Çoğul gebelikler de hep erken doğum riskini göz ününde bulunduruyorlar , benim doktorum da 10.haftadan itibaren günde ikişer vajinal fitil , 3 günde bir 100 mg Progestan iğne vurunmamı istedi . İkiz çok hastam vardı 37.haftayı gördük hep bu şekilde dedi . Gittiğim hastahaneyi seçmemdeki en büyük etken yeni doğan yoğun bakımı olmasıydı . Her ultrasonumda rahim ağzına bakıyor bir açıklık söz konusumu diye . Yani bence ikiz , üçüz gebeliklerde biraz daha dikkat ediyor doktorlarEvet kendimi iyi hissettiğimde de hep bir şüphe,daha önce 3 farklı doktora gittim.3 u de erken doğum konusunda uyardı.En son gittiğimiz hedefimiz 34 dedi.O yüzden araştırmaya geçtim,yeni doğan yoğun bakımı olduğu için.Sizin doktorlariniz da böyle mi?
Kesinlikle katılıyorum. Bende özelde gidiyorum birde araştırma hastanesine perinatolojiye gidiyorum. Her seferinde serviks ölçümü yapılıyor. Bende progestan kullanıyorum normalde 12. Haftada bıraktırılır ama ben hala devam ediyorum.Çoğul gebelikler de hep erken doğum riskini göz ününde bulunduruyorlar , benim doktorum da 10.haftadan itibaren günde ikişer vajinal fitil , 3 günde bir 100 mg Progestan iğne vurunmamı istedi . İkiz çok hastam vardı 37.haftayı gördük hep bu şekilde dedi . Gittiğim hastahaneyi seçmemdeki en büyük etken yeni doğan yoğun bakımı olmasıydı . Her ultrasonumda rahim ağzına bakıyor bir açıklık söz konusumu diye . Yani bence ikiz , üçüz gebeliklerde biraz daha dikkat ediyor doktorlar
Kanama olmadığı halde yine de kullandiriyorlar mi?Çoğul gebelikler de hep erken doğum riskini göz ününde bulunduruyorlar , benim doktorum da 10.haftadan itibaren günde ikişer vajinal fitil , 3 günde bir 100 mg Progestan iğne vurunmamı istedi . İkiz çok hastam vardı 37.haftayı gördük hep bu şekilde dedi . Gittiğim hastahaneyi seçmemdeki en büyük etken yeni doğan yoğun bakımı olmasıydı . Her ultrasonumda rahim ağzına bakıyor bir açıklık söz konusumu diye . Yani bence ikiz , üçüz gebeliklerde biraz daha dikkat ediyor doktorlar
Evet canım , tedbir olarak 28.haftaya kadar kullanacağız dedi . Aslında proloton diye bir ilaç kullanmamı önerdi , bir kaç sayfada baktım hep o iğne önerilmiş ama bulamadık . Stoklarda depolarda yok , alternatif olarak Progestan iğne kullanıyorum ben . Her doktorun tedavi şekli farklı olabiliyorKanama olmadığı halde yine de kullandiriyorlar mi?
İnşallah bu defa hayırlısıyla zamanında gelirler bebişlerEvet anladım canım ben oglumda da erken doğum yaptım 35 haftalikken o sürece alışkınım maalesef süt sagma makinem hazir
İnşallah oğlum çok emmek istemedi o yüzden hastanede biberonun rahatlığına alismisti,ben de genelde sagıp içiriyordum.İnşallah bu defa hayırlısıyla zamanında gelirler bebişlertedbiri elden bırakmamak lazım benimde hazır sağma makinesi inşallah gerek duymayız
Gelmiş mi aşı canım bir ara toplatılmıştı.Kızlarr selamNasıl gidiyor hamilelik ? Ben ilk doz Tetanoz aşımı oldum
gebeliğin başından beri kaç kilo aldınızz?
evet canım geçen hafta toplatılmış , dün gelmiş yenileri. Aman dikkat et kendine odanı nemli tutmaya çalış , petek yanına suluk falan koy boğazın kurumasın ağrı da varmış . İnşallah çevirmez öksürüğe .Gelmiş mi aşı canım bir ara toplatılmıştı.
Benim iyiydi bu ara boğaz ağrım var çok onla uğraşıyorumumarım öksürük başlamaz diyorum
3 kilo aldım yarın tam 20 haftalığız
Sen ?
Ben kilolu hamile kaldım ama ondan az almam daha hayırlıevet canım geçen hafta toplatılmış , dün gelmiş yenileri. Aman dikkat et kendine odanı nemli tutmaya çalış , petek yanına suluk falan koy boğazın kurumasın ağrı da varmış . İnşallah çevirmez öksürüğe .
Ya sen ne güzel az almışsın kiloyuBen 6 kg almışım 21.haftamdayım, 54 le hamile kalmıştım 60’ı gördüm
konu hakkında tecrübe sahibi olan bir kaç kişide öyle dedi artık hızla gelişecek kilo artışı olabilir diye . Aman sağlıklı sıhhatli olsun tosun gibi olsunlarda onlarBen kilolu hamile kaldım ama ondan az almam daha hayırlıbundan sonra hızlanır almamız galiba
Aynen öyle canım onlar sağlıklı olsun dakonu hakkında tecrübe sahibi olan bir kaç kişide öyle dedi artık hızla gelişecek kilo artışı olabilir diye . Aman sağlıklı sıhhatli olsun tosun gibi olsunlarda onlarbiz ikizlerden uğraşmadan veririz doğumdan sonra kiloları muhtemelen
Bizimde aynı ama 2071 sanırıminşallah güzel geçer ultrasonunuz
Bende Prego İbiza 2072 modelini aldım henüz gelmedi , kullanışlı olur umarım . Forumdaki ikiz anneleri hep Prego tercih etmişler , uzun süre kullanılıyormuş
Kuzum merhaba bende 8 haftalık oldum ikizlere hamileyim cinsiyeti ne zaman belli olur acaba mesala fazla kilo almamk için neler yemediniz çok mu agrilastiniz dışarı cikabiliyormisunuzBen de 30 haftalığım 8-9 kilo aldım. Bebişler büyüdü baya ağırlaştık artık. Ne kadar az kilo o kadar iyi bence
Benim kızlar kendilerini geç belli ettiler 17de kesinleşti amaKuzum merhaba bende 8 haftalık oldum ikizlere hamileyim cinsiyeti ne zaman belli olur acaba mesala fazla kilo almamk için neler yemediniz çok mu agrilastiniz dışarı cikabiliyormisunuz
Evet kullaniyorum ancak 12 haftada tekrar yoğun bir kanama yasadimKahverengi benim 8-10 gün sürdü doktor kahverengiden korkma dedi. Progestan kullanıyor musunuz?
Kullanıyorum ancak 12 haftamda tekrar yoğun kanama yaşadım yani benim geçmiyor koyulasiyor sonra tekrar kanama oluyor ve artık çok korkuyorumKahverengi benim 8-10 gün sürdü doktor kahverengiden korkma dedi. Progestan kullanıyor musunuz?