımıyla rahat ettim. Bebek bezi çok fazla koymanıza gerek yok bence hatta bazı hastaneler kendileri veriyormuş sanırım onu bir araştırın isterseniz. Kendinize yelek bulundurmanızı öneririm hayatımda hiç o kadar ter atmamıştım lohusa teri diye bişey varmış bebişler için ilk doğuma ziyan olabilcek takım verdim kan vs bulaşır diye öyle bişey olmadı isimli takımlarını sadece çekimde giydim ayrı olarak 2 veya 3 tane set vardı yanımda işte battaniyesi yenidoğan takımı olanlardan. Bu arada benimkiler 2.400 ve 2.500 doğdular yenidoğanlar büyük gelmişti hastaneden çıkar çıkmz birkaç prematüre kıyafet almıştık biberon ve mama ısıtıcım yanımdaydı ama keşke biberon direk başlamasaydım mesela eds diye yöntem varmış o zamanlar bilmiyordum direk biberonla başlayınca çabuk alıştılar benim göğsümü emmediler o kısımları bir araştırın isterseniz çünkü sezeryan olursa ilk 2-3 gün süt inmeyebiliyor
Ben de canta için kiyafetleri yikamadim32.haftada hazırladım canım
Canım normal 40 haftalık doğum yarısını göre hesaplanıyor. Mesela biz 31 mayıs da doğduk ama 28haziran 40 haftalık süremiz. Hesaplama 28 haziran a göre bakıyorumBu atak haftalari nasil hesaplaniyor 40 haftalik duzeltimis olarak mi, yoksa normal dogum gününden normal haftasindan mi hesaplaniyor? Benim bebisimin birinin de sesi cok kisildi 4 gundür burnunu cektim devamli ondan izotonik su mu tahris etti acaba bilmiyirum simdi keyfi de yok sanirim doktora goturecegim. Antibiyotik kullanmak da istemitorum hemen daha cok minikler
Bende açıyorum genelde yemek yerken veya mutfakta ben yemek hazırlarken, karpuz adam şıp şap izletiyorumYoutube da Hey Bear Sensory diye danseden meyveler var denemenizi tavsiye ederim tv baktırıyorsanız ben şahsen başedemediğim için baktırıyorum
Bende izlemiyorum 10 dklik, odaya gitsem peşime ağlıyorlar pardon daha çok bağırma, koltuk üstüne bırakamıyorum 2defa düştüler. Yerdeler genellikle bu seferde sürekli dönüyorlar çığlık cigligaYa ben de deneyecegim insallah bu tavsiyeyi.Normalde ekrana cok karsiyim ama 2 tane olunca bazen mecbur kaliniyor bu da bir gercek.
Çok geçmiş olsun canımCok sagolun gittik doktora, doktor sadece burun akintisi var dedi haiff iltihap yapmis ilaca gerek yok dedi
Öncelikle hayırlısıyla kucağına almanı dilerim. Evet ödem şişlik, varis ,kramp, tansiyon gibi şeyler olabiliyor. Dinleneceksin istirahat edeceksin. Doktorun ile iletişim halinde olmayı ihmal etmeMerhabalar
Ben 30 haftalık hamileyim
Son 3 gündür ellerim ayaklarım baya yoğun bir şekilde ödem olmaya başladı.ilk gebegilimde son haftalarda bunu yaşamıştım
Bu durumu yaşamış olmam inşallah sonrasında olumsuz bir durum oluşturmaz.sizlerin başına gelmiş mıydı?
Allah vaktinde doğumlar nasip etsin inşallahBen de canta için kiyafetleri yikamadim
Fakat hazirlamadim. Sanki çantayı hatırlayınca evrene ben doğuma hazırım mesajı verecekmişim korkum var .dipnot 30.haftalik hamileyim :)
Merhaba evet bende de ödem cok fazla oldu ilk hamileligimse gram odem olmamasina ragmen. Esimin ayakkabilarini giyiyirdum o derece sisti bacakkarım ayaklarim, zaten yürümek falan cok zorluyordu beni. Yediklerinize dikkat edin odemi gecirmese de daha fazla olmasini engellerMerhabalar
Ben 30 haftalık hamileyim
Son 3 gündür ellerim ayaklarım baya yoğun bir şekilde ödem olmaya başladı.ilk gebegilimde son haftalarda bunu yaşamıştım
Bu durumu yaşamış olmam inşallah sonrasında olumsuz bir durum oluşturmaz.sizlerin başına gelmiş mıydı?
Cok tesekkur ederim cnmÇok geçmiş olsun canım
Ben de yemek yaparken ve anakucagi ile mutfaga aliyorum. Dün birinin keyfi yoktu sogan dograrken tezgahta ayagimla bir yandan onu salliyordum.Bende izlemiyorum 10 dklik, odaya gitsem peşime ağlıyorlar pardon daha çok bağırma, koltuk üstüne bırakamıyorum 2defa düştüler. Yerdeler genellikle bu seferde sürekli dönüyorlar çığlık cigliga
Merhaba belirtileeiniz nelerdi birde yerlesme kanamasi yasadinizmiHayırlı olsun 2021 ikiz annesiyim merak ettiğiniz her şeyi bilgim dahilinde seve seve cevaplarım
Kaçıncı haftada doğum yaptınız ve doğum sonrası kanamanız çok oldumu? Besleme kısmını aynı andamı yaptnz ve nekadar düre birlikte yatırdınızMerhaba belirtileeiniz nelerdi birde yerlesme kanamasi yasadinizmi
4 haftalik hamileyim ben degerim 54 daha daha yeni benimKaçıncı haftada doğum yaptınız ve doğum sonrası kanamanız çok oldumu? Besleme kısmını aynı andamı yaptnz ve nekadar düre birlikte yatırdınız
Ben 30 haftalığım siz doğum yaptınız sandım4 haftalik hamileyim ben degerim 54 daha daha yeni benim
Masallah Allah hayirli ve saglikle bir sekilde dogurmayi nasip etsinBen 30 haftalığım siz doğum yaptınız sandım
Erken doğum riskim var malum ikizler tekil gebelik gibi değil hep yatıyorum tuvalet ve yemek harici nekadar içimde tutsam okadar iyi çok erken doğmasınlar diye de bolca dua ediyorum ilk üç ay mide bulantısı oluyor maalesef ikinci üç ay kolaydı ama son üç ay çok stresli rabbim sizinden gönlünüze göre versin zorlaştırmasın kolaylaştırsın hayırla sonuçlandırsınMasallah Allah hayirli ve saglikle bir sekilde dogurmayi nasip etsinbende cok yeniyim merak ettim 4 hafatalik 54 yuksekmi sizce ikiz sizinki tecrubelerinizi paylasirmisiniz
Amin insallah canim siz kaç haftalikken ogrendinizErken doğum riskim var malum ikizler tekil gebelik gibi değil hep yatıyorum tuvalet ve yemek harici nekadar içimde tutsam okadar iyi çok erken doğmasınlar diye de bolca dua ediyorum ilk üç ay mide bulantısı oluyor maalesef ikinci üç ay kolaydı ama son üç ay çok stresli rabbim sizinden gönlünüze göre versin zorlaştırmasın kolaylaştırsın hayırla sonuçlandırsın
Benimki tedavi ile oldu ama sanırım kalp atışlarına kadar doktor bekledi keseleri 5 haftalık gördük kalp atışlarını dokuzuncu haftada duyduk betahcg yüksekliği herzsman çoğul olmayabilir benim çok yüksek değildi beta vermez demişti doktorum ama benim iki günde bir verdiğim kanda değerlerim iki katından fazla artıyordu önemli olan hamilesiniz tebriklerAmin insallah canim siz kaç haftalikken ogrendiniz